Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 15 kindvriendelijke vakantieparken Nederland

Top 15 kindvriendelijke vakantieparken Nederland

Als je met kinderen naar een vakantiepark gaat, wil je 1 ding heel zeker weten: Dat het een topvakantie wordt voor de kinderen. De vakantie is ook voor jou pas echt geslaagd, als je continu gelukkige kinderogen ziet. Gelukkig zijn er genoeg vakantieparken in Nederland waar alles draait om kindvriendelijkheid. Vaak vind je hier speciale kinderbungalows, maar ook heel veel andere dingen:

 • Kinderanimatie van hoog niveau - Belangrijk. Niet op ieder park krijgt animatie voldoende aandacht. Uiteraard geldt dit niet voor de parken in deze lijst.
 • Educatieve animatie voor de kinderen - Niet op ieder park, maar we zien het steeds vaker.
 • Een sfeervol ingericht park - Ook voor kinderen is sfeer belangrijk.
 • Een "subtropisch" zwembad - Voor de meeste kinderen het belangrijkste dat er op een vakantiepark te vinden is.
 • Indoor speeltuin - Gelukkig komen er steeds meer indoor speeltuinen bij en worden deze ook steeds uitgebreider.
 • Leuke dingen voor het hele gezin - Leuk als de kinderen het naar hun zin hebben, maar het familiegevoel is minstens even belangrijk.

Natuurlijk is niet ieder kind hetzelfde. Wat oudere kinderen houden vaak van een subtropisch zwembad, een lounge ruimte, of misschien een disco. Jongere kinderen kunnen zich uitleven in het zwembad(met peuterbad) en met de kinderanimatie.

Wat vindt jouw kind echt leuk?

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag. Jouw kind, of kinderen zijn uniek. Als ouder ken jij je kind natuurlijk als geen ander. Uiteraard hebben we hier rekening mee gehouden met het samenstellen van deze top 15 kindvriendelijke vakantieparken in Nederland. Voor ieder kind is er wel een leuk park te vinden.

Tips om het beste kindvriendelijke park voor jouw kind te vinden

Vakantie is kostbaar. Je wilt niet gokken welk park leuk is, je wilt het eigenlijk zeker weten. Met kinderen naar een Nederlands bungalowpark? Kies een park uit deze top 15. Dan weet je zeker dat je goed zit. Welk park moet je dan kiezen? Lees deze tekst eens goed door. We vertellen je niet alleen wat er op een park te doen is, maar ook bij welke kinderen het park het beste past. Daarnaast mag je er vanuit gaan dat er op een kindvriendelijk park natuurlijk ook is gedacht aan veiligheid en tal van andere zaken. Ook belangrijk: Tevens zijn de parken in deze top 15 natuurlijk ook stuk voor stuk leuke parken voor ouders. Blije ouders zijn namelijk de allerleukste ouders!

Inhoudsopgave

 1. Landgoed ’t Loo - Recreatieplas en sfeervol
 2. Landal Het Vennenbos - Subtropisch zwembad
 3. Landal Stroombroek - Recreatieplas, indoorspeeltuin en meer!
 4. De Lommerbergen - Subtropisch vermaak
 5. Roompot Beach Resort - Kindvriendelijk park aan de kust
 6. Roompot Weerterbergen - Veel kinderfaciliteiten in Noord-Limburg
 7. Landal Het Land van Bartje - Ponyranch
 8. Landal Hoog Vaals - Limburgse kindvriendelijkheid
 9. Landal Rabbit Hill - Zwemmen en spelen
 10. Landal Sluftervallei – Kindvriendelijk Waddeneiland Texel
 11. Center Parcs De Eemhof - Aqua Mundo en meer!
 12. Hof van Saksen - Luxe en edutaiment
 13. Vakantiepark Efteling Bosrijk - Sprookjesachtig!
 14. Recreatiepark de Leistert - Veel kindervermaak in Zuid-Limburg
 15. Roompot Klein Vink - Kindervermaak & wellness
 16. Vakantiepark Beekse Bergen - Afrikaans avontuur

1. Landgoed ’t Loo - Recreatieplas en sfeervol

1. Landgoed ’t Loo - Recreatieplas en sfeervol
 • Aan de rand van de Veluwe
 • Indoor speeltuin, recreatieplas met strand, sfeervol zwembad
 • Mooie bungalows. In de kinderbungalows erg mooie kinderkamers
 • 1 van de beste parken met jonge kinderen

Naast 1 van de meest kindvriendelijke bungalowparken van Nederland, ook 1 van de meest sfeervolle parken. Landgoed ’t Loo is een uniek bungalowpark, opgebouwd rond een recreatieplas. Op het park vind je een uitgebreide Park Plaza met alles erop en eraan. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken, met name in de indoorspeelplaats, het binnenzwembad en de dieren- en speelweide. Uiteraard is zoals je op de Landal parken gewend bent ook Bollo aanwezig die samen met de rest van het recreatieteam de kinderen uitstekend weet te vermaken.

