Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

De 10 meest verrassende Landal parken

De 10 meest verrassende Landal parken

Met ruim 85 bungalowparken is Landal GreenParks de grootste bungalowpark aanbieder. Mede door de hoge kwaliteit parken en bungalows boeken veel mensen standaard bij Landal GreenParks en kijken vaak niet eens bij andere aanbieder. In het aanbod van deze grote bungalowparkketen kom je natuurlijk de wat meer standaard parken tegen, maar ook een aantal opvallende parken.

Wil je een keer echt iets anders. Een park dat zich onderscheidt van andere parken. Check dan eens deze lijst met de 10 meest verrassende Landal parken. Uiteraard vind je op deze parken de kwaliteit die je bij Landal gewend bent, maar daarnaast bieden deze parken erg leuke andere extra's.

Inhoudsopgave

  1. Landal Stroombroek - Gratis heel veel wellness
  2. Landal Esonstad - Een minaituur vakantiestadje
  3. Landal De Reeuwijkse Plassen - In het groene hart van de Randstad
  4. Landal Mooi Zutendaal - Design bungalows in Belgisch Limburg
  5. Landal Waterpark Terherne - Luxe Friesland beleving
  6. Landal Dwergter Sand - Unieke ligging
  7. Landal Het Land van Bartje - Ponyranch en kindervermaak
  8. Landal Kasteeldomein De Cauberg - Luxe in Valkenburg
  9. Landal Salztal Paradies - Mooie ligging, bijzonder zwembad
  10. Landal Landgoed De Elsgraven - heel veel te doen

1. Landal Stroombroek - Gratis heel veel wellness

1. Landal Stroombroek - Gratis heel veel wellness

Verrassend is het op het park gelegen Palestra beauty & wellness. De Lapse sauna kota’s laten je verschillende temperaturen, vochtigheidsgraden en geuren beleven. In de kleurcabine kom je helemaal met rust door de afwisselende kleuren. Daarnaast vind je hier ook een whirpool, Turks stoombad en kun je een schoonheidsbehandeling, of massage krijgen. Tijdens een verblijf op dit park heb je gratis onbeperkt toegang tot Palestra. Landal Stroombroek ligt direct aan een recreatieplas waar je in kunt zwemmen en waterskiën. Het overdekte zwembad is voorzien van peuterbad. Het hele jaar door is er een Fun & Entertainment programma en voor jonge kinderen is er de Bollo Club. Voor meer activiteiten kun je terecht in de amusementshal, op de bowlingbanen en bij het poolbiljart. Voor de kinderen is er een indoorspeelplaats, insectenhotel, speeltuin met airtrampoline en midgetgolfbaan.

Alles over Landal Stroombroek

2. Landal Esonstad - Een minaituur vakantiestadje

2. Landal Esonstad - Een minaituur vakantiestadje

Een opvallend park. Landal Esonstad is namelijk een klein stadje op zich. Loop door dit vakantieparke en je waant je in een nostalgisch stadje. Daarnaast bied dit park ook een erg mooie ligging, zeker als je van water houdt. Dit vakantiestadje bevindt zich namelijk midden tussen de Friese wateren.

Qua faciliteiten ook geen verkeerd park. Het overdekte zwembad op het park is voorzien van whirlpool, Turks stoombad, solarium en Finse sauna. De kinderen kunnen terecht in het peuterbadje en in de zomer geniet je van zwemmen in het Lauwersmeer. Hier kun je bovendien kanoën, vissen, waterfietsen en nog veel meer. Daarnaast vind je op Esonstad ook een flinke indoorspeeltuin, waar de kinderen zich uren uit kunnen leven. Tevens vind je hier diverse eetgelegenheden. Zoals brasserie De Waegh, stadscafé en pizzeria Uccello, pannenkoekenrestaurant Het Silt en’t Mootje Fish & Chips. Ook bevindt zich een parkshop op het terrein.
Voor je verblijf heb je de keuze uit verschillende soorten bungalows die zowel van binnen als van buiten erg verschillend zijn. Verblijf in een authentiek Fries huis of kies voor een terpwoning met uitzicht op het water. Ga voor de luxe van een steiger bij je accommodatie, een jetstreambad in de badkamer, of een privé-wellnesruimte met zonnebank.

Alles over Landal Esonstad

3. Landal De Reeuwijkse Plassen - In het groene hart van de Randstad

3. Landal De Reeuwijkse Plassen - In het groene hart van de Randstad

Onderscheidend aan Landal De Reeuwijkse Plassen zijn de ligging in prachtig natuurgebied, maar toch middenin de randstad. Tevens zijn de bungalows erg ruim, maar ook bijzonder. Daarnaast is het ecologische karakter van dit park ook 1 van de opvallende elementen. Geniet van de rust, water en groen, op korte afstand van uitstapjes naar diverse steden, als Gouda, op steenworp afstand, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De luxe accommodaties op het park beschikken over een rustiek en modern interieur. Ook het exterieur van de accommodaties is apart en veel van de bungalows zijn voorzien van een aanlegsteiger. Je kunt op dit park kiezen voor een lekker luxe bungalow met sauna en comfort bungalows dit ook al erg compleet zijn uitgerust. Een deel van de bungalows is overigens vrijstaand, een ander deel geschakeld. Ook zijn er extra toegankelijke exemplaren beschikbaar.

