☰ Menu
 
 

Golfen bij Landal GreenParks - Landal parken met golfbanen

Golfen bij Landal GreenParks - Landal parken met golfbanen

Landal GreenParks biedt veel faciliteiten op het gebied van golf. Zo zijn er 4 echt golfparken, waar een golfbaan aanwezig is, maar ook zijn er een flink aantal Landal parken die dichtbij een golfbaan liggen. Vanaf de parken van Landal zijn er zowel zonder, als met GVB mogelijkheden om te golfen. Zo vind je voldoende mogelijkheden voor professionele golfers, maar ook als je gewoon eens een balletje wilt slaan is dit een optie.

Landal biedt 4 golfparken

Naast een flink aantal bungalowparken die dichtbij een golfbaan liggen, zijn er 4 parken van Landal GreenParks met een volwaardige golfbaan.:

  • Landal Beach Resort Ooghduyne aan de kust in Noord Holland
  • Landal Hoog Vaals in Limburg
  • Landal Sluftervallei op Texel
  • Landal Winterberg in het Sauerland in Duitsland.

Golfen op Landal Beach Resort Oogdhuyne

In Noord Holland vlak onder Den Helder ligt Landal Beach Resort Ooghduyne. Hier kun je verblijven in een rustiek strandhuisje, villa, of appartement. Op dit park kun je golfen op de 9-holes A-status golfbaan. Een GVB is hier verplicht. Het is een baan op zandgrond, hierdoor dus vrijwel altijd bespeelbaar is. Er zijn oefenfaciliteiten en een driving range on water. Er is ook een Par 3 familiebaan, waar je zonder vergunning kunt golfen. Als je zelf niet over de nodige materialen beschikt, zijn deze te huur op Landal Beach Resort Ooghduyne. Je kunt golfles nemen om kennis te maken met deze mooie sport, je hebt hierbij de keuze uit privé les of groepsles. Golfbaan Ooghduyne is een unieke golfbaan. Het open karakter van de baan zorgt voor een weids uitzicht. Midden in de natuur kom je echt tot rust.

Meer over golfen op Landal Beach Resort Ooghduyne

Golfen op Landal Hoog Vaals

Op Landal Hoog Vaals is altijd iets te doen. Hoog Vaals ligt dichtbij het Drielandenpunt in het heuvelachtige Limburgse landschap. Op het park zijn fietsen te huur, er is het hele jaar entertainment voor de kinderen en er zijn vele sportfaciliteiten: o.a. voetbal, squash en tafeltennis. Qua golf is pareltje van Landal Hoog Vaals de Par 3 golfbaan (GVB verplicht). Oefen je swing in de overdekte driving range en ontdek de schoonheid van de Limburgse natuur op de 9-holes baan. Voor wie nog niet zo bekend is met golf zijn er introductielessen of golf clinics. Een pro-golfer legt je alle beginselen uit. De les wordt afgesloten met een wedstrijd tussen de beginners.

Meer over golfen op Hoog Vaals

Golfen op Landal Sluftervallei

Op Texel ligt Landal Sluftervallei. Omringd door duinen, midden in de natuur merk je dat je alle tijd van de wereld hebt om de prachtige golfbanen van dit schitterende Texelse vakantiepark te ontdekken. Er zijn uitdagingen genoeg op de 18-hole golfbaan, met waterhindernissen en duinen. Je kunt de Par 3 golfbaan voor beginners of een Par 72 baan kiezen. Deze laatste is voor de ervaren golfer. De baan van Golfbaan De Texelse heeft een ruig karakter en wordt vaak vergeleken met de authentieke Engelse golfbanen. Daar zijn er niet veel van. Het is dus zeker een bijzondere ervaring om hier te spelen. Je kunt gebruik maken van de Putting Green en de Chipping Ground. Mocht je nog iets nodig hebben om je golfervaring volledig te maken? Er is ook een Golfshop waar je golfkleding en accessoires kunt aanschaffen. Je kunt introductielessen nemen, die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Je handicap of swing verfijnen? Er zijn ook lessen voor gevordenen. Tijdens een vakantie op Landal Sluftervallei kun je genieten van golfen in de duinen. De baan ligt zo dicht bij zee dat je soms de golven kunt horen ruisen. Na een heerlijke dag buiten, geniet je van de welverdiende rust in een comfortabele bungalow. Maar vergeet ook niet het prachtige Waddeneiland Texel te verkennen.

Meer over golfen op Landal Sluftervallei

Golfen op Landal Winterberg

In het Duitse Sauerland ligt Landal Winterberg, een park dat uitermate geschikt is voor mensen die graag actief in de buitenlucht bezig zijn. Het plaatsje Winterberg is bekend doordat het een wintersportplaats is, waar in de winter geskied kan worden. Vlakbij het park liggen 6 skigebieden. Maar ook in andere seizoenen is er veel te doen, zoals wandelen, karten en zwemmen. Ook golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er kan gegolft worden op de nabij gelegen 9-holes golfbaan (GVB verplicht). De hellingen en natuurlijke waterpartijen maken elk potje golf een uitdagende ervaring. Het is heerlijk hier te golfen, te midden van de Duitse natuur kun je genieten van mooie vergezichten. Golfmateriaal is te huur bij de receptie. Beginners zonder GVB kunnen hier ook hun slag slaan. Er is een nieuw aangelegde Pitch & Putt baan waar je kennis kunt maken met golf.

Meer over golfen op Landal Winterberg

Parken in de buurt van een golfbaan

Heb je wel zin om te golfen, maar heb je nog geen GVB (het golfvaardigheidsbewijs), dan zijn er ook Pitch & Putt golfbanen in de buurt van veel Landal parken. Hiervoor heb je geen GVB nodig en wordt het golfen je wat makkelijker gemaakt: de afstanden tussen de holes zijn kleiner. Hier kun je ontdekken of golf iets voor je is en gewoon voor de gezelligheid een balletje slaan. De golfbanen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Zelfs op een aantal Landal parken kun je de Pitch & Putt golfbaan proberen. Esonstad en Orveltermarke hebben een Pitch & Putt baan in eigen beheer. Landal Beach Resort Ooghduyne en Het Land van Bartje liggen vlak naast een dergelijke baan.

Bekijk de golfbanen in de buurt van Landal parken

Golf tijdens je vakantie

Landal GreenParks heeft veel te bieden voor de golfliefhebber. In de ontspannen sfeer van een vakantie bezig zijn met golf, geeft je de mogelijkheid om op golfbanen te spelen waar je anders niet zou komen en zoveel tijd te besteden aan je sport of hobby als je maar wilt. Na een dag in de natuur kun je genieten van de rust en luxe van je vakantiehuis, de vele faciliteiten op de parken en de omgeving.

Meer lezen over een golfvakantie bij Landal GreenParks. Bekijk de speciale golfpagina van Landal zelf.

Deze website gebruikt cookies, meer info