☰ Menu
 
 

Omgeving Aparthotel Zoutelande

Aparthotel Zoutelande

Alle uitstapjes in de omgeving van Aparthotel Zoutelande op een rij.

Uitstapjes in de regio

Skidome Terneuzen

Skidome Terneuzen

Een wintersportgevoel in eigen land! Dat is wat je ervaart, wanneer je hier naar beneden skiet of snowboard. Skidôme is 365 dagen per jaar sneeuwzeker. Voor jong en oud en voor elk niveau is er een geschikte indoor piste. Sleepliften en bandliften brengen je naar de top, waarna je 220 meter lang naar beneden kunt glijden.

Korting voor Skidome Terneuzen >>

Adres:
Zeelandlaan 3
4530AE Terneuzen


Museum Het Bolwerk

Museum Het Bolwerk

Museum Het Bolwerk, hèt informatiecentrum voor de Staats-Spaanse Linies In het museum is te zien hoe de bewoners van de streek zich door de eeuwen heen verdedigden tegen vijandelijke aanvallen. De Staats-Spaanse Linies, ontstaan tijdens de Opstand, vormen de kern van de collectie. De wisselexpositie 2019 staat in het teken van 75 jaar bevrijding van West Zeeuws-Vlaanderen. Museum Het Bolwerk stelt jaarlijks een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud samen. In het museum is tevens het Kenniscentrum voor de Staats-Spaanse Linies gevestigd.

Meer informatie >>

Adres:
Markt 28
4515BB IJzendijke
0117 301 200


Speeltuin Meiveld

Speeltuin Meiveld

In de volledig door vrijwilligers gerunde Speeltuin Meiveld in Middelburg kunnen kinderen zichzelf op tal van verschillende speeltoestellen urenlang vermaken. Daarnaast zijn er skelters, steppen en loopfietsjes aanwezig. Terwijl de kinderen in de speeltuin ravotten kunnen de volwassenen op het terras ontspannen genieten van een verse kop koffie of thee.

Adres:
Meiveldpad 53
4336XW Middelburg
0118 624312


Kinderboerderij Klepperhoeve

Op deze kinderboerderij is altijd wel iets te beleven. Naast knuffelen met cavia’s, konijnen, geiten en schapen, kun je er iedere woensdag en zaterdag meedoen aan leuke activiteiten. Laat de kinderen ritjes maken op pony’s en meedoen aan speurtochten of de workshop dierenverzorging.

Adres:
Meiveldpad 55
4336XW Middelburg
0118 62 71 42


Museum Het Belfort

Beklim de 90 treden naar de top en geniet van het prachtige uitzicht. Dit bijzondere Belfort is een interactief museum voor alle leeftijden. Je vindt hier onder andere een oude gevangenis, pronkzalen, tentoonstellingen, een quizkamer, maar ook speurtochten en interactieve presentaties. Hier valt veel te beleven.

Adres:
Groote Markt 1
4524CD Sluis
0117 461700


Museum Veere

Een bezoek aan het historische stadje Veere begint eigenlijk met een bezoek aan dit museum. Gevestigd in twee prachtige panden die een duidelijk inzicht in het verleden geven. Hier komt de historie van Veere echt tot leven.

Adres:
Kaai 25
4351AA Veere


Nationaal Park Oosterschelde

In het bezoekerscentrum van nationaal park de Oosterschelde in Vrouwenpolder beleef je de Oosterschelde zonder te hoeven zwemmen. Met zo’n 100 informatiezuilen, een interactieve kaart, een wandelpad met leuke opdrachten voor kinderen en getijdenpoelen vol onderwaterleven ontdek je de hele Oosterschelde!

Adres:
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1
4354RA Vrouwenpolder
0113211675


Oude Stadhuis Middelburg

Het laatgotische stadhuis is ooit uitgeroepen tot het op een na mooiste gebouw van Nederland. Het is een echte trekpleister en zeker de moeite waard om te bekijken.

Adres:
Markt 1
4331LJ Middelburg


Paardenmelkerij Nortier-Buijze

Als je benieuwd bent naar paardenmelk, dan kun je op afspraak eens langsgaan bij paardenmelkerij Nortier-Buijze. Je kunt op het terras allerlei producten proberen die paardenmelk als ingrediënt hebben. Ook kun je ritjes maken met een wagen die getrokken wordt door echte trekpaarden. Er is zelfs een paardenmelk wellness!

