☰ Menu
 
 

Omgeving EuroParcs Noordwijkse Duinen

EuroParcs Duinresorts

Alle uitstapjes in de omgeving van EuroParcs Noordwijkse Duinen op een rij.

Uitstapjes in de regio

Pan van Persijn

Pan van Persijn

Het beboste duin in Katwijk is een aanrader voor jong en oud. Je kunt er wandelen en fietsen, maar ook sporten en spelen. Er zijn vijvers, speelweiden en een hertenkamp, waar kinderen zich kunnen uitleven. Ook is er een overblijfsel van de Atlantikwall die je kunt bezichtigen.

>>

Adres:
Wassenaarseweg 152
2223LA Katwijk
071 406 5000


Rondvaart Leiden

Rondvaart Leiden

Een ervaren schipper neemt u mee tijdens een rondvaart door de grachten van Leiden. U leert over de historische stad en u vaart door de smalste grachten langs de mooiste bezienswaardigheden.Elk heel uur start er een rondvaart.

Adres:
Aalmarkt 4
2311EC Leiden
071 303 0981


Naturalis

Naturalis

Naturalis Biodiversity Center is een fonkelnieuw familiemuseum en kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit. In het museum zie je al het leven in één dag. Dompel je onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Sta oog in oog met T. rex Trix. Naturalis is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres:
Darwinweg 2
2333CR Leiden
071 751 96 00


Museum de Bommelzolder

Museum de Bommelzolder

Hier zie je alles over de Bommelsaga van Marten Toonder. Bekijk Bommel: strips, boeken, serviesgoed, schilderijen, klokjes, kleding en nog veel meer.

Adres:
Weipoortseweg 33
2381NC Zoeterwoude
071 580 48 12


Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden. Het roemruchte verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties, waaronder De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens 'Laatste Oordeel' (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Sinds 1874 is het museum gevestigd een monumentale, 17e-eeuwse keurhal voor wollen stoffen, die in 2017-2019 zorgvuldig werd gerestaureerd en uitgebreid met moderne architectuur. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden die hier plaatsvinden, is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

Adres:
Oude Singel 232
2312RA Leiden
071 516 53 60


Museum de Zwarte Tulp

Museum de Zwarte Tulp

Museum de Zwarte Tulp, hét museum over de bloembollencultuur neemt u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen ? en nog steeds ? door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.
.
Het museum bestaat sinds 1985 en is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Onderdelen van het museum zijn de vroeg 20ste-eeuwse directiekamers van Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden BV, de Comparitie genaamd, en de museumtuin waar in het seizoen een variatie aan bolgewassen bloeit. Er is ook een museumwinkel aanwezig en daarbij is er de gelegenheid tot het drinken van koffie, thee of frisdrank.

Adres:
Heereweg 219
2161BG Lisse
0252 417 900


Midget Voetgolf

Midget Voetgolf

Midget voetgolf is de indoor en miniversie van voetgolf! Maar bij de Midget Voetgolf baan in Nieuw-Vennep kan je niet alleen dit leuke spelletje spelen, maar ook voetpool of een echt potje voetbal. Voor ieder wat wils!

Adres:
Lucas Bolsstraat 7
2152CZ Nieuw-Vennep
06 509 23 431


Monkey Town Delft

Monkey Town Delft

Dichtbij onder andere Landal Reeuwijkse Plassen is een uniek indoor speelparadijs te vinden. Niet alleen is bij een regulier ticket een spelletje Lasergame inbegrepen, maar beschikt het indoor speelparadijs ook over een spectaculaire 5D-Bioscoop. De peuterzone is zeer ruim en de speelhal is overzichtelijk ingedeeld. Er is uitgebreide horeca en vrijdag en zaterdag is men open tot 20:00. Voor de ouders zijn er loungestoelen en een gratis te gebruiken fitnessdeck.

Adres:
Rijkstraatweg 39
2645BT Delfgauw
0152033516


Street Jump Wormerveer

Street Jump Wormerveer

Een ontzettend stoer en uitdagend trampolinepark in Noord-Holland. Dunken in een basket, elkaar uitdagen met dodgeball of de beste tricks op de tumbling lane. Parkeren is gratis en er is een gezellig restaurant.

Adres:
Industrieweg 45
1521NE Wormerveer
075 201 2001


SnowWorld Zoetermeer

SnowWorld Zoetermeer

Brede pistes, professionele skiliften en altijd krakend verse sneeuw, daarvoor moet je bij SnowWorld zijn! 365 dagen per jaar wintersportplezier in Nederland!

Een heerlijk dagje sneeuwplezier beleef je bij SnowWorld Zoetermeer! SnowWorld Zoetermeer beschikt over 3 pistes, een kinderland en een funpark. Ook vind je er Europa's steilste indoorpiste van 300 meter. SnowWorld Zoetermeer beschikt over pistes voor zowel beginners als gevorderden, zodat er voor elke wintersporter een uitdaging te vinden is. Kortom een leuk dagje uit voor jong en oud!

Adres:
Buytenparklaan 30
2717AX Zoetermeer
079 320 2202


Space Expo

Space Expo

Een reis langs sterren en planeten

Space Expo is hét museum over ruimtevaart. In de tentoonstelling maak je op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Je ziet bijvoorbeeld hoe een astronaut eet, slaapt en leeft. Een van de pronkstukken van het museum is de originele Soyuz capsule waarmee André Kuipers reisde. Ook kun je wandelen door een levensgroot model van het Internationale Space Station (ISS). Bovendien kun je in het weekend en tijdens vakanties op excursie met de Space Shuttle naar het naastgelegen ESA ESTEC, het technische hart van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Neem voor deze reis wel je paspoort mee!

Adres:
Keplerlaan 3
2201AZ Noordwijk
071 364 64 48


Stichting De Leidse Rederij

Stichting De Leidse Rederij

Ontdek Leiden per rondvaartboot! Met een open skûtsje vaar je door schilderachtige grachten en groene singels. En de schipper brengt het Oude Leiden tot leven met prachtige verhalen.

