☰ Menu
 
 

Top 10 leukste vakantieparken op de Veluwe

Top 10 leukste vakantieparken op de Veluwe

De Veluwe is 1 van de mooiste gebieden van Nederland. De bosrijke omgeving, de ligging midden in Nederland en de vele attracties maken de Veluwe uniek in Nederland. Niet voor niets behoort de Veluwe dan ook tot de meest toeristische gebieden van ons land. Grote voordelen zijn dat er altijd wel iets leuks te vinden is als uitstapje en er heel veel mooie plekjes zijn om te genieten van de natuur. Verder vind je in en om de Veluwe diverse steden die een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld Apeldoorn, Arnhem, Harderwijk en Zwolle, zijn grote steden rondom de Veluwe. Verder kun je natuurlijk ook een bezoek brengen aan de oude vestingstad Zwolle, of aan 1 van de gezellige dorpjes.

Leukste vakantieparken op de Veluwe

Wij vonden het meer dan de moeite waard om voor jou de leukste vakantieparken op een rijtje te zetten die er op de Veluwe te vinden zijn. Naast deze top 10 zijn er natuurlijk ook nog heel veel andere vakantieparken. Deze vind je onder de vakantieparken in Gelderland. Voor onze top 10 zijn we van de volgende zaken uitgegaan:

  1. Er moet iets op het vakantiepark te doen zijn
  2. Het moet een populair vakantiepark zijn
  3. Het park moet link hebben met de Veluwse natuur

We hopen jou een leuke vakantie te bezorgen met deze top 10 vakantieparken op de Veluwe.

Nummer 1: Landal Rabbit Hill

Het is niet makkelijk om uit te kiezen wat het beste vakantiepark is op de Veluwe. Echter hebben wij gekozen voor Rabbit Hill van Landal GreenParks. Het park heeft namelijk enkele voordelen die andere parken niet, of in mindere mate hebben. Groot voordeel van Rabbit Hill is de centrale ligging. Vanaf het park zit je op de snelweg A1. Hiermee liggen Apeldoorn, Harderwijk en Amersfoort ineens heel dichtbij. Al is binnendoor rijden naar Apeldoorn in deze omgeving een stuk leuker om te doen. Ook binnendoor ben je vanaf Landal Rabbit Hill altijd dichtbij erg mooie plekjes op de Veluwe en in de regio zijn er ook enorm veel toeristische attracties en evenementen. Nadeeltje is dat er in de directe omgeving weinig winkels en supermarkten te vinden zijn, gelukkig is er wel een uitgebreide parkshop te vinden op het park. Daarnaast is er op het park erg veel te doen. Het zwembad is vrij uitgebreid en voorzien van een aantal leuke waterattracties. Voor de kinderen is er een flinke hal met erg veel entertainment, tevens worden hier ook erg veel leuke dingen georganiseerd, zoals bingo en natuurlijk de Bollo club. De bungalows op het park zijn niet de allernieuwste, maar wel altijd goed onderhouden en gemoderniseerd. Alles bij elkaar een vakantiepark met bijzonder weinig minpunten, erg veel voordelen, gunstige ligging, veel faciliteiten en entertainment.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landal Rabbit Hill

Nummer 2: Landal Coldenhove

Een zeer uitgebreid vakantiepark dat bol staat van de vele dingen die er te doen zijn. Zeker voor kinderen een park waar ze zich nooit gaan vervelen. Landal Coldenhove vind je aan de oostant van de Veluwe. Dit gedeelte van dit schitterende natuurgebied staat bekend om haar dennen- en loofbossen. Steden die dicht in de buurt van dit vakantiepark te vinden zijn, zijn Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen, als je tenminste het park afgaat, want zoals gezegd. Coldenhove is een park waar erg veel te doen is. Zo vind je er een hele grote indoorspeelplaats, een flink overdekt zwembad, enorm veel fun en entertainment, een dierentuin en als je even op krachten wilt komen, ook qua horeca ontbreekt het Landal Coldenhove aan niets. Wat ons betreft de nummer 2 in onze top 10 van leukste vakantieparken op de Veluwe.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landal Coldenhove

Nummer 3: Landgoed Ruwinkel

Eigenlijk ligt Landgoed Ruwinkel net buiten de Veluwe, maar we hadden een aantal goede redenen om dit park toch op te nemen in deze top 10. Landgoed Ruwinkel ligt namelijk net naast de Veluwe, maar ook vlakbij het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug. Verder is Landgoed Ruwinkel een kleinschalig park waar toch erg veel te doen is en qua vakantiebungalow zul je ook niet snel iets te klagen hebben. Ondanks dat dit park net buiten de Veluwe ligt, is de omgeving ook hier top! Verder kost het je slechts enkele kilometers om toch even de Veluwe te verkennen. Faciliteiten op het park: Zwembad met aquafitness, sauna en stoombad, tennisbaan, midgetgolf, speeltuin, dierenweide en 2 restaurants.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landgoed Ruwinkel

