☰ Menu
 
 

Omgeving Roompot Klein Poelland

Roompot Vakanties

Alle uitstapjes in de omgeving van Roompot Klein Poelland op een rij.

Uitstapjes in de regio

Het Ezelhuis

Het Ezelhuis

Het Ezelhuis organiseert unieke wandeltochten waarbij je met een kudde van 9 ezels naast de ezels, door de polders loopt. Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen afwisselend op de ezels rijden. Het Ezelhuis organiseert ook workshops, picknicktochten, kinderfeestjes en familiefeestjes.

Bekijk de actuele activiteiten >>

Adres:
Ruiterplaatweg
4493AB Kamperland
06 28888087


Stadhuismuseum Zierikzee

Stadhuismuseum Zierikzee

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest: het voormalige stadhuis van Zierikzee.

Het gebouw en de collectie tonen de rijkdom van stad Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland. Vanuit Zierikzee werd met heel Europa intensief handelgedreven in zout en meekrap. De stad was ooit de roem en trots van Schouwen-Duiveland. Scheepsmodellen, historische kaarten, bodemvondsten, zilverwerk, schilderijen en nog veel meer laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf: een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Niet alleen het stadsbestuur zetelde hier, maar ook de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag waren in dit gebouw gevestigd. Bijzonder aan het pand zijn o.a. de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In het Stadhuismuseum brengen wisselende tentoonstellingen en een vaste presentatie van topstukken uit de collectie het verleden en heden van Schouwen-Duiveland tot leven.

Adres:
Meelstraat 6
4301EC Zierikzee
0111 454464


Segway Ouddorp

Segway Ouddorp

Ontdek de prachtige Zeeuwse kustlijn op een bijzondere, uitdagende manier: met de Segway. Een elektrisch vervoermiddel voor jong en oud dat zijn tijd ver vooruit was, maar inmiddels past in deze tijd. Onder begeleiding van een gids zijn er verschillende tours te boeken. Naast Segway Tours vind je hier nog veel meer unieke vervoermiddelen aan zoals: mindervalide vervoermiddelen, e-scooters, Lopifits en bakfietsen.

Adres:
Dijkstelweg 12
3253TB Ouddorp
0187 689 100


Speeltuin de Flipjes

Speeltuin de Flipjes

Speeltuin de Flipjes in Ouddorp bestaat al sinds 1954. Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe toestellen geplaatst, zoals schommels, wippen, draaimolens, trampolines en kabelbanen. Ook oudere kinderen hebben hier veel plezier met de tafeltennistafel en tafelvoetbalspel.

Adres:
Prins Hendrikweg 36
3253BV Ouddorp
0187 68 18 16


Five Star Farm

Op dit voormalige akkerbouwbedrijf op nog geen vijf kilometer van het Veerse Meer verzorgen je kinderen samen met boer Jan en boerin Ella de paarden, koeien, mini-varkentjes, kippen en konijnen. Daarnaast kunnen ze heerlijk samen spelen op het erf en plezier maken in de boeren ballenbak.

Adres:
Baas Huisweg 11
4493N Kamperland
0113 371972


Rederij Moermond

Deze rederij in Zierikzee is het aankomst- en vertrekpunt voor veel schepen. 'De Onrust' is een veelzijdige vloot met rondvaarten over de Oosterschelde. Aan boord van het rolstoeltoegankelijke schip laat een gids je de mooie omgeving graag zien.

Adres:
's Heer Lauwendorp 14
4301RA Zierikzee
06 53535297


Watersnoodmuseum

Dit museum ligt op een bijzondere locatie, namelijk in de vier caissons die werden gebruikt om het laatste dijkgat te sluiten. Een indrukwekkend museum met als thema de watersnoodramp van 1953.

Adres:
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305RJ Ouwerkerk
0111 644 382


Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg

Een verrassend streek- en landbouwmuseum, gevestigd in een 18e -eeuwse boerderij. Hier krijg je een goed beeld van het boerenleven tot aan de jaren vijftig, voordat de mechanisatie zijn intrede deed.

Adres:
Molenweg 3
4315CE Dreischor
0111 402303


De Ballebak

Avontuurlijk indoorspeelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar Klimmen ,klauteren, springen en glijden kan allemaal bij ons. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18.00 uur.

Adres:
Buitengronde 3
3238LZ Brielle
088 700 4220


De Grevelingen

Ontdek in het bezoekerscentrum alles over Grevelingen. De toren biedt een prachtige uitzicht over de Noordzee, de Grevelingen, Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Verder zijn er exposities, films en een panoramashow.

Adres:
De Punt 4
3253MC Ouddorp
010 298 10 10


De Mekkerstee

Op deze zorgboerderij kun je allerlei dieren zoals geiten ontdekken. Neem er ook een kijkje in de kaas en ijsmakerij, om daarna lekker te eten in het restaurant.

Adres:
Hofdijksweg 34
3252KB Ouddorp
0187 68 40 50


Torenmuseum Goedereede

In Torenmuseum Goedereede staat de geschiedenis van het dorp en de kerktoren centraal. Zo is er een vuurtorenexpositie en regelmatig zijn er andere exposities en concerten.

Adres:
Kerkpad 9
3252AW Goedereede
0187 493 796


Recreatiepark 't Lapje

Zowel binnen als buiten volop speelplezier! In het indoorspeelpark vind je een ballenbak, touwbrug, klimtoestellen en zelfs een spookhuis. Buiten kun je tennissen, midgetgolfen, trampolinespringen of een rondje rijden op je gehuurde skelter. Op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje.

