Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 5 vakantieparken in de Achterhoek

Top 5 vakantieparken in de Achterhoek

De Achterhoek is een prachtige streek met een afwisselend landschap, waar je als toerist ontzettend veel te zien hebt. Zo zijn er in de Achterhoek verschillende musea, kastelen, landhuizen en molens. De Achterhoek kent rijke historie. Ook voor de kinderen is de Achterhoek een leuke om te verblijven. Een leuke tip is een avontuur gaan beleven bij Erve Brooks, een attractiepark en pannenkoekenhuis.

De Achterhoek is tevens een gebied vol historische steden en stadjes. Zo kun je de authentieke sfeer proeven in de Hanzesteden Zutphen en Doesburg, maar daarnaast zijn er ook veel andere kleine stadjes die een en al historie ademen. Doetinchem heeft zichzelf uitgeroepen als de hoofdstad van de Achterhoek. Jezelf uitroepen als hoofdstad is natuurlijk minder krachtig, dan een benoeming door derden, maar Doetinchem is zeker een mooie, levendige stad, met om de stad heen ook een vreselijk mooie omgeving.

Vakantieparken in de Achterhoek

In de Achterhoek zijn een aantal mooie vakantieparken te vinden. Onze top 5 hebben we samengesteld op basis van ligging, faciliteiten en bungalows. Natuurlijk zijn er meer dan 5 vakantieparken op de Achterhoek, maar als je een park kiest uit deze top 5, mag je er vanuit gaan te kiezen voor een toppark. Dit is in de meeste gevallen wat je wilt als je op vakantie gaat.

1. Landal Stroombroek

Een absoluut toppark, waar zowel jong, als oud erg veel plezier kan beleven. Landal Stroombroek ligt op slechts enkele kilometers van de stad Doetinchem, ondanks de rustige ligging van het park, zit je in enkele minuten middenin een levendige stad. 1 van de dingen die uniek zijn aan dit bungalowpark is de ligging aan de recreatieplas. Vanaf je bungalow loop je zo het strandje op om lekker te zonnen, of voor vermaak in het water. Tevens vind je aan deze recreatieplas ook nog eens de langste kabelwaterskibaan van Nederland. Bij minder mooi weer kun je gebruik maken van het overdekte zwembad op het park, of natuurlijk de indoor speeltuin. Wat ook erg uniek is aan Landal Stroombroek is Palestra Beauty & Wellness. Een uitgebreid saunacomplex, dat onderdeel uitmaakt van het parkcentrum. Tijdens een verblijf op Stroombroek heb je op vertoon van je bungalowsleutel onbeperkt gratis toegang tot deze thermen. Verder zijn er op Landal Stroombroek ook diverse andere faciliteiten, waardoor je je hier niet snel zult vervelen. Naast een vakantiepark voor het hele gezin is Landal Stroombroek ook uitermate geschikt voor vriendinnenweekenden, of andere samenstellingen. De bungalows op het park lopen behoorlijk uiteen. Zo zijn er hele moderne, luxe bungalows, maar ook de wat meer eenvoudige bungalows. Keuze genoeg dus, zowel op het gebied van luxe en prijs. Alle bungalows beschikken overigens over een uitstekende wifi verbinding!
Check prijzen en beschikbaarheid voor Landal Stroombroek

2. Marveld Recreatie in Groenlo

Groenlo is een levendige verstingstad, grenzend aan Duitsland en de stad Winterswijk. Een gewilde omgeving voor een vakantie, of een weekendje weg. Aan de rand van Groenlo vind je het vakantiepark Marveld Recreatie. Een bungalowpark en camping dat helemaal bol staat van de vele faciliteiten. Je vindt er dan ook een subtropisch zwembad voorzien van verschillende glijbanen, waarbij de meest opvallende wel de “Crazy Cone” is. Uitgespeeld? Ontspannen kan in 1 van de sauna’s. Of de hot whirpool. Bij mooi weer kun je op Marveld overigens ook buiten zwemmen, ook dit bad is uitgerust met prachtige glijbanen.
Andere leuke dingen dit je op Marveld kan doen Pitch en Putten, tennissen, kanovaren, mountainbiken en duiken. De bungalows op het park zijn erg verschillend, waardoor je op dit Achterhoekse vakantiepark altijd wel een bungalow zult vinden die bij je past. Wat ons betreft een absolute aanrader als je de Achterhoek eens wilt ontdekken, of als je een vakantiepark zoekt om met het hele gezin plezier te hebben.
Check prijzen en beschikbaarheid voor Marveld Recreatie

