☰ Menu
 
 

Landal parken op de Veluwe

Landal parken op de Veluwe

Al van oudsher is Landal GreenParks goed vertegenwoordigd op de Veluwe. Sterker nog: Rabbit Hill, het eerste Landal park ooit is te vinden in deze bosrijke omgeving. Aangezien een aantal van de Landal parken in deze regio erg op elkaar lijken, leek het ons een goed idee om juist eens naar de verschillen tussen de diverse parken te kijken. Want hoewel in sommige gevallen de bungalows erg op elkaar lijken, zijn er wel degelijk flinke verschillen tussen de diverse parken.

De 7 verschillende parken

Landal GreenParks beschikt in totaal over 7 parken op de Veluwe. Daarnaast vind je 30 kilometer ten oosten van de Veluwe ook nog eens Landal Stroombroek in de achterhoek. Mocht je dus net een keer iets anders willen, dan is dit ook een zeer compleet park. Op de Veluwe kun je bij Landal kiezen uit Rabbit Hill, Coldenhove, Miggelenberg, Heideheuvel, Heihaas, Landgoed ’t Loo en De Veluwse Hoevegaerde. De eerste 5 parken lijken op elkaar. De laatste 2 zijn duidelijk anders. Om duidelijk uiteen te zetten wat de unieke punten per park zijn, vatten we deze samen in een aantal lijstjes.

Landal Coldenhove, Miggelenberg en Heideheuvel tussen Arnhem en Apeldoorn

Allereerst belichten we Coldenhove, Miggelenberg en Heideheuvel. Deze 3 parken liggen dichtbij elkaar tussen de steden Apeldoorn en Arnhem. Daarnaast ligt Nationaal Park De Hoge Veluwe dicht in de buurt. Alledrie de parken bieden veel voorzieningen voor kinderen, lijken qua uitstraling op elkaar en zijn allen zeer compleet. Opvallen aan deze parken is dat je er niet snel iets zult vinden dat niet in orde is. Best lastig dus om een keuze te maken voor 1 van deze 3 parken, toch zijn er verschillen.

 • Coldenhove, Miggelenberg en Heideheuvel liggen alledrie dichtbij elkaar, oostelijk op de Veluwe.
 • Van deze 3 parken ligt Heideheuvel het dichtste bij de snelweg en is hierdoor erg geschikt voor uitstapjes in de buurt.
 • Op Miggelenberg zijn een flink aantal nieuwe, erg mooie bungalows gebouwd. Daarnaast kun je hier ook overnachten in een boomhut.
 • Miggelenberg biedt de beste beleving van de Veluwse natuur.
 • Qua faciliteiten staat Coldenhove op het hoogste niveau. Dit is dan ook het grootste park van deze 3.
 • Heideheuvel beschikt over een atelier, voorzien van legowand, krijtmuur, knikkerbaan en nog veel meer. Bekijk hier alle info over het atelier.
 • Coldenhove en  Miggelenberg beschikken beide over een schitterende brasserie.
 • Miggelenberg heeft de mooiste ParkShop, met streekgerechten en exclusieve inrichting.
 • Op Coldenhove kun je avontuurlijk verblijven in een safaritent.
 • Miggelenberg is het meest heuvelachtig.
 • Op Miggelenberg en Heideheuvel zijn alle bungalows vrijstaand. Op Coldenhove vind je ook een aantal geschakelde bungalows.

Daarnaast zijn er nog meer verschillen tussen deze 3 parken. In het kort: Heideheuvel is van deze 3 het beste park voor uitstapjes in de regio, Coldenhove biedt de leukste faciliteiten voor kinderen en Miggelenberg biedt de beste beleving van de natuur.

Rabbit Hill en Heihaas

Ook vrij dichtbij elkaar liggen Landal Rabbit Hill en Landal Heihaas. Hoewel deze parken in de basis best wel op elkaar lijken, zijn er toch forse verschillen. Over het algemeen genomen staat Rabbit Hill op een hoger niveau dan Heihaas. Qua voorzieningen zit Rabbit Hill dichtbij een park als Coldenhove. Op Heihaas daarentegen vind je ook wel flink wat voorzieningen als een restaurant, snackbar en een binnenzwembad, maar Heihaas is vooral erg in trek bij wandelaars en fietsers. Niet voor niets, want de regio van Putten, waar je dit park kunt vinden is schitterend.