Adres:
Apothekerdijk 5
2312DC Leiden
071 528 2252


Elysium

Elysium

Ben jij toe aan een korte vakantie? Bezoek dan Elysium in Bleiswijk, Zuid-Holland. Dit grootschalige wellnesscentrum bestaat uit maar liefst 27 sauna’s en 19 baden. Dankzij de watervallen, lagunes en tropische sfeer kom jij in dit grote saunacomplex bovendien helemaal tot rust. Maak je dag compleet door een luxueuze beautybehandeling bij te boeken, een ritueel bij te wonen, de Hamam te bezoeken, te dompelen in het dompelbad of een boekje te lezen in de Tuin van Bezinning.

Bekijk hier de beste kortingsacties van Elysium >>

Adres:
Kooilaan 1
2665KR Bleiswijk


Boerderij 't Geertje

Boerderij 't Geertje

't Geertje is een biologische boerderij waar je nog echt de boerderij van vroeger kunt beleven. Er zijn geiten, koeien, schapen en kippen, allen toegankelijk voor publiek. Ook doen ze allemaal mee in het voedselproces. Het vlees, zelf gemaakte kaas en zuivelproducten en andere lekkere lokale producten zijn te koop in de landwinkel en boerderij restaurant. Ook zijn er extra activiteiten als geitjes voeren, ponyritje maken, marshmallows roosteren, verschillende speurtochten en roeien en kanoën. Boerderij 't Geertje is 7 dagen in de week geopend.

Adres:
Geerweg 7
2381LT Zoeterwoude
071 580 26 42


Bungelland Rotterdam

Bungelland Rotterdam

Klauteren, springen, glijden: het kan allemaal in dit speelparadijs. Maar je kunt er ook bowlen en lasergamen, een kinderfeestje geven of een schoolreisje boeken.

Adres:
Koperstraat 17
3067GL Rotterdam
010 742 0687


Bunkercomplex Park Overvoorde

Bunkercomplex Park Overvoorde

In de gemeente Rijswijk ligt het voormalige B.B.-complex Overvoorde. Een unieke locatie waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De commandopost in Rijswijk vindt zijn oorsprong bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op de locatie zijn diverse Duitse bunkers gebouwd waaronder ook een afluisterpost ten bate van de Luftwaffe. Daarnaast ook nog een aantal manschapsverblijven.

In het museum kom je meer te weten over het leven van de B.B.-ers tijdens en zijn er diverse uitrustingsstukken. Ook zie je de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en welke gevolgen een kernwapenaanval zou hebben gehad.

Bunkercomplex Overvoorde bestaat uit een tweetal ondergrondse voormalige commandoposten, een oefenruïne en een les-accommodatie, waar vele B.B.-ers hun opleiding en training hebben gehad. De in 1969 in gebruik genomen atoombunker is weer volledig ingericht als operationele commandopost voor de B.B. Het complex kan worden bezocht op de openingsdagen, omdat er uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt zijn de openingsdagen beperkt. Kijk op de facebookpagina voor actuele openingen en evenementen. Voor groepsboekingen vanaf 8 personen zijn wij op afspraak het gehele jaar geopend.

Adres:
van Vredenburchweg 176
2285SE Rijswijk


De Haagse Gravin

De Haagse Gravin

De Haagse Gravin biedt een wandeling of fietstocht door de stad, waar je de stad op een andere manier leert kennen. Er zijn verschillende soorten thema's bij de rondleidingen, denk aan een architectuurwandeling, Haagse dameswandeling, hofjeswandeling of een koninklijke wandeling.

Adres:
Buitenhof 1
2509AL Den Haag
070 383 60 30


Engelandvaardersmuseum

Engelandvaardersmuseum

Ontdek en beleef in een bunker de moedige en gevaarlijke avonturen van onze Soldaten van Oranje. Een plek vol met verhalen over jongen mannen en vrouwen die zich tijdens de tweede wereldoorlog durfden te verzetten tegen de vijand. Met film en interactieve audiovisuele technieken ga je zelf op ontdekkingstocht. zes dagen per week open( maandag gesloten)

Adres:
Bosweg 15
2202NX Noordwijk


Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis

Met ruim 150 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van M.C. Escher (1898-1972) te zien. Dit schitterende werk wordt getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma. Een belevenis voor jong en oud!

Adres:
Lange Voorhout 74
2514EH Den Haag
070 427 77 30


Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell

Hier zal je je niet vervelen. Voor iedereen is er wat leuks te doen in dit attractiepark, neem wel je zwemkleding mee want het Tikibad vol waterpret moet je zeker bezoeken als je hier bent.

Naar Duinrell >>

Adres:
Duinrell 1
2242JP Wassenaar
070 515 52 55


Gamecity

Gamecity

Bij Gamecity Zoetermeer kun je karten, lasergamen, Prison Island spelen en nog veel meer. Een ideaal uitje waar je met gezin, familie of vriendengroepen terecht kan voor een leuke dag plezier!

Adres:
Wattstraat 20
2723RC Zoetermeer
079 342 6226


CORPUS

CORPUS

CORPUS is een belevingscentrum waar je kunt ervaren hoe het menselijk lichaam functioneert. Je reist door het lichaam en begint bij de knie en eindigt bij de hersenen. Leerzaam en actief! CORPUS ligt vlakbij Leiden en direct naast de snelweg A44.

Adres:
Willem Einthovenstraat 1
2342BH Oegstgeest
0717510200


Louwman Museum

Louwman Museum

Één van de grootste en meest geroemde collecties historische automobielen ter wereld is te zien in het Louwman Museum in Den Haag.

In het door de Amerikaanse architect Michael Graves ontworpen museumgebouw zijn niet alleen ruim 250 historische automobielen te zien, maar wordt ook de grootste collectie automobiele kunst ter wereld tentoongesteld.

Het museum omvat de door experts als uniek omschreven particuliere collectie van de Nederlandse auto-importeur Evert Louwman. Het museum wil een zo helder en boeiend mogelijk beeld geven van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886 – toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionierauto’s uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als raceauto’s, sportwagens en luxe limousines.

In het museum zijn niet alleen automobielen te zien. Bijzonder is ook de collectie automobiele kunst, zoals schilderijen, sculpturen en affiches. Deze grootste collectie ‘automotive art’ ter wereld werd nog nooit eerder getoond aan het publiek en wordt tentoongesteld in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte.