3. Vakantiepark De Twee Bruggen

Een 5 sterren vakantieparken en eigenlijk zegt dat al genoeg. Veel faciliteiten, een keurig verzorgd park en comfortabele, goed onderhouden accommodaties en kampeerplaatsen. Vakantiepark De Twee Bruggen is een begrip en ligt aan de rand van Winterswijk. Dit vakantiepark leent zich uitstekend voor een vakantie met hele gezin. 1 ding weet je zeker: De kinderen zullen zich hier enorm vermaken, met bijvoorbeeld het binnen- en buitenzwembad, het buitentheater en natuurlijk het animatieteam die alles uit de kast haalt de vakantie voor de kinderen onvergetelijk te maken. Ook als je samen een ontspannende fiets-, of wandelvakantie wilt boeken, is Vakantiepark De Twee Bruggen ook zeer geschikt, de omgeving van Winterswijk biedt genoeg om van te genieten. Dit gedeelte van de Achterhoek beschikt over erg veel bezienswaardigheden, zoals Nationaal Landschap Winterswijk, of de boekenstad Bredevoort. De accommodaties op Vakantiepark De Twee Bruggen zijn erg uiteenlopend, zo kun je verblijven in een comfortabele bungalows, of natuurlijk lekker avontuurlijk in een ingerichte bungalowtent. Verder zijn er tal van accommodaties die hier tussenin zitten en kun je natuurlijk ook je eigen caravan neerzetten op een kampeerplaats. Vakantiepark De Twee Bruggen is een bruisend park, waar erg veel te doen is, wat ons betreft een aanrader voor als je hier naar op zoekt bent! Niet voor niets de nummer 3 in onze top 5 vakantieparken in de Achterhoek.
Check prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark De Twee Bruggen

4. Resort De Achterhoek

Vlakbij het plaatsje Lochem ligt Resort De Achterhoek. Een behoorlijk compleet vakantiepark waar mede dankzij de ligging erg veel te doen is. Zo beschikt het park over een eigen strandje en is gelegen aan het meer. Op het park kun je verblijven in 1 van de chalets, maar ook in een bungalow. Resort De Achterhoek is volop in beweging. Er zijn dan ook telkens nieuwe dingen te vinden op het park. Op Resort De Achterhoek vind je een indoor speeltuin, midgetgolf, een tennisbaan, een mini market en in de schoolvakanties is er ook een recreatieteam dat zorgt voor het nodige vermaak. Qua stijl doet het park denken aan een landgoed en doet hiermee de oude naam van dit park eer aan, want vroeger ging dit vakantiepark door het leven als Landgoed Ruighenrode.
Check prijzen en beschikbaarheid voor Resort De Achterhoek

5. In Den Olden Bongerd

Een kleinschalig, maar ruim opgezet vakantiepark gelegen in Winterswijk. Op dit vakantiepark vind je geen hele reeks aan faciliteiten, maar wat je wel vindt zijn prachtige comfortabele bungalows gelegen in de schitterende Achterhoekse natuur. In Den Olden Bongerd is vooral erg geschikt voor rustzoekers en natuurgenieters. Op het park is gratis wifi aanwezig, staan wat speeltoestellen en natuurlijk, zoals het hoort in een omgeving als deze is er ook fietsenverhuur. Kortom: Een prachtig vakantiepark dat uitstekend dient als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.
Check prijzen en beschikbaarheid voor In Den Olden Bongerd

Deze website gebruikt cookies, meer info