☰ Menu
 
 

De Jungle Dome op Center Parcs Het Heijderbos

De Jungle Dome op Center Parcs Het Heijderbos

De Jungle Dome is een overdekt stuk tropisch regenwoud van 2500 m² op Center Parcs Het Heijderbos. In de Jungle Dome is veel te ontdekken, je kan er leren hoe alles gaat in het tropisch regenwoud, maar ook expedities ondernemen, blijven slapen in een Jungle Cabana, of de kinderen zien genieten op de wiebelende, maar toch veilige touwbruggen.

Tropische diersoorten en planten in de Jungle Dome

In de Jungle Dome op Center Parcs Het Heijderbos beleven kinderen niet alleen een spannende vakantie in het regenwoud, maar leren ze spelenderwijs ook nog veel over de flora en fauna in dit bijzondere stukje tropisch bos. In de Jungle Dome staan onder meer 250 tropische bomen en planten, waar 40 tropische dieren hun verblijf hebben. Een bron van speelplezier voor het hele gezin.

Bekijk foto's, video's en meer van de Jungle Dome

Op avontuur met de Jungle Expedition

Om de Jungle Dome echt goed te ontdekken is het mogelijk om een bijzondere ontdekkingstocht te ondernemen: de Jungle expedition. Deze bijzondere ontdekkingsreis is voortgekomen door samenwerking van Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds. Op deze manier leer je de jungle stukje bij beetje te ontdekken. Om de expeditie tot een goed einde te brengen moet je onder meer over een echte touwbrug zien te balanceren en moet je langs klaterende watervallen klauteren. Na afloop van de expeditie kun je heerlijk nagenieten op de veranda van een Jungle Cabana.

Slapen in een Jungle Cabana

Dit is een speciale hut, waar je niet alleen kunt genieten van een heerlijk junglediner op je eigen jungle veranda, maar waar je ook de nacht kunt doorbrengen terwijl je buiten de dieren door het bos hoort ritselen. Sommigen zijn namelijk nachtdieren en worden dan pas actief. Ook de volgende dag heb je nog alle tijd om de jungle te ontdekken en is alles verzorgt. Onder meer met een goedgevulde picknick- en ontbijtmand. Zo kun je ongestoord op expeditie en beleven je kinderen het avontuur van hun leven.

Bekijk foto's, video's en meer van de Jungle Dome

Op Het Heijderbos is ook een Aqua Mundo

Bij een vakantie in de jungle hoort uiteraard ook een heerlijke duik in een tropisch zwembad. In de Aqua Mundo op Center Parcs Het Heijderbos vind je onder meer een wildwaterglijbaan, kun je zwemmen tussen de tropische vissen en is er zelfs een heus koraalbad. In de Aqua Mundo is het mogelijk om diverse bijzondere activiteiten te ondernemen. Zo kun je onder meer een duikcursus volgen en is het mogelijk om te snorkelen tussen het koraal, terwijl je ondertussen de tropische vissen voorbij ziet zwemmen. Niet voor niets is de Aqua Mundo van Het Heijderbos in 2015 nog verkozen tot zwembad van het jaar.

Andere activiteiten

Behalve de Jungle Dome en de Aqua Mundo is er uiteraard nog veel meer te doen op Het Heijderbos. Het park biedt een groot aantal activiteiten aan. Een deel hiervan is ook georiënteerd op de tropen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een safari expeditie door het park ondernemen en kunnen kinderen leren hoe het is om een echte Park Ranger te zijn. Voor oudere kinderen zijn er ook meerdere leuke activiteiten, zoals outdoor activiteiten en paintballen en lasergamen. Kijk voor meer informatie over de Jungle Dome en de andere activiteiten op de speciale activiteitenpagina van Het Heijderbos.

Deze website gebruikt cookies, meer info