Het opvallende museumgebouw telt drie etages en heeft ruim 10.000 m2 expositieruimte.

Adres:
Leidsestraatweg 57
2594BB Den Haag
070 304 73 73


Museon

 Museon

Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap. We willen onze bezoekers inspireren om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. In de centrale tentoonstelling One Planet beleef je op een leuke manier wat je zelf kan doen om onze planeet leefbaar te houden. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: energie, bescherming van het koraal, klimaatverandering of discriminatie. Ga met het hele gezin aan de slag met multimedia games en hands-on objecten en krijg antwoord op de vraag: 'Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?'

Onze tijdelijke tentoonstellingen zijn altijd interactief en geschikt voor alle leeftijden. De thema’s zijn divers en gaan bijvoorbeeld over Muziek, de Romeinen, Ötzi - the Iceman of Ruimtevaart.'

Bovendien kunnen bezoekers altijd terecht in de NatGeo Focus Gallery met prachtige fototentoonstellingen van National Geography.

Adres:
Stadhouderslaan 57
2517HV Den Haag
070 3381 354


Omniversum

Omniversum

Ervaar in het grootbeeldfilmtheater een unieke filmbeleving op een gigantisch koepelscherm. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en is zo groot als een half voetbalveld. Samen met het geavanceerde geluidssysteem een voelbare beleving! De Nederlandstalige films duren ongeveer 50 minuten en ieder uur start er een nieuwe film.

Adres:
President Kennedylaan 5
2517JK Den Haag
070 354 54 54


Panorama Mesdag

Panorama Mesdag

Stap in het grootste schilderij van Nederland, kijk 360 graden in het rond en onderga de magische illusie van het panorama uit 1881. Je ziet de Noordzee, de duinen en het oude vissersdorp Scheveningen, geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School. Het schilderij is 14 meter hoog en 120 meter in omtrek.

Adres:
Zeestraat 65
2518AA Den Haag
070 310 6665


KidsZoo

KidsZoo

Klauteren, klimmen, glijden, ravotten en spelend leren. KidsZoo is 100% avontuur op 2000 m2 speelplezier voor kinderen van 1 tot 12 jaar én lekker luxe loungen voor ouders en begeleiders. De speeltuin is ruim en overzichtelijk ingedeeld en er wordt aan tafel bediend! De toiletten worden iedere 30 minuten gecontroleerd en/of schoongemaakt. Er is een goed gevulde - actuele - leestafel plus free wifi en Eredivisie Live. Een bezoek aan KidsZoo is voor alle leeftijden een feest. Ontdek het zelf!

Adres:
Pletterij 3
2211JT Noordwijkerhout
0252 372 626


Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen. Ga op avontuur met Dikkie Dik, Pippi Langkous en Kikker, speel de spannendste spellen en droom weg bij je lievelingsboek. Een bezoek aan het Kinderboekenmuseum is een feestje voor iedereen!

Adres:
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag
070 333 96 66


LAM museum

LAM museum

Kom kijken en ontdekken in het LAM, een gloednieuw kunstmuseum voor alle leeftijden. De collectie is om van te watertanden: alle kunstwerken hebben iets te maken met voedsel en consumptie. Van reuze bonbons met hapjes eruit, een levensechte moeder met boodschappen, een gigantische installatie van een jaar lang eten en drinken, spannende en gekke video's en nog veel meer. Hier valt veel te beleven! Het museum is leuk en uitdagend voor alle leeftijden, ook als je niet zoveel met kunst hebt. Na jullie bezoek kun je lekker rennen op Landgoed Keukenhof, naar de beroemde bloemententoonstelling of naar de kinderboerderij. Parkeren kan gratis bij Kasteel Keukenhof.

Bestel hier tickets >>

Adres:
Keukenhof 14
2161AN Lisse
0252 508 800


Literatuurmuseum

Literatuurmuseum

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen. Volg de ontwikkelingen in literatuur en poëzie vanaf de eerste, anonieme Nederlandstalige regels uit de vroege middeleeuwen tot aan de schrijvers en dichters van vandaag.

Adres:
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595BE Den Haag
070 333 96 66


Olympia Charters

Olympia Charters

Huur een sloep en beleef een heerlijke dag op het water. Geschikt voor 8 tot 18 personen. Geen vaarbewijs nodig en er is zelfs een mooi weer garantie! Vaar onder de bruggen van Leiden of op de Kagerplassen, Westeinder plassen of het Braasemermeer.

Adres:
Veerpolder 61
2361KZ Warmond
071 301 00 43


Marina Rijnsburg

Vaar over het water in een luxe sloep naar Katwijk, Leiden of de Kagerplassen. Speel een potje paintball terwijl je wegduikt achter een oud scheepswrak of klus aan je eigen boot.

Adres:
Kanaalpad NW 4
2231NX Rijnsburg
071 407 96 82


Paleis Noordeinde

Bezoek de werkplek van koning Willem-Alexander, het werkpaleis met de sierlijke tuin in de zomer. Dat wordt in de zomer een aantal dagen voor publiek opengesteld. Het paleis is een belangrijk middelpunt in het leven van de koninklijke familie.

Adres:
Noordeinde 68
2514GL Den Haag


Boerderij Meyendel

Midden in het duingebied kan je heerlijk eten in dit selfservice restaurant. Perfect te combineren met een natuurwandeling of excursie in het gebied.

Adres:
Meijendelseweg 36
2243GN Wassenaar
070 51 796 01


Party en Recreatiecentrum Westerpark

Gooi jij een strike? In dit bowlingcentrum kun je heerlijk bowlen en steengrillen. En met aanstuurbare bumpers is het een spel voor de hele familie.

Adres:
Heuvelweg 4
2716DZ Zoetermeer
079 351 87 22


Pitch en Putt Leidschendam

Op Sportpark de Star speel je dit unieke spel. Na instructie van een ervaren instructeur kan iedereen starten. Over de 9-holes doe je zo’n 1,5 uur. Tel daar voor de 18-holesbaan nog een uur bij op.

Adres:
De Star 51
2266NA Leidschendam
070 317 56 53


Playground De Verademing

Playground De Verademing behoort tot de grootste openbare speelvoorziening van Den Haag. Je kan hier genieten van de natuur, sport en spel.

