Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Educatie op vakantieparken - Leerzaam op vakantie

Educatie op vakantieparken - Leerzaam op vakantie

Educatie en vakantie. Gaat dit samen? Jazeker. Er zijn vakantieparken met educatieve activiteiten. Naast vaak nog leuker dan andersoortige activiteiten is dit ook erg leerzaam. Zeker omdat kinderen eens iets anders leren. Daarnaast vind je op veel vakantieparken ook sportieve activiteiten en deze zijn weer heel erg gezond. Op vakantie naar een vakantiepark kan dus indien je kiest voor een park met educatie en sport ook nog eens gezond en leerzaam zijn.

Graag zetten we daarom even alle mogelijkheden op een rij. Naast doelgericht educatieve activiteiten, zijn er ook andere leerzame zaken op vakantieparken te vinden. Zo kun je leerzame uitstapjes maken, of gebruik maken van de Escape Room die je op steeds meer vakantieparken vindt.

Veel leren over de natuur bij Landal GreenParks

Op veel parken van Landal GreenParks is aandacht voor de natuur. Zo worden er interessante wandelroutes door de natuur georganiseerd. Ook kunnen kinderen op mini-ontdekkingsreis bij slootjes en in bossen. Daarnaast zijn ook de ontdekboxen n Discovery tracks erg leerzaam en leuk. Wat er in de ontdekbox zit is afhankelijk van de regio. Leer hiermee bijvoorbeeld welke bomen en insecten er in het bos leven.
Lees meer: Leren over de natuur bij Landal

Het meest leerzame park: Hof van Saksen

Naast het meest luxe park van Nederland, is Hof van Saksen ook het meest leerzame vakantiepark. Uniek op dit park zijn namelijk de Kinder Academies. Kinderen leren hier bouwen, knutselen, koken en kleding ontwerpen en maken. Daarnaast zijn er ook nog de spoor, sport en techniek academie. Tevens biedt Hof van Saken ook heel veel andere activiteiten en faciliteiten.
Lees meer over de Kinder Academies

Liefde voor dieren en natuur op Beekse Bergen

Op Beekse Bergen komen educatie en natuur samen. Met verschillende vormen van educatie wil Beekse Bergen dingen leren over natuurbehoud. Bezoek de kiosk van de Stichting Wildlife. Daarnaast is er de Roofvogelsafari en zijn er voederpresentatie ’s. Educatie toegespitst op natuur. Leerzaam en goed voor de dieren en een groene aarde.
Educatie over dieren en natuur op Beekse Bergen

Vakantieparken voorzien van Escape Room

Een Escape Room is zeker voor wat oudere kinderen erg leerzaam. We zien ze dan ook steeds vaker op bungalowparken. Goed nieuws, want naast erg leuk is een Escape Room ook heel erg leerzaam. Een spannende Escape Room vind je op o.a. de volgende parken.

Best wel wat keuze dus uit bungalowparken met Escape Room en daarbij het aanbod groeit nog steeds!