Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

De 4 Mooiste Plekken in Nederland voor Wild Spotten

De 4 Mooiste Plekken in Nederland voor Wild Spotten

Nederland zit vol met prachtige natuurgebieden, ideaal voor wie houdt van het spotten van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. We hebben een lijst samengesteld met de top 4 natuurgebieden in Nederland waar je een verscheidenheid aan wilde dieren kunt spotten, inclusief de onlangs teruggekeerde wolf (of we daar nu blij mee moeten zijn of niet, het is een feit dat ze er nu zijn en daarom ook te spotten zijn).

Elk park biedt een unieke kans om de lokale fauna van dichtbij te bewonderen, terwijl je geniet van comfortabele accommodaties en faciliteiten. Ontdek de beste plekken om wild te spotten en plan je volgende avontuur in de Nederlandse natuur.

1. Planken Wambuis, Gelderland: Een Wildernis Wacht

Planken Wambuis in Gelderland is een ode aan de natuur met haar uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en opwaaiende zandvlaktes. Hier vind je een rijke diversiteit aan wilde dieren zoals edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen. De natuurpaden nodigen uit tot eindeloze fiets- en wandeltochten waarbij elke bocht een nieuw avontuur belooft.

Vakantieparken in de buurt:

  • EuroParcs De Wije Werelt: Dit vakantiepark, uniek gelegen op de Veluwe en in de bossen van Otterlo naast Nationaal Park De Hoge Veluwe, biedt verblijven voor maximaal 6 personen. Het is een oase van rust waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.
  • Landal Rabbit Hill: Gelegen in het hart van de Veluwe, in het schilderachtige plaatsje Nieuw Milligen nabij het dorp Uddel, biedt dit vakantiepark een serene ontsnapping. Met comfortabele accommodaties en binnenspeeltuin, binnen- en buitenbad, is het de perfecte basis om de wonderen van Planken Wambuis en de omliggende natuur te verkennen.

2. Nationaal Park De Hoge Veluwe: Een Wilde Ontsnapping

Nationaal Park De Hoge Veluwe is niet minder dan een openluchtmuseum van moeder natuur. Met de “Big 4” - wilde zwijnen, moeflons, reeën en edelherten - die hier ronddwalen, biedt het park een authentieke wildervaring. Maar dat is nog maar het begin. Vossen sluipen door de ondergroei, dassen graven in de zachte aarde en uilen vliegen geruisloos door de nachtelijke hemel.

Wandel door de uitgestrekte bossen en open velden, waar de flora en fauna van het park een harmonieus lied van het wild leven zingen. De paden leiden je door een verscheidenheid aan landschappen, elk met zijn eigen unieke bewoners. Van de zandduinen en heidevelden tot de dichte bossen, de diversiteit van het park is adembenemend.

De observatieposten en schuilhutten verspreid over het park bieden de perfecte gelegenheid om de dieren van dichtbij te bekijken, terwijl je onopgemerkt blijft. En als je geluk hebt, kun je misschien de schuwe wolf spotten die onlangs zijn weg terug naar Nederland heeft gevonden.

Vakantieparken in de buurt:

  • EuroParcs De Hooge Veluwe: Een oase van comfort direct naast het Nationale Park. Dit park biedt luxe recreatiewoningen op royale kavels, een binnen- en buitenzwembad voor die rustige duik na een dag van wild spotten, een restaurant om je smaakpapillen te verwennen met lokale lekkernijen, en speeltuinen om de kleintjes bezig te houden. De nabijheid van het nationale park betekent dat avontuur altijd slechts een steenworp afstand is.

3. Natuurpark Berg & Bos, Apeldoorn: Ontdek de Rust en het Wild

Natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn is een plek waar de natuur tot leven komt. Hier kun je dagelijks op bezoek bij de everzwijnen en herten die in dit park hun thuis hebben gevonden. De rustieke paden leiden je door een verscheidenheid aan landschappen, van dichte bossen tot open graslanden, waar de wilde dieren vrij rondlopen.

Vakantieparken in de buurt:

  • TopParken Recreatiepark Beekbergen: Gelegen te midden van de Veluwe, biedt dit park een perfecte mix van natuur en comfort. Met faciliteiten zoals een buitenzwembad, restaurant en speeltuinen. Of je nu wilt ontspannen aan de waterkant of de lokale fauna wilt verkennen, dit park biedt het allemaal.

4. Roggenplaat, Zeeland: Een Zeehondendomein

Roggenplaat in Zeeland is een unieke plek waar je bij laagwater vanaf de Plompetoren zeehonden kunt spotten op de zandbanken. Het is een spectaculair gezicht om deze speelse dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Vakantieparken in de buurt:

Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad: Dit gloednieuwe resort van Roompot in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen is de perfecte plek voor een ontspannen vakantie. Met het strand op slechts 5 minuten lopen, biedt het resort prachtige villa’s en beach lodges. Het resort straalt luxe en comfort uit, met een breed scala aan faciliteiten om je verblijf aangenaam te maken.

Je Avontuur Wacht

Kies je bestemming en duik in het wilde hart van Nederland. Elk van de natuurgebieden biedt een unieke kans om de lokale fauna te verkennen. Welk park wordt jouw volgende bestemming? Ontdek het wild, geniet van de natuur, en creëer herinneringen die een leven lang meegaan!

Deze website gebruikt cookies, meer info