Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 10 kindvriendelijke vakantieparken Duitsland

Top 10 kindvriendelijke vakantieparken Duitsland

Duitsland is een erg leuk land om op vakantie te gaan. Een land met veel bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden. Daarnaast kent Duitsland ook een flink aantal erg leuke vakantieparken, waar ook voor de kinderen enorm veel te doen is. Om je een beetje op weg te helpen een super kindvriendelijk bungalowpark in Duitsland te vinden, dat niet alleen erg leuk is voor de kinderen, maar ook voor de ouders, stelden we deze top 10 vakantieparken in Duitsland voor je samen.

Alle Vakantieparken in Duitsland

Naast kindvriendelijke parken, beschikt Duitsland ook over tal van vakantieparken die meer gericht zijn op het genieten van de natuur. Vooral in het zuiden van Duitsland kun je genieten van het prachtige, glooiende landschap. Wij hebben alle leuke Duitse vakantieparken voor je op een rijtje staan, dus mocht je in deze top 10 kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland niet gevonden hebben wat je zocht? Neem dan eens een kijkje bij ons overzicht van Duitse parken. Wij wensen je een fijne vakantie!

Inhoudsopgave

  1. Landal Sonnenberg
  2. Center Parcs Park Bostalsee
  3. Center Parcs Park Nordseeküste
  4. Ferienresort Cochem
  5. Landal Hochwald
  6. Landal Salztal Paradis
  7. Landal Wirfttal
  8. Center Parcs Park Hochsauerland
  9. Center Parcs Bispinger Heide
  10. Ferienpark Hambachtal

1. Landal Sonnenberg

1. Landal Sonnenberg

Een indoorspeeltuin, fun & entertainmentprogramma, bakkenbak, airtrampoline en natuurlijk een uitgebreid zwembad dat voorzien is van een kinderglijbaan, peuterbad en diverse waterattracties. Landal Sonnenberg is een zeer uitgebreid vakantiepark met voor de kinderen alles erop en eraan. Niet voor niets dus dat ook dit bungalowpark staat genoteerd in onze top 10 kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland. Landal Sonnenberg is namelijk het ideale park voor uitstapjes in de prachtige omgeving, want voor jong en oud is er in de regio veel te doen. Bijvoorbeeld rodelen op de Rodelbaan in Triolago, terwijl je geniet van het uitzicht op de Moezelvallei. Ook uitstapjes naar het Eifelpark en de Romeinse stad Trier behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Terug op het park kunnen de kinderen zich uitleven in de Bollo Club, of als ze wat ouder zijn op de indoorklimwand, of natuurlijk de amusmentshal. Ook beschikt het park nog over een midgetgolfbaan en zoals je steeds vaker tegenkomt op kindvriendelijke parken, speciale kinderbungalows. Kortom, een Duits vakantiepark dat de kinderen niet snel zullen vergeten!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Sonnenberg

2. Center Parcs Park Bostalsee

2. Center Parcs Park Bostalsee

Natuurlijk beschikt een Center Parcs park over een subtropische Aqua Mundo. De topattractie van de Aqua Mundo op Park Bostalsee is het Water Playhouse. Een platform met waterspellen zoals glijbanen, waterpistolen en een enorm waterrad, dat 140 liter water over je uit kan storten. Daarnaast is er ook een buitenbad met terras en ligweide. Natuurlijk zijn er in de Aqua Mundo ook glijbanen en golfslagbad. Altijd al willen rijden op een Segway? Ook dit is mogelijk op dit vakantiepark, net als ponyrijden, bowlen, boogschieten, leren duiken, meedoen aan de bingo night, mini quad rijden en er is bij het ook een strand, hier kun je in de zomer lekker zonnen, zwemmen en zandkastelen bouwen. Tevens is er ook op het gebied van sport & spel heel erg veel te doen. De dubbele dosis entertainment komt op Bostalsee van Orry en zijn vrienden. Een erg leuke show van hun die regelmatig voorbij komt is “De Rommelzolder”.  Honger gekregen van alles wat er op dit park te doen is? Het “The Market Restaurant” ontvangt je graag voor het diner, maar er is ook een bistro en een snackcorner. De cottages op Park Bostalsee zijn er in diverse uitvoeringen en zijn behoorlijk modern. Groot pluspunt. Het geweldige uitzicht dat je doorgaans hebt vanuit je cottage! Kortom: Park Bostalsee is een kindvriendelijk park en ook leuk voor volwassenen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Park Bostalsee

