Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 15 Vakantieparken aan de Nederlandse kust

Top 15 Vakantieparken aan de Nederlandse kust

In Nederland vind je heel erg veel vakantieparken aan de kust. Goed nieuws! Want het is vaak erg lekker om op 1 van deze parken te verblijven. Er kan weinig op tegen de zilte zeewind op een warme zomeravond. Reden genoeg dus om voor jou de top 15 beste vakantieparken aan de Nederlandse kust samen te stellen. We wensen je dan ook een fijn verblijf toe, met veel zon, zee en strand!

Inhoudsopgave

  1. Landal Beach Resort Ooghduyne
  2. Landal Duinpark 't Hof van Haamstede
  3. Kustpark Texel
  4. Landal Resort Haamstede
  5. Roompot Beach Resort
  6. Landal Villapark Vogelmient
  7. Hof Domburg
  8. Landal Sluftervallei
  9. Landal Strand Resort Ouddorp Duin
  10. Noordzee Résidence De Banjaard
  11. Oasis Parcs Punt-West
  12. Vakantiepark Port Greve
  13. Vakantiepark Aquadelta
  14. Vakantiepark Kijkduin
  15. Center Parcs Port Zelande

1. Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne biedt veel vermaak voor gezinnen met kinderen. Het hypermoderne, duurzame centrumgebouw biedt veel gezinsvriendelijke voorzieningen. Het overdekte zwembad met een leuke glijbaan voor kinderen biedt vermaak bij goed en slecht weer. Daarnaast genieten kinderen van de binnenspeelplaats terwijl ouders lekker een drankje drinken op het terras. Buiten valt er ook genoeg te beleven, zoals tennissen, golfen of springen op de airtrampoline. Je maakt je strandvakantie compleet met een verblijf in 1 van de strandhuisjes. Het park ligt op 25 minuten loopafstand van het strand. Met een gehuurde fiets van het vakantiepark ben je nog sneller op het strand. Landal Beach Resort Ooghduyne is leuk voor gezinnen die op zoek zijn naar een modern vakantiepark met veel activiteiten op en rondom het park. 

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Beach Resort Ooghduyne

2. Landal Duinpark 't Hof van Haamstede

Voor rust zit je op Landal Duinpark 't Hof van Haamstede goed. Je vindt dit park voorzien van buitenzwembad namelijk in natuurgebied de Zeepeduinen. De speeltoestellen en het entertainment-team zorgen voor vermaak voor de kinderen. Voor de liefhebbers ligt tegenover het park een 18-holes golfbaan. Landal Duinpark 't Hof van Haamstede is ideaal voor natuurliefhebbers, golfliefhebbers, wandelaars en fietsers. Qua bungalows zal dit park je zeker bevallen. De ruim opgezette accommodaties zijn er in luxe en comfort uitvoering en behoren tot het hogere segment. Ideaal voor een comfortabele vakantie aan de kust.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Duinpark 't Hof van Haamstede

3. Kustpark Texel

Op Texel vind je rust, ruimte, maar ook levendigheid. Kustpark Texel is een goede uitvalsbasis om de natuur, ruimte en rust van Texel te ontdekken. Je geniet van de duinen, het strand en de zeehonden. Op het park is het subtropische zwembad met peuterbad populair. Het uitgebreide animatieprogramma zorgt voor kindervermaak. Daarnaast is er tafeltennis, een speeltuin en spelen de kinderen met Koos Konijn. Volwassenen genieten van de sauna en het Turks stoombad. De meeste bungalows op Kustpark Texel zijn erg mooi, maar ook bestaat de mogelijkheid een budgetkeuze te maken. Er zijn een aantal chalets op Kustpark Texel te vinden en ook een aantal eenvoudigere bungalows. Voor de meeste bungalows geldt dat ze ver boven gemiddeld scoren.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Kustpark Texel

4. Landal Resort Haamstede

In Zeeland vind je Landal Resort Haamstede. Kinderen spelen heerlijk vrij en veilig in dit autovrije park. De speelweide en de kinderkermis zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden. Ook activiteiten zoals bowlen, tennis en midgetgolf zijn mogelijk op het park. De omgeving verken je tijdens een wandeltocht of een fietstocht met een gehuurde fiets. Het strand vind je op 3 kilometer afstand van Resort Haamstede. Qua niveau bungalows een bovengemiddeld park. Kies voor een luxe bungalow en geniet van een eigen sauna, maar kies je voor comfort, ook dan ervaar je zeker al een luxe gevoel. Voor een verblijf op niveau vlakbij de kust. is Landal Resort Haamstede 1 van de betere parken.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Resort Haamstede

