Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 10 kindvriendelijke vakantieparken Belgie

Top 10 kindvriendelijke vakantieparken Belgie

Niet alleen voor België hebben we de top 10 van kindvriendelijke vakantieparken samengesteld, maar ook voor Nederland en Duitsland. Op deze manier ben je altijd zeker dat je in de regio een vakantiepark zult vinden waar de kinderen zich lekker uit kunnen leven en kun je als ouders genieten van lachende kindergezichten. 

Inhoudsopgave

  1. Sunparks De Haan aan Zee
  2. Park Molenheide
  3. Landal Village l'Eau d'Heure
  4. Landal Mooi Zutendaal
  5. Vakantiepark Hengelhoef
  6. Parc La Clusure
  7. Center Parcs De Vossemeren
  8. Vakantiepark Zilverstrand
  9. Parc Les Etoiles
  10. Center Parcs Erperheide

1. Sunparks De Haan aan Zee

1. Sunparks De Haan aan Zee

Kindvriendelijk op vakantie aan de Belgische kust? Sunparks De Haan aan Zee is dan wellicht de beste keuze die je kunt maken. Qua waterplezier is er natuurlijk de Aquafun. Het subtropische zwembad op dit vakantiepark met de wild water rivier, het Aqua Cafe, een binnen- en een buitenbad en natuurlijk eenb speciaal kinderbad. Qua eten & drinken ook genieg mogelijkheden, waarbij ook met de kinderen genoeg rekening wordt gehouden. In Kids World kunnen de kinderen lekker spelen en klimmen, dit is de indoorspeeltuin van 800 m². Ook zijn er op Sunparks De Haan aan Zee een kinderboerderij, kidsclub en verspreid over het park diverse speelterreinen. Voor de oudere kinderen is er ook nog de Kids Disco. Even ontspannen zonder de kinderen? Dit kan in het uitgebreide wellness centre met sauna’s, Turks stoombad en diverse andere wellness faciliteiten. De bungalows zijn er in 2 varianten. Het Select Vakantiehuis biedt alle comfort die je nodig hebt, Het Exclusive Vakantiehuis biedt erg veel luxe, zoals een prive sauna en een tweede tv op de slaapkamer.  Zeker in de zomer is De Haan aan Zee een toppark, het park ligt pal aan de kust, zodat naast veel plezier op het park, er ook veel te doen is vlakbij het park.

Bekijk de actuele prijzen voor Sunparks De Haan aan Zee

2. Park Molenheide

2. Park Molenheide

Geen zwembad, maar een aquapark, niet 1 glijbaan, maar 4! Daarnaast een indoorspeeltuin van maar liefst 7500m². Zonder meer is Park Molenheide 1 van de topparken voor kinderen in België. Het aanbod aan faciliteiten is gigantisch, Naast het eerder genoemde subtropische zwembad en de gigantische indoorspeeltuin vind je hier ook een minigolfbaan, familierestaurant, WIFI, Piraten Bowling, sport- en spelmogelijkheden en natuurlijk een animatieteam. Een verblijf op Park Molenheide is daarnaast behoorlijk comfortabel, het aanbod aan vakantiebungalows is zeer talrijk. Mocht je op Molenheide willen verblijven ben je namelijk wel even bezig om een bungalow te vinden die bij je past. Neemt niet weg dat dat ook best wel weer leuk, want je kunt alvast een beetje fantaseren over de komende vakantie. Met zoveel kindvriendelijke faciliteiten en een park waar werkelijk alles op dit niveau staat, verdient Park Molenheide zonder meer een plek in onze top 10 kindvriendelijke vakantieparken in België.

Bekijk de actuele prijzen voor Park Molenheide

3. Landal Village l'Eau d'Heure

3. Landal Village l'Eau d'Heure

Niet alleen het park zelf, maar ook de ligging van het park maken Landal Village l'Eau d'Heure onmisbaar voor deze top 10 lijst van kinderparken in België. Allereerst de ligging: Het park ligt namelijk direct aan Lac de la Plate Taille. Een prachtig recreatiemeer, waar je kan zwemmen, kanoën, aan het strand kan liggen en toe kan kijken hoe de kinderen zandkastelen bouwen. Dan de bungalows. Sommigen bieden een schitterend uitzicht over het meer, maar voor alle bungalows geldt dat ze wel erg mooi en compleet zijn. Naast comfortabele bungalows, vind je hier niet ook nog luxe bungalows, maar ook extra luxe exemplaren. Klein nadeeltje: Het zeer bijzonder verlichte zwembad is niet helemaal in de prijs inbegrepen, al kost het je als parkgast weinig om hier te zwemmen en het is het geld dubbel en dwars waard. Je vindt in het zwembad namelijk een 400m² groot spraypark, een spectacualire glijbaan en heel veel andere waterattracties. Daarnaast biedt het zwembad voor de ontspanning ook nog een zeer uitgebreide wellnessruimte. Ook de indoorspeelplaas op Landal Village l'Eau d'Heure biedt erg veel vermaak voor de kids en natuurlijk... Tijdens de schoolvakanties is ook de grote kindervriend van Landal GreenParks: Bollo van de partij. Kortom: Landal Village l'Eau d'Heure is zonder meer een erg goede keuze voor een kindvriendelijke vakantiebelevenis in België.

