☰ Menu
 
 

Omgeving EuroParcs Resort De Wije Werelt

EuroParcs

Alle uitstapjes in de omgeving van EuroParcs Resort De Wije Werelt op een rij.

Uitstapjes in de regio

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En...altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doe ruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ook leuk om te bezoeken is de museumwinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

Adres:
Rijksweg 87
3784LV Terschuur
0342 462 060


Nederlands Pluimveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum

Hier hoor en zie je het verhaal van de kip en het ei en alles wat daarmee samenhangt. Volg een kuikentje dat zich uit het ei werkt. Doe mee aan een authentieke eierveiling en stop de veilingklok voor een doosje kakelverse eieren of een leuk aandenken. Vergeet niet een kijkje te nemen in onze hoendertuin met Oudhollandse kippenrassen. Nagenieten doe je in de gezellige koffiekamer of, voor een leuk aandenken, in de uitgebreide museumwinkel. Het Pluimveemuseum: verrassend van begin tot eind!

Adres:
Hessenweg 2
3771RB Barneveld
0342 400 073


Natuurpark Berg en Bos

Natuurpark Berg en Bos

Natuurpark Berg en Bos heeft verschillende recreatieve voorzieningen. Er is een uitkijktoren, een speelweide, vlindertuin, archeologische vindplaatsen en de Apenheul.

Adres:
J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn
055 527 05 50


Museum Vliegbasis Deelen

Museum Vliegbasis Deelen

Gelegen aan de rand van vliegbasis Deelen, kun je je in dit museum laten meevoeren door de verhalen van enthousiaste vrijwilligers. Kom zo alles te weten over de luchtoorlog die in de tweede wereldoorlog boven Nederland plaatsvond en over de vliegbasis zelf.

Adres:
Delenseweg 20
6877AE Deelen
06 209 01 649


Street Jump Apeldoorn

Street Jump Apeldoorn

Een trampolinepark voor alle leeftijden met gratis parkeren. Street Jump Apeldoorn beschikt over een NERF-Arena! De directe buren van het trampolinepark bieden nog meer vertier. Zo is er voor een unieke ervaring de spannende VR Arcade!

Adres:
Christiaan Geurtsweg 11
7335JV Apeldoorn
055 203 3005


Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

De Russische Banja sauna, de Kelo Aufguss sauna, de Finse sauna en de rozensauna: elk heeft zijn eigen ritueel en zijn een beleving voor lichaam en geest. De verschillende baden zijn heerlijk verwarmend of juist verrassend verkoelend.

Klik hier voor scherpe kortingsacties >>

Adres:
Bloemenksweg 38
7383RN Voorst
055 368 26 40


Palestra beauty & wellness

Palestra beauty & wellness

Hier hoef je niet ver voor te reizen. Je vindt Palestra in het parkcentrum van Landal Stroombroek. Tevens heb je tijdens je verblijf op het park ook nog eens gratis toegang! Deze hoog aangeschreven sauna biedt werkelijk alles wat je van een wellnesscentre mag verwachten. Je vindt dan ook een buitenzwembad, diverse sauna’s, een Turks stoombad en een Marokaanse berbertent. Ook het aanbod massages en beautybehandelingen is enorm. Tevens een aanrader: Doe eens mee aan een opgieting! Hierin is Palestra beroemd.

Korting voor Palestra bij SpaOnline.com >>

Adres:
Landweerswal 2
7047CE Braamt
0314 36 55 00


Malkenschoten

Malkenschoten

In deze prachtige kinderboerderij kunnen kinderen vrij spelen, klimmen en klauteren. Ze kunnen dieren voeren, trampoline springen, waterfietsen, midgetgolfen, hutten bouwen en nog veel meer.

Adres:
Dubbelbeek 4
7333NJ Apeldoorn
055 533 32 803


Boschbad

Boschbad

Boschbad in Apeldoorn is ideaal voor een leuk dagje uit tijdens een warme dag. Je vindt hier 3 baden, een wedstrijdbad, een recreatiebad en een waterspeeltuin. Er zijn glijbanen, springkussens en een midgetgolfbaan.