Adres:
Asmansweg 102
2571DC Den Haag
070 3 537 252


Polderpark Cronesteyn

Het Polderpark is een broedplaats voor reigers, maar ook een ideale plek om te wandelen, te fietsen en te genieten. Er is een moerastuin, een landgoedbos en een waterspeelplek, speciaal voor kinderen.

Adres:
Cronesteyn 3
2322LH Leiden
071 57 69 805


Powerboat Scheveningen

Op de Powerboat Scheveningen geniet je met grote snelheden van de klotsende golven in de Noordzee. Ook zijn er rustige toertochten mogelijk. Het is voor iedereen geschikt, van jong tot oud.

Adres:
Dr. Lelykade 24
2583CM Scheveningen
06 14 58 54 75


Rijksmuseum van Oudheden

Van oud Europa tot het oude Egypte, hier zie je alles wat met de oudheid te maken heeft. Prachtige tentoonstellingen met opgravingen uit de hele wereld worden hier tentoongesteld.

Adres:
Rapenburg 28
2311EW Leiden
071 516 31 63


Rondleiding Kurhaus

Woon een interessante rondleiding bij in het Kurhaus in Den Haag. Leer over de oorsprong van het gebouw. Aan het eind van de rondleiding is er een mogelijkheid tot een High Tea.

Adres:
Gevers Deynootplein 30
2586CK Den Haag
070 416 26 36


Rondom de Maredijk

Deze grote speeltuin is geschikt voor kinderen, ouders en grootouders. Er zijn speeltoestellen, een zandbak, schommels en een kasteel. Alle toestellen voldoen aan de veiligheidseisen.

Adres:
Maredijk 100
2316VP Leiden
071 522 44 01


Rondvaart door het Groene Hart

Tijdens een 75 minuten durende rondvaart geniet u van de natuur van dit gebied. U komt langs polders en molens en ziet het natuurgebied de Hemmen en het Braassemermeer.

Adres:
Hoorn 65
2404HG Alphen a/d Rijn
0172 487 575


Paleis Kneuterdijk

Het Paleis in Den Haag is gebouwd in 1717 in Lodewijk XIV-stijl en prachtig om te zien. Bekende bewoners waren de familie Van Wassenaer Obdam, Willem II en Willem III. Bekend om de Gotische Zaal waar rondleidingen en concerten worden gehouden.

Adres:
Korte Vijverberg 7
2513AB Den Haag


Nationaal Archief

De geschiedenis van de samenleving, alles wat er ooit is gebeurt en zelfs jouw eigen geschiedenis je afkomst staan hier centraal. Het Nationaal Archief laat je de geschiedenis zien aan de hand van Nederlands meest uitgebreide archief.

Adres:
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595BE Den Haag
070 331 54 00


Meijendel

Meijendel is onderdeel van het Nationale Park Hollandse Duinen. Door het gebied kun je heerlijk fietsen langs strand, duinen en waterwinningen. In het duingebied leven veel dieren en planten die je onderweg kunt bewonderen.

Adres:
Meijendellseweg 40
2243GN Wassenaar
088 347 48 49


Museum Beelden aan Zee

Beelden aan Zee is een museum voor kunstliefhebbers, maar ook voor iedereen die denkt dat kunst moeilijk en onbegrijpelijk is. Jong of oud, rijk of arm, laat je niet afschrikken. Kom kijken en ervaar dat iedereen kan genieten van kunst.

Adres:
Harteveltstraat 1
2586EL Den Haag
070 358 58 57


Museum Boerhaave

Bekijk een schatkamer van wetenschap en geneeskunde in dit rijksmuseum. Leer er over de mens, medicatie en het heelal. Voor kinderen zijn er workshops een voorbeeld is de workshop zelf zeep maken.

Adres:
Lange St. Agnietenstraat 10
2312WC Leiden
071 751 99 99


Museum Bredius

De collectie oude kunst verzameld door Abraham Bredius is hier te zien. Werken van 150 kunstenaars bevinden zich in de collectie. Schilderijen van Hendrick Aerts, Adriaen van Ostade en Albert Cuyp zijn er o.a. te zien.

Adres:
Lange Vijverberg 14
2513AC Den Haag
070 362 07 29


Museum Gevangenpoort

Beleef het verleden van misdaad en straf in deze oude gevangenis. Ontdek de verschillen tussen arme en rijke gevangenen. Naast misdadigers werden er vroeger ook veel wanbetalers opgesloten in deze gevangenis.

Adres:
Buitenhof 33
2513AH Den Haag
070 346 08 61


Museum Meermanno

Dit is het oudste boekenmuseum ter wereld! Een groot aantal boeken is te zien en ook zijn er workshops en activiteiten te doen. De tentoonstellingen wisselen af zodat er altijd iets nieuws te bekijken is.

Adres:
Prinsessegracht 30
2514AP Den Haag
070 346 27 00


Museum Noordwijk

In het 400 jaar oude binnenduinse hoeve is de grootste museale collectie plateel van Porceleinfabriek de Kroon te zien. Werken van o.a. Charlotte van Pallandt en Oswald Wenckebach bekende kunstenaars uit Noordwijk vullen de collectie aan.

Adres:
Jan Kroonsplein 4
2202JC Noordwijk
071 361 7884


Museum Swaensteyn

Prinses Marianne, Forum Hadriani en de kunst en cultuur van Leidschendam maken hier deel uit van de vaste collectie. Naast schilderijen zijn er ook beelden te zien en wisseltentoonstellingen.

Adres:
Herenstraat 101
2271CC Voorburg
070 386 16 73


Museum Voorlinden

Dit particuliere museum belicht moderne en hedendaagse kunst. Er is een bibliotheek met boeken over de kunstenaars wiens werken er te zien zijn. Een groot deel van de collectie is een wisselcollectie.

Adres:
Buurtweg 90
2244AG Wassenaar
070 512 16 60


Muzee Scheveningen

De geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats Scheveningen komt uitgebreid aan bod. De visserij is te zien en aan de hand van vele korte filmpjes over o.a. haaien, inktvissen en koralen kan je iets leren over het maritieme leven.