5. Roompot Beach Resort

Direct aan het Zeeuwse strand ligt het kindvriendelijke vakantiepark Roompot Beach Resort. Kinderen genieten in het subtropische zwembad en spelen in de Koos Kids Club. Een ontmoeting met Koos Konijn staat ook op het programma. Verder is er een buffetrestaurant. Voor een snelle hap eet je bij de pizzeria en de snackbar. Dit park is ook geschikt voor visliefhebbers. Voor volwassenen is er ontspanning in de vorm van een solarium, een sauna, een Turks stoombad en een echte beachclub. Op dit vakantiepark geniet je bourgondisch van eten, drinken en leuke activiteiten. Naast luxe bungalows en eenvoudige chalets, kun je op Roompot Beach Resort ook kiezen voor een strandhuisje. Een bijzondere ervaring, want je hebt vanuit je strandhuisje uitzicht over het strand en de zee.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Roompot Beach Resort

6. Landal Villapark Vogelmient

Villapark Vogelmient is een kleinschalig park op Texel. Je verblijft in een van de vrijstaande, luxe villa’s. Er is geen zwembad, maar het bos, de duinen, het strand en de plaats De Koog zijn allemaal op loopafstand. Het park biedt veel gemak. Je bestelt je boodschappen en ontbijt en laat het aan de deur bezorgen. De omgeving ontdek je met een gehuurde fiets van het park. Daarnaast is het park duurzaam. Landal Villapark Vogelmient is een park dat je vooral boekt vanwege de ruime en vaak luxe bungalows. Een weldadig verblijf op het Waddeneiland is hiermee gegarandeerd!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Villapark Vogelmient

7. Hof Domburg

Een prachtige ligging aan de kust van Domburg. Voorzien van subtropisch zwembad, wellness afdeling, Chill Zone, fitnessruimte, squashbanen en veel meer. Hof Domburg van Roompot Vakanties heeft erg veel te bieden. Een uitstekend park voor gezinnen met kinderen, want er is erg veel te doen en dan heb je ook nog eens het noordzeestrand in de achtertuin. De bungalows behoren tot het middensegment, dus hier kom je ook niet snel iets tekort. Qua omgeving zit je hier ook goed. Het centrum van Domburg ligt op loopafstand van het park, daarnaast is Zeeland zo toeristisch dat je 1 ding zeker weet: Je komt tijd tekort!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Hof Domburg

8. Landal Sluftervallei

Op de Waddeneilanden vind je familiepark Landal Sluftervallei. Er is genoeg waterpret. Zo genieten kinderen van de waterspeelplaats en het overdekte zwembad. Volwassenen maken gebruik van het solarium, Turks stoombad, de sauna en whirlpool. De allerkleinsten spelen en knutselen in de Bollo Club. Ook een ontmoeting met Bollo staat op het programma. Voor oudere kinderen zijn er kookcursussen en dj cursussen. Tevens vind je hier ook bowlingbanen, poolbiljart, een midgetgolfbaan, airtrampoline en diverse speeltuinen. Op Sluftervallei vind je daarnaast ook een ParkShop, brasserie en een snackbar. Qua bungalows heb je de keuze uit erg goed, tot zelfs de absolute top. Lekker om op deze manier in de duinen te verblijven.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Sluftervallei

9. Landal Strand Resort Ouddorp Duin

Landal Strand Resort Ouddorp Duin is ideaal voor watersportliefhebbers. Het park ligt dichtbij de Noordzee en het Grevelingenmeer. Surfen, zeilen, duiken en vissen is hier allemaal mogelijk. Het park is volledig nieuw. De accommodaties en voorzieningen zijn daarom gloednieuw en hartstikke modern. Verder is er genoeg vermaak voor kinderen op het park. Zo is er een binnenspeelplaats en een overdekt zwembad. In het restaurant vind je veel lokale gerechten. Qua bungalows heb je op Strand Resort Ouddorp Duin zeker geen klagen. Zelfs de meest eenvoudige uitvoering is al erg luxe en ruim. Voor ultiem genot kies je de extra luxe uitvoering. Het strandgevoel dat je hebt vanuit je bungalow is werkelijk top! Zeker als je van een modern strandvakantiepark houdt met ruime bungalows, is dit zeker een aanrader!