Adres:
Felualaan 29
7313GM Apeldoorn
055 355 29 87


Aquacentrum Malkander

Aquacentrum Malkander

In dit Aquacentrum kun je verschillende baden ontdekken. Er zijn zowel binnen- als buitenbaden, een snelle glijbaan en whirlpools. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten en discozwemmen. Ook is er watervoetbal en een glijbaanrace.

Adres:
Dubbelbeek 56
7333NJ Apeldoorn
055 533 32 17


Julianatoren

Julianatoren

Een gezellig pretpark met verschillende attracties speciaal voor kinderen. Stap in een draaimolen, geniet van het Cas de Ranger bospad of ga in de achtbaan. Voor jong en oud is het er genieten. Ook van een ijsje, kop koffie en meer.

Tickets Julianatoren met korting >>

Adres:
Amersfoortseweg 35
7313AC Apeldoorn
055 355 32 65


Veluwse Bron

Veluwse Bron

Ben je op zoek naar de ideale combinatie van de rust van de Veluwe en het ontspannen in een sauna? Plan dan een uitstapje naar de Veluwse Bron in Emst, Gelderland. Hier ontdek je thermen, sauna’s en alle overige faciliteiten die bij een wellnesscentrum horen zoals de mogelijkheid om een massage of beautybehandeling te ondergaan. Eventueel kun je er ook gezellig komen overnachten, een maaltijd nuttigen of een leuke workshop volgen.

Bekijk de scherpste kortingsacties voor de Veluwse Bron >>

Adres:
Viskweekweg 10
8166KJ Emst
088 00 648 00


Kinderboerderij de Oude Hofstede

Kinderboerderij de Oude Hofstede

Een kinderboerderij gelegen in een oude hoeve met een grote weide eromheen. Geniet van een zelf meegebrachte lunch op een van de picknickbankjes. Tussendoor knuffel je met de dieren op de knuffelweide. Er is een grote speeltuin bij.

Adres:
Bovenbuurtweg 35
6717XA Ede
0318 63 08 69


Kijk- en Luistermuseum

Kijk- en Luistermuseum

Je houdt van muziek. Je luistert ernaar op de radio of streamt je favoriete muziek naar je telefoon. In het Kijk en Luistermuseum kun je beleven hoe mensen vroeger van muziek genoten toen er nog geen elektriciteit was. Er zijn draaiorgels, speeldozen, straatpiano's, een orchestrion en nog veel meer. Dit soort apparaten was er al lang vóór de cd-speler, de walkman en de bandrecorder. Sterker nog: als de mechanische muziekinstrumenten er niet waren geweest, was de grammofoon er misschien nooit gekomen. Er zijn grote speelkasten, die bijvoorbeeld in restaurants voor muziek zorgden en kleine speeldozen voor in de kamer. Een demonstratie van de instrumenten is bij de prijs inbegrepen.
.
In een garen- en bandwinkel, met een unieke collectie kleren van vroeger krijg je antwoord op vragen als: Hoeveel rokken droeg de Veluwse boerin? Wat kun je weten als je naar haar muts kijkt? Je kunt je ook zelf verkleden. En er is een schoolklasje van 100 jaar geleden. Ga zitten in de schoolbank en maak een foto. Bovendien: een boerendeel uit vervlogen dagen, een stijlkamer, een wisseltentoonstelling en een kruidenierswinkeltje waar je snoep van vroeger koopt voor prijsjes van toen.

Adres:
Kerkstraat 1
6721VA Bennekom
0318 414 629


Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

Na een bezoek aan de Zwaluwhoeve in Hierden, Gelderland is het haast onmogelijk om nog gestrest te zijn. In dit grootschalige wellnessresort vind je namelijk verschillende bijzondere sauna’s, zwembaden en stoombaden. Ontdek er bijvoorbeeld de Boomgaardsauna’s en de Noorderlicht sauna, de Finse Thuja sauna, de Rozensauna of het heerlijke Kruidenbad. Boek een arrangement als je ook graag van een beautybehandeling wilt komen genieten, en breng ook vooral een bezoekje aan één van de verschillende restaurants die je in het saunacomplex vindt.

Bekijk hier de beste aanbiedingen >>

Adres:
Zuiderzeestraatweg 108
3849AJ Hierden
088 006 48 44


Nederlands Tegelmuseum

Als je alles wilt weten van wandtegels, dan moet je het Nederlands Tegelmuseum bezoeken. Hier zie je alle soorten tegels en kunst van de middeleeuwen tot nu. Er zijn verschillende exposities.

