☰ Menu
 
 

In aanbouw: Center Parcs Village Nature bij Disneyland Parijs

In aanbouw: Center Parcs Village Nature bij Disneyland Parijs

Center Parcs Villages Nature is een nieuw vakantiepark in aanbouw ten zuidoosten van Disneyland Parijs. Het park is ontstaan uit een samenwerking tussen de groep Pierre et Vacances Center Parcs en Disney. De totale oppervlakte van het park bedraagt maar liefst 259 hectare, met 2450 accommodaties voor toeristen. Villages Nature Parijs omvat onder meer een groot indoor en outdoor waterpark, talrijke recreatiemogelijkheden, twee meren, winkels en eet- en drinkgelegenheden. Het eerste gedeelte van fase 1 moet afgewerkt zijn in het derde kwartaal van 2017. De volledige voltooiing van fase 1 zal rond zijn in 2018. Volgens de planning zou fase 2 van de bouwwerken gereed moeten zijn in 2020. Villages Nature Parijs biedt de bezoeker niet minder dan vijf verschillende 'recreatiewerelden' aan: Aqualagoon, The Farm, Enchanted Forest, Hanging Gardens en Lakeside Promenade.

De foto's van het park zien er veelbelovend uit. Deze kan je bekijken bij Center Parcs.

Prachtig Center Parcs park bij Disneyland Parijs

Lac Aqua op Center Parcs Village Nature

De Aqualagoon wordt ongetwijfeld één van de grootste trekpleisters van het park. Dit gigantische subtropische zwembad bestaat uit een indoor gedeelte met een oppervlakte van 9000 M². Het outdoor stuk beslaat 2500 M². Met zijn watervallen, stroomversnellingen en draaikolken, vormt de Aqualagoon een echte belevenis voor jong en oud.

Villages Nature is ontwikkeld voor duurzaam en milieuvriendelijk verblijfstoerisme. De verwarming van het water van de Aqualagoon gebeurt daarom voor honderd procent op basis van geothermische energie. De temperatuur van het water is zowel in de zomer als in de winter hoger dan dertig graden. Om van een grandioos uitzicht over het park te genieten, kun je een pad volgen dat omhoog slingert naar het hoogste punt van het waterpark.

De Hanging Gardens en de Lakeside Promenade

Tegen het vier verdiepingen hoge gebouw van de Bulle-appartementen, werd een verticale tuin aangelegd met bloemen en wijnstruiken: de Hanging Gardens. Ook op de daken van het twintig meter hoge gebouw werden planten aangebracht. Onder deze Hanging Gardens kun je heerlijk slenteren op de Lakeside Promenade. Op deze promenade aan de rand van het meer tref je talrijke shops en restaurants aan. Hier heb je ook een prachtig uitzicht op het meer en de Aqualagoon. Aan de zuidelijke oever van het meer liggen er motorbootjes, roeiboten en waterfietsen op jou te wachten aan de kade van het Enchanted Forest. Naast de Lakeside Promenade vind je ook overdekte ruimten waarin allerlei activiteiten worden georganiseerd. Je vindt er bijvoorbeeld The Kids Club, The Bowling Alley en The Playhouse.

De Farm: meer dan een kinderboerderij op Villages Nature

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen op de Farm van Center Parcs Village Nature heel wat bijleren over het verzorgen van dieren en het leven op een boerderij. De Farm is geïnspireerd op een traditionele Franse boerderij uit Brie-regio en is heel anders opgezet dan een gewone kinderboerderij. De hele familie kan hier ervaren hoe men op een traditionele boerderij omgaat met de dieren, gewassen teelt en lokale producten bereidt. Zowel kinderen als volwassenen kunnen de dieren knuffelen en verzorgen. Je leert er ook alles over bijvoorbeeld het kweken van groenten en het klaarmaken van lokale producten op basis van appelen en bessen. Kinderen mogen er eveneens ritjes maken op pony's en naar hartenlust spelen in een gigantische speeltuin.

Aqua Mundo Center Parcs Village Nature

The Enchanted Forest: Erg leuk voor de kinderen

Kinderen met een leeftijd van 2 tot 14 jaar zullen gek zijn op The Enchanted Forest. Niet minder dan 2,5 hectare bos werden omgevormd tot een magisch woud met boomhutten, grotten, tunnels, hangbruggen en meer. Wie honger heeft, vindt op het Enchanted Island een restaurant met een uitgebreid menu. Tieners en volwassenen komen in het Active Forest aan hun trekken. In het Active Forest kun je onder meer aan bungee jumping doen en een touwenparcours volgen tussen de boomtoppen.

De cottages op Villages Nature: uniek verblijf op Franse bodem

Cottage Cocon op Village Nature

Center Parcs deelt op dit Franse park de cottages in, in 3 soorten, elk met een bepaald thema. De Clan-cottages brengen je even terug naar je kindertijd. De muren van de kamers zijn kleurrijk geschilderd, met bijvoorbeeld een paddenstoelmotief. Er zijn twee badkamers: eentje voor de volwassenen en eentje voor de kinderen. In tegenstelling tot de bonte kleurenweelde van de Clan-cottages, zijn de Nature-cottages geverfd in pasteltinten. Het is de bedoeling dat het interieur van deze cottages rust en harmonie uitstraalt. De muren van de woonkamer zijn bedekt met bladeren, zodat je het gevoel krijgt dat je in het midden van de natuur vertoeft. De grootste luxe vind je in de Bulle-cottages. Deze luxueuze cottages moeten voldoen aan je stoutste verwachtingen. De ontwerpers zijn daarom niet spaarzaam geweest met jacuzzi's, rain showers en sauna's. De overwegende kleuren zijn wit, lichtgrijs en paars. De Bulle-cottages zijn niet zo ver gelegen van de Aqualagoon en de terrasjes en winkeltjes in de buurt, wat ook erg praktisch is.

Eén met de natuur in het nieuwe vakantiepark naast Disneyland Parijs

Het was de bedoeling van de ontwerpers om een vakantiepark te creëren waar de mens volledig tot rust kon komen, één met de natuur. Volledig verlost zijn van de dagelijkse beslommeringen, in een omgeving waar mens en natuur met elkaar verbonden zijn: daar gaat het om bij Villages Nature Parijs. Alles in dit nieuwe Center Parcs park bij Disneyland Parijs is erop gericht om optimaal te kunnen relaxen. Maar ook aan de impact op het milieu werd gedacht. De ontwerpers hebben een duurzaam en milieuvriendelijk park gecreëerd, zodat zowel de mens als de natuur er wel bij varen. Sta je te popelen om het park te bezoeken, of wil meer weten over dit gloednieuwe vakantiepark? Bekijk dan de foto's en blijf op de hoogte via de Village Nature pagina bij Center Parcs.

Deze website gebruikt cookies, meer info