Bijzonder aan Landgoed ’t Loo is de bouw van het park rondom de recreatieplas. Veel bungalows zijn rondom deze plas te vinden, maar ook de Park Plaza. Vanuit de restaurants kijk je uit over het water, maar ook heb je vanuit de Park Plaza goed uitzicht over het strandje dat aan het water ligt, zodat de kinderen lekker kunnen spelen en je goed overzicht kan houden. Op dit stukje strand vind je overigens de Bounty Boot, de air trampoline, diverse speeltoestellen en een jeu de boulesbaan.
Andere leuke dingen op Landgoed ’t Loo zijn het trekvlot, de tokkelbaan en de 2 restaurants, waarvan de 1 een Frans restaurant is en de ander een pizza- en pannenkoekenrestaurant.
Het zwembad op Landgoed ’t Loo is niet heel uitgebreid en een tikkie aan de kleine kant, maar de sfeer in het zwembad maakt heel veel goed en het is zeker wel een leuk zwembad, dat ook nog eens is voorzien van een apart peuterbadje met glijbaan en een stroomversnelling. Landgoed ’t Loo is eigenlijk wel het perfecte park voor de wat jongere kinderen, eigenlijk tot de leeftijd waarop de behoefte aan een subtropisch zwembad bestaat. Is dit niet heel belangrijk, dan is Landgoed ’t Loo 1 van de meest sfeervolle en leuke parken voor zowel ouders als kinderen. Het park is prachtig en de omgeving schitterend, want Landgoed ’t Loo ligt aan de rand van de Veluwe op slechts een steenworp afstand van Zwolle. Een dagje in de natuur, maar ook een dagje winkelen behoren dus tot de mogelijkheden. Goede tip: Bezoek ook eens het nostalgische vestingstadje Elburg.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landgoed 't Loo

2. Landal Het Vennenbos - Subtropisch zwembad

2. Landal Het Vennenbos - Subtropisch zwembad
 • In Brabant tegen de Belgische grens
 • Subtropisch zwembad en erg leuke Park Plaza met erg veel faciliteiten
 • Geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Wordt ook veel gedaan voor tieners

Let op: Tijdelijk tot 25% korting via deze link. Je kan hiermee de speciale subtropische aanbieding van Landal GreenParks gebruiken.

Van bezoekers horen we doorgaans dat Het Vennenbos het gezelligste subtropische bungalowpark van Nederland is. Als we dan ook nog eens kijken naar alles wat er op dit leuke park te doen is, dan kunnen we er niet omheen.Landal Het Vennenbos is nummer 2 in de lijst van meest kindvriendelijke parken van Nederland. Belangrijk onderdeel hierin vormt natuurlijk het subtropische zwembad van Het Vennenbos. Dit prachtige zwembad is uitgerust met een golfslagbad, de avontuurlijke Black Hole glijbaan, het Kids Junglebad en de bekende Lazy River. Bij mooi weer kun je niet alleen binnen van het zwembad genieten, maar ook buiten. Tevens vind je hier om het zwembad heen een ligweide. Voor de nodige ontspanning vind je in het subtropische zwembad ook nog kruidenbaden, whirlpools, infraroodsauna en een snelbruiner. Wat trouwens ook leuk is voor de wat oudere kinderen: Soms is er discozwemmen, onder begeleiding van een echte dj.