Adres:
Brugsevaart 12
4501NE Oostburg
0117 455497


Paracentrum Zeeland

Thrillseeker? Maak eens een tandemsprong! Na een uitgebreide instructie ga je het vliegtuig in en wordt je vastgekoppeld aan je instructeur. Dan gaat, op zo’n 3 kilometer hoogte, de vliegtuigdeur open en val je samen met een snelheid van 200 km per uur naar beneden. Ronduit adembenemend!

Adres:
Callandweg 44
4341RA Arnemuiden


Reptielenzoo Iguana

Deze dierenopvang en dierentuin draait speciaal om allerlei soorten reptielen en amfibieën. Er zijn kaaimannen, leguanen, pythons, gifkikkers en nog veel meer. Er is een speciale broedkamer voor eieren en kinderen leren er hoe de dieren worden verzorgd. Soms is er zelfs de mogelijkheid een reptiel aan te raken.

Adres:
Bellamypark 31
4381CH Vlissingen
0118 417219


Rondvaart Middelburg

Een rondvaartboot is een prima manier om de rijke historie van Middelburg in korte tijd te leren kennen. De schipper annex gids vertelt hoe de stad zich -op en rondom het water- door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Adres:
Achter de Houttuinen 39
4331NJ Middelburg
0118 643272


Speelboerderij Pierewiet

Op deze speelboerderij is van alles te doen. De kinderen of kleinkinderen kunnen er knutselen, dieren aaien, klimmen in de binnenspeeltuin en rennen door de buitenspeeltuin. Ook is er een grote skelterbaan en een snackbar. Er zijn cavia's, varkens en biggetjes, schapen en een pony.

Adres:
Mettenijedijk 16
4504AR Nieuwvliet
0618269282


Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is gevestigd in de middeleeuwse abdij en het museum heeft verrassende presentaties. De onderwerpen zijn onder andere de Tachtigjarige Oorlog, de Wonderkamers van de Zeeuwen en wervelende modepresentaties van unieke mixen van de streekdracht en de hedendaagse mode. Ook voor kinderen zijn er speciale programma’s en activiteiten.

Adres:
Abdij 3
4331BJ Middelburg
0118 653 000


Toversluis Family Fun Parc

Dit overdekte recreatiepark in het Zeeuwse Sluis is toegankelijk voor jong en oud. Kermisattracties, een casino, speeltuin, en diverse eetgelegenheden zorgen ervoor dat je er het hele jaar hier terecht kunt.

Adres:
Nieuwstraat 83
4524EG Sluis
0117 461111


Terra Maris

Het museum voor natuur en landschap is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhoven. Een afwisselende en levendige tentoonstelling laat je de geschiedenis van het Zeeuwse landschap zien. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden.

Adres:
Duinvlietweg 6
4356ND Oostkapelle


Speeltuin Lammerenburg

Speeltuin Lammerenberg in Vlissingen is vanaf eind maart tot en met het einde van de herfstvakantie geopend (uitgezonderd extreme weersomstandigheden). De speeltuin beschikt over een grote variatie aan speeltoestellen, zodat er gegarandeerd voor elk wat wils te vinden is. Voor de allerkleinste bezoekertjes heeft Speeltuin Lammerenburg een aparte speelzone ingericht.

Adres:
Zuidbeekseweg 18
4386ND Vlissingen
0118 463629


Het Weitje

Bij Het Weitje worden natuur en speelplezier met elkaar gecombineerd. Deze speeltuin bestaat uit vier aparte weides. De Peuterweide heeft trampolines en een glijbaan, het Speel Weitje beschikt over een tokkelbaan en klimeiland, het Wilde Weitje is voor klauteraars en op het Chill Weitje kun je ontspannen met een hapje, drankje of ijsje.

Adres:
Valkenisseweg 26
4373RW Biggekerke
0118 553333


Kinderboerderij Paardoes

Op deze kinderboerderij kunnen kinderen die het leuk vinden om dieren te knuffelen en over ze te leren hun geluk op. Er zijn geitjes, een ezel en cavia’s. Ook is er een manege en regelmatig worden er leuke wijkevenementen door deze kinderboerderij georganiseerd.

