Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 5 vakantieparken voor een Drentse fietsvakantie

Top 5 vakantieparken voor een Drentse fietsvakantie

Kenmerkend aan de provincie Drenthe is het afwisselend natuurschoon dat zich uitstekend leent om een fietsvakantie in door te brengen. Met maar liefst 1700 kilometer aan fietspaden door verrassende en schilderachtige landschappen is dit een stukje Nederland waar optimaal van de natuur kan worden genoten. Er zijn fietsroutes die langs de allermooiste decors en verschillende hoogtepunten leiden. Paarse heidevelden, beekdal, zandverstuivingen en weidse vergezichten; deze adembenemende taferelen zijn allen in Drenthe te vinden. Om optimaal van een fietsvakantie te genieten is een comfortabele accommodatie belangrijk. Het dient een plek te zijn die voorzien is van alle gemakken om tot rust te komen. Reden genoeg dus om een top 5 van beste vakantieparken samen te stellen waarvandaan je Drenthe op de fiets kan verkennen.

Inhoudsopgave

  1. Landal Het Land van Bartje, midden in de Drentse natuur
  2. Landal Aelderholt, centraal in Drenthe
  3. Waterpark De Bloemert aan het Zuidlaardermeer
  4. RCN De Noordster, op Nationaal Park Dwingelderveld
  5. Center Parcs Parc Sandur, bungalows aan het water

1. Landal Het Land van Bartje, midden in de Drentse natuur

Landal Het Land van Bartje

Landal Het land van Bartje is een familiepark met 400 bungalows te midden van de Drentse bossen. Het park ligt aan de boswachterij Odoorn-Exloo, tussen heidevelden en veengebieden. Dichtbij ligt het Nationaal Hunebedcentrum, waar meer te ontdekken valt over de beroemde en mysterieuze hunebedden. 
Het land van Bartje heeft een eigen ponyranch, dat volop plezier biedt voor de kids. Pony rijden, pony's verzorgen en de dieren knuffelen is dankzij de ranch elke dag mogelijk. Voor de kinderen is er ook het Fun & Entertainment-programma en natuurlijk: Bartje's Boerderij. Hier kun je Zandkastelen bouwen, en lekker kliederen met verf. De indoorspeeltuin is de plek waar iedereen zich kan vermaken. Er is een groot terras aanwezig, met een leestafel een een poolbiljart. Met een avontuurlijke glijbaan is het zwembad een regelrechte hit. Dit openlucht-zwembad is één van de twee zwembaden die het park bezit. Op het 40 hectare groot terrein is te genieten van overdadig groen. 
De fietsen of auto kunnen geparkeerd worden bij de vakantiebungalows en met slechts 20 kilometer is Assen of Emmen makkelijk te bereiken. Er is een golfbaan aanwezig naast het park en een restaurant, waar heerlijk gegeten kan worden na een intensieve dag. 
Landal Het land van Bartje heeft in 2015 twee prestigieuze vakantieprijzen in ontvangst mogen nemen vanwege hun kwaliteit en aanbod. Dit vakantiepark heeft veel faciliteiten voor jong en oud. Dit Landal park is een plek waar genoten kan worden van comfort en luxe en vormt een prima uitvalbasis om te wandelen, fietsen of een bezoek te brengen aan de weergaloze WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Ook het Drents museum en de ambachtelijke brouwerij Maallust liggen in de omgeving. Elke dag is er een aanbod van denderende activiteiten.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Het Land van Bartje

2. Landal Aelderholt, centraal in Drenthe

Landal Aelderholt

Typisch Drents, dat is Landal Aelderholt. Dit zeer complete bungalowpark vormt de ideale uitvalsbasis om de bosrijke omgeving te verkennen. Ontdek de Mepperdennen en fiets langs de heidevelden. Geniet van frisse lucht en prachtige natuur om daarna verkwikt en wel te ontspannen in de eigen bungalow. 
'S avonds kun je genieten van een goede maaltijd in het restaurant of in Timber's café. 
Landal Aelderholt biedt ook erg veel waterplezier. De 60 meter lange glijbaan is een erg populaire attractie in het zwembad. Voor ontspanning is er het bubbelbad. Ook voor actievelingen is er geen moment van verveling. Je kunt hier prima tennissen, vissen en bowlen. De ultieme attracties voor de kinderen op Landal Aelderholt zijn de flinke indoor speeltuin, de indoorkinderrodelbaan, de kinderscooterbaan en de airtrampoline, al hebben we de ballenbak en MAXI Lego dan nog niet eens genoemd. Landal Aelderholt beschikt ook nog over een dierenweide waar geitjes speels rondrennen.
Wellness  faciliteiten zijn op Aelderholt ook aanwezig. Een schoonheidsbehandeling of massage in de beautysalon geeft tijdens de fietsvakantie natuurlijk net even een extraatje. Vanaf Landal Aelderholt is het op de fiets genieten van Drenthe, want het bosrijke gebied Sleenerzand, Hunebedcentrum Borger en Klimpark Outdoor Grollo zijn te vinden in de regio van dit prachtige vakantiepark. Tevens kun je hier verschillende soorten fietsen huren, waaronder ook elektrische fietsen.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Landal Aelderholt