Nummer 4: Landal Miggelenberg

De voordelen van Landal Miggelenberg zijn snel opgesomd, want die zijn erg duidelijk. Er zijn namelijk erg weinig vakantieparken die zo 1 zijn met de omliggende natuur als Landal Miggelenberg. Daarnaast geven ook de hoogteverschillen op het park iets extra’s aan je verblijf op Miggelenberg. Ook qua faciliteiten is Miggelenberg een zeer uitgebreid park, zowel jong als oud, zal zich op dit bungalowpark niet snel vervelen. Groot compliment dat wij Miggelenberg moeten maken is dat er voortdurend zaken worden gemoderniseerd. Zo zijn er de afgelopen tijd 50 splinternieuwe luxe bungalows gekomen, ook is er een speciale boombungalow gekomen, deze is echt zeer uniek. Verder beschikt Miggelenberg ook nog eens over een nieuwe ParkShop, naast de normale boodschappen kun je hier terecht voor exclusieve streekproducten. Kortom: Miggelenberg behoort tot de meest uitgebreide parken op de Veluwe en als we deze top 10 hadden samengesteld op basis van hoeveel “Veluwe karakter” een park zou hebben, dan was Miggelenberg waarschijnlijk nummer 1 geworden. Nadeeltje van Miggelenberg vinden we echter wel de vrij lange weg door het bos naar het park toe, ook al is deze weg rijden zeker geen straf, de “bewoonde wereld” opzoeken duurt ietsje langer.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landal Miggelenberg

Nummer 5: Landal Landgoed ’t Loo

Eigenlijk waren we zelf ook wel een beetje verbaasd dat we een toppark als Landgoed ’t Loo slechts een nummer 5 notering gaven. Dit ligt dan ook totaal niet aan het park, maar dit is wel een top 10 van de leukste vakantiepark op de Veluwe en Landgoed ’t Loo ligt eigenlijk net buiten de Veluwse natuur. Natuurlijk verwacht je nu een korte samenvatting van Landgoed ’t Loo en natuurlijk krijg je deze ook, maar het is soms moeilijk om een samenvatting kort te houden over een park waar werkelijk alles klopt. Om te beginnen het parkcentrum. Qua sfeer en het aantal faciliteiten dat je er tegen komt, in 1 woord: Top! Ook de bouwstijl en het uitzicht vanaf het parkcentrum geven een extra dimensie aan dit schitterende vakantiepark. Zijn er ook nadelen? Het zwembad had wellicht een tikje groter gemogen, maar het is wel weer een erg sfeervol zwembad en dit maakt veel goed. De bungalows zijn gebouwd rondom een l-vormige recreatieplas en ook dit maakt Landgoed ’t Loo uniek. Verder zijn de bungalows misschien niet de meest luxe vakantiebungalows die er in de regio te vinden zijn, maar ze bieden zeker meer luxe en comfort dan gemiddeld. Ook als je van winkelen houdt zit je trouwens goed als je op Landgoed ’t Loo verblijft, want de stad Zwolle ligt vlakbij. Leuke tip trouwens als je hier verblijft: Bezoek ook eens de nostalgische vestingstad Elburg!
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landgoed 't Loo

Nummer 6: Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel is een vakantiepark dat heel voordelen te bieden heeft ten opzichte van andere parken op de Veluwe. Om te beginnen. Het park ligt midden tussen de steden Arnhem en Apeldoorn. Hier ben je met de auto ook snel, want Heideheuvel ligt vlak aan de A50, maar net op voldoende afstand, zodat je geen geluidsoverlast van de snelweg zult ervaren. Op het park zelf kan je niet ontgaan dat je verblijft op 1 van de mooiste gebieden van nederland. Landal Heideheuvel is rijk aan bomen en natuur. Qua faciliteiten behoort Heideheuvel niet tot de top, maar wel vind je er bijvoorbeeld een binnenzwembad, een restaurant en flink wat entertainment. Heideheuvel is niet de nummer 1 in onze Veluwse vakantieparken top 10, maar zeer zeker wel een aanrader voor iedereen die een park zoekt dat meer te bieden heeft dan gemiddeld.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landal Heideheuvel