Natuurlijk is er op een uitgebreid park als Landal Het Vennenbos naast een subtropisch zwembad nog veel meer te doen. Er is bijvoorbeeld een indoorspeelplaats, een kinderboerderij, een doolhof, speeltuinen, trampoline, speelweide, een trekvlot, amusementshal, een uitkijktoren, waterfietsen en wil je even van het park af, dan kun je ook gebruik maken van het speciale Efteling arrangement. Natuurlijk is er op Het Vennenbos ook heel fun & entertainment.
Wil je de vakantie voor de kinderen helemaal compleet maken? Boek dan een speciale kinderbungalow. Deze zijn voorzien van: speelgoed, speciale veiligheidsvoorzieningen voor kinderen, een kinderstoel, kinderbed, kinderbestek, kinderbox, babybad en flessenwarmer. De slaapkamer voor de kinderen is niet alleen ingericht om te slapen, maar ook om te spelen.
Kortom Landal Het Vennenbos is een topper voor een kindvriendelijke vakantie, waarbij er voor kinderen van alle leeftijden genoeg te doen en te beleven valt, maar daarnaast is het ook een leuk park voor de ouders.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Het Vennenbos

3. Landal Stroombroek - Recreatieplas, indoorspeeltuin en meer!

3. Landal Stroombroek - Recreatieplas, indoorspeeltuin en meer!

Niet alleen erg kindvriendelijk, ook echt een park voor jong en oud. Landal Stroombroek heeft echt heel veel plus punten. Allereerst de ligging: Dit park ligt aan een recreatieplas waar erg veel te doen is. Tevens ligt dit park naast Het Land van Jan Klaassen. Daarnaast worden er ook veel activiteiten georganiseerd voor jongeren en oudere kinderen door Markant Outdoor. Op het park vind je daarnaast een sfeervolle indoorspeeltuin, buiten 2 flinke speeltuinen. Ook leuk: Veel bungalows staan in een hofje van 7 bungalows, allen gebouwd rondom een klein speeltuintje. Erg handig voor de momenten dat je bij de bungalow verblijft. Voor jonge kinderen heeft ook het overdekte zwembad genoeg te bieden. Echter is dit niet het allersterkste punt van dit park als je hier verblijft met oudere kinderen. Wel een heel sterk punt: De GRATIS wellness faciliteiten van Palestra. Dit park beschikt namelijk over de meest populaire sauna van deze regio. Als gast op het park heb je gratis toegang.

De bungalows op dit park zijn redelijk gemiddeld, al zijn ze voor de kinderen wel heel erg leuk! Boek je hier een bungalow met verdieping, dan zijn de kamers boven wel erg groot. Daarnaast zijn er ook speciale kinderbungalows te boeken. Ook meer dan het vermelden waard zijn de inspanningen van Bollo en het Fun & Entertainment team! Op Stroombroek wordt namelijk erg veel gedaan voor de kinderen. De manier waarop het op dit park gedaan wordt is echt heel erg goed.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Stroombroek

4. De Lommerbergen - Subtropisch vermaak

4. De Lommerbergen - Subtropisch vermaak
 • In Noord-Limburg
 • Subtropisch zwembad, avontureneiland en heel erg veel andere faciliteiten
 • Geschikt voor kinderen van alle leeftijden

Let op: Tijdelijk tot 35% korting via deze link. Je kan hiermee de speciale subtropische aanbieding van Landal GreenParks gebruiken.

Soms een leuke bijkomstigheid, soms een absolute must have voor een kindvriendelijk vakantiepark. Een subtropisch zwembad. Als je hiernaar op zoek bent voor een gezinsvakantie in eigen land is wellicht Landal De Lommerbergen het park wat je zoekt. Het park is namelijk voorzien van een zeer uitgebreid subtropisch zwembad, uitgerust met een golfslagbad, Kids Junglebad, glijbaan, whirpools, KinderDoeBad, zwemmersbar, een openlucht bad en een recreatiestrand. Terwijl de kinderen zich volledig uit kunnen leven op de glijbaan, of in het golfslagbad, kun je je heerlijk ontspannen in de Exotic Garden. Een saunagedeelte in Romaanse stijl, voorzien van kruidenbaden, stoomcabines, infraroodcabines en een snelbruiner. Naast waterpret en ultieme ontspanning, biedt De Lommerbergen nog veel meer! Zo is er een indoorspeelplaats, Bollo Club, een kinderboerderij, Fun & entertainment programma, Puk & Pelle, speeltuinen, Vlindertuin, moestuin, amusementshal, midgetgolfbaan en erg bijzonder en ook erg leuk voor de kinderen is het avontureneiland.