Adres:
Eikenzoom 12
6731BH Otterlo
0318 59 15 19


Nederlands Jachtmuseum

Het Nederlands Jachtmuseum legt uit welke rol de jacht heeft gespeeld door de jaren heen. Vanaf de prehistorie tot nu geeft het een beeld van alle facetten van de jacht.

Adres:
Fonteinallee 2
6865NT Doorwerth
026 339 74 09


Natuurinformatiecentrum De Beken

In dit natuurinformatiecentrum kom je meer te weten over het natuurgebied. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen. Er kunnen vanuit deze plek boswandelingen worden gemaakt met de boswachter.

Adres:
Nieuwe Keijenbergseweg 174
6871VZ Renkum
0317 318 183


Nationaal Park Veluwezoom

Dit natuurgebied op de Veluwe is 5000 hectare groot. Hier vind je heuvels en mooie uitzichten. Ook zijn er mooie wandelroutes, net als routes die geschikt zijn voor mountainbikes, fietsers en paardrijden.

Adres:
Heuvenseweg 5
6991JE Rheden
026 495 3050


Museum Veluwezoom

Combineer je museumbezoek en geniet tegelijk van kasteel Doorwerth met een toren, ophaalbrug, een binnenplaats en vele trapjes. Het relatief jonge museum (1994) laat je vooral met beeldende kunst, maar ook romantische boslandschappen kennismaken.

Adres:
Fonteinallee 2
6865ND Doorwerth
026 339 74 06


Museum Nairac

In een moderne tentoonstellingsruimte vind je wisselende exposities van klassiek tot kunst. De vaste museumstukken geven de geschiedenis van Barneveld en haar inwoners goed weer. Grootse kwaliteit op een geringe oppervlakte.

Adres:
Brouwerstraat 1
3771HA Barneveld
0342 41 56 66


Het Stadsmuseum Rhenen

De fraaie archeologische collectie vuurstenen werktuigen, aardewerk, pijlpunten, oude sieraden en grafvondsten moet je zeker gaan bekijken. Maar ook de fraaie schilderijen van Rhenen uit de loop der eeuwen verdienen je aandacht. Liefhebbers van kunst of geschiedenis bezoeken natuurlijk een van de wisseltentoonstellingen.

Adres:
Kerkstraat 1
3911LD Rhenen
0317 612 077


Museum De Casteelse Poort

Dit kleine museum toont permanent het rijke verleden van Wageningen. Er is een galerie, het koetshuis genaamd, waar je niet alleen werk van kunstenaars kunt bewonderen, maar het ook kunt aankopen.

Adres:
Bowlespark 1
6701DN Wageningen
0317 421 436


Museum Arnhem

Geniet van kunst, design en mode met een adembenemend uitzicht. Lekker eten en drinken in een van de beste museumcafés van Nederland. Strijk neer op het terras in de beeldentuin of verlekker je aan het assortiment boeken en designartikelen in de museumwinkel.

Adres:
Utrechtseweg 87
6811EP Arnhem
026 303 14 00


Museonder

Daal af naar het middelpunt der aarde en neem letterlijk én figuurlijk een kijk onder de grond. Laat je verrassen door alles wat er toen en nu onder het aardoppervlak heeft geleefd en nog leeft.

Adres:
Apeldoornseweg 250
7351TA Hoenderloo


Loenense Waterval

De hoogste waterval in Nederland is te vinden in het Loense natuurgebied. De waterval is 15 meter hoog. In het bosrijke gebied zijn nog meer watervallen en beekjes te vinden.

Adres:
Beekbergerweg 52
7371EW Loenen


Kröller-Möller Museum

Bezoek de op één na grootste verzameling ter wereld met schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh of topstukken van onder andere Picasso, Mondriaan of Monet. Bewonder ruim 160 beeldbepalende sculpturen van diverse kunstenaars in het 25 hectare grote beeldenpark.

Korting voor het Kröller-Möller Museum >>

Adres:
Houtkampweg 6
6731AW Otterlo
0318 591 241


Klimhal Mountain Network

Deze klimhal is een uitdaging voor de klimfanaten. De eerste verdieping is ingericht voor beginners. De tweede verdieping bevat een wand van wel 17 meter hoog voor de gevorderden. In de tuin zijn twee elektriciteitsmasten omgetoverd tot een klimroute.