3. Waterpark De Bloemert aan het Zuidlaardermeer

Landal De Bloemert

Water en land komen samen in Waterpark De Bloemert De Bloemert in Midlaren. Dit park grenst aan het imponerende Zuidlaardermeer. De vrijstaande accommodaties op het vakantiepark liggen direct aan het water. Het park beschikt daarom ook over een jachthaven en een zeil- en surfschool waar je ook een boot kan huren. Je kunt hiermee het meer verkennen en genieten van een vakantie op het water.
Geniet van de zwemvijver en het natuurstrand. Hier is de magie van water te beleven. Waterpark De Bloemert is gelegen op de bosrijke Drentse Hondsrug. Vanuit het park zijn vele dagexcursies te maken in de omgeving. Fietsen kunnen ook gehuurd worden in het park, zodat er een fietstocht te maken is langs de kleurrijke heidevelden en de Noordlaarderbossen. Assen en Groningen liggen in de buurt, dus een stadsuitje behoort ook tot de mogelijkheden. Door de ruime opzet van het vakantiepark is er veel ruimte, waardoor je optimaal geniet van rust en privacy. 
Met een tennisbaan, midgetgolfbaan en een volleybalveld is er voor sportievelingen genoeg te doen. Het paviljoen biedt uitzicht op het Zuidlaardermeer, hier kan worden genoten van lekkere hapjes. 
Alle 72 bungalows zijn omringd door groen. Geniet hier van je terras aan het water. Waterpark De Bloemert is een plek in het teken van water en land, waar optimaal van beide elementen kan worden genoten. Door de unieke ligging is dit park uiterst geschikt als fietspark.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Waterpark De Bloemert

4. RCN De Noordster, op Nationaal Park Dwingelderveld

Fietsen op RCN De Noordster

RCN De Noordster ligt tussen romantische brinkdorpen en biedt een oase aan rust. Uniek aan RCN De Noordster is de ligging in het schitterende Nationaal Park Dwingelderveld. Dit vakantiepark maakt namelijk deel uit van dit beschermde natuurgebied. Geniet van de flora en fauna. 's Avonds kun je genieten onder een heldere sterrenhemel. RCN De Noordster is een vakantiepark voor groot en klein. Het park heeft veel faciliteiten om actief bezig te zijn, maar natuurlijk ook om te ontspannen. De Noordster biedt veel speelvoorzieningen en tijdens de schoolvakanties een enthousiast recreatieteam.
Het verwarmd openluchtzwembad is een plek, waar jong en oud volop pret kunnen beleven. Verder zijn er speeltuinen, een heus fossielenveld, een openluchttheater, een sportveld, een dierenhoeve en een midgetgolfbaan. 
Uit eten kun je op het park zelf in het prachtig modern ingerichte restaurant. Op 20 kilometer afstand ligt overdekt zwembad De Dolfijn, met de RCN zwembadpas krijg je hier gratis toegang.
RCN De Noordster is een uitstekende uitvalsbasis om 1 van de mooiste plekjes van Drenthe op de fiets te verkennen. Zeker omdat het park 1 is met het Nationaal Park Dwingelderveld.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor RCN De Noordster

5. Center Parcs Parc Sandur, bungalows aan het water

Parc Sandur

Center Parcs Parc Sandur is een exclusief park. De cottages op het park staan op landtongen, zodat je vanuit iedere cottage uitkijkt over het water. Ditzelfde water maakt onderdeel uit van de Grote Rietplas. Deze in de regio beroemde plas is tevens de aangewezen plek om te vissen, zeilen, surfen, zwemmen of om te gaan waterfietsen. 
Center Parcs Parc Sandur ligt dichtbij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Ook heeft het park een 9-holes golfbaan voor golfliefhebbers. Dit vakantiepark is ideaal om te recreëren, dankzij zijn idyllische ligging, midden in groen en water. Het eilandgevoel is uniek. De waterpret, zowel buiten als in het avontuurlijke binnenbad, zorgt voor een heerlijke invulling van de dag. Sport is ook mogelijk, zoals squash of tennis. De indoorspeeltuin en het Piratennest zijn een ontdekking voor de kinderen en het restaurant De Brigantijn biedt een gevarieerd menu. Er is ook een Food Store en een buffetrestaurant met kindermenu's. Bowlen behoort ook tot de mogelijkheden. Ontspanning en actie komen hier samen. Naast fietstochtjes maken door de natuur, is het ook mogelijk de stad Emmen, Plopsa Indoor Coevorden of attractiepark Slagharen te bezoeken. Zeker vanwege de schitterende bungalows op het park en de schitterende toeristische ligging, is Parc Sandur een toppark voor een fietsvakantie in Drenthe.

Check de actuele prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Parc Sandur

Deze website gebruikt cookies, meer info