Adres:
Bosweg 8
4383TV Vlissingen
0118 49 03 56


Mini Mundi

Alle belangrijke gebouwen van het Zeeuwse eiland Walcheren tref je in een schaal van 1 op 20 in familiepretpark Mini Mundi aan. Naast de vele schaalmodellen beschikt het park over diverse andere attracties, waaronder een indoorspeeltuin met een stormbaan, zodat je je ook op dagen met slecht weer kunt vermaken.

Adres:
Podium 35
4337WV Middelburg
0118 47 10 10


Five Star Farm

Op dit voormalige akkerbouwbedrijf op nog geen vijf kilometer van het Veerse Meer verzorgen je kinderen samen met boer Jan en boerin Ella de paarden, koeien, mini-varkentjes, kippen en konijnen. Daarnaast kunnen ze heerlijk samen spelen op het erf en plezier maken in de boeren ballenbak.

Adres:
Baas Huisweg 11
4493N Kamperland
0113 371972


Zeeuws maritiem muZEEum

In het muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen. Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in ons muZEEum.

Leven aan boord
Het muZEEum heeft een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord. Luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels bijvoorbeeld vertellen over de hygiëne aan boord. Borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de bemanning at en dronk. Er zijn zwaarden, zilveren en gouden munten. Dus stap aan boord en luister naar de verhalen.

Rondleidingen, audiotour, speurtochten, spelletjes en kinderfeestjes
Neem deel aan één van de interessante rondleidingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. Of doe de gratis audiotour langs de hoogtepunten van het muZEEum. Boek een kinderfeestje. Speciale kindergidsen maken het muZEEum ook voor kinderen tot een echt avontuur. Voor kinderen zijn er verschillende speurtochten. Op de afdeling Avontuur en in De Kazematten zijn er spelletjes te doen.

Adres:
Nieuwendijk 11
4381BV Vlissingen


Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hier ziet men de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name ook de Slag om de Schelde. Ook het Bataljon Zeeland wordt belicht. Neem ook eens een kijkje in het unieke Bevrijdingspark met de elementen water, dijken en strand. Ook het Stiltebos is zeer bijzonder.

Adres:
Coudorp 41
4455AH Nieuwdorp


Bezoekerscentrum 't Zwin

Het Zwin staat bekend om de vele haaientanden die er aanspoelen. Ook is het een uitgebreid vogelgebied. In het bezoekerscentrum is veel informatie te vinden en er starten in de zomer excursies over het schor. Vanaf het wandelpad op de dijk is de bijzondere natuur van het Zwin goed te overzien.

Adres:
Gerrit van Hoekestraat 2
4525NH Retranchement


Bowling de Kruitmolen

In de Zeeuwse hoofdstad Middelburg kun je terecht voor een lekker potje bowlen. De Kruitmolen kent ruime openingstijden, heeft een partycentrum met eetgelegenheid en organiseert regelmatig speciale thema-activiteiten voor allerlei doelgroepen.

Adres:
Kruitmolenlaan 129
4337KP Middelburg
0118 634862


Bierbrouwerij Emelisse

Bierbrouwerij Emelisse van brouwmeester Jens van Stee staat al vele jaren in de top honderd van de meest geliefde brouwerijen ter wereld. De brouwerij bevindt zich in het middeleeuwse Slot Oostende in Goes en organiseert het hele jaar door rondleidingen waarbij bezoekers wordt uitgelegd hoe het lokale bier wordt gebrouwen.

Adres:
Singelstraat 5
4461HZ Goes


Deltapark Neeltje Jans

Een bijzonder en educatief attractiepark voor het hele gezin. Hier kun je niet alleen alles te weten komen over de onderwaterwereld, de indrukwekkende Deltawerken, maar je kunt hier ook actief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld eens zwemmen met de zeehonden of met de haaien of sjees eens van de waterglijbaan. Een attractiepark met unieke mix van interessante informatie en dikke pret.

Adres:
Faelweg 5
4354RB Vrouwenpolder


Boonman's Wijnmakerij

Bij deze zwarte bessen teler kun je niet alleen de heerlijke Zeeuwse streekproducten kopen, je kunt er ook uitleg krijgen over de bessenteelt van vroeger en nu of je gaat zelf wijn maken.