Nummer 7: RCN De Jagerstee

Uniek aan alle RCN parken in Nederland is de prachtige ligging. Alle parken, betekent alle parken, dus dit geldt ook voor RCN De Jagerstee. Het vakantiepark vind je in Epe, een prachtige plaats, met een flink centrum waar je prima terecht kunt om te winkelen, of voor de dagelijkse boodschappen. Mocht je trouwens in Epe gaan verblijven en uit eten willen, Ribhouse Texas is wat ons betreft een toppertje. Naast een uitstekende ligging en Zwolle en Apeldoorn in de buurt, biedt De Jagerstee ook op het park erg veel, zo zijn er diverse faciliteiten, zoals een verwarmd buitenzwembad, restaurant, supermarkt en flink wat sportieve faciliteiten. Voor de kinderen is er tijdens de schoolvakanties een recreatieprogramma.
Check prijzen & beschikbaarheid voor RCN De Jagerstee

Nummer 8: Landal Heihaas

Putten is een erg leuk stadje en hier ligt dan ook de nummer 8 van onze Veluwese vakantieparken top 10: Landal Heihaas. Niet het meest uitgebreide vakantiepark, maar wel een sfeervol park. Ga je op vakantie met kinderen en wil je dat er veel te doen is voor de kinderen, dan kun je wellicht beter een ander park uit deze top 10 kiezen, al zeggen we erbij dat het binnenzwembad op Heihaas dik in orde is en ook vind je op het park een aantal speeltuinen. Landal Heihaas is een erg populair park onder senioren en dat is niet voor niets. Wandelen en fietsen, hier vraagt de omgeving rondom het park om. Daarnaast zijn de bungalows op het park niet verkeerd en altijd met de tijd meegegaan. Naast het zwembad vind je in het parkcentrum ook nog een restaurant en een snackbar. Kortom: Heihaas is geen park vol belevenissen, maar wel een park op een prachtige locatie waar je niet snel iets tekort zult komen.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Landal Heihaas

Nummer 9: De Veluwse Hoevegaerde

De hekkesluiter in onze top 10, maar desalniettemin een erg leuk vakantiepark. Conclusie: De keuze uit goede vakantieparken op de Veluwe is zeer ruim te noemen. Wellicht vraag je je af wat Landal De Veluwse Hoevegarde erg leuk maakt, het eerste wat dan in ons opkomt zijn zonder meer de zeer bijzondere bungalows, de meesten ervan mogen we echter geen bungalow noemen, want je vindt op het park een mix van hoeves en bungalows. Dit zorgt ook tevens voor de leuke sfeer op het park. Op de Veluwse Hoevegarde zijn vrijwel alle faciliteiten buiten te vinden. Dit is dan ook de reden dat dit park niet wat hoger in onze top 10 staat, want bij slecht weer is er op het park niet heel erg veel te doen. Je vindt op De Veluwse Hoevegaerde een verwarmd buitenzwembad, met apart kinderbad, midgetgolf, een tennisbaan en diverse andere faciliteiten. De ligging op de Veluwe van het park is erg goed te noemen. Het park ligt in Putten, wat een erg leuk stadje is. Tevens liggen bijvoorbeeld Apeldoorn en Harderwijk redelijk in de buurt. Als je van een mooie accommodatie houdt in een prachtige omgeving is De Veluwse Hoevegaerde zeker een aanrader!
Check prijzen & beschikbaarheid voor De Veluwse Hoevegaerde

Nummer 10: De Berkenhorst

De Berkenhorst is 1 van de bekendere parken op de Veluwe. Ooit is het park opgezet door Center Parcs, maar later is het park verkocht, omdat Center Parcs het park te klein vond. De wortels van dit park zijn dan ook nog duidelijk te zien, dit vanwege de faciliteiten en natuurlijk het tropische zwembad, voorzien van sauna en Turks stoombad. Vrij nieuw op het park is de Fun-Bowling baan. Een restaurant vind je ook op het park, naast a-la carte gerechten kun je hier ook terecht voor snacks en pizza’s. De ligging van het park van het park is redelijk gunstig, een beetje afgelegen, dat wel, maar daar krijg je wel heel veel schitterende natuur in de directe omgeving voor terug. De Berkenhorst is vanwege het tropische zwembad redelijk uniek te noemen op de Veluwe, hier en daar is het park wel een tikkie gedateerd te noemen, dit is dan ook de reden dat het park niet in onze top 3 staat, maar we zeggen erbij, boek je De Berkenhorst, dan krijg je er niet snel spijt van.
Check prijzen & beschikbaarheid voor Vakantiepark De Berkenhorst

Deze website gebruikt cookies, meer info