Adres:
Neptunusstraat 90
2586GT Scheveningen
070 350 08 30


Schaatshal Leiden

De schaatshal biedt schaatslessen voor jeugd en volwassenen. Iedereen mag genieten van het ijspret. De temperatuur in de overdekte baan is rond de 3 à 5 graden. Dus warm aankleden!

Adres:
Vondellaan 41
2332AA Leiden
071 576 90 98


Schildpaddencentrum

In dit opvangcentrum vind je schildpadden die verkregen zijn uit opvang. Van Roodwangsierschildpadden tot aan Chinese driekielschildpadden, ze zijn er allemaal. Ook zijn er educatieve speurtochten voor de kinderen.

Adres:
J Keplerweg 26
2408AC Alphen a/d Rijn
0900 72 44 537


Rijksmuseum Amsterdam

De Nederlandse geschiedenis verteld en geïllustreerd aan de hand van kunstvoorwerpen. Met veel aandacht voor Hollandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Korting voor het Rijksmuseum >>

Adres:
Museumstraat 1
1071CJ Amsterdam


Het Speelkasteel

Voor iedere weeromstandigheden kan je terecht bij het Speelkasteel in Hoofddorp. Met regen is er binnen plek om te klimmen en klauteren, maar als de zon schijnt kun je lekker buiten spelen! Daar is een gigantisch piratenschip, interactieve speeltoestellen en een mega air trampoline.

Adres:
Hoofdweg 869
2131MB Hoofddorp
085 0 11 00 70


Historisch Museum Haarlemmermeer

Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp vertelt de geschiedenis van Haarlemmermeer. Leer alles over de drooglegging middels de interactieve tentoonstelling. Wandel door het nagebouwde dorp en bekijk de wisselende exposities.

Adres:
Bosweg 17
2131LX Hoofddorp
023 562 04 37


Kinderboerderij De Boerenzwaluw

Op deze kinderboerderij krijg je veel uitleg over de verschillende soorten en rassen. Zo kom je alles te weten over geiten, schapen, ezels, konijnen, cavia’s, pauwen, kalkoenen, kippen, parelhoenders, eenden, volièrevogels en katten.

Adres:
Boslaan 5
2132RJ Hoofddorp
023 562 65 35


Landgoed de Olmenhorst

Op Landgoed de Olmenhorst worden veel activiteiten georganiseerd voor een leuk dagje uit met het gezin. Doe er bijvoorbeeld mee aan workshops, speurtochten en rondleidingen over het terrein.

Adres:
Lisserweg 481
2165AS Lisserbroek
0252 413 165


Landgoed Elswout

Ga terug naar de tijd van rijke kooplieden met indrukwekkende buitenverblijven op landgoed Elswout. Bezoek er de verschillende gebouwen, maak er wandelingen of boek een High Tea.

Adres:
Elswoutlaan 12a
2051AE Overveen
030 692 61 11


Museum De Cruquius

Gemaal De Cruquius (1849) behoort tot Nederlands' 100 belangrijkste rijksmonumenten. Het was een van de 3 gemalen het Haarlemmermeer is drooggepompt. Het is ook 's werelds grootste stoommachine, een industrieel monument van wereldformaat.

Adres:
Cruquiusdijk 27
2142ER Cruquius
023 528 57 04


Skicentrum Hoofddorp

Op zoek naar een leuk dagje weg? Dan is skicentrum Hoofddorp de place to be! Dit is het enige skicentrum waar je zowel binnen als buiten skilessen kunt volgen. Daarnaast kan je hier ook in wedstrijdverband skiën!

Adres:
Arnolduspark 10
2132CR Hoofddorp
023 563 47 46


Zandvoorts

Het Zandvoorts Museum laat oude en nieuwe kunst uit Zandvoort zien. Naast de vaste collectie hebben ze vaak tijdelijke tentoonstelling. Zeker een bezoekje waard dus!

Adres:
Swaluëstraat 1
2040AH Zandvoort
023 574 02 80


Young Rembrandt Studio

Leer in Leiden alles over de eerste 25 jaar van leven van Rembrandt. Ook kom je te weten welke materialen hij gebruikte en wat zijn unieke talent was.

Adres:
Langebrug 89
2311TJ Leiden


Wolle Brand Kabelskibaan

Na een instructie en het aantrekken van een wetsuit, ben je er klaar voor. Hup het water op fanatiek achter de kabel. Houd stevig vast en glijd als een surfer over het water.

Adres:
Broekpolderlaan 10
2675LJ Honselersdijk
0174 64 11 44


Vlinders aan de Vliet

Omring je met meer dan 1500 tropische dagvlinders. Een uit de hand gelopen hobby leidde tot deze grote kas aan vlinders en bijzondere planten en bloemen. Ook zijn er verschillende vissen en schildpadden te vinden.

Adres:
Veursestraatweg 195
2264EG Leidschendam
06 13 66 88 33


Speeltuin de Duinrand

Speeltuin de Duinrand in de Zilk is een overzichtelijke en rustige speeltuin. Er zijn allerlei speelattributen aanwezig, zoals een kabelbaan, klimtoestellen, treintje, glijbanen en schommels. De speeltuin is het gehele jaar open.

Adres:
Hoekgat 40
2191XK De Zilk
0252 520 856


Speeltuin de Schans

Speeltuin de Schans in Leiden is een open speeltuin. Iedereen mag hier gratis gebruik van maken, ook als je geen lid bent. De klimtoestellen, schommels en glijbanen worden omgeven door mooie groene bomen.

Adres:
Van Vollenhovenkade 22
2313GG Leiden


Speeltuin de Speelakker

De Speelakker in Noordwijkerhout is een waterrijke speeltuin. Er is een klein eiland met ondiep water omheen. Ook is er een tuinhuis aanwezig voor wat lekkers te eten en te drinken.

Adres:
Zeereep 1
2211JT Noordwijkerhout
06 206 80 373


Stadsboerderij 't Waaygat

Op 't Waaygat is er veel te doen. Zo kun je in de knuffelhoek kleine dieren knuffelen in een mandje op schoot. Op sommige dagen is het ook mogelijk om cavia's te borstelen met een zacht borsteltje.