De huisjes op Landal De Lommerbergen zijn ok, maar niet heel bijzonder. Het zijn wat ouder, geschakelde bungalows die plaats bieden aan 2 t/m 5 personen. De bungalows beschikken over alles wat je nodig hebt, maar zijn simpelweg wat gedateerd. Hier staat wel tegenover dat de bungalows keurig en modern zijn ingericht. Zoek je een park waar echt wat te beleven valt in het noorden van Limburg? Dan is Landal De Lommerbergen zeker een hele goede optie!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor De Lommerbergen

5. Roompot Beach Resort - Kindvriendelijk park aan de kust

5. Roompot Beach Resort - Kindvriendelijk park aan de kust

Zonder meer 1 van de meest kindvriendelijke parken aan de Zeeuwse kust. Roompot Beach Resort biedt naast een ideale kustligging heel erg veel faciliteiten voor alle leeftijden. Jongeren kunnen zich vermaken in de ChillZone, of met lasergamen. Kinderen in de indoor speeltuin. Daarnaast zijn er het subtropische zwembad en heel veel sport- en spelfaciliteiten. Relaxen in de sauna, of het Turks stoombad kan dankzij de uitgebreide wellness voorzieningen.

Qua accommodaties staat dit park ook op een zeer hoog niveau. Bijzonder zijn de strandhuisjes. Je verblijft dan ook echt op het strand. Tevens zijn er chalets, wigwams  en zeer luxe villa’s. Ook zijn er kampeervelden op Roompot Beach Resort.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Roompot Beach Resort

6. Roompot Weerterbergen - Veel kinderfaciliteiten in Noord-Limburg

6. Roompot Weerterbergen - Veel kinderfaciliteiten in Noord-Limburg

Zonder twijfel is dit 1 van de meest complete parken van Noord-Limburg. Met een subtropisch zwembad, lasergame, ChillZone, indoor-speeltuin, recreatieruimte en heel erg veel meer, is er altijd iets te doen op Weerterbergen. Daarnaast wordt er door het recreatieteam enorm veel georganiseerd voor alle leeftijden. Ook leuk trouwens, met een waterfiets varen door het park. Qua bungalows is dit park de laatste jaren flink gerestyled. De meeste bungalows zijn dus aardig modern. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe bungalows gebouwd. Hier kom je zelfs als erg veeleisende vakantieganger niets tekort. Kortom: Een park dat zowel qua bungalows, als qua faciliteiten weinig te wensen overlaat. Weerterbergen is overigens een autovrij park. Lekker veilig voor de kinderen dus, maar wat ons tegenviel is dat je soms best wel veel moet lopen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Roompot Weerterbergen

7. Landal Het Land van Bartje - Ponyranch

7. Landal Het Land van Bartje - Ponyranch
 • Middenin Drenthe. Vlakbij Assen en Emmen
 • Ponyranch, 2 zwembaden, erg veel faciliteiten
 • Veel erg mooie bungalows 

Een ponyranch, zwembad, indoor speelplaats en WILDLANDS Adventure Zoo Emmen op steenworp afstand. Landal Het Land van Bartje onderscheidt zich op heel veel gebieden. Alles wat je verwacht op een kindvriendelijk park is aanwezig, maar Landal Het Land van Bartje doet er nog een flink schepje bovenop. Naast de ponyranch, mogelijkheden voor ponyrijles, paardenverzorgingscursus en huifkartochten, zijn er ook stallen waar je eigen paard in kan verblijven. De Drentse bossen vormen een prachtig decor voor zowel uitdagende, als ontspannende bosritten.

Bollo en het animatieteam vormen bij het vermaken van de kinderen een gewelidige aanvulling op de vele faciliteiten. Deze bestaan uit o.a. een indoorspeelplaats, binnenzandbak, interactieve speelruimte, een airtrampoline, airhockey en een midgetgolfbaan. Het zwembad met glijbaan, kinderbad en kinderglijbaan bestaat uit overdekt gedeelte, maar ook een deel dat bij slecht weer gesloten is en bij mooi weer open. Dit gedeelte beschikt over een ruime ligweide en een peuterbad. Op het park vind je verder supermarkt en een sfeervol restaurant. Naast erg veel vermaak biedt het park met de prachtige bungalows veel luxe en comfort. Je vindt hier prachtige boerderijen en landhuizen in 2 uitvoeringen: Comfort en luxe. In de comfort uitvoeringen kom je al niet snel iets tekort, maar de luxe uitvoeringen bieden de overtreffende trap. Deze voorzien in o.a. een sauna. Bijzondere varianten: Extra toegankelijke bungalows en natuurlijk speciale kinderbungalows. Deze beschikken over extra voorzienigen die bijdragen aan kindervermaak en veiligheid. De stacaravans op Het Land van Bartje voorzien in een voordeliger, maar toch prima alternatief.

