Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

De leukste Landal parken voor peuters

De leukste Landal parken voor peuters

Met meer dan voldoende faciliteiten voor peuters en comfortabele, schone bungalows is Landal GreenParks uitermate geschikt voor een vakantie met je peuter. Zeker als je kiest voor een kinderbungalow. Bovendien liggen de Landal parken stuk voor stuk in een prachtige omgeving. Waar vind je de mooiste Landal parken voor peuters? Wat kun je er ondernemen? En wat neem je mee wanneer je met je peuter op vakantie gaat?

Welk vakantiepark kiezen met peuters?

Peuters zijn ondernemend, flexibel en enthousiast om op vakantie te gaan. Ze vinden de meeste bezienswaardigheden leuk en gaan bijna overal mee naartoe. Zorg er alleen wel voor dat ze een beetje in hun tijdsritme blijven: een peuter laat naar bed laten gaan is vragen om een onrustig ontbijt. Nu je nog niet van de schoolvakanties afhankelijk bent, kun je deze omzeilen. Hiermee bespaar je ook nog eens op je vakantie. Tevens heb je buiten de schoolvakanties ook nog eens een ruimere keuze uit diverse bungalows. 

Tips voor als je met een peuter op vakantie gaat

Natuurlijk zijn er wel wat punten waar je op kunt letten bij het selecteren van een vakantiepark. Het ideale vakantiepark voor een vakantie met peuter:

  • Beschikt over leuk een zwembad, dat ook nog eens erg geschikt is voor peuters.
  • Biedt vermaak in een indoorspeeltuin.
  • Is niet te ver weg, dus weinig reistijd en geen onrustige peuter(s).
  • Ligt in mooie omgeving om wandelingen te kunnen maken met je peuter.
  • Is dichtbij een schoon strand waar je lekker kunt wandelen, pootjebaden en je kindje in de weer kan gaan met emmer en schep.
  • Heeft activiteiten in de buurt zoals leuke pretparkenn, meren om eendjes te voeren, of rivieren om bootje te varen.
  • Beschikt het hele jaar door over een animatieteam. Of natuurlijk Bollo club.

Ook met een wat kleiner budget kun je in veel parken van Landal GreenParks een accommodatie met moderne en recente inrichting verwachten. In de kinderbungalows op verschillende vakantieparken voelt je peuter zich direct thuis.

Leuk en makkelijk: Landal kinderbungalows

Deze zijn ideaal voor een verblijf met zowel peuters, als baby's. Als extra's bieden deze bungalows vaak een commode, een kinderbedje, een box en erg leuk is vaak de kinderspeelkamer. Daarnaast vind je in de Landal kinderbungalows allerlei spellen en niet te vergeten: Een recept voor de allerlekkerste pannenkoeken. Een kinderbungalow is niet alleen leuker, maar ook stukken makkelijker, omdat je heel veel dingen niet mee hoeft te nemen. Uiteraard is er in de kinderbungalows ook gedacht aan de veiligheid. Zo vind je er o.a. beveiligde stopcontacten en traphekjes. Meer weten over de kinderbungalows van Landal GreenParks? Bekijk dan eens de kinderbungalowpagina op hun eigen website.

Meenemen op vakantie met peuter of dreumes

Met een peuter op vakantie vergt enige voorbereiding in wat je mee moet nemen. Om je op weg te helpen hebben we een lijstje met basisartikelen samengesteld die je niet mag vergeten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook altijd een aantal specifieke dingen. Tip: Maak aan de hand van onderstaand lijstje een eigen lijstje. Begin hier enkele weken van tevoren mee, zodat je vrijwel zeker niets vergeet. Ook handig: Het lijstje meenemen. Mocht je toch iets vergeten zijn, dan kun je dit erbij schrijven voor de volgende keer.

  • Petje of zonnehoedje
  • Handdoeken en washandjes
  • Zwemluiers en/of zwemkleding
  • Zwemband of zwemvleugels
  • Zonnebrand
  • Luiers
  • Billencrème
  • Natte doekjes, zoals billendoekjes en toetendoekjes.
  • Slabbetjes
  • Anti muggenstift
  • Eten en speelgoed voor onderweg
  • Tuitbeker
  • Voorleesboeken
  • Speelkleed
  • Buggy
  • Eventuele medicijnen, waaronder zetpillen tegen koorts en thermometer.
  • Kleertjes, knuffels, kinderbeddengoed en toiletartikelen.

Natuurlijk zijn er voor jouw dreumes misschien nog andere dingen waar je aan moet denken. Misschien is er speelgoed waar je kindje heel erg aan gehecht is. Natuurlijk wel zo leuk als dit ook meegaat op vakantie. Ook maakt het wel, of niet boeken van een kinderbungalows vaak een verschil in wat je mee moet nemen.