Adres:
Olympus 27
6832EL Arnhem
088 123 69 15


Nederlands Watermuseum

In het Nederlands Watermuseum beleef je een leuke dag voor het hele gezin. Al spelenderwijs leren kinderen over alle aspecten van water. Er is een waterlaboratorium en een waterspeelplaats.

Adres:
Zijpendaalseweg 2+6
6814CL Arnhem
026 445 25 48


Paleis Het Loo

Een van de belangrijkste koninklijke paleizen die zijn opengesteld voor publiek. De laatste bewoonster was Koningin Wilhelmina, maar tevens heeft Lodewijk Napoleon in de Franse tijd zijn hand gehad de vormgeving van het kasteel en het landgoed. Momenteel vindt er een verbouwing plaats.

Adres:
Koninklijk Park 1
7315JA Apeldoorn
055 577 24 00


Thermen Soesterberg

Ontdek hier vele verschillende sauna’s: verschillend in temperatuur, sfeer en wat ze met je doen. Van een zuiverende en helende zoutsteensauna en een vijversauna tot een sauna bij een knapperend haardvuur.

Tickets en arrangementen met korting >>

Adres:
Frits Koolhovenweg 8
3769TR Soesterberg
033 462 24 60


Speeltuin de Pol

In de Pol kunnen kinderen heerlijk buiten spelen, op de klimtoren en andere speeltoestellen. Regelmatig worden er leuke activiteiten verzonnen, zoals een bingo, een rommelmarkt of een vossenjacht.

Adres:
Prinsesselaan 30
3905GL Veenendaal


Paleis Soestdijk

In het paleis zijn enkele kamers te zien van de monarchie ook zijn er kunst tentoonstellingen. In de toekomst komt er meer horeca, gaat het bos open voor recreanten en komen er woningen in de kazerne. Ook instituten, bedrijven en starters zullen zich aan elkaar presenteren.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
035 541 28 41


Ouwehands Dierenpark

Met ruim miljoen bezoekers per jaar is Ouwehands Dierenpark heel erg in trek. Bewonder de unieke reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Sta ook neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia. Beleef een dag vol dierbare ontmoetingen!

Adres:
Grebbeweg 111
3911AV Rhenen
0317 650 200


Museum Oud Soest

Het voormalige Sint Jozefklooster in Soest is een mooi voorbeeld van eind negentiende-eeuwse katholieke architectuur. Het is ontworpen door A.C. Bleys, architect van de Nicolaaskerk in Amsterdam. In dit bijzondere gebouw is nu de uitgebreide en rijke collectie van het Museum Oud Soest te zien.

Adres:
Steenhoffstraat 46
3764BM Soest
035 602 38 78


Ballorig Veenendaal

Voor jong en oud biedt De Schatkids speelplezier. Voor de kinderen tot en met vier jaar is er een speciale hoek ingedeeld. Voor de wat oudere kinderen is er een monorail, glijbanen, springkussens, klimtoestellen en nog veel meer.

Adres:
Galileistraat 3
3902HR Veenendaal
0318 50 10 60


Stadsboerderij West Presikhaaf

In de Heemtuin lopen koeien, paarden, geiten en schapen. In de volière vind je ganzen, kalkoen en pauwen. Tevens zijn er een speelweide, varkensstal, boerderijwinkel en een insectentuin.

Adres:
Ruitenberglaan 4
6826CC Arnhem
026 702 9000


Stadsboerderij de Korenmaat

Bij De Korenmaat ervaar je wat er allemaal leeft op een boerderij. Verspreid over het terrein vind je hier varkens, kippen, konijnen, bokken en bijen. Daarnaast zijn er een kindertuin en een boerderijcafé.

Adres:
Marius van Beeklaan 5
6836WB Arnhem
026 377 54 64


Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen

Speelpark en Maisdoolhof Voorthuizen is de perfecte plek voor een voordelig dagje uit! Je kunt er klimmen in de 6 meter hoge toren, in helikopters vliegen of zwemmen in het maiszwembad. Daarnaast kan je verdwalen in het maisdoolhof en proberen je weg terug te vinden!

