Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Midweek weg met de hond

Midweek weg met de hond

Neem je hond mee tijdens een midweekje op een vakantiepark. De midweken zijn op veel vakantieparken vaak stukken voordeliger. Vooral Landal GreenParks heeft hier vaak mooie aanbiedingen voor. Daarnaast is het niet alleen vakantie voor jezelf, maar ook voor de hond. Wist je dat je een hond erg blij kan maken met een verblijf op een bungalowpark?

Plan je midweek met de hond dichtbij

Een midweek weg met de hond plan je het best niet te ver weg. Een autorit wordt zeker gewaardeerd door je trouwe viervoeter, maar uren in het ruim van een vliegtuig is een ander verhaal. Vaak kan het zelfs een nogal beangstigende indruk achterlaten en kun je in het geval van een vliegreis de hond beter thuislaten. In landen als Nederland, België en Duitsland kun je gelukkig prima terecht in hondvriendelijke vakantieparken. Te midden van landschappen met bossen, heuvels en strand kun je samen tal van activiteiten ondernemen, zoals wandelingen en bezichtigingen. Ook voor je hond is het een welkome verandering om te zwemmen in mooie meren of een frisse neus te halen tijdens een bergwandeling.

Hondvriendelijke vakantie

Neem je jouw hond mee op midweek, kijk dan eerst even of de accommodatie huisdieren toelaat. We hebben hiervoor een overzicht met huisdiervriendelijke vakantieparken voor je gemaakt. Maar let er bijvoorbeeld ook op of je hond los mag op het strand. Of er duinen, bossen en ander natuurschoon in de buurt is waar je hond heerlijk kan ravotten. Ga je naar een park in het buitenland, zorg dan voor een geldig dierenpaspoort. En informeer bij de dierenarts welke reisvaccinaties je hond nodig heeft voor een midweek vakantie. In landen als België, Duitsland en Denemarken kun je prima met de hond een weekje weg. Hier zijn mensen gewend aan honden in het openbaar.

Met je hond een weekje weg in de natuur

In Nederland kun je wandelen aan de kust en mag je hond op veel plaatsen loslopen. Ook op de groene Veluwe zijn verschillende gebieden waar je de hond niet aan hoeft te lijnen. In provincies als Gelderland, Overijssel en Drenthe maak je samen de mooiste wandel- of fietstochten. En in Brabant vind je bossen, meren en duinen. Naast Nederland zelf liggen ook in België en Duitsland veel vakantieparken in een natuurrijk gebied. Duitsland heeft enorme bossen voor lange boswandelingen met de hond. Op het platteland fiets of wandel je samen over de gemoedelijke landwegen. Langs de Noordzee en Oostzee liggen prachtige stranden en wijngebied de Moezel heeft een heuvelachtig landschap dat lonkt. Tijdens een midweek met de hond in België heb je de keuze tussen verschillende bruisende badplaatsen. Of boek een vakantie in de Ardennen en wandel en klim door de uitgestrekte bossen.

In het buitenland op vakantie

Wil je toch iets verder weg tijdens je midweek met de hond, dan kun je kiezen voor een park in Denemarken of Frankrijk. Ook hier liggen parken van Landal en Center Parcs waar je met je hond terecht kunt. In Denemarken is er altijd wel een strand in de buurt waar je heerlijk kunt uitwaaien met de hond. De beboste fjorden en vlakke weiden in het land vallen ook in de smaak bij menig viervoeter. In West-Frankrijk vind je woeste kusten en uitgestrekt platteland en ook het Alpengebied staat garant voor een actieve vakantie met de hond. Informeer van te voren wel even wat de mogelijkheden tot loslopen zijn. Voor verschillende stranden en natuurgebieden geldt een verbod voor een deel of bepaalde tijd van de dag.

Vakantiepark met hondenfaciliteiten

Er zijn verschillende aanbieders waarbij je voordelig een midweek met de hond boekt. Tot de mogelijkheden behoren parken in het binnen- en buitenland, zoals Sunparks in België, of Center Parcs in Nederland. Veel parken hebben een ruime omheinde tuin bij de accommodatie waar je hond kan spelen. Landal GreenParks is zelfs erg hondvriendelijk en biedt in een aantal parken speciale hondenfaciliteiten op vakantie aan. Tijdens de jaarwisseling selecteren ze bovendien vuurwerkvrije parken voor je. Neem je hond dus dit jaar mee op midweek, zodat ook hij de tijd van zijn leven heeft.

Deze website gebruikt cookies, meer info