3. Center Parcs Park Nordseeküste

3. Center Parcs Park Nordseeküste

Lekker met de kinderen op vakantie aan de Duitse kust? Natuurlijk kies je dan voor een vakantiepark waar voor de kinderen enorm veel te doen is. Een hele goede optie is dan ook Center Parcs Park Nordseeküste. Eem park waar lekker veel te doen is en een bijkomend voordeel is dit vakantiepark niet ver bij Nederland vandaan ligt. Erg spectaculair op Park Nordseeküste is de Crazy River, je gaat hierin namelijk met een grote vaart naar beneden, om vervolgens weer 1 van de andere attracties van subtropische zwembad de Aqua Mundo te verkennen. Zo is er ook een golfslagbad, diverse glijbanen en een wildwaterbaan. Kortom: Op het gebied van subtropisch watervermaak duurt het wel even voordat de verveling toeslaat. Terwijl de kinderen zich uitleven in het zwembad, is het wellicht het moment om als ouders even wat rust te nemen, dit kan in de sauna die is ingericht in een 1001-nacht-sfeer. Naast het subtropische zwembad, zijn er op Park Nordseeküste natuurlijk ook tal van andere activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Uit eten? Kies voor Italiaans, of het uitgebreide buffetrestaurant. Zowel qua vermaak voor kinderen, als cottages, zeker geen verkeerd park, of je nu kiest voor 1 van de mooie bungalows, of een appartememt. Wat ons betreft een veelzijdig vakantiepark op een mooie locatie!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Park Nordseek�ste

4. Ferienresort Cochem

4. Ferienresort Cochem

Dichtbij de grens met Nederland vind je Ferienresort Cochem, een zeer uitgebreid en kindvriendelijk vakantiepark van Roompot Vakanties. Hoewel er op het park veel te doen is, is het zonde om niet regelmatig een kijkje te nemen in de prachtige omgeving. Het centrum van Cochem is vanwege de middeleeuwse stijl een absolute bezienswaardigheid en ook een rondvaart over de Moezel is doorgaans iets waar niet veel mensen nee tegen zeggen. Ferienresort Cochem beschikt over een overdekt zwembad, met kinderbad en een indoor Speel Plaza, daarnaast zijn er op het park een aantal speeltuinen te vinden. Natuurlijk is er Koos Kids Club en een recreatieprogramma en verder kun je lekker spannend gamen op Ferienresort Cochem, vanwege de speciale Cochem Adventure Forest. Uit eten kan in 1 van de restaurants op het park, of ga voor een snelle hap, deze kun je afhalen, of verorberen bij de snackbar. De bungalows op het park zijn over het algemeen erg mooi, naast erg luxe villa’s, zijn er ook speciale kindervilla’s. Keuze genoeg dus om de vakantie helemaal compleet te maken, daarnaast is er op en rondom het park erg veel te doen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Ferienresort Cochem

5. Landal Hochwald

5. Landal Hochwald

Op en top een kindvriendelijk bungalowpark, gelegen in Duitsland. Op Landal Hochwald is echt heel erg veel te doen voor de kinderen. Uiteraard beschikt Hochwald over een binnenzwembad, voor de allerkleinsten is dit zwembad voorzien van een peuterbad en glijbaan, maar om lekker te ontspannen is er ook een whirpool aanwezig. Verder vind je op het park een indoorspeelplaats, deze is o.a. voorzien van een glijbaan, springkussen en een klimwand. Ook is er een waterspeelplaats, voor de wat oudere kinderen een amusementshal, er zijn speeltuinen en om serieus energie kwijt te raken is er een airtrampoline. Natuurlijk is er zoals je bij Landal GreenParks gewend bent ook Bollo Club. In tegenstelling tot veel andere parken, is er op Landal Hochwald het gehele jaar dus ook buiten de schoolvakantie Bollo Club, maar ook het fun & entertainmentprogramma loopt op dit bungalowpark het gehele jaar. Wil je de vakantie op Landal Hochwald voor de kinderen helemaal compleet maken? Huur dan een echte kinderbungalow. Deze zijn voorzien van een een echte kikkerbadkamer, spellentafel en zijn ook op andere gebieden geheel ingericht voor kinderen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Hochwald