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Strand Resort Ouddorp Duin

10. Noordzee Résidence De Banjaard

Tussen de Oosterschelde en Veerse Meer vind je Noordzee Résidence De Banjaard. Een ideaal park voor een strandvakantie aan de schoonste strand van Nederland, want die vind je vlakbij. Op het park vind je een overdekt zwembad, tennisbaan, boogschietbaan en diverse andere sportieve faciliteiten. Voor de kinderen is er tijdens de schoolvakanties ook nog een animatieprogramma. Een verblijf in 1 van de schitterende bungalows die De Banjaard rijk is, is zeker geen straf. Vanwege de recente restyling zijn deze weer volledig up to date en zijn luxe en comfort tijdens je verblij gegarandeerd.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Noordzee Résidence De Banjaard

11. Oasis Parcs Punt-West

Het luxe resort Oasis Parcs Punt-West is de ideale uitvalbasis voor een echte strandvakantie. Het park ligt direct aan het strand van het Grevelingenmeer en in natuurgebied de Punt. Je komt tot rust tijdens een fietstocht door de natuur. Ook ontspan je tijdens een boottocht op het water. Het beachresort ligt dichtbij een zeil- en surfcentrum. Dit park heeft minder activiteiten voor kinderen dan andere parken. Wel is er een speeltuin met trampolines. Ook zijn er speciale kinderfietsen te huur. Gezinnen die zoeken naar een rustige vakantie zonder veel animatie zitten op Punt West goed. Dit resort is geschikt voor liefhebbers van rust, luxe, watersport en strand.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Oasis Parcs Punt-West

12. Vakantiepark Port Greve

Op vakantiepark Port Greve vind je waterpret voor het hele gezin. Dit park heeft een binnenzwembad met een leuke glijbaan. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje. De Bollo Club organiseert leuke activiteiten voor kleine kinderen. Het solarium en de infraroodsauna bieden ontspanning voor volwassenen. Het park ligt aan het Grevelingenmeer met een leuk zandstrand. Hier bouw je zandkastelen, neem je een verfrissende duik, ga je zeilen, duiken of surfen of maak je een mooie strandwandeling. Een heerlijk lokaal gerecht eet je bij Restaurant Gusto. Voor kinderen is er een speciaal Bollo menu. Qua bungalows een park dat zeker niet tekort doet. Daarnaast kun je op Port Greve ook kiezen voor een schitterend appartement.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark Port Greve

13. Vakantiepark Aquadelta

Plezier en ontspanning zijn gegarandeerd op Vakantiepark Aquadelta. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Zo vind je op het park bowlingbanen, midgetgolf, skelterverhuur, speeltoestellen en een overdekt zwembad met een grote glijbaan. Kinderen spelen met Koos Konijn. Het park ligt vlakbij de jachthaven van Bruinisse. Een park dus dat bol staat van de vele faciliteiten. Verblijvena op Aquadelta kan in een hotelkamer, maar ook in 1 van de bungalows. Deze verschillen onderling behoorlijk van elkaar, je hebt dus een ruime keuze. Over het algemeen behoren de bungalows op dit park tot het hogere segment.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark Aquadelta

14. Vakantiepark Kijkduin

Dichtbij Scheveningen en Den Haag vind je Vakantiepark Kijkduin. Op het park is een uitgebreid animatieprogramma. De kinderen knuffelen met Koos Konijn, dansen in de minidisco of knutselen in de Koos knutselclub. Voor volwassenen zijn er originele activiteiten als aquagym en baantjes zwemmen. De heerlijke, frisse geur van de zee en het strand komt je op het park tegemoet. Het strand ligt namelijk op loopafstand van Vakantiepark Kijkduin. Rondom het park zijn er genoeg mooie wandel- en fietsroutes of ga een dagje naar het bruisende Den Haag of Scheveningen. Naast strandhuisjes die echt bijzonder zijn om in te verblijven, kun je op Vakantiepark Kijkduin ook kiezen voor een (luxe) bungalow, of chalet.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark Kijkduin

15. Center Parcs Port Zelande

Center Parcs Port Zélande ligt vlakbij het Grevelingenmeer en het Noordzeestrand. Ideaal voor watersportliefhebbers! Op dit vakantiepark kun je bodyboarden, kitesurfen, mountainbiken en volg je surflessen. In het subtropische zwembad Aqua Mundo verveel je je nooit met de wildwaterbaan en de glijbaan Turbo Tunnel. Ook de Adventure Factory biedt genoeg actie, zoals een bowlingbaan en een midgetgolfbaan. Ook is er een waterpark op open water met glijbanen. Voor jonge gezinnen is er babymassage en babyzwemmen. Dit vakantiepark biedt volop avontuur voor gezinnen met zowel jonge als oudere kinderen. Veel cottages op Port Zélande zijn onlangs volledig gemoderniseerd. Qua faciliteiten, maar ook qua accommodatie zit je hier goed.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Port Zelande

Deze website gebruikt cookies, meer info