Bekijk de actuele prijzen voor Landal Village l'Eau d'Heure

4. Landal Mooi Zutendaal

4. Landal Mooi Zutendaal

Relatief nieuw in de Landal Familie is het luxe bungalowpark Landal Mooi Zutendaal. Dit vakantiepark scoort op alle punten een dikke voldoende. Qua faciliteiten is hier genoeg te vinden, de omgeving is erg mooi en de bungalows nog mooier. Zowel binnen, als buiten vind je een flink zwembad, hierbij is ook aan de baby’s en peuters gedacht. Er is baby- en peuterzwemmen, een peuterbad, een kinderglijbaan en waterspeelgoed. Bij het buitenbad kun je heerlijk zonnen op 1 van de ligbedden. Zeker voor de kleine kinderen een ideaal zwembad. Op een op en top kindvriendelijk park als Mooi Zutendaal vind je natuurlijk ook een indoorspeelplaats, het hele jaar door is er een fun- en entertainmentprogramma. Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn, er is ook een kinderclub, avonturenbos, openluchttheater en nog veel meer. Maak de vakantie helemaal compleet met een speciale kinderbungalow. Toch een andere bungalow boeken? Kan ook, want dit park gaat zeker op het gebied van bungalows nooit teleurstellen, vanwege de luxe en het speciale design. Veel van de bungalows op het Belgisch Limburgse Mooi Zutendaal zijn namelijk ontworpen door Jan Des Bouvrie. Wat ons betreft biedt dit park een perfecte mix tussen luxe, comfort en plezier. Absoluut een topper!

Bekijk de actuele prijzen voor Landal Mooi Zutendaal

5. Vakantiepark Hengelhoef

5. Vakantiepark Hengelhoef

Op dit park is enorm veel te doen. Om te beginnen: Het subtropische zwembad, met wildwaterbaan, diverse glijbanen, sauna, whirpool en Turks stoombad. De kinderen zullen hier tijdens de vakantie heel wat uren spetteren. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten en faciliteiten, waaronder een indoor speeltuin, restaurant, snackbar, amusementshal, midgetgolf en nog veel meer, zoals voor de tieners een chill zone. Qua faciliteiten en beleving staat Vakantiepark Hengelhoef op een heel hoog niveau. Qua bungalows wat minder. De accommodaties op het park zijn ok, maar daar is ook alles mee gezegd, maar hier is de prijs dan ook naar. Dit park je niet voor de luxe, maar voor de beleving en op dat gebied zit het op Hengelhoef zonder meer wel goed. Verder krijg je natuurlijk nergens zoveel faciliteiten, voor zo weinig geld.

Bekijk de actuele prijzen voor Vakantiepark Hengelhoef

6. Parc La Clusure

6. Parc La Clusure

Een absolute topcamping in de Belgische Ardennen, niet ver van Frankrijk en Luxemburg. Bij Parc La Clusure kun je kiezen uit verschillende chalets, of een kampeerplek. Opvallend aan Parc La Clusure is het topniveau van de faciliteiten. Zowel de sanitairgebouwen, als de andere faciliteiten zijn werkelijk top! Hetzelfde geldt natuurlijk voor de chalets. Het interieur, de schoonmaak en het onderhoud voldoen aan de allerhoogste maatstaven. Voor kinderen is La Clusure ook een topper. Er wordt enorm veel gedaan voor alle leeftijden. Niet voor niets staat dit park dan ook bekend om zijn geweldige entertainment team. Daarnaast kun je vanaf Parc La Clusure van alles ondernemen in de omgeving. Kortom: Een zeer sfeervol en luxe camping op een prachtig gedeelte van de Belgische Ardennen. Klein nadeeltje: Je moet iets verder rijden vanuit Nederland t.o.v. het Noordelijke deel van de Ardennen.