6. Landal Salztal Paradis

6. Landal Salztal Paradis

Het overdekte zwembad op Landal Salztal Paradis is een absolute topper. Je vindt er een echte bandenglijbaan, een kinderbad, een golfslagbad, een whirpool, wildwaterbaan en bij mooi weer kun je lekker zonnen op de ligweide. Daarnaast beschikt het zwembad ook nog eens over een erg uitgebreid wellness complex, voorzien van uitgebreid saunalandschap. Dat laatste is niet echt iets voor kinderen, maar wel voor ouders, op momenten dat de kids worden vermaakt in de kinderclub. Wat op Landal Salztal Paradis misschien anders is dan je gewend bent is dat er niet heel veel bungalows zijn, maar voornamelijk appartementen. Overigens zijn dit wel erg mooie appartmenten, met speciale uitvoeringen voor kinderen, maar ook speciale hondenappartementen. Op het park vind je ook nog een indoorspeeltuin, worden er regelmatig roofvogelshows georganiseerd en is er ook voor sportieve vakantiegangers veel te doen, zo kun je er tennissen, bowlen en fitnessen. Ook is er de mogelijkheid Duitsland op het water te verkennen door een bootje te huren. Salztal Paradis vind je de Harz, geniet hier van de indrukwekkende natuur! Natuurlijk beschikt Salztal Paradis ook over een restaurant, zodat lekker met het gezin uit eten gaan na een vakantiedag vol belevenissen ook nog tot de mogelijkheden behoort.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Salztal Paradis

7. Landal Wirfttal

7. Landal Wirfttal

Lekker veel speelplezier en een prachtig uitzicht. Dit is wat je mag verwachten als je een vakantie boekt op Landal Wirftal. Een prachtig vakantiepark met een ligging vlakbij de Duitse Vulkaaneifel. In de omgeving is heel veel natuurschoon te ontdekken, zoals het Dauner meer, of het Eifelpark. Ook is een bezoek aan Eifelstad Bad Münstereifel zeker de moeite waard. Naast dat de omgeving schitterend is, is er op het park ook heel veel te beleven. Zo is er een indoorspeelplaats, loopt Bollo rond op het park en natuurlijk in de Bollo club en is er tijdens de schoolvakantie een fun & entertainmentprogramma. Is er dan ook wel een zwembad? Uiteraard, anders want dit is wel een voorwaarde om in de top 10 kindvriendelijke Duitse vakantieparken te komen. Wirfttal beschikt over een overdekt zwembad, voorzien van peuterbad, whirpool en sauna, maar daarnaast ook over een ligweide en een recreatieplas, waar je overigens niet mag zwemmen, maar wel mag waterfietsen. Verder kun je op dit park ook een balletje slaan op de midgetgolfbaan en is het voor de kinderen mogelijk zich uit te leven in de strandspeeltuin. In bistro Woods kun je lekker uit eten, voordeel van dit restaurant: Er is een behoorlijk uitgebreide menukaart. Een pizza, kindermenu, of uitgebreid diner behoren allemaal tot de mogelijkheden. Qua bungalows is er een ruime keuze. Houdt er overigens wel rekening mee dat in dit prachtige gebied veel hoogteverschillen zijn. Dit is ook merkbaar als je van je vakantiebungalow naar de faciliteiten wilt lopen en weer terug.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Wirfttal