Adres:
Bijschoterweg 2
3781LP Voorthuizen
0342 472 662


Schateiland Zeumeren

Schateiland Zeumeren is het perfecte piraten eiland voor kinderen! Je kunt er schatgraven, over het water van eiland naar eiland balanceren en klimmen in het speelkasteel. Genoeg te doen!

Adres:
Stroetweg 7
3781PR Voorthuizen
0342 740 740


Schaapskooi Ede

Schaapskooi Ede heeft twee kudden Veluwse heideschapen, een zeldzaam ras. Op de Ginkelse heide is de kleine kudde gehuisvest. Op de Eder heide verblijft de andere, grotere kudde. De schaapskooi daar is een rijksmonument.

Adres:
Verlengde Arnhemseweg 101
6718SM Ede


Sauna & Beauty de Veluwe

Sauna’s met verschillende temperaturen en luchtvochtigheid, een buitenterras waar het zowel ’s zomers als ’s winters heerlijk toeven is en in totale ontspanning genieten van een beauty-arrangement. Hier onderga je een complete welnesservaring.

Korting voor Sauna & Beauty De Veluwe >>

Adres:
Boslaan 17
6741DJ Lunteren
0318 483 453


Park Sonsbeek

Dit park is het bekendste van Arnhem. Er is een grote uitkijktoren en een mooi aangelegde tuin. Er kan worden gepicknickt, gesport en gewandeld. Ook zijn er vaak openluchtconcerten.

Adres:
Zijpendaalseweg 24
6814CL Arnhem
026 445 06 60


Papierfabriek De Middelste Molen

Al sinds 1622 wordt op deze plek papier geproduceerd met behulp van de watermolen en stoom. In het museum waan je je in de 19e eeuw. In de museumwinkel is er bijzonder papier te koop.

Adres:
Kanaal Zuid 497
7371GL Loenen
055 505 29 11


Klimbos Veluwe

In dit park zijn er twee klimbossen, een juniorbos (vanaf 1.20 m) en een regulier bos, (vanaf 1,60 m). Met maar liefst 9 verschillende klimroutes met verschillende niveaus kun je je hier prima een dag vermaken.

Adres:
J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn
055 36 80 388


Kinderboerderij Heidestein

De minischaapjes, geiten en konijnen houden ervan om te knuffelen. Met educatieve programma’s leer je spelenderwijs meer over de dieren. De kinderboerderij ligt in Park Heidestein, tussen het groen.

Adres:
Bart Crumstraat 20
6866CN Heelsum
026 333 2532


Buitenzwembad de Vrije Slag

Dit openluchtzwembad is omringd door groen. Er is een peuterbad met waterspeelplaats, maar ook een springkuil met 2 duikplanken. Ook is er een grote glijbaan en een diep wedstrijdbad.

Adres:
Langschoterweg 7
6721MR Bennekom
0318 415 955


Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren is een echt familiebad. Er is een peuterbad, een ondiep bad waar kinderen kunnen spelen en een ovaalvormig zwembad. Het water is hier altijd 21 graden. Ook is er een gezellig terras.

Adres:
Boslaan 91
6741KE Lunteren
0318 48 43 39


Beekbergerwoud

In het Beekbergerwoud groeien zeldzame planten uit het eerdere oerbos. Ook is er op verschillende plaatsen in het bos kwelwater te vinden. Als bezoeker kun je het gebied vanuit een uitkijktoren bekijken.

Adres:
Woudweg 1
7381BA Klarenbeek


Ballorig Arnhem

Spelen in de ballenbak, roetsjen van de glijbaan en tot grote hoogtes klimmen. Bij Ballorig kan het allemaal. De toestellen zijn zeer veilig, waardoor kinderen lekker zelf spelen. Geniet ook van een versnapering in het restaurant.

Adres:
Hazenkamp 36
6836BA Arnhem
026 379 05 15


Arnhems Oorlogsmuseum 40-45

Leer alles over de Tweede Wereldoorlog in het Arnhems Oorlogmuseum. Het museum biedt een unieke particuliere collectie. Hiermee focust het museum zich vooral op gebeurtenissen die rond Arnhem plaatsvonden.