Adres:
Maireweg 11
4328GR Bugh Haamstede
0111 652766


Nationaal Park Oosterschelde

In het bezoekerscentrum van nationaal park de Oosterschelde in Vrouwenpolder beleef je de Oosterschelde zonder te hoeven zwemmen. Met zo’n 100 informatiezuilen, een interactieve kaart, een wandelpad met leuke opdrachten voor kinderen en getijdenpoelen vol onderwaterleven ontdek je de hele Oosterschelde!

Adres:
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1
4354RA Vrouwenpolder
0113211675


Brouws Museum

In het Brouws Museum ontdek je de rijke maritieme geschiedenis van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en de belangrijke rol die Brouwershaven daarin speelde. De museumcollectie bestaat uit een boeiende verzameling historische scheepsmodellen, maritieme schilderijen, topografische kaarten en nautische instrumenten die je een goed tijdsbeeld geven van het lokale vroegere leven.

Adres:
Haven Zuidzijde 15
4318AJ Brouwershaven


Bierbrouwerij Emelisse

Bierbrouwerij Emelisse van brouwmeester Jens van Stee staat al vele jaren in de top honderd van de meest geliefde brouwerijen ter wereld. De brouwerij bevindt zich in het middeleeuwse Slot Oostende in Goes en organiseert het hele jaar door rondleidingen waarbij bezoekers wordt uitgelegd hoe het lokale bier wordt gebrouwen.

Adres:
Singelstraat 5
4461HZ Goes


Cameramuseum

Voor de liefhebber van fotograferen is dit museum echt een aanrader. Hier ontdekt men de historie én het ontstaan van de fotografie. Het is een ontdekkingstocht voor alle leeftijden, ook als je niet zo goed kunt fotograferen.

Adres:
Visstraat 12
4301CC Zierikzee


Culinaire mosseltocht Oosterschelde

Elke dag vertrekt de fraaie klipper Marinus vanuit de haven van Zierikzee. Tijdens de vaartocht word je niet alleen getrakteerd op prachtige uitzichten over de Zeeuwse wateren, maar kun je ook genieten van verrukkelijke Zeeuwse mosselen die aan je worden geserveerd. Kortom, een unieke culinaire belevenis in een bijzondere maritieme entourage.

Adres:
Sint Domusstraat 5
4301CM Zierikzee
06 53701796


Deltapark Neeltje Jans

Een bijzonder en educatief attractiepark voor het hele gezin. Hier kun je niet alleen alles te weten komen over de onderwaterwereld, de indrukwekkende Deltawerken, maar je kunt hier ook actief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld eens zwemmen met de zeehonden of met de haaien of sjees eens van de waterglijbaan. Een attractiepark met unieke mix van interessante informatie en dikke pret.

Adres:
Faelweg 5
4354RB Vrouwenpolder


Indoor Karting Middelburg

Met piepende banden vertrekken en alle bochten afsnijden? Hier mag het! Na een uitgebreide briefing over veiligheid en regels ontvang je een helm, helmmuts en jasje en kun je proberen het baanrecord te breken. Toeschouwers kunnen vanuit de sfeervolle horecaruimte de verrichtingen van de coureurs volgen.

Adres:
Arnesteinweg 19
4338PD Middelburg
0118 617475


Indoor speeltuin Zwierelantijn

Indoor speeltuin Zwierelantijn valt in de smaak bij kinderen van alle leeftijden. In deze speeltuin ontdek je onder andere een reusachtige ballenbak, een uitkijktoren en een spannend spookhuis. Voor kinderen tot vier jaar is een aparte speelruimte beschikbaar. Let op, de speeltuin is gesloten op dagen dat het strandweer is.

Adres:
Zuiverseweg 2
4363RJ Aagtekerke
0118 581809


Informatiecentrum Grevelingen

In informatiecentrum de Grevelingen vind je alle informatie die je zoekt over het gebied. Er zijn fiets- en wandelkaarten te koop en er is een grote toren die je kan beklimmen voor een fantastisch uitzicht. Ook is er een panoramashow over de Grevelingen te bekijken.

Adres:
Brouwersdam Binnenzijde 25
3253MK Ouddorp
088 2848210


Modelbouwshow.nl

De tweedaagse modelbouwshow in de Zeelandhallen is inmiddels een begrip in ons land. Modelbouwers laten zien hoe een (miniatuur)landschap zo gedetailleerd mogelijk is opgebouwd. Naast een vakbeurs is de show toegankelijk voor iedereen met belangstelling.

Adres:
Daviniciplein 1
4462GX Goes


Mini Mundi

Alle belangrijke gebouwen van het Zeeuwse eiland Walcheren tref je in een schaal van 1 op 20 in familiepretpark Mini Mundi aan. Naast de vele schaalmodellen beschikt het park over diverse andere attracties, waaronder een indoorspeeltuin met een stormbaan, zodat je je ook op dagen met slecht weer kunt vermaken.

Adres:
Podium 35
4337WV Middelburg
0118 47 10 10


Museum de Burghse Schoole

Dit authentieke schoolgebouw is een stukje nostalgie voor ouderen en leuk voor de kinderen. Het museum heeft een klaslokaal uit 1920 en in een ander lokaal een permanente expositie van de Ringwalburgen in Zeeland. In de derde ruimte zijn wisseltentoonstellingen.

Adres:
Kerkstraat 3
4328LH Burgh-Haamstede
0111 651 529


Waterjump

Klim op 8 meter omhoog en slide zo’n 25 meter naar beneden. De enorme schans schiet je de lucht in. Dat zorgt voor adembenemende sprongen en spectaculaire duiken.

Adres:
Ossenhoek 1
3253MH Ouddorp
0111 67 14 80


Deze website gebruikt cookies, meer info