Geniet van een heerlijke lunch bij de koffiecorner, een diner bij het loopafstand gelegen Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout, of bestel biologisch ijs bij de ijssalon. Naast het overdekte zwembad met peuterbad kun je zwemmen in de recreatieplas vlakbij het park. De directe omgeving leent zich daarnaast perfect voor vissen, windsurfen, stand up paddling, zeilen en duiken. Kortom: Een bijzonder en modern vakantiepark met erg veel mogelijkheden.

Alles over Landal De Reeuwijkse Plassen

4. Landal Mooi Zutendaal - Design bungalows in Belgisch Limburg

4. Landal Mooi Zutendaal - Design bungalows in Belgisch Limburg

Bungalows zoals op Landal Mooi Zutendaal vind je nergens. Op dit park met prachtige ligging in Belgisch Limburg bevinden zich bijzondere door Jan des Bouvrie ontworpen en ingerichte villa’s. Dankzij het stijlvolle en rustgevende design krijg je direct een luxe vakantiegevoel. De wellnessvilla’s zijn daarnaast voorzien van een jacuzzi, sauna en stoomdouchecabine voor optimale ontspanning. Voor meer ontspanning in het water heeft het park zowel een overdekt als een openluchtzwembad, met peuterbad, kinderglijbaan, waterspeelgoed en waterattracties. Baby- en peuterzwemmen is bovendien mogelijk. Aan het buitenzwembad kun je van de zon genieten op 1 van de ligbedden. Het hele jaar door wordt je vermaakt met het Fun & Entertainment programma en kunnen kinderen terecht in de Kinderclub. Met een openluchttheater, springkussen, indoorspeelplaats en speeltuin is er altijd iets te doen voor de kinderen. Leef je uit in het Avonturenbos of Klimbos, ga boogschieten of maak een fietstocht in aangrenzend Nationaal Park Hoge Kempen. Shoppen doe je in het nabijgelegen Maasmechelen Village en met de kinderen biedt Plopsa Indoor in Hasselt een heerlijk dagje weg. Op iets meer dan een kwartiertje rijden kun je bovendien een bezoek brengen aan de stad Maastricht.

Alles over Landal Mooi Zutendaal

5. Landal Waterpark Terherne - Luxe Friesland beleving

5. Landal Waterpark Terherne - Luxe Friesland beleving

De ligging tussen de Friese meren en de prachtige bungalows zorgen voor een bijzondere belevenis. Op dit waterpark omringd door water geniet je van de vele wateractiviteiten. Ga zeilen, kanoën, surfen, sloep varen, vissen en probeer stand up paddling eens. Of doe het wat rustiger aan en ontspan je op het recreatiestrand terwijl de kinderen met emmer en schep in de weer gaan. Voor de kinderen zijn er speciale roeibootjes en ze kunnen op het park leren zeilen. In het Kameleondorp vlakbij Landal Waterpark Terherne gaan ze zelf op verkenning en leven zich uit op Avontureneiland. Leuke uitjes in de uurt zijn bijvoorbeeld Planetarum en AquaZoo Friesland. De luxe accommodaties op het park zijn echt heel bijzonder. Voor extra ontspanning kun je kiezen voor een bungalow met sauna en zonnebank. Voor lunch of diner kun je terecht in diverse horecagelegenheden nabij het park. Mooie uitstapjes maak je naar Subtropisch Zwembad Swimfun of het Fries Scheepvaartmuseum.

Alles over Landal Waterpark Terherne

6. Landal Dwergter Sand - Unieke ligging

6. Landal Dwergter Sand - Unieke ligging

Uniek aan dit park is de ligging in natuurgebied Thülsfelder Talsperre in Nedersaksen. Iedere ochtend dat je hier wakker wordt en je gordijnen opent, geniet je van de prachtige omgeving die je direct vanuit je bungalow kan aanschouwen. In de directe omgeving maak je prachtige wandel- en fietstochten door bossen en langs hoogveen, moeras en heide. Restaurant Gusto op het park biedt heerlijke gerechten, tevens kun je hier ook terecht voor afhaalmaaltijden en snacks. Het overdekte zwembad met peuterbad voorzien van diverse waterattracties zorgt voor het nodige waterplezier. De sauna biedt de nodige ontspanning. Daarnaast beschikt het park over diverse speel- en sportvelden, een midgetgolfbaan en een tafeltennistafel. Speel een potje jeu-de-boules of maxi-schaak. Voor jonge kinderen biedt Landal Dwergter Sand de Bollo Club tijdens de schoolvakanties, speeltuin(en) en een airtrampoline. Tijdens vakanties is er ook een Fun & Entertainment programma.