Landal Het Land van Bartje is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, met de nadruk op jongere kinderen. Voor paardenliefhebbers is het park natuurlijk helemaal top!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Het Land van Bartje

8. Landal Hoog Vaals - Limburgse kindvriendelijkheid

8. Landal Hoog Vaals - Limburgse kindvriendelijkheid
 • In Zuid Limburg
 • Indoor speeltuin, prachtig zwembad
 • Leuke kinderbungalows

Het Drielandenpunt om de hoek, prachtige vergezichten vanuit je bungalow over het Limburgse landschap en veel voorzieningen voor kinderen. Landal Hoog Vaals is onder gezinnen met kinderen 1 van de populairste bungalowparken van Limburg en dat is niet voor niets. Het zwembad, met 50 meter lange glijbaan, peuterbad en whirpool biedt het nodige vermaak. Daarbij kun je bij mooi weer heerlijk zonnen op de ligweide naast het zwembad. Voor ontspanning vind je ook nog een uitgebreid saunagedeelte op Hoog Vaals. De indoor speeltuin zorgt voor heel wat uurtjes speelplezier voor de jonge kinderen. Voor de oudere kinderen is er de amusmentshal. Het entertainmentteam haalt samen met Bollo het hele jaar door alles uit de kast om de kinderen te vermaken. Tevens beschikt Hoog Vaals over tal van andere leuke zaken voor de kinderen, zoals een dierenweide, speeltuintjes, ballenbak, indoor springkussen. Limburg is de meest bourgondische provincie van Nederland en dat merk je in het restaurant op het park. Uiteraard vind je hier naast lokale gerechten, ook een kinderkaart. Tevens is er ook een snackbar, een café en s’morgens kun je aanschuiven voor het ontbijt.De bungalows zijn in veel gevallen geschakeld, maar wel van een behoorlijk hoog niveau. De luxe versies bieden zoals gewoonlijk bij Landal GreenParks een sauna. Tevens zijn er tal van andere bungalows, zoals extra toegankelijke bungalows en familiebungalows. Absolute aanrader voor een vakantie met kinderen: De speciale kinderbungalow!

Voordeel van Landal Hoog Vaals: Dit park erg leuk is voor kinderen van alle leeftijden. Tevens is de omgeving schitterend en uitdagend. Wat ons betreft een veilige keuze.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Hoog Vaals

9. Landal Rabbit Hill - Zwemmen en spelen

9. Landal Rabbit Hill - Zwemmen en spelen
 • Ligging op een prachtig deel van de Veluwe
 • Veel faciliteiten, waaronder indoorspeeltuin en binnenzwembad
 • Heel veel te doen in de omgeving

De vele sfeervol opgezette voorzieningen, gecombineerd met de schitterende ligging, centraal op de Veluwe zorgen voor een kindvriendelijk toppark. Het ruime, overdekte zwembad op  Landal Rabbit Hill staat garant voor de nodige uurtjes waterpret. Tevens is er ook een buitenbad, voorzien van ligweide. Op het droge vind je een joekel van een indoorspeeltuin. Nadeel: Je krijgt de kinderen hier niet makkelijk meer vandaan, gelukkig beschikt deze indoorspeeltuin over een zelfbediendingsrestaurant. Dus honger krijg je hier niet. Het fun- & entertainmentteam staat het hele jaar door garant voor het nodige kinderplezier. Dit onder leiding van Bollo. Zoals de naam al doet vermoeden kun je spelende konijntjes bewonderen op de konijnenheuvel. Tevens beschikt Landal Rabbit Hill over een dierenweide, openluchttheater, ballenbak, indoorklimwand, airtampoline, midgetgolfbaan, natuurspeeltuin, bowlingbanen en diverse speeltuinen. In de toeristische omgeving is ook enorm veel te doen. Vlakbij vind je Dolfinarium Harderwijk, Het Veluwemeer, De Apenheul en nog heel veel meer! Het park beschikt daarnaast over een kindvriendelijk restaurant met overdekt terras en een Bollo buffet.