8. Center Parcs Park Hochsauerland

8. Center Parcs Park Hochsauerland

Ook in het Duitse Sauerland is het voor de kinderen erg leuk om de vakantie door te brengen. 1 van de parken die het voor de kinderen extra leuk kan maken, is Center Parcs Park Hochsauerland. Echte aanraders op dit park: De voetbal academy, het Water Playhouse en de Family Quiz Night, maar natuurlijk is er nog heel veel meer te doen op dit park. Het subtropische zwembad de Aqua Mundo is bijvoorbeeld voorzien van een Lazy River, een golfslagbad, een buitenbad, diverse glijbanen, maar ook leren duiken is mogelijk op dit kindvriendelijke vakantiepark. Uitgespeeld in het woelige water? Er is een buitenspeeltuin met glijbanen, schommels en een zandbak, een bungee trampoline en ook Orry staat samen met zijn vriendjes klaar om te zorgen voor de nodige entertainment. Honger gekregen? Genoeg keuze uit restaurants, er zijn er namelijk 6, van een grillrestaurant, tot een Italiaans restaurant en van een pannenkoekenhuis, tot een hamburgerrestaurant. De bungalows, die bij Center Parcs overigens cottages worden genoemd zijn erg mooi en behoorlijk modern. Je hebt de keuze uit diverse luxe niveaus, maar als je er echt een feestje van wilt maken voor de kinderen, dan boek je natuurlijk een speciale kindercottage.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Park Hochsauerland

9. Center Parcs Bispinger Heide

9. Center Parcs Bispinger Heide

Op zoek naar een bungalowpark waar echt heel erg veel te doen is? Dan is Bispinger Heide ook zeker een hele goede optie, zeker als je op vakantie gaat met iets oudere kinderen(5+). Er is namelijk zo verschrikkelijk veel te doen op dit park, laten we beginnen met het subtropische zwembad, dat bij Center Parcs luistert naar de naam Aqua Mundo. Hier vind je zo’n beetje alles aan waterattracties wat er te vinden is, zoals een golfslagbad, bubbelbaden, wild water rafting, je kan er leren duiken, natuurlijk zijn er glijbanen en voor tieners is er de Pool Party, een feest in het golfslagbad met speciale lichteffecten. In de indoorspeeltuin kunnen de kinderen zich lekker uitleven, maar bij mooi weer kan dat natuurlijk ook in de buitenspeeltuin. Verder zijn er nog tal van andere activiteiten, zoals een nagelstudio, Kids Parade, Kids Safari, Kids Spa, Kids Workshop, kan er voor een pony worden gezorgd, of op worden gereden. Wat ook leuk is: Hutten bouwen, een fotoshoot doen met je baby, de bungee trampoline en natuurlijk voor de echte wildebrassen: Het BMX arrangement. Qua eten & drinken kom je op Bispinger Heide ook niet snel iets terkort, er is Market restaurant, het Bispinger Brauhaus, met de populairste gerechten uit de Duitse keuken, een Italiaans restaurant, een pannenkoekenhuis, een hamburgerrestaurant en in de Aqua Mundo vind je ook nog eens het Aqua Cafe.
Qua cottages heb je op Bispinger Hiede een erg ruime keuze. Een woonboot, boomhuis, een normale cottage, maar dan wel met de keuze uit verschillende luxe-niveaus en natuurlijk zijn kindercottages. Hiermee maak je je kindervriendelijke vakantie in Duitsland natuurlijk helemaal compleet.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Bispinger Heide

10. Ferienpark Hambachtal

10. Ferienpark Hambachtal

Een erg mooi vakantiepark met een prachtige ligging, waar veel te doen is voor de kinderen. Dat is een korte omschrijving van Ferienpark Hambachtal. Allereerst wellicht het belangrijkste van het park: Het subtropische zwembad. Deze is voorzien van een hele grote glijbaan van maar liefst 97 meter, daarnaast vind je er ook nog een sportbad, een kinderbad en heel veel andere leuke wateractiviteiten. Daanaast is er op Vakantiepark Hambachtal natuurlijk ook een animatieteam aanwezig. Voor ouders ook een leuk en vooral ontspannend park, want er is gelegen aan het meer een uitgebreid saunalandschap, met diverse sauna’s, een hamam, stoomgrot en een kneipbad. Verder kun je kiezen uit diverse beauty behandelingen. Om de honger te stillen, heb je de keuze tussen een buffetrestaurant en een a la carte restaurant. Sportief bezig zijn? Tennissen, tafeltennissen en boogschieten horen op dit park ook tot de mogelijkheden. Qua accommodaties is dit geen toppark, maar je zal hier ook weer niet snel iets tekort komen, maar qua luxe behoren de huisjes op het park niet tot de top.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Ferienpark Hambachtal

Deze website gebruikt cookies, meer info