Alles over Landal Dwergter Sand

7. Landal Het Land van Bartje - Ponyranch en kindervermaak

7. Landal Het Land van Bartje - Ponyranch en kindervermaak

Slapen in een rietgedekte boerderij, rijden op een pony en uit eten gaan in het restaurant waar ook de wijde omgeving gek op is. Daarnaast beschikt Landal Het Land van Bartje ook nog eens over een flink zwembad, bestaande uit zowel een binnen- en een buitengedeelte. Tevens wordt er enorm veel voor kinderen gedaan op dit park en is er Bartje's Boerderij. Kortom: Een zeer compleet park, met ook nog die vele verrassende zaken die je vakantie extra leuk maken.

Alles over Landal Het Land van Bartje

8. Landal Kasteeldomein De Cauberg - Luxe in Valkenburg

8. Landal Kasteeldomein De Cauberg - Luxe in Valkenburg

Eigenlijk is dit een park waar alles uniek is. De ligging is echt geniaal. Het park ligt namelijk op de top van de Cauberg in Valkenburg. De bekendste berg van Nederland, op ook nog eens 1 van de gezelligste plekjes van het land. Naast het park vind je een zwembad en wellness center Thermea 2000. Daarnaast is er in het plaatsje Valkenburg enorm veel te doen. Qua bungalows mag je je voorbeiden op een overdaad aan luxe. Zowel de bungalows, als de appartementen op Kasteeldomein De Cauberg zijn op dit gebied werkelijk uniek. Met recht is dit dan ook 1 van de meest bijzondere Landal parken. Niet alleen de ligging is uniek. Ook qua smaak en style is dit een zeer bijzonder park.

Alles over Landal Les Etoiles

9. Landal Salztal Paradies - Mooie ligging, bijzonder zwembad

9. Landal Salztal Paradies - Mooie ligging, bijzonder zwembad

Landal Salztal Paradies combineert een prachtige ligging in het groene Harz met culturele hoogstandjes in de directe omgeving. Tijdens je verblijf op Salztal Paradies geniet je onbeperkt van het zeer uitgebreide zwembad met golfslagbad, wildwaterbaan, bandenglijbaan en whirlpool. Iedere woensdag is hier kinderanimatie. Ontspanning is er op de ligweide, of in de sauna. Op het park vind je o.a. bowlingbanen, een schaatsbaan, tafeltennis en je jeu de boules. Je kunt aan diverse excursies deelnemen en met de kinderen het Natuurbelevingspad afleggen. De kinderen vermaken zich in de gratis kinderopvang of kinderclub, op de airtrampoline en in de verschillende speeltuinen. Hier haal je te voet of per mountainbike een frisse neus in het groene berglandschap. Geniet van de mooiste vergezichten over groene dalen en grote wateren. Nabij het park bezichtig je de UNESCO-stadjes Goslar en Quedlinburg, klooster Walkenried, de Eenhoorngrot, Nationaal park Harz en een zomerrodelbaan.

Alles over Landal Salztal Paradies

10. Landal Landgoed De Elsgraven - heel veel te doen

10. Landal Landgoed De Elsgraven - heel veel te doen

Verrassend aan Landal Landgoed De Elsgraven is dat er zoveeel te doen is op dit park. Natuurlijk beschikt het park over een zwembad. Daarnaast geniet je hier van luxe accommodaties met een prachtig uitzicht op de omgeving en eventueel op het water. Qua wateractiviteiten kun je hier kanoën, stand up paddling en vissen. Ook op het land zijn er tal van activiteiten te ondernemen, zoals midgetgolf, beachvolley, squash, tennis, voetbal en tafeltennis. Spelliefhebbers genieten van een potje maxi schaken, poolbiljart, airhockey of een van de te huren spellen. Nabij het park ligt een 18-holes par 70 baan waar je een balletje kunt slaan. In de prachtige groene omgeving kun je fietstochten maken of per skelter of tandem de omgeving verkennen. Zo ligt mountainbikeroute Rijssen dichtbij het park. Jong en oud vermaakt zich met het Fun& Entertainment programma tijdens de zomervakantie. Voor kinderen is er bovendien een speeltuin met airtrampoline en een dierenweide op het terrein. Tijdens de wintermaanden geniet je voor de open haard van een kopje Senseo in je ruime bungalow. Ook qua maaltijden is er keuze te over, want naast het Restaurant De Elsgraven met terras zijn er diverse arrangementen te boeken. Broodjes en ontbijt kunnen tot aan je bungalow geleverd worden en er is tevens verkoop van streekproducten.

Alles over Landal Landgoed De Elsgraven

Deze website gebruikt cookies, meer info