Het bungalowaanbod is zeer veelzijdig. Er zijn luxe bungalows die beschikken over een sauna en een zonnebank. De comfort bungalows die alles bieden wat je nodig hebt, inclusief een vaatwasser. Tevens zijn er verschillende soorten stacaravans, aangepaste bungalows, safaritenten en extra leuk: Speciale kinderbungalows. Hier vind je erg veel en vooral erg leuk speelgoed, maar ook voorzieningen die ten goede komen aan de veiligheid.
Rabbit Hill is zeer geschikt voor jonge kinderen, maar de wat oudere kinderen hebben het hier zeker ook naar hun zin.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Rabbit Hill

10. Landal Sluftervallei – Kindvriendelijk Waddeneiland Texel

10. Landal Sluftervallei – Kindvriendelijk Waddeneiland Texel
 • Op het Waddeneiland Texel, ca. 20 minuten overvaren
 • Zeer compleet park. Er is erg veel te doen
 • Van standaard bungalows tot erg luxe uitvoeringen

Naast een kindvriendelijk park, ook een kindvriendelijke omgeving. Met Ecomare, het strand en  vele attracties is Texel het meest levendige Waddeneiland. Gecombineerd met een verblijf op Landal Sluftervallei wordt het echt een belevenis. Natuurlijk is er een sfeervol zwembad, dat ook nog eens is voorzien van een glijbaan en talrijke leuke waterattracties. Verder vind je hier een whirpool, Finse sauna, Turks stoombad en solarium.
Qua entertainment? Zoals op alle kindvriendelijke Landal parken vind je kindervriend Bollo en natuurlijk de Bollo Club. Op het gebied van andere faciliteiten zijn er nog het piratenschip, waterspeelplaats, leuke speeltuintjes, een airtrampoline, uitkijktoren en een midgetgolfbaan. Op Texel is parachutespringen erg populair, zeker de moeite waard om naar te gaan kijken. Verder biedt het strand de nodige uurtjes vermaak, maar ook het verkennen van de natuur verveelt op Texel Nooit!
Veel bungalows op Landal Sluftervallei behoren tot het middensegment en bieden alle comfort dat je nodig hebt, zoals een vaatwasser, combimagnetron en een open haard. Maar het kan luxer, mooier en beter! Je vindt hier namelijk ook kinderbungalows, luxe bungalows en zelfs extra luxe exemplaren. Hiermee kun je op Sluftervallei dus ook vakantie vieren in een accommodatie behorend tot het topsegment.

Landal Sluftervallei is geschikt voor alle leeftijden, maar met de nadruk op jonge kinderen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Sluftervallei

11. Center Parcs De Eemhof - Aqua Mundo en meer!

11. Center Parcs De Eemhof - Aqua Mundo en meer!
 • In Flevoland met ligging aan het water
 • Veel faciliteiten, waaronder een subtropisch zwembad
 • Bungalows zijn ok, maar wel wat verouderd

Een park waar erg veel te doen is, gelegen op een mooie centrale plek. Center Parcs De Eemhof is 1 van de Nederlandse Center Parcs parken met 5 vogeltjes, dat wil zeggen dat er erg veel te doen is op het park. Uiteraard vind je er een subtropisch zwembad(Aqua Mundo) met werkelijk alles erop en eraan. Zo heb je in de Aqua Mundo de Flow Rider. Hiermee kun je leren surfen, erg spectaculair is de Turbo Twister. Hiermee kun je van 11 meter hoogte glijden. Best een indrukwekkende beleving. Ook kun je een duik-introductie krijgen, zodat je in de Aqua Mundo van Center Parcs De Eemhof ook nog kan leren duiken. Daarnaast zijn er ook nog tal van leuke, avontuurlijke glijbanen, een buitenbad en nog heel veel meer. Andere activiteiten op De Eemhof: Een klimparcours, Springen in vrije val, HangOuts, Bowlen, een tochtje met de bananenboot, eigenlijk teveel om op te noemen, want De Eemhof zit vol met activiteiten. Dit komt mede door de ligging aan het water, hierdoor worden er ook diverse activiteiten op het water georganiseerd, zoals windsurfen en zeilen. Restaurants zijn er ook genoeg op De Eemhof, Pizza en pasta, een grillrestaurant, een brasserie en natuurlijk een snackbar. Je vindt altijd wel een restaurant waar je heerlijk uit eten kan gaan. Qua kinderactiviteiten is De Eemhof absoluut 1 van de meest uitgebreide parken, highlights op dit gebied: Family Paintball, Kids Safari en natuurlijk zorgen Orry en zijn vrienden voor het nodige vermaak voor de kinderen. Kortom: Center Parcs De Eemhof is een erg compleet park waar de kinderen een waar avontuur zullen beleven.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs De Eemhof

12. Hof van Saksen - Luxe en edutaiment

12. Hof van Saksen - Luxe en edutaiment
 • In Drenthe vlakbij Assen
 • Meest luxe park van Nederland
 • Grootste glijbanen van Europa, veel originele dingen voor kinderen van uiteenlopende leeftijden