Wat doe je als je kindje tijdens de vakantie ziek wordt?

Het is niet te hopen, maar je kindje kan ziek worden tijdens de vakantie. Meestal duurt dit gelukkig maar kort. Belangrijk: Landal geeft op verschillende manier aan, welke huisarts je in dit geval moet bellen en welke ziekenhuis, of apotheek in de buurt is. Zorg dat je je bij aankomst hierop voorbereid, zodat je snel kan handelen. Ook kun je vaak de receptie op het park raadplegen in dit soort gevallen. Mocht er echt een noodgeval zijn. Bel dan eerst een ambulance. Vervolgens de receptie, zodat ze de slagboom alvast opendoen en de ambulance naar de juiste bungalow kunnen begeleiden.

Welke vakantieparken zijn leuk voor peuters?

Kindvriendelijke vakantieparken zijn ongeveer de specialiteit van Landal GreenParks. Zeker als het gaat om peuters. Op de parken van Landal is er voor deze leeftijd aan heel erg veel dingen gedacht. Natuurlijk het zwembad, maar dit vind je overal. Toch moeten we eerlijk toegeven dat de zwembaden op de meeste Landal parken zich toch net even iets beter lenen voor het zwemmen met een peuter, dan de baden bij andere ketens. Daarnaast zijn er natuurlijk de kinderbungalows, maar ook het animatieteam, de speeltuintjes en nog heel veel meer. Ook voor tieners heeft Landal vaak veel te bieden, maar qua peutervriendelijkheid steekt Landal GreenParks er op de meeste parken echt wel met kop en schouders bovenuit. Daarnaast kun je ook nog eens lekker voordelig boeken dankzij de vele Landal acties en aanbiedingen

neemt niet weg dat je natuurlijk wel een absoluut toppark wilt boeken voor je peutervakantie. Daarom hebben we even de beste peuterparken voor je op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

  1. Landal Aelderholt - Zeer compleet, met leuk zwembad
  2. Landal Stroombroek - Indoor speeltuin en recreatieplas
  3. Landal Landgoed ‘t Loo - Park Plaza, recreatieplas en meer!
  4. Landal het Vennenbos - Subtropisch zwembad
  5. Landal De Lommerbergen - Subtropisch zwembad en Avontureneiland
  6. Landal Rabbit Hill - indoor speeltuin en leuk zwembad
  7. Landal Miggelenberg - Prachtige omgeving

Landal Aelderholt - Zeer compleet, met leuk zwembad

Op Landal Aelderholt geniet je peuter op de kinderboerderij en in de ballenbak. Het hele jaar door kan je kindje deelnemen aan de Bollo Club bij het Bollo Huis. Naast speeltuinen is er ook een indoor speeltuin met vele activiteiten. Het zwembad beschikt over een glijbaan van maar liefst 60 meter en een kinderglijbaan. Tevens leven peuters zich uit in het peuterbad. In de omgeving vind je Plopsa Indoor Coevorden met leuke attracties voor de allerkleinsten. Cultuur en geschiedenis opsnuiven kan in museumdorp Orvelte. Daarnaast ligt WILDLANDS Adventure Zoo Emmen op slechts een steenworp afstand van Landal Aelderholt. Qua bungalows kom je hier niet snel iets tekort. Je kan hier kiezen voor de betere comfort varianten, maar ook als je in luxe wilt verblijven, stel Aelderholt je niet teleur.

Check beschikbaarheid voor Landal Aelderholt

Landal Stroombroek - Indoor speeltuin en recreatieplas

Landal Stroombroek - Indoor speeltuin en recreatieplas

Een uniek park voor peuter in bijna alle weersomstandigheden. Vanwege de indoor speeltuin hebben peuters urenlang speelplezier en kun je elkaar als ouders ook ontmoeten. Landal Stroombroek ligt pal aan een recreatieplas, en bied hierdoor erg veel kindervermaak. Tevens vind je op het park tal van grotere en kleinere speeltuintjes en natuurlijk speciale kinderbungalows. Naast dat dit park uniek is voor peuters, kunnen ook de ouders zich hier prima ontspannen. Je hebt als parkgast namelijk gratis toegang tot de op het park gelegen sauna Palestra. Ook leuk! Bollo is vaak op het park te vinden, evenals het professionele fun & entertainment team. Natuurlijk vind je op het park ook een overdekt zwembad. Ondanks dat dit zwembad niet tot de absolute top behoort, kun je wel je peuter in alle rust leren zwemmen.

Check direct beschikbaarheid en prijzen voor Landal Stroombroek

Landal Landgoed ‘t Loo - Park Plaza, recreatieplas en meer!