Bekijk de actuele prijzen voor Parc La Clusure

7. Center Parcs De Vossemeren

7. Center Parcs De Vossemeren

Dit park staat volledig bol van de vele activiteiten. Niet voor niets geeft Center Parcs aan De Vossemeren zelf 5 birdies. Dit betekent: Erg veel te doen. Hier is dan ook geen woord aan gelogen. Natuurlijk vinden we hier het subtropische zwembad de Aqua Mundo. Dit exemplaar is uitgevoerd met de Monkey Splash. Een erg spectaculaire attractie die je moet beleven. Je kan op De Vossemeren snorkelen tussen de tropische vissen. Houd je van wild? Bedwing dan de Wildwaterbaan. Op vakantie met de baby? Er is natuurlijk ook babyzwemmen en voor peuters is hier ook genoeg te beleven.  Erg speciaal zijn ook de Nature & Spa op De Vossemeren. Je vindt hier massages, schoonheidsbehandelingen en uitgebreide sauna-faciliteiten. Niet echt iets voor kinderen, maar wel voor ouders. In de Market Dome is ook genoeg te beleven. Live muziek, Family Quiz Night, Fashion Store en diverse restaurants. Kortom: De Vossemeren is echt een bomvol park met alles erop en eraan. Qua cottages is dit zeker geen verkeerd park. De cottages zijn er in 3 luxe gradaties, namelijk Comfort, Premium en VIP, maar ook zijn er speciale kindercottages. Een notering in de top 10 kindvriendelijke vakantieparken van België heeft Center Parcs De Vossemeren dan ook zeker verdiend!

Bekijk de actuele prijzen voor Center Parcs De Vossemeren

8. Vakantiepark Zilverstrand

8. Vakantiepark Zilverstrand

Weleens rondgelopen op de Antwerpse Kempen? Zo nee, dan zeker een doen, want dit is een geweldig mooi gebied. Mocht je op zoek zijn naar een kindvriendelijk vakantiepark in deze regio, dan is Vakantiepark Zilverstrand zonder meer een uitstekende keuze. Er zijn op het park erg veel dingen te vinden die voor kinderen het leven veel leuker maken. Denk hierbij aan een overdekt zwembad met glijbaan, baby- en peuterbad, whirpool, sauna en Turks stoombad. Daarnaast is er het prachtige zandstrand met strandbad en ook hier vind je een waterglijbaan. Tevens staat Vakantiepark Zilverstrand bol van de vele activiteiten en faciliteiten, zowel op het gebied van horeca, als sport en spel. Qua accommodaties is Zilverstrand zeker geen topper, maar er zijn wel een aantal leuke bungalows te vinden. Verder kun je hier ook kiezen voor een stacaravan, of een chalet. Qua faciliteiten krijgt dit park een dikke voldoende, qua accomodaties toch ook nog een zesje, want Vakantiepark Zilverstrand is dan ook niet 1 van de duurste parken.

Bekijk de actuele prijzen voor Vakantiepark Zilverstrand

9. Parc Les Etoiles

9. Parc Les Etoiles

Een onvergetelijke indruk. Dit is wat de kinderen krijgen bij een verblijf op Les Etoiles in de Belgische Ardennen. Een park met zeer bijzondere chalets, die gebouwd zijn op 1 van de bergen die de Ardennen rijk is. Dit zorgt voor bijzondere uitzichten en voor zowel jong als oud voor een sfeervolle beleving. Parc Les Etoiles beschikt daarnaast over een aantal faciliteiten die vakantie voor de kinderen een stuk leuker maken. Je vindt hier natuurlijk een overdekt zwembad, met apart peuterbad. Daarnaast ook nog een indoorspeelplaats. Verder biedt ook de omgeving talrijke mogelijkheden voor kindvriendelijke uitstapjes.

Bekijk de actuele prijzen voor Parc Les Etoiles

10. Center Parcs Erperheide

10. Center Parcs Erperheide

Kinderen die Center Parcs kennen, kunnen op het woord Center Parcs net zo enthoussiast reageren als op het woord “Mc Donalds”. Uiteraard Patat en hamburgers worden ook op het Belgische Center Parcs Erperheide verkocht, maar er is nog zoveel meer: De Aqua Mundo biedt namelijk een geweldig wateravontuur, zoals je bij Center Parcs gewend bent. Je vindt hier glijbanen, bubbelbaden, een golfslagbad, een Lazy River en nog heel veel meer. Echt bijzonder is het echter om te snorkelen op Erperheide, want dan kun je het koraalbad met echte tropische vissen onder water gaan bewonderen. Daarnaast staat dit 4 birdies park bol van andere activiteiten, teveel om hier op te noemen, maar ga in ieder geval wel even naar de Orry & Vrienden show, of wordt een Park Ranger, want dit zijn wel echt unieke belevenissen op Erperheide. Daarnaast is er de Family Quiz Night, live muziek en tal van andere zaken die ten goede komen aan de sfeer op dit park. Qua accommodaties: Dit gaat je niet tegenvallen. Erg speciaal zijn de Pony Cottage en de Kindercottage. Ook de andere bungalows op Center Parcs Erperheide bieden natuurlijk het nodige comfort, of kies een VIP exemplaar en geniet van de luxe. Je hebt hier namelijk een sauna, bubbelbad, regendouche en tal van andere luxe.

Bekijk de actuele prijzen voor Center Parcs Erperheide

Deze website gebruikt cookies, meer info