Adres:
Havenkade 75
2586TW Den Haag


Stadsboerderij het Buitenbeest

Ontdek verschillende zeldzame oud Hollandse landbouwhuisdieren of neem een kijkje in de ouderwetse stallen. Ook kunnen kinderen knuffelen met konijnen en cavia's. Kinderfeestjes en activiteiten tijdens vakanties zijn er volop.

Adres:
Belvédèrebos 270
2715VP Zoetermeer
079 352 06 24


Museum De Voorde

Aan de hand van objecten uit de jaren 50 tot nu wordt in dit museum in Zoetermeer vertelt over verschillende levensstijlen en overeenkomsten tussen mensen. Kinderen worden aan het denken gezet over dat we allemaal verschillend zijn, maar toch op elkaar lijken.

Adres:
Dorpsstraat 7
2712AB Zoetermeer
079 316 47 35


Stadstuin Rusthout

Of je nu een heerlijke wandeling maakt in deze tuin, of volop gaat spelen, het kan allemaal. Leer tuinieren in de groententuin of bezoek de bloementuin met insectenhotels. En voor de kinderen is er een natuurspeeltuin waar ze kunnen ravotten met bomen, zand en water.

Adres:
Noordsingel 3
2264EK Leidschendam


The Tourist Tram

Ontdek Den Haag via een oude tram en stap uit waar je maar wilt. Van het Binnenhof tot aan Madurodam, alles is mogelijk. En met een stop in Scheveningen kun je zelfs de stad vanachter de duinen ontdekken!

Adres:
Kerkplein 1
2513AM Den Haag
0900 486 46 36


Theepaviljoen de Horsten

Op de “Koninklijke Landgoederen de Horsten” midden tussen het groen staat Theepaviljoen de Horsten. Geniet hier van een lekker kopje thee en natuurlijk een heerlijk gebakje.

Adres:
Papeweg 36
2245BA Wassenaar
070 511 26 19


Tuk Tuk Den Haag

Haal een stukje Azië naar Den Haag en ontdek de stad per tuktuk. Naast een city tour per tuktuk, kun je ook een actieve puzzeltocht doen. Daarnaast is het een hele leuke activiteit voor familiereünies of vrijgezellenfeestjes.

Adres:
Buitenhof 1
2513AH Den Haag
06 46 32 24 37


Haags Openbaar Vervoer Museum

Ontdek de geschiedenis van het openbaar vervoer in Den Haag. Hoe zag het er vroeger uit, hoe is nu het openbaar vervoer en wat is de toekomst. Dit alles wordt je duidelijk in dit museum.

Adres:
Parallelweg 224
2525NL Den Haag


Avonturia De Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder is de grootste dierenspeciaalzaak van de Benelux, sta oog in oog met Flamingo's, Schildpadden, Beverratten en nog veel meer. Avonturia heeft ook een eigen Mini Zoo, daar bewonder je o.a. stokstaartjes en dwergaapjes. Wist je dat je ook allerlei activiteiten en speurtochten kunt doen?

Adres:
Kerketuinenweg 3
2544CV Den Haag
070 363 72 72


Bezoekerscentrum van Het Binnenhof

Het Haagse binnenhof is van groot belang in Nederland en daarom wel een rondleiding waard. In het bezoekerscentrum kun je een rondleiding doen door de Eerste en/of Tweede Kamer en de Ridderzaal. Daarnaast is er nog een informatieve video te zien over de Binnenhof.

Adres:
Hofweg 1
2511AA Den Haag
070 757 02 00


Bollenstreekroute

Start in het hart van de bollenstreek, Teylingen. omgeven door prachtige bollenvelden en typische Hollandse molens, waarvan u er twee kunt bezoeken. De tweede helft van april biedt de meeste kleurenpracht. In diezelfde periode vindt het wereldberoemde bloemencorso plaats.

Adres:
Herenstraat 2
2215KH Voorhout


Buitenzwembad De Vosse

Een buitenbad met drie verschillende bassins, twee duikplanken en een waterglijbaan. Er is een grote ligweide en er zijn ook horecafaciliteiten op het terrein.

Adres:
Vosselaan 152
2181CD Hillegom
0252 519 001


De Ooievaart

Ontdek het centrum van Den Haag tijdens een anderhalf uur durende rondvaart. De open boot wordt vakkundig door de grachten gemanoeuvreerd terwijl de gids bezienswaardigheden en geheimen onthult. Geniet na de rondvaart van de vele horecagelegenheden.

Adres:
Bierkade 18b
2512AB Den Haag
070 445 18 69


Filmhuis Den Haag

Deze niet commerciële bioscoop heeft een avontuurlijke programmering. Het is een culturele en levendige ontmoetingsplek. Geniet in het restaurant met vijf meter hoge ramen niet alleen van het eten maar ook van een fantastisch uitzicht op het Spuiplein.

Adres:
Spui 191
2511BN Den Haag
070 365 60 30


Fotomuseum Den Haag

In het prachtige, Haagse museum zijn wisselende foto exposities te bewonderen van bekende fotografen. Het museum benadrukt hedendaagse kunst en staat open voor experiment op het gebied van de fotografie.

Adres:
Stadhouderslaan 43
2517HV Den Haag
070 338 11 44


Madurodam

Nederland is al niet zo groot, maar het kan nog kleiner: ga naar Madurodam voor Nederland in miniatuurformaat. Met een schaal van 1 op 25 moet je soms bukken om alle kenmerkende gebouwen en steden goed te kunnen bewonderen. Je ziet de wieken van de Hollandse molen draaien, de rondvaartboten in Amsterdamse grachten en de vertrekkende vliegtuigen op Schiphol.

Korting voor tickets Madurodam >>

Adres:
George Maduroplein 1
2584RZ Den Haag
070 41 624 00


Mauritshuis

Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw verwelkomen je in het Mauritshuis. De wereld beroemde collectie bestaat onder ander uit Vermeers Meisje met de parel.

Adres:
Plein 29
2511CS Den Haag
070 302 34 56


SEA Life Scheveningen

In het grote zeeaquarium in Scheveningen dompel je je onder in de zee zonder nat te worden. Bekijk er roggen, haaien, otters en zeeschildpadden. Loop er door de oudste tunnel-aquarium van ons land.