Met een overdekt zwembad met waterattracties en een peuterbad met peuterglijbaan verveelt je peuter zich op Landal Landgoed 't Loo nooit. Daarnaast beschikt dit park over een sfeervolle Park Plaza waar erg veel te doen is. Je vindt hier een indoor speeltuin en tal van andere leuke (kinder)attracties. Bouw een zandkasteel op het strandje aan de recreatieplas, of maak de oversteek met het trekvlot. Het hele jaar speelt je peuter onder begeleiding in de Bollo Club, of in de speeltuinen. In de dierenweide mag je kindje geitjes en andere kleine diertjes aaien. De groene omgeving leent zich uitstekend voor een gezellige wandeling en Landal Landgoed 't Loo ligt vlakbij Walibi Holland voor een dagje uit.

Check beschikbaarheid voor Landal Landgoed 't Loo

Landal het Vennenbos - Subtropisch zwembad

Populair vanwege het uitgebreide subtropische zwembad. Daarnaast beschikt Landal het Vennenbos ook nog over een kinderboerderij en een doolhof waar je samen met je peuter doorheen wandelt. Ook de speeltuinen en een indoor speeltuin zijn favoriet bij jonge kinderen. Lekker makkelijk: tijdens het familiebuffet is er altijd wel iets wat je peuter lekker vindt. Het subtropische waterpark biedt voor de kleintjes een KinderDoeBad en een Junglebad met vele wateractiviteiten. Op het recreatiestrand kun je met je peuter spelen en pootjebaden. Dit Brabantse vakantiepark ligt dichtbij de Efteling, met een prachtig sprookjesbos voor de allerkleinsten. Qua bungalows geen heel modern park, maar wat betreft de omgeving en de vele attracties 1 is Landal Het Vennenbos favoriet bij veel gezinnen.

Check beschikbaarheid voor Landal Het Vennebos

Landal De Lommerbergen - Subtropisch zwembad en Avontureneiland

Op Landal De Lommerbergen kan je peuter niet alleen het hele jaar door terecht in de Bollo Club, maar ook kijken naar de shows van Puk en Pelle. Met een kinderboerderij en vlindertuin kan je kindje volop diertjes bekijken. Naast een peuterbad is er een KinderDoeBad en Kids Junglebad in het subtropische zwembad. De indoorspeeltuin zorgt ook voor flink wat uren vermaak voor de kinderen. Bij mooi weer zullen ze ook graag buiten zijn, het Avontureneiland is namelijk een erg populaire attractie op De Lommerbergen. Tijdens een huifkartocht rust je peuter uit terwijl hij of zij kijkt naar de paardjes en de omgeving. Voor een dagje uit ga je naar Attractiepark Toverland met Toos Tovershow, een verlichtte carrousel en andere attracties. Landal De Lommerbergen is erg populair bij peuters vanwege de vele attracties. Qua bungalows is dit park in orde, maar misschien een tikkie gedateerd.

Check beschikbaarheid voor Landal De Lommerbergen

Landal Rabbit Hill - indoor speeltuin en leuk zwembad

Het zwembad van Landal Rabbit Hill beschikt over een ruim kinderzwembad met peuterglijbaan en waterattracties. Ook bij het openluchtzwembad is een peuterbad en ligweide. Daarnaast vermaakt je peuter zich in de natuurspeeltuin, bij de konijnenheuvel en in de ballenbak. Het hele jaar door kan er onder begeleiding gespeeld worden in de Bollo Club. Landal Rabbit Hill biedt daarnaast het nodige vermaak met een joekel van een indoor speeltuin, een airtrampoline en een dierenweide met verschillende boerderijdieren. Koningin Julianatoren ligt op zo’n 10 kilometer van het park, waar je peuter pret heeft met Juul en Julia. In Apenheul kijk je samen op van de vele aapjes die er rondslingeren. Daarnaast biedt de Veluwe nog heel veel meer leuke dingen. Zowel op het park, als in de omgeving is hier genoeg te doen. Tijdens je verblijf wordt je ook door de bungalows op Rabbit Hill niet snel teleurgesteld.

Check beschikbaarheid voor Landal Rabbit Hill

Landal Miggelenberg - Prachtige omgeving

Op Landal Miggelenberg spot je vlinders met je peuter in de vlindertuin, heb je waterpret op de waterspeelplaats. En de kinderen maken zandkastelen in de zandbak. Het hele jaar is hier de Bollo Club met begeleiding voor de allerkleinsten. Ga samen geitjes voeren in de dierenweide en ontdek nieuwe spelletjes in de kinderspeelhoek. In het zwembad heeft je peuter de grootste pret in het peuterbad met kinderglijbaan en andere waterattracties. Landal Miggelenberg ligt op korte afstand van Apenheul en Burger’s Zoo, waar je heerlijk beestjes kunt kijken. Voor de leukste attracties ga je naar pretpark Koningin Julianatoren.

Check beschikbaarheid voor Landal Miggelenberg

Deze website gebruikt cookies, meer info