 • Rabbit Hill ligt ongeveer in het midden van de Veluwe. Met de snelweg A1 op steenworp afstand vormt dit park ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving.
 • Rabbit Hill is 1 met voorzieningen als een binnen- en buitenzwembad, kinderscooterbaan en grote indoor speeltuin 1 van de meest kindvriendelijke parken op de Veluwe.
 • Heihaas biedt veel rust en natuur. Het park is wat kleinschaliger.

Tussen deze 2 parken zijn de verschillen duidelijk. Ga je voor beleving, veel voorzieningen en kindvriendelijkheid, dan kies je voor Rabbit Hill. Ga je voor rust en ruimte, dan is Heihaas een voortreffelijke keuze.

Landal Landgoed ’t Loo, een absolute topper

Met vrijwel geen enkel park te vergelijken, want Landgoed ’t Loo is op vrijwel elk gebied een toppark. Wellicht vormt het enige nadeel t.o.v. de andere parken de ligging. Landgoed ’t Loo ligt aan de rand van de Veluwe, vlakbij Zwolle. De ligging is iets minder bosrijk dan de andere parken van Landal GreenParks op de Veluwe. Qua bungalows, maar vooral qua voorzieningen is Landgoed ’t Loo een uniek park. In het midden van het park ligt een grote recreatieplas, voorzien van zandstrand. Vanuit de Park Plaza heb je uitzicht over deze plas, maar ook vanuit een deel van de bungalows. Het zwembad, met peuterbad en andere waterattracties is erg sfeervol, hoewel het een tikkie aan de kleine kant is, maar zeker niet te klein. Verder vind je in de Park Plaza o.a. 2 restaurants, bowlingbanen, een indoor speeltuin en een game-ruimte. Zeker voor een vakantie met jonge kinderen 1 van de beste parken in Nederland.

Landal De Veluwse Hoevegaerde

De veelal erg mooie bungalows, vaak met een ligging aan het water, maken van Landal De Veluwse Hoevegaerde een vrij uniek park. Daarnaast is de ligging in Putten erg mooi. Qua voorzieningen niet het meest uitgebreide park, je vindt hier namelijk geen binnenzwembad, maar wel een buitenbad, met peuterbad. Daarnaast beschikt De Veluwse Hoevegaerde ook nog over een midgetgolfbaan en een tennisbaan. Ook zijn er een aantal voorzieningen voor de kinderen aanwezig op dit park. Vooral een park dat je boekt voor een heerlijke comfortabele, of zelfs luxe bungalow, op een prachtige plek in de Veluwse natuur.

7 Landal parken op de Veluwe

Met 7 parken op de Veluwe, een ruime keuze. Wellicht toepasselijk: Misschien zie je door bomen het bos niet meer. Eigenlijk is het heel simpel. Zoek je echt een park met een hoog niveau qua voorzieningen, dan adviseren we allereerst Landal Landgoed ’t Loo, Landal Coldenhove, Landal Rabbit Hill, of Landal Miggelenberg. Op Heideheuvel biedt in alles een ideale middenweg. Qua rust: Landal Heihaas en Landal De Veluwse Hoevegaerde zijn hoogstwaarschijnlijk precies wat je zoekt. Dichtbij de natuur: Landal Miggelenberg is hierin uniek. We hopen de keuze met dit artikel makkelijker te maken. Voor alle 7 parken geldt dat het allen erg goede parken zijn. We wensen je veel plezier in de schitterende natuur op de Veluwe.

Aanbiedingen voor de Landal parken op de Veluwe

Natuurlijk boek je 1 van deze parken het liefst voor een zo laag mogelijk prijs. Daarom per park, een linkje naar de beste last minutes voor het betreffende park.

Boek je via bovenstaande links, dan vind je doorgaans de scherpste prijzen voor deze parken en kun je dus tegen de beste prijs verblijven op 1 van deze prachtige parken van Landal GreenParks op de Veluwe.

Deze website gebruikt cookies, meer info