Hof van Saksen heeft als meest luxe bungalowpark van Nederland natuurlijk een naam hoog te houden. Wat je misschien niet over Hof van Saksen wist, naast het meest luxe bungalowpark van Nederland, is dit ook een ontzettend kindvriendelijk vakantiepark. Er is namelijk ontzettend veel voor kinderen te doen op Hof van Saksen, daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om op dit resort een speciale kinderbungalow te huren, hierdoor is de vakantie voor kinderen helemaal compleet. Waarom Hof van Saksen genoteerd staat in onze top 10 meest kindvriendelijke vakantieparken? Waar andere parken stoppen, doet Hof van Saksen er een flink schepje bovenop. Er is namelijk zoveel te doen. Laten we beginnen met het zwembad. Op Hof van Saksen vind je namelijk een spectaculaire wildwaterbaan, onderwaterscooters, waterbubbles, peuterbad een kinderglijbaan en nog veel meer. Daarnaast is er natuurlijk ook een wedstrijdbad om lekker baantjes te trekken. Naast vermaak voor de kinderen is er ook ontspanning voor de ouders, in de vorm van een spa, met sauna en diverse behandelingen.

Bij mooi weer kun je ook heel veel plezier beleven aan het recreatiemeer op het park. Aan dit recreatiemeer vind je een speelboot, een strandspeeltuin en een pontje.
Echt bijzonder op Hof van Saksen is de manier waarop kinderen vermaakt worden. Spelen en leren komen hier tot elkaar in de “Kinder Academies”. Naast leerzaam zijn deze academies ook heel spannend. Breng je zoon of dochter naar een academie en als je ze weer ophaalt, raken ze niet uitgepraat over alle avonturen. Zo vind je op Hof van Saksen bijvoorbeeld de Archeologie Academie, de Avonturen Academie, de Bouw Academie, de Kook Academie, de Knutsel Academie, de Mode Academie, de Natuur Academie en nog veel meer! Er zijn altijd verschillende academies die aansluiten op de interesse van je kind.
Natuurlijk, op het meest kindvriendelijke vakantiepark van Nederland mag natuurlijk ook een indoor speeltuin niet ontbreken. Op Hof van Saksen luistert deze naar de naam Harrewar. Een indoor speeltuin van meer dan 1000 m². Kinderen kunnen hier lekker klauteren in de klimrekken, glijden van de glijbanen, of lekker spelen in de ballenbak. Kleuters van 0-4 hebben overigens een eigen speelplek. Als ouders kun je hier toezicht houden vanaf 1 van de tafeltjes. Leuk gevolg is vaak ook het contact met andere ouders.
Verder is het park op zich een absoluut toppark, waarbij jong en oud kunnen genieten van de vakantie. Hof van Saksen is niet alleen het meest kindervriendelijke park, maar behoort tot de absolute top van de bungalowparken in Europa.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Hof van Saksen

13. Vakantiepark Efteling Bosrijk - Sprookjesachtig!

13. Vakantiepark Efteling Bosrijk - Sprookjesachtig!
 • In Brabant naast De Efteling
 • Uiteraard erg veel te doen voor kinderen, o.a. gratis toegang tot De Efteling
 • Ook in de omgeving veel te doen

Het grootste voordeel van Vakantiepark Efteling Bosrijk: Het park behoort tot De Efteling en ligt er dan ook pal naast. Verblijf je op dit park, dan heb je onbeperkt toegang tot het attractiepark. Wat dat betreft een topper voor de kinderen. Daarnaast zeker een goede mogelijkheid om eens wat vaker naar De Efteling te gaan en alles ook echt goed te zien. Tevens is het vakantiepark uitgerust met een aantal erg leuke dingen voor de kinderen. Zo is er het Badhuys. Een thematisch zwembad waar de kinderen zich heerlijk uit kunnen leven. In je bungalow beschik je over Efteling TV. Op het park vind je diverse speeltoestellen en ook het restaurant ademt De Efteling. De grootste klapper: Onbeperkt naar de Efteling, maar buiten dat is dit Efteling Bosrijk zonder meer een leuk en kindvriendelijk park.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark Efteling Bosrijk

14. Recreatiepark de Leistert - Veel kindervermaak in Zuid-Limburg

14. Recreatiepark de Leistert - Veel kindervermaak in Zuid-Limburg

Op dit vakantiepark in Limburg is echt enorm veel te doen! Vanwege de uitgebreide voorzieningen en natuurlijk het subtropische zwembad is dit park geschikt voor kinderen van vrijwel alle leeftijden. De overdekte plaza is 1 van de meest levendige plekken op de Leistert, maar echt uitleven gebeurt in het subtropische zwembad, of het buitenbad. Echter op het droge is ook genoeg te beleven in de indoor speeljungle. Het recreatieteam zorgt daarnaast ook nog eens voor heel veel kindervermaak.