Adres:
Stoofweg 10
4455VR Nieuwdorp
0113 61 25 76


GlowGolf Middelburg

Gezellig met het hele gezin een balletje slaan? Speel minigolf op de Glow-in-the-dark-baan. De 18 holes zijn volledig overdekt en je speelt tussen levensgrote, driedimensionale olifanten, tijgers en apen. Door het fluorescerende licht lijkt de jungle echt tot leven te komen! Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Adres:
Podium 21
4337WV Middelburg
0118 606780


Groede Podium

In speeltuin Groede Podium ontmoeten historie en ontspanning elkaar. Het groene park aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen maakte in de Tweede Wereldoorlog deel uit van de Atlantikwall. Tussen de historische bunkers tref je speeltoestellen, klimtorens, een waterspeeltuin en een doolhof aan. Daarnaast beschikt het park over een dierentuintje en een restaurant.

Adres:
Gerard de moorsweg 4
4503PD Groede
0117 371210


De Verdronken Zwarte Polder

In 1802 overstroomde de in 1623 aangelegde Zwarte Polder in Nieuwvliet. Sindsdien vormt het een gevarieerd gebied met strand, duinen, zoet en zout water. Dit vormt een prachtig landschap met veel verschillende soorten planten en dieren. Er is zelfs een mooie wandelroute aangelegd waar ook schapen los rondlopen!

Adres:
St. Bavodijk 31
4505AB Nieuwvliet
0117 37 23 77


Het Arsenaal

Het Arsenaal is een maritiem museum. Hier draait alles om piraten. Ook heb je er een zeeaquarium met roggen en haaien. Kinderen kunnen ervaren hoe het is om piraat te zijn, kanonnen afsteken en testen of ze zeebenen hebben. Geschikt voor jong en oud.

Adres:
Arsenaalplein 7
4381BL Vlissingen
0118 415400


Het Vlaemsche Erfgoed

Hier vindt men een straatlengte cultuur, historie en dynamiek. In Groede vindt je een historische dorpskern, kleine winkels en werkplaatsen, de hallenkerk en een Luthers kerkje en nog veel meer wat aan lang vervlogen tijden doet herinneren.

Adres:
Slijkstraat 10
4503BC Groede
0117 372 414


Indoor Karting Middelburg

Met piepende banden vertrekken en alle bochten afsnijden? Hier mag het! Na een uitgebreide briefing over veiligheid en regels ontvang je een helm, helmmuts en jasje en kun je proberen het baanrecord te breken. Toeschouwers kunnen vanuit de sfeervolle horecaruimte de verrichtingen van de coureurs volgen.

Adres:
Arnesteinweg 19
4338PD Middelburg
0118 617475


Indoor speeltuin Zwierelantijn

Indoor speeltuin Zwierelantijn valt in de smaak bij kinderen van alle leeftijden. In deze speeltuin ontdek je onder andere een reusachtige ballenbak, een uitkijktoren en een spannend spookhuis. Voor kinderen tot vier jaar is een aparte speelruimte beschikbaar. Let op, de speeltuin is gesloten op dagen dat het strandweer is.

Adres:
Zuiverseweg 2
4363RJ Aagtekerke
0118 581809


Kazematten Vlissingen

Kazematten zijn bouwwerken van waaruit in tijden van oorlog verdedigd kon worden. Deze kazematten in Vlissingen staan bekend om hun perfecte strategische ligging en hadden hiermee een belangrijke functie voor krijgsheren. Al lopend word je meegenomen in de verhalen van toen en ervaar je hoe bijvoorbeeld Karel V er geleefd zou hebben.

Adres:
Nieuwendijk 11
4381BV Vlissingen
0118 412 498


Modelbouwshow.nl

De tweedaagse modelbouwshow in de Zeelandhallen is inmiddels een begrip in ons land. Modelbouwers laten zien hoe een (miniatuur)landschap zo gedetailleerd mogelijk is opgebouwd. Naast een vakbeurs is de show toegankelijk voor iedereen met belangstelling.

Adres:
Daviniciplein 1
4462GX Goes


Speelpaleis Bambini

Speelpaleis Bambini is de grootste indoorspeeltuin van Zeeland. Binnen kun kinderen zich volop vermaken met onder meer glijbanen, kabelbanen, trampolines en een rodelbaan. De speeltuin beschikt ook over een speciale speelzone voor de allerkleinste bezoