Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

De leukste uitstapjes rondom Landal Stroombroek

De leukste uitstapjes rondom Landal Stroombroek

Landal Stroombroek is het meest complete bungalowpark in de Achterhoek. Bijzonder aan het park is het uitgebreide wellnesscentre Palestra. Echter is dit niet het enige waarin dit park uitblinkt. Ook de recreatieplas pal naast het park zorgt ervoor dat dit park erg populair is. Daarnaast biedt de regio erg veel leuke uitstapjes. We vonden het daarom een goed idee om je een leuk overzicht te bieden van uitstapjes rondom Landal Stroombroek.

Doetinchem

Zonder twijfel de stad van de Achterhoek. Je vindt het centrum van Doetinchem op slechts enkele kilometers vanaf Landal Stroombroek. Qua winkels vind je hier zo’n beetje alles wat je zoekt. Daarnaast vind je hier ook erg veel horeca. Opvallend is overigens wel het niveau van de restaurants hier. Dit ligt namelijk opvallend hoog. Qua sfeer behoort Doetinchem zonder meer tot de meest sfeervolle steden van Nederland. Tip: Bij Media Markt kun je vaak makkelijk parkeren.

Arnhem

Behorend tot de top 3 winkelsteden van Nederland. Winkelstad Arnhem biedt naast heel veel winkels ook ontzettend veel leuke evenementen. Daarnaast zijn er ook tal van dingen om te bezichtigen. Kortom: Voor een lekker dagje shoppen in de regio is Arnhem 1 van de beste keuzes.

Zutphen

Een sfeervol stadscentrum vol nostalgie. Hanzestad Zutphen beschikt over erg veel winkels en een roemrijke geschiedenis. Natuurlijk kun je hier lekker shoppen, maar ook als je simpelweg even sfeer wilt proeven, ben je in Zutphen op het juist adres.

HippeKoeien

Over het leven op de boerderij bestaan veel misverstanden. Wist je dat de agrarische sector enorm innovatief is? Helaas komt deze sector vaak (onterecht) negatief in het nieuws. Wat gebeurt er nu echt op de boerderij? Dit kun je zien op Melkveehouderij De Fuik in Didam. Niet alleen een leerzaam uitstapje, maar ook erg leuk.

Adres:
Heesweg 1
6942 NG Didam
06 19 95 93 88

Kinderboerderij KoKiezier

Echt een aanrader als kort uitstapje, al kun je hier ook rustig een paar uur doorbrengen. Zeker voor kinderen een hele leuke kinderboerderij. De konijntjes kunnen hier lekker geaaid worden. Daarnaast zijn er pony’s, een ezel, een koe en natuurlijk geiten, schapen en kippen. Ook is er een kiosk koffie, thee, of frisdrank. Daarnaast vermaken de kinderen zich hier op 1 van de vele driewielers, skelters, loopauto’s, of minitrekkers. 

Adres:
Belderstraat 30
7006 SH Doetinchem

Burgers’ Zoo

Behorend tot de populairste dierentuinen van Nederland. Dit is dan ook niet voor niets, want je vindt hier werkelijk van alles. Nadeel: Je moet hier heel erg veel lopen. Aanschouw de dieren in diverse nagebouwde werelden. Van olifant, tot bosrendier en van flamingo tot chimpansee. Al meer dan 100 jaar is dit 1 van de meest toonaangevende dierentuinen van Nederland.

Adres:
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem

Natuurgebied Bergherbos

Qua natuur is Natuurgebied Bergherbos 1 van de mooiste plekjes van de regio. Groot voordeel is dat je hier ook de hele hoge uitkijktoren Hulzenberg vindt. Hierdoor kan je een groot deel van het gebied overzien. Daarnaast zijn er mooie wandel- en fietsroutes door het Bergherbos.

Adres:
Peeskesweg 12
7037 CH Beek 

Park Sonsbeek

Middenin de stad in Arnhem vind je dit grote park. Park Sonsbeek kent veel hoogteverschillen en veel geschiedenis. Daarnaast vind je hier maar liefst 6 horeca gelegenheden. Park Sonsbeek vormt een mooie combinatie tussen historie en natuur. Startpunt voor je bezoek aan dit fraaie stadspark is Molenplaats Sonsbeek. Je vindt dit mooi park bij het Nederlands Openluchtmuseum en Burger's Zoo.

Adres:
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem 

Kasteel Huis Bergh

Kasteelhuis Bergh

Als je van kastelen houdt zonder meer de moeite van een bezoek waard. Kasteel Huis Bergh is namelijk 1 van de grootste kastelen van Nederland. Regelmatig vinden er ook tentoonstellingen plaats. Tevens is er een reguliere collectie op het kasteel aanwezig. Aanrader is trouwens het speciale kinderprogramma. Tevens is er een audiotour voor zowel kinderen als volwassenen. Met dit alles biedt dit indrukwekkende kasteel meer dan alleen historie, maar ook vind je hier een stukje vermaak.

Adres:
Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg 

Museum Tukar Menukar

Krijg een indruk van de bijzondere en primitieve betaalmiddelen van Nederlands-Indië. In museum Tukar Menukar vind je een grote collectie, omlijst met gebruiksvoorwerpen die in die tijd nauw betrokken waren met dit “geld”. Tevens leer je meer uit de VOC tijd.

Adres:
Klootsemastraat 6
7009 CG Doetinchem

Openbaar vervoer & speelgoed museum

Een unieke collectie aan schaalmodellen op het gebied van trein-, tram- en busvervoer. Deze collectie is uitgestald in meer dan 30 vitrines. Daarnaast vind je veel andere voorwerpen die iets met het openbaar vervoer te maken hebben. Tevens is dit museum ook erg leuk voor kinderen. Je vindt hier ook veel antiek speelgoed. Tevens kunnen de kinderen zelf spelen met speelgoed. Bijvoorbeeld met houten treintjes.

Adres:
Stationsstraat 50
7005 AK Doetinchem 

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum maak je een reis door de geschiedenis van 2 eeuwen geleden tot heel recent. Sta oog in oog met ambachtslieden, maak een ritje met de historische tram of geniet van heerlijke poffertjes op het Zaanse Plein. Ook vind je de Canon van Nederland in het museum. Dit is een presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland.

Adres:
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem 

Nederlands Watermuseum

Alles wat je wilt weten over water, kom je te weten in het Nederlands Watermuseum. Daarnaast is het ook een erg leuk uitstapje voor kinderen. Die kunnen namelijk zelf shampoo maken in de shampoo fabriek. Of de professor uithangen in het waterlab. Een leuk, maar ook educatief uitstapje voor het hele gezin.

Adres:
Zijpendaalseweg 26-28
6841 CL Arnhem 

Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek

Wist je dat Doesburg al in 1457 een mosterdfabriek had. Deze mosterdfabriek kende een rijke geschiedenis. Last kwam hier ook de azijnfabriek bij. Bekijk in dit museum hoe mosterd wordt gemaakt. Ook is er bij het museum een café. Uiteraard kun je hier ook de echte Doesburgse Mosterdsoep uitproberen.

Adres:
Boekholtstraat 22-26
6981 CW Doesburg 

La Cubanita

Onbeperkt tapas eten(excl. Dranken en desserts). Je vindt Cubanita in het uitgaanscentrum van Doetinchem. Op de menukaart vind je meer dan 50 tapasgerechten. Een leuk en sfeervol restaurant voor een avondje uit eten tijdens je verblijf op Stroombroek. 

Adres:
Grutstraat 42
7001 BX  Doetinchem 

Eetcafé Jansen

De kwaliteit van het eten is hier opvallend goed. Wellicht is dit ook de reden dat dit 1 van de populairste tentjes van Doetinchem is. Zeker als we kijken naar de prijzen, dan is het eten hier niet duur, maar wel heel erg goed. Een aanrader voor als je tijdens je vakantie een keer uit eten wilt.

Adres:
Waterstraat 4/4b
7001 BH Doetinchem 

Hendrixen Grandcafé en stadsboerderij

Walter Amber en  Blond bier worden hier gebrouwen. Soms kun je zelfs een rondleiding krijgen door de bierbrouwerij. Daarnaast kun je hier natuurlijk lekker uit eten. Hendrixen vind je in het uitgaanshart van Doetinchem.

Adres:
Grutstraat 31
7001 BW Doetinchem 

Het Pannenkoekenschip

Pannenkoeken eten is een feest. Maar als het dan ook nog eens op een schip kan helemaal natuurlijk. Daarnaast krijgen de kinderen na hier gegeten te hebben een kadootje uit de schatkist. Natuurlijk staan er op de menukaart enorm veel zoete en hartige pannenkoeken, maar je kan hier ook terecht ambtelijke bereidde hamburgers. Uit eten in Het Pannenkoekenschip in Doetinchem staat altijd garant voor een feestje.

Adres:
Stokhorstweg 2a
7006 GA Doetinchem 

Pannenkoekenhuis De Zon

Pannenkoekenhuis De Zon

Naast de beste pannenkoeken uit de regio, vind je in Pannenkoekenhuis de Zon ook een tuin waarin de kinderen lekker kunnen spelen. Op de menukaart vind je zowel zoete pannenkoeken, als hartige. Daarnaast kun je hier ook terecht voor bistro gerechten. Naast lekker uit eten, kun je hier ook afhalen en in je bungalow opeten. 

Adres:
Weemstraat 5
7031 GE Wehl
0314-700515
pannenkoekenhuisdezon.nl

Het Onland

Typisch Achterhoeks eten is de specialiteit van Het Onland. De gevarieerde menukaart biedt veel keuze en het eten is van erg hoge kwaliteit. Daarnaast kun je hier ook terecht voor pannenkoeken. Naast het restaurant vind je ook nog een kinderboerij met speeltuin. Wist je dat dit restaurant al 7 generaties in handen van dezelfde familie is? 

Adres:
Rekhemseweg 175
7004 HD Doetinchem

Palestra beauty & wellness

Palestra op Stroombroek

Hier hoef je niet ver voor te reizen. Je vindt Palestra in het parkcentrum van Landal Stroombroek. Tevens heb je tijdens je verblijf op het park ook nog eens gratis toegang! Deze hoog aangeschreven sauna biedt werkelijk alles wat je van een wellnesscentre mag verwachten. Je vindt dan ook een buitenzwembad, diverse sauna’s, een Turks stoombad en een Marokaanse berbertent. Ook het aanbod massages en beautybehandelingen is enorm. Tevens een aanrader: Doe eens mee aan een opgieting! Hierin is Palestra beroemd.

Adres:
Landweerswal 2
7047 CE Braamt 

Familiepretpark Megapret

Megapret

Zeker als je met kinderen op Stroombroek verblijft moet je hier geweest zijn. Megapret biedt namelijk een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, een midgetgolfbaan en een 18-holes snookergolfbaan. De afmetingen van dit alles zijn werkelijk enorm. Daarnaast is hier zoveel te doen. Bijvoorbeeld: Ballenbakken, een rodelbaan, trampolinen, powertower, een tractorbaan en nog heel veel meer! Zonder meer 1 van de leukste dagjes uit met kinderen. Daarnaast valt de entreeprijs ontzettend mee!

Adres:
De stegge 23
7137 NC Lievelde 

Beachclub en Kabelwaterskibaan Stroombroek

Bekend vanwege de langste waterskibaan van Nederland. Deze is maar liefst 1005 meter! Naast waterskiën kun je hier ook wakeboarden. Daarnaast kun je hier ook betaalbaasr en goed uit eten in de beachclub. Overigens ligt de Beachclub aan dezelfde plas als Landal Stroombroek. Het is dus vlakbij. Als je van een wandeling houdt kun je hier te voet naartoe.

Adres:
Wijnbergseweg 13
7047 CZ Braamt 

Het Land van Jan Klaassen

Turboglijbaan met pop Jan Klaassen

Op loopafstand van het park vind je Het Land van Jan Klaassen. Een enorm pretpark. Met.... Het grootste poppentheater van Nederland. Je doet de kinderen een enorm plezier om hiernaartoe te gaan. De indoorspeeltuin is maar liefst 2000 M². De buitenspeeltuin 30000 M². Kortom: Een dag is te kort om hier door te brengen. Daarnaast is hier ook nog een waterspeeltuin. Verblijf je op Landal Stroombroek, dan krijg je op vertoon van je bungalowsleutel 20% korting. Wil je meerdere dagen naar Jan Klaassen, krijg je zelfs nog meer korting.

Adres:
Gildeweg 6
7047 AR Braamt
https://www.janklaassen.nl

Huifkarcentrum Bergh

Altijd al een huifkartocht willen maken? Je kan bij Huifkarcentrum Bergh een huifkar huren en een tocht maken. Er zijn verschillende soorten huifkarren beschikbaar. Hieronder zijn ook hele bijzondere huifkarren. Daarnaast kunnen de kinderen hier ook spelen in 1 van de maïsdoolhoven. Ook kun je een electrische scooter huren voor een rit door de natuur.

Adres:
Doetinchemseweg 9
7036 AB Loerbeek 

Pitch&Putt Golf Doetinchem

Met een 9-holes en een 18 holes golfbaan, altijd de baan die je zoekt. Daarnaast kun je hier ook terecht voor footgolf. Overigens is de Pitch&Putt baan in Doetinchem een bijzondere. Het is namelijk de mooite Pitch&Putt baan van Nederland. Voor golfen op ieder niveau zit je hier dus goed!

Adres:
Broekhuizerstraat
7031 GZ Wehl
Let op Afwijkende navigatieadres! Tegenover Broekhuizerstraat 2, Wehl 

Manege Stroombroek

Aan de rand van het heuvelachtige natuurgebied Montferland. Je kan hier terecht voor het maken van een bosrit. Iedere zondag worden er bosritten gereden vanaf Manege Stroombroek. Ideaal als je van paarden houdt.

Adres:
Braamweg 7
7047 CB Braamt  

Belevingspark Cactus Oase

Cactusoase

Belevingspark CactusOase in Ruurlo vormt een ware verrassing. De Rolstoelvriendelijke paden leiden je door 6000 m2overdekte kas met duizenden soorten bijzondere en kleurrijke cactussen, nostalgiehuisjes, Indian Art Gallery, Veronica’s Kunstgalerie, oude landbouwwerktuigen, 400 m2modelspoorbaan en een vogeltuin met zingende en kletsende vogels. Een spectaculair hoogtepunt is de bloei van de Koningin van de Nacht; een cactusbloem van 35 cm in doorsnee en bloeit alleen ‘s nachts. Bekijk hun Facebook pagina eens: www.facebook.com/CactusOase/

Adres:
Jongermanssteeg 6
7261 KA Ruurlo

Monkey Town Doetinchem

Spelen, klimmen en klauteren. Monkey Town is dan ook echt de plek waar de kinderen zich lekker uit kunnen leven. Deze overdekte indoorspeeltuin biedt precies wat kinderen leuk vinden. Glijbanen, trampolines, superlego, ballenbakken en een grote peuterhoek. Voor ouders zijn er fijne stoelen, gratis wifi en lekker veel tijdschriften.

Adres:
Edisonstraat 1 (ingang Voltastraat)
7006 RA Doetinchem 

Schouwburg Amphion

Veel leuke toonaangevende voorstellingen. De Amphion schouwburg in Doetinchem heeft verschillende zalen en is qua voorstellingen erg veelzijdig. Zo zijn er de bekende voorstellingen, maar ook voor kinderen wordt er meer dan genoeg gedaan.

Adres:
Hofstraat 159
7001 JD Doetinchem 

Zwembad Rozengaarde

Landal Stroombroek beschikt natuurlijk zelf al over een zwembad. Toch is ook wel leuk om een keer naar een heel uitgebreid zwembad te gaan. Wellicht is Zwembad Rozengaarde dan wat je zoekt. Je vindt hier namelijk heel veel extra’s, zoals een wildwaterkreek, massagestralen, bubbelbank en 2 glijbanen. Dus als je even wat meer wilt beleven, dan is het misschien leuk om eens een duik in dit zwembad te nemen.

Adres:
Bezelhorstweg 115
7002 CC Doetinchem 

Skyzone Rozengaarde

Spring, klim en klauter je een weg door het parcours van de Superjump, softplay, Crazyclimb, Active Cage en de High Rope Course. Ook kan je er voetballen. Bezoek de Sutu Speedsoccer Arena met InterActieve voetbalmuren. Zeker met wat oudere kinderen leuk om naartoe te gaan. Ook voor tieners trouwens erg leuk.

Adres:
Bezelhorstweg 115
7002 CC Doetinchem 

De Koekendaal

Een 43 hectare groot bosgebied tussen Doetinchem en Gaanderen. Je vindt er een bijenweide, trimbaan, speelweide, dierenweide, kinderboerderij en akkers. Er zijn 3 gemarkeerde wandelroutes. Geschikt voor alle leeftijden. 

Adres: 
Rekhemseweg
7004 AA Doetinchem

Ouwenhands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Met ruim miljoen bezoekers per jaar is Ouwehands Dierenpark heel erg in trek. Bewonder de unieke reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Sta ook neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia. Beleef een dag vol dierbare ontmoetingen!

Adres: 
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen 

 

Deze website gebruikt cookies, meer info