De bungalows zijn erg veelzijdig. Zowel qua prijs, als qua luxe. Je kunt op dit park gaan voor een eenvoudig chalet, een luxe bungalows, of een lodge. Wij vinden de veelzijdigheid qua accommodaties een grote plus, omdat je zowel luxe, als betaalbaar kunt genieten van een geweldige kindervakantie.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Recreatiepark de Leistert

15. Roompot Klein Vink - Kindervermaak & wellness

15. Roompot Klein Vink - Kindervermaak & wellness

De vele voorzieningen voor kinderen en het Thermaalbad Arcen maken van Klein Vink niet alleen een kindervriendelijk park. Ook ouders kunnen zich hier lekker ontspannen. Er is op het park zowel een overdekt-, als een buitenzwembad. Ook is er een natuurbad, voor het nodige watervermaak bij mooi weer. De vele wellness voorzieningen van Thermaalbad Arcen zorgen daarnaast ook nog eens voor een hele leuke extra! Natuurlijk is er op een park als dit een indoor speeltuin, laat Koos Konijn zich regelmatig zijn, en wordt er door het animatieteam veel georganiseerd. 

De bungalows op het park lopen erg uiteen, zowel qua prijs, als qua luxe niveau. Je kunt hier dus op vakantie met een laag budget, als kiezen voor luxe. Avontuurlijk verblijven kan ook op.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Roompot Klein Vink

16. Vakantiepark Beekse Bergen - Afrikaans avontuur

16. Vakantiepark Beekse Bergen - Afrikaans avontuur
 • In Brabant bij Safaripark Beekse Bergen
 • Echt een keer iets anders. Veel te doen
 • Overnachten in Afrikaanse stijl

Uniek, want een speelland, een safaripark en een vakantiepark in 1 kom je alleen hier tegen. Vakantiepark Beekse Bergen zorgt dan ook voor een unieke belevenis voor zowel jong, als oud. Allereerst: Safaripark Beekse Bergen. Dit park is geheel gebouwd in de stijl van Afrika en als je er rondloopt, zul je ook werkelijk het gevoel van Afrika ervaren. Je vindt hier leeuwen, jachtluipaarden, neushoorns, olifanten, Pinguins, panda’s, aapjes, tijgers, herten, krokodillen en nog veel meer bijzondere dieren, die je normaal alleen in Afrika tegenkomt. In totaal zijn er meer dan 1250 dieren te vinden op Safaripark Beekse Bergen. Ga je op safari, dan kun je dit op diverse manier doen, namelijk op bootsafari, autosafari, wandelsafari, of met bus. Ook een dagje backstage, of heel avontuurlijk: op rangercamp(overnachten tussen de Afrikaanse dieren) behoren tot de mogelijkheden.

Naast het safaripark is er ook nog Speelland Beekse Bergen. Dit betekent een garantie op speelpret en waterpret. Allereerst de waterpret. Je vindt hier namelijk een groot zandstrand, met enorm veel spectaculaire waterattracties. Zo is er de Waverider, zijn er waterglijbanen, waterfietsen, waterpistolen, is er duikeiland, botsbootjes, Splash, de Aqua Shuttle en nog heel veel meer. Meer waterpret vind je vrijwel nergens! Ook aan land is er genoeg speelvermaak, op bijvoorbeeld de stormbaan, het schommeleiland, de ballenberg, in het verkeersland, de trampolines, de speelstraat, speeltuin en de air trampoline. Karten kan hier zelfs ook in de kidcars, maar ook is de buggybaan, zijner de minicars en het verkeersland.
Op Vakantiepark Beekse Bergen verblijf je ook geheel in Afrikaanse stijl. Je kunt kiezen uit een Jungalow, een KidsJungalow, een chalet, of een groepsbungalow. Verwacht geen doorsnee accommodatie, want op Vakantiepark Beekse Bergen waan je je nu eenmaal in Afrika. Wat ons betreft zeker een spectaculair park, met enorm veel plezier voor de kinderen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark Beekse Bergen

Deze website gebruikt cookies, meer info