Adres:
Kemperbergerweg 780
6816RX Arnhem
026 442 09 58


Airborne Museum 'Hartenstein'

Het Airborne Museum Hartenstein vertelt alles over de Slag om Arnhem in 1944. Er is een grote collectie van kleding, wapens en beeldmateriaal. Het museum is gevestigd in het voormalige Britse hoofdkwartier.

Adres:
Utrechtseweg 232
6862AZ Oosterbeek
026 333 77 10


Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Bekijk bijzondere goederenwagens en locomotieven bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Maak ritjes in de verschillende rijtuigen en kies voor leuke arrangementen, zoals een zondagse lunch in de trein.

Adres:
Dorpstraat 140
7361AZ Beekbergen
055 506 1989


Veluws Zandsculpturenfestijn

Het thema van dit jaar bij het Veluws Zandsculpturenfestijn is ‘Reis om de wereld’. Alle taferelen die je ziet zijn gemaakt van zand, zo ook een hele dierenwereld.

Adres:
Oude Barnevelderweg 5
3886PT Garderen
0577 462 472


Nederlands Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum maak je een reis door de historie van Nederland. Er zijn tal van oude gebouwen, die zijn gerestaureerd. Er zijn onder andere een papiermakerij, een bierbrouwerij, ambachtshuisjes en een kruidenier.

Adres:
Hoeferlaan 4
6816SG Arnhem
026 357 61 11


Nationale Park De Hoge Veluwe

Het nationale park staat bekend als de groene schatkamer van Nederland. Je vindt er bos, stuifzand, vennen en heide. Daarnaast leeft er veel wild, vogels en andere dieren. In het park zijn gratis fietsen beschikbaar. Ook kun je een bezoek doen aan het Kröller Müller Museum.

Adres:
Houtkampweg 9
6731AV Otterlo
0800 8353 628


Burgers' Zoo

In de verschillende biotopen ontdek je overdekt allerlei bijzondere dieren. Burgers’ Bush huisvest verschillende vogels, terwijl je in Burgers’ Mangrove tussen vlinders van zeekoeien geniet. Ook buiten de biotopen is er veel te beleven in dit prachtige, bosrijke dierenpark.

Adres:
Antoon van Hooffplein 1
6816SH Arnhem
026 442 45 34


Apenheul

In de apendierentuin van Nederland geniet je van verschillende loslopende apen. Bezoek de stoere gorilla’s tijdens de presentatie op de Bongo Bonde. En beklim de apenboom met zijn bewoners. Kinderen leven zich lekker uit in de gethematiseerde speeltuin. Na een dagje Apenheul bezoek je het omliggende wandel- en speelpark Berg & Bos.

Adres:
J.C. Wilslaan 21
7313HK Apeldoorn
055 357 57 57


CODA museum

Het CODA museum heeft wisselende tentoonstellingen met moderne en beeldende kunst. Ook zijn er tentoonstellingen over mode en sieraden van internationale kunstenaars. De geschiedenis van Apeldoorn komt ook aan bod.

Adres:
Vosselmanstraat 299
7311CL Apeldoorn
055 526 84 00


De Beeldentuin

Deze beeldentuin wordt ook wel een woonwinkeldorp genoemd. In ruim 1300 vierkante meter vind je hier alles voor decoratie in huis en tuin. Er zijn workshops en er is een lunchroom.

Adres:
Oude Barnevelderweg 5
3886PT Garderen
0577 46 24 82


De Heuven

Op dit landgoed in Rhenen vind je een bezoekerscentrum in een oude boerderij. Het gebied is bekend om de landbouw en grote beuken en eiken. Ook loopt er een kudde heideschapen rond.

Adres:
Heuvenseweg 5a
6991JE Rheden
026 497 91 00


Kinderboerderij de Proosdij

Zorgboerderij waar je lekker met dieren knuffelt. Er wonen geitjes, schapen, pauwen, kippen en meer. In de Theeschenkerij staan koffie, thee en limonade al klaar. Er is een winkel met creatieve houtproducten, gemaakt door de cliënten van de zorgboerderij.

Adres:
Proosdijweg 37
6714AK Ede
088 037 31 36


Kinderboerderij de Maten

Gezellige buurtboerderij gelegen aan een groot park en een woonwijk. Op de speelweide en in de speeltuin spelen kinderen met veel plezier. Er is tevens een winkeltje en een terras.