Korting voor SEA Life Scheveningen >>

Adres:
Strandweg 13
2586JK Den Haag
070 354 2100


Vogelpark Avifauna

Avifauna is de eerste dierentuin in Nederland die helemaal gefocust is op vogels. Er is veel groen, vijvers, een grote speeltuin en een restaurant. Ook zijn er speciale vogeldemonstraties.

Adres:
Hoorn 65
2404HG Alphen aan den Rijn
0172 48 75 75


't Huys Dever

Huys Dever is een donjon uit de 14e eeuw. Het "kasteel" van Lisse is te huur als trouwlocatie. Je kan er het huis zien en o.a. concerten bijwonen. (Deze plek is niet rolstoeltoegankelijk)

Adres:
Heereweg 349
2461CA Lisse
0252 411 430


A-Mazing Spiegeladventure

Vind een weg tussen meer dan 100 spiegels. Verdwaal in je eigen spiegelreflectie en vraag je steeds weer af of je kunt verder lopen. Betoverende belichting, verrassende effecten en muziek maken dit een onvergetelijk doolhof.

Adres:
Gevers Deynootweg 990
2586BZ Scheveningen
070 358 93 87


AFAS Circustheater

Beleef in de prachtige zalen en foyers van het circustheater indrukwekkende musicals, theatershows, concerten en familievoorstellingen. De kunstliefhebber komt ruim aan zijn trekken, kunst is hier ruim vertegenwoordigd. Er kan hier ook getrouwd worden.

Adres:
Circusplein 50
2586CZ Den Haag
070 416 7600


Amaze Escape

Ga jij de competitie aan met andere om te ontsnappen en te winnen in de competition room? Weet jij te ontsnappen van de gestoorde dokter? Wat dacht je van uit handen blijven van de KGB. Test je ontsnap talent eventueel met lunch, borrel of diner.

Adres:
Binckhorstlaan 15
2516BA Den Haag


Galerij Prins Willem V

Prins Willem V liet al in de 16e eeuw zijn schilderijen tentoonstellen. Dit geeft het museum een extra laag, omdat het al eeuwen oud in tact is. Beroemde schilders als Potter en Rubens zijn te vinden in dit Haagse museum.

Adres:
Buitenhof 33
2513AH Den Haag
070 302 34 35


GEM - Museum voor actuele kunst

Het GEM heeft jaarlijks drie exposities van diverse soorten kunstenaars, zowel Nederlands als internationaal. Naast de tentoonstellingen zijn er regelmatig performances en artist talks.

Adres:
Stadhouderslaan 43
2517HV Den Haag
070 338 11 33


Kinderboerderij Beestenspul

Op deze duurzame kinderboerderij worden vaak leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er zijn dieren zoals konijnen, schapen en een hangbuikzwijntje. Ook zijn er speeltoestellen en picknicktafels.

Adres:
Westerbaenstraat 34
2513GJ Den Haag
070-3562918


Kinderboerderij Essesteijn

Op een groene plek in Voorburg ligt kinderboerderij Essesteijn. De dieren worden in het weekend verzorgd door 'De Groene Basis'. Dit is een stichting die zich inzet voor milieu-educatie.

Adres:
Essepad 8
2272JS Voorburg
070 386 0988


Kinderboerderij Klaprooshof

Naast het bewonderen van Ousssant schapen en Mandarijneenden, is er ook een pluktuin. Koop er verse eieren en walnoten in het winkeltje. Of ontdek konijnen in konijnenhotel Pluis waar konijnen opgevangen worden als hun baasjes op vakantie zijn.

Adres:
Klaprooshof 34
2215DM Voorhout


Kinderboerderij Merenwijk

Op de gezellige kinderboerderij Merenwijk voer je veel dieren. Breng oud brood mee of maak gebruik van de voerautomaten. Elke woensdagmiddag is het mogelijk om pony te rijden en ook is er een kleurhoek voor de kids.

Adres:
Parkzicht 100
2317RH Leiden


Kinderboerderij Vreugd en Rust

Bijzonder aan deze kinderboerderij is dat dit een werkplek is voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zorgen met liefde voor de dieren en vertellen de kinderen graag over hoe zij dit doen.

Adres:
Oosteinde 12
2271EH Voorburg
070 387 34 74


Kinderboerderij Wassenaar

Bezoek het caviadorp of voer de geiten en schapen, wat ga jij doen? En ben je fan van paarden? Dan is het mogelijk om ezels, pony's en fjorden te berijden.

Adres:
Rodenburglaan 80
2241WT Wassenaar
070 511 89 33


Kinderboerderij Zegersloot

Hier vind je een knuffelhoek vol konijnen waarvan sommige ook te koop zijn. Of bezoek de Eendenwei en maak een ritje met pony Billy. Dichtbij is er een pannenkoekenrestaurant mocht je trek hebben gekregen na je bezoek.

Adres:
Burgemeester Bruins Slotsingel 11
2403NC Alphen a/d Rijn
0172 422 303


Land van Wijk en Wouden

Het natuurgebied ligt tussen steden in, wat het tot een uniek gebied maakt. Er zijn verschillende plekken waar je de historie van het gebied kunt bezichtigen. Land van Wijk en Wouden is een leuke plek om te fietsen en te wandelen.

Adres:
Parkzicht 100
2317RH Leiden
071 516 77 33


Landgoed Huys te Warmont

Dit kleine landgoed met een prachtig landhuis en eeuwenouden taxusbomen is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het leent zich uitstekend voor een romantische wandeling. Of mijmer je liever aan de kant van de droomvijver?

Adres:
Burgemeester Ketelaarstraat 31
2361AA Warmond


Leiderdorps Museum

Op de plek van het huidige Leiderdorp staat al sinds de vroege middeleeuwen een nederzetting. Waar kwamen deze eerste bewoners vandaan en hoe leefden ze? Kom naar het Leiderdorps museum en neem een duik in de boeiende geschiedenis van dit Zuid-Hollands dorp en zijn bewoners vanaf het allereerste begin.

Adres:
van Diepeningenlaan 110
2352KA Leiderdorp
071 582 0381


Keukenhof

De Keukenhof is een van de meest populaire attracties in Nederland. Het bloemenpark biedt 42 hectare aan Hollandse, regionale bolgewassen. Er zijn bloemenshows, demonstraties en rondleidingen die je als bezoeker kunt volgen.

