Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Ontdek de 6 Mooiste Fietsroutes in Nederland

Ontdek de 6 Mooiste Fietsroutes in Nederland

Nederland, bekend om zijn vlakke landschappen en uitgebreide fietsinfrastructuur, is het ideale land voor fietsliefhebbers. Met een indrukwekkende vloot van ongeveer 23.4 miljoen fietsen gedeeld door een bevolking van minstens 17 miljoen mensen, is er gemiddeld meer dan één fiets per persoon in het land. Dit maakt Nederland het nummer één fietsland ter wereld.

Of je nu op zoek bent naar een rustige tocht door het platteland, een uitdagende route door duinlandschappen of een geschiedenisrijke rit; de keuze is reuze. Jong of oud, ervaren of beginner, de diversiteit aan routes zorgt ervoor dat elke fietser zijn hart kan ophalen. Dus stap op de pedalen en ontdek de schoonheid van Nederland op jouw manier! 

Hier is een lijst met onze top 6 aanbevolen fietsroutes die je zeker niet wilt missen:

  1. Hunebedden Fietsroute (49 km)

Ga terug in de tijd terwijl je door het hart van Drenthe fietst. Deze route biedt je de kans om verschillende hunebedden te bezoeken, de mysterieuze prehistorische grafkamers. Vanaf de Brink in Ruinen doorkruis je het adembenemende Holtingerveld en de Dwingelderbossen. Als je de rit wilt combineren met een verblijf, overweeg dan Land van Bartje.

  1. Fietsen door de Bollenvelden en Duinen (62 km)

In de lente verandert Nederland in een zee van bloemen. Deze route neemt je mee langs kleurrijke bollenvelden en rustige duinen. Onderweg zie je oude buitenplaatsen die herinneren aan vroegere tijden. Voor een overnachting zijn Roompot Duinresort Dunimar, Center Parcs Park Zandvoort en Vakantiepark Duinrell goede keuzes.

  1. West-Brabantse Waterlinie Fietsroute (44,5 km)

De West-Brabantse Waterlinie Fietsroute is een prachtige combinatie van historie en natuur. Deze route voert je langs de Zuiderwaterlinie, waar ooit soldaten waakten over het Nederlandse landschap. Nu zijn het rustige paden die je langs oude vestingen en forten leiden, stille getuigen van de strijdlustige geschiedenis van dit gebied. Je start in Bergen op Zoom, een stad rijk aan erfgoed en cultuur, waar je je tocht door de eeuwen heen begint. Vakantieparken in de buurt: Vakantiepark De Katjeskelder, Vakantiepark Bospark 't Wolfsven.

Hier zijn drie kindvriendelijke fietsroutes die je niet mag missen:

  1. Ontdek de geheimen van de Tachtigjarige Oorlog met De Brief (24 km)

Deze fietsroute in Drenthe is een spannende tijdreis voor het hele gezin. Beginnend en eindigend bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen, neemt deze route je mee door Norg en langs de plekken waar Spaanse soldaten zich ooit verborgen hielden. Ontdek samen met je kinderen het slimme plan van Willem Lodewijk en geniet van de prachtige Drentse landschappen. Deze route is ideaal voor een verblijf op het kindvriendelijke Vakantiepark Witterzomer in Assen.

  1. Rondje Corverbos voor de kleintjes (15 km)

Deze route in Hilversum is perfect voor een dagje uit met jonge kinderen. Begin je avontuur op de Kerkbrink en volg de knooppunten 55 – 11- 10 – 8 – 9 – 12 – 55 door het prachtige Corverbos. Onderweg zijn er tal van leuke stops, zoals het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten met Café Brambergen en de Sperwershof met een pluktuin en tuinwinkel. Maak er een onvergetelijke ervaring van door te overnachten in een luxe safaritent op Landal Gooise Heide.

  1. Kinderfietsroute Kop van Schouwen (30 km) 

Deze route is een geweldige manier om Zeeland te verkennen met kinderen. Zoek naar verborgen bunkers in de duinen, beklim de uitkijktoren in het bos van Westerschouwen en pauzeer bij het pannenkoekenhuis De Graanhalm in de molen van Burgh-Haamstede. De route bestaat uit twee kortere routes die je ook kunt combineren. Een verblijf op Landal Resort Haamstede of Landal Duinpark ’t Hof van Haamstede maakt deze fietservaring compleet.

Elke route biedt unieke ervaringen en herinneringen die je gezin nog lang zal koesteren. Pak je fiets en ga op avontuur! 

Talloze Andere Fietsroutes in Nederland

In dit prachtige land van ons, Nederland, zijn er talloze fietsroutes die wachten om ontdekt te worden. Hoewel we hier zes fantastische routes hebben belicht, vormen deze slechts een klein deel van de schat aan fietsmogelijkheden die ons land te bieden heeft.

Er zijn nog veel meer routes die je kunt verkennen, elk met hun eigen unieke charme en schoonheid. Of je nu op zoek bent naar een rustige rit door het platteland, een uitdagende tocht door de heuvels, of een schilderachtige rit langs de kust, er is altijd wel een route die bij je past.

En het mooiste is dat je niet beperkt bent tot de bestaande routes. Met behulp van tools zoals Fietsknoop.nl kun je je eigen route uitstippelen en precies bepalen waar je naartoe wilt. Of je nu een ervaren fietser bent of net begint, deze tool maakt het gemakkelijk om een route te plannen die past bij jouw vaardigheidsniveau en interesses.

Dus waar wacht je nog op? Stap op de fiets en ontdek Nederland op jouw manier! Er wacht een wereld van avontuur op je, direct buiten je voordeur. 🚲

Deze website gebruikt cookies, meer info