Adres:
Pallietergaarde 25
7329HB Apeldoorn
055 541 70 50


Kasteel Doorwerth

In kasteel Doorwerth zijn drie verschillende musea te bezichtigen. Je leert er alles over het vroegere leven op een landgoed en de jacht. In de kasteelwinkel zijn streekproducten te koop en in de omgeving vindt je mooie wandelroutes. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd.

Adres:
Fonteinallee 2
6865ND Doorwerth
026 339 74 09


Kabouterpad Renkums Beekdal

In het Kabouterbos is een spannende route uitgezet speciaal voor kinderen tussen de drie en zes jaar. Ze krijgen een tasje mee met benodigdheden en opdrachten. Langs de wandelroute loop je door de huizen en dorpjes van de kabouters.

Adres:
Nieuwe Keijenbergseweg 170
6871VZ Renkum
0317 31 88 13


Jachthuis Sint Hubertus

Het Jachthuis Sint Hubertus was het buitenverblijf van het echtpaar Krüller-Müller, ontworpen door Hendrikus Petrus Berlage. Er zijn verschillende rondleidingen te volgen.

Adres:
Houtkampweg 13
7352TC Hoenderloo
0800 83 53 628


Indoor Ski Veenendaal

In Veenendaal kun je skiën en snowboarden op een indoor sneeuwbaan. De baan is ideaal voor beginners, professionals en mensen die binnenkort op wintersportvakantie gaan. Ook geschikt voor kinderen.

Adres:
Wageningselaan 46
3903LA Veenendaal
0318 541 951


Huifkarcentrum De Kronkel

In dit centrum kun je een ritje maken met de huifkar door het prachtige natuurgebied. Daarnaast kun je in het huifkarcentrum boogschieten, kompaslopen, klootschieten en escapegame spelen.

Adres:
Assel 12
7346AK Hoog Soeren
055 519 14 45


Historische Kelders Arnhem

Maak een reis door de tijd in de Historische Kelders van Arnhem. Ontdek het gangenstelsel onder de stad aan de hand van bodemvondsten, informatieborden en bijzondere verrassingen. Er zijn rondleidingen en wisselende tentoonstellingen.

Adres:
Oude Oeverstraat 4
6811JX Arnhem
026 354 35 21


Historisch Museum Ede

In Historisch Museum Ede leer je aan de hand van objecten en schilderijen alles over de geschiedenis van deze stad. Ook zijn er diverse tentoonstellingen over het erfgoed van Ede.

Adres:
Museumplein 7
6711NA Ede
0318 619 554


Het Leesten

In het Leesten vind je een prachtig, wild gedeelte van de Veluwe. Je kunt er een wandelroute doen van 5 km. In het natuurgebied staan veel bankjes waar je heerlijk uit kunt rusten en genieten van het bos en de heide.

Adres:
Hoenderloseweg 191
7339GG Ugchelen
055 533 72 41


Het Uilenbos

Het Uilenbos is een gezellig pannenkoekenhuis tussen het groen. Terwijl je op de pannenkoeken wacht, spelen de kinderen in de grote speeltuin. Er is ook een kinderboerderij bij met dieren om te knuffelen.

Adres:
Engweg 61
6741KC Lunteren
0318 308 533


Heidebrouwerij

In deze bierbrouwerij in Ede zijn workshops te volgen waarbij je zelf je eigen bier kunt maken. Ook is er een proeflokaal en kunnen er verjaardagen of feesten worden gevierd.

Adres:
Venturistraat 12A
6718XW Ede
0318 78 54 28


Glowgolf Apeldoorn

In Apeldoorn kun je bij Glowgolf midgetgolven met ‘glow in the dark’. Ideaal voor familie-uitjes en kinderfeestjes.

Adres:
Violierenplein 101
7329DR Apeldoorn
055 30 30 660


De Leuke Linde

Voor kinderen tot en met 12 jaar is deze bouwwerkplaats een leuke ervaring. Er is een speelfort, een wip-wap, een appelboom, een waterwerkplaats en nog veel meer. Daarnaast is er een veld waarop verschillende sporten, zoals voetbal en basketbal worden gespeeld.

Adres:
Onder de Linden 2
6822KL Arnhem
026 442 48 11


Deze website gebruikt cookies, meer info