Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Summio Parcs - De kaarten worden opnieuw geschud

Summio Parcs - De kaarten worden opnieuw geschud

Een nieuwe naam in de wereld van vakantieparken. Niet direct een aanleiding om hier heel veel aandacht aan te geven misschien, maar in dit geval ligt dit toch wel even anders. Summio Parcs starts namelijk binnenkort, met maar liefst 20 bungalowparken! Dit is uniek. Een soortgelijke start werd eerder gemaakt in 1996, toen de Aegon vakantieparken stopte met de verhuur van vakantieparken en tak "Aegon Recreatie Holding B.V. verkocht aan een groep investeerders. Hierdoor ontstond namelijk Landal GreenParks.

Waarom is Summio Parcs opgericht?

Landal GreenParks gaat fuseren met Roompot. Om goedkeuring te krijgen voor deze fusie moesten er echter 30 parken worden afgestoten. Deze parken zijn overgenomen door Dormio. De verhuur van 20 van deze parken gaat Dormio dus doen onder het label Summio Parcs. De rest van de parken is straks te huur via Dormio Resorts & Hotels. Het zal hier hoogstwaarschijnlijk gaan om de parken in het hogere segment.

Welke parken gaan naar Summio Parcs?

Summio Parcs beschikt straks over 21 parken. De onderstaande parken zijn binnenkort te boeken bij Summio Parcs:

Een flinke lijst parken, met daaronder een aantal hele succesvolle. We verwachten dat de meest luxe parken onder het label van Dormio Resorts & Hotels zullen gaan vallen. De meer mainstream parken zullen waarschijnlijk verder gaan als Summio park.

Wat kunnen we verwachten van Summio Parcs

Als we kijken naar de trends, waarschijnlijk veel! We zien steeds vaker dat parken worden overgenomen door grote merken. Daarnaast zien we de laatste jaren dat Dormio een organisatie is die heel goed het klappen van de zweep kent. 1 van hun successen is Dormio Resort Maastricht. Dit park staat erg hoog aangeschreven en is dan ook echt 1 van de toppers van dit moment. Al met al worden de kaarten straks opnieuw geschud. Naast grote ketens als Landal/Roompot, Center Parcs, EuroParcs, RCN en TopParken, vormt Summio Parcs straks een hele serieuze speler. Voor de consument wordt de keuze hopelijk breder en duidelijker.

Deze website gebruikt cookies, meer info