Korting voor tickets de Keukenhof >>

Adres:
Stationsweg 166
2161AM Lisse
0252 465 555


Katwijks Museum

Aan het begin van de twintigste eeuw ontstond in Katwijk een bloeiende kunstenaarskolonie met gerenommeerde kunstenaars. Het Katwijks Museum toont werken van een flink aantal van deze kunstenaars. Verder veel aandacht voor het vissersleven in dit voormalige vissersdorp en een monumentale, authentiek ingerichte rederswoning. Dit alles en nog veel meer kun je zien tijdens je bezoek aan dit charmante museum.

Adres:
Voorstraat 46
2225ER Katwijk
071 401 30 47


Gemeentemuseum Den Haag

Het gemeentemuseum is een van de grootste musea van Europa. Het heeft gemiddeld 160.000 kunstwerken van bekende kunstenaars als Monet, Mondriaan en Kandinsky. Het museum bevat verschillende kunstdisciplines, van driedimensionaal tot fotografie, installaties en schilderkunst.

Adres:
Stadhouderslaan 41
2517HV Den Haag
070 338 11 11


GlowGolf Scheveningen

Betreed alleen als je niet bang bent in het donker! Deze 18-holes blacklight midgetgolfbaan is een uitdaging voor iedere leeftijd. Tussen de zeerovers, vissen en een zeemeermin ligt de grote schat. Als je deze kunt opsporen tenminste.

Adres:
Deynootweg 990
2586BZ Scheveningen
070 358 93 87


Haags Historisch Museum

Midden in Den Haag, vlakbij het Binnenhof, staat het Haags Historisch Museum. Dit museum toont de geschiedenis van deze stad achter de duinen vanaf de middeleeuwen tot vandaag. De collectie omvat onder meer schilderijen vanaf de zestiende eeuw, verschillende zilveren, gouden en glazen kunstvoorwerpen en een zeer fraaie collectie poppenhuizen.

Adres:
Korte Vijverberg 7
2513AB Den Haag
070 364 69 40


Haags Kinderatelier

In het Haags Kinderatelier leren kinderen van twee tot achttien jaar met andere ogen naar hun omgeving te kijken. Onder leiding van ervaren kunstenaars voeren ze opdrachten uit. Doel is het verkrijgen van inzicht in verschillende kunststromingen en het vergroten van hun inlevingsvermogen en begrip.

Adres:
Rasmanstraat 182
2518VT Den Haag
070 363 37 45


Heemtuin Lisse

De heemtuin bevind zich midden in een dorp en wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Er zijn prachtige biotopen aangelegd met bijzondere planten zoals Klavervreter, Prachtschubwortel, Goudveil en de Kranssalomonszegel. Aan de hand van een informatieboekje met een route kun je door de tuin wandelen.

Adres:
Don Boscostraat 1
2161KW Lisse


Het Klimeiland

Klom jij vroeger al in de hoogste bomen? Bezoek dan dit klimeiland waar je kunt klimmen over 6 verschillende routes op 4 verschillende hoogtes. Zo is er voor elke leeftijd en niveau een geschikte route!

Adres:
Rietpolderweg 300
2266BM Leidschendam
071 2600 601


Louis Couperus Museum

Dit Haagse museum neemt je mee naar de wereld van Louis Couperus, de virtuoze schrijver van bekende literaire meesterwerken als Eline Vere, De boeken der kleine zielen en De stille kracht.

Adres:
Javastraat 17
2585AB Den Haag
070 364 06 53


Kasteel Teylingen

Het voormalige kasteel Teylingen is sinds de Tachtigjarige Oorlog een ruïne. Maar nog altijd oefent het kasteel een enorme aantrekkingskracht uit op iedereen met een fascinatie voor geschiedenis en ridderverhalen. Bezoek het kasteel en wek de vergane glorie van het kasteel weer tot leven.

Adres:
Teylingerlaan 15
2215RT Voorhout


Kasteel Duivenvoorde

Geniet tijdens een rondleiding door het eeuwenoude kasteel Duivenvoorde van de luisterrijke pracht van weleer. De vakkundig gerenoveerde ruimtes geven een goed beeld van het leven op het kasteel door de eeuwen heen. Het prachtig aangelegde landschapspark in Engelse stijl is gemáákt voor een heerlijke wandeling.

Adres:
Laan van Duivenvoorde 4
2252AK Voorschoten
071 561 37 52


Japanmuseum Sieboldhuis

Maak kennis met Philipp Franz von Siebold. Als arts in dienst van de VOC was hij een van de eerste westerlingen die zich verdiepte in Japan en de Japanners. Door de bijzondere relatie van Von Siebold met de Japanners kon hij een keur aan Japanse voorwerpen verzamelen. Een uitgebreide verzameling die de basis vormt van de vaste collectie van het Sieboldhuis.

Adres:
Rapenburg 19
2311GE Leiden
071 512 55 39


Huygensmuseum Hofwijck

Buitenplaats Hofwijck in Voorburg was ooit de zomerresidentie van Constantijn Huygens, de zeventiende eeuwse raadsman en secretaris van de Oranjes. Bezoek Hofwijck en maak kennis met de wereld van deze invloedrijke diplomaat, dichter en wetenschapper.

Adres:
Westeinde 2
2275AD Voorburg
070 387 23 11


Reviews

9.3

Brenda
05-03-2017

Mooi park, geheel nieuw huisje

Prachtig park, mooi entree, Nu was buiten zwembad dicht maar lijkt me vd zomer lekker. Wij zaten in een duna casa huis met een mooi kookeiland. Super luxe allemaal. Aardige receptie meisjes. Lijkt me helemAal topte mooi weer omdat je zo op het strand bent.

9.3

Natascha
05-03-2017

Heerlijk park , schoon mooi duna casa huisje

Lekker vwrward buiten zwembad Leuk speeltuintje je loopt zo de duinen in naar het strand

8.9

zylla
07-01-2016

super vakantie

nette chalet, mooi park met verwarmd buiten zwembad duss met 23 graden ook kunnen zwemmen

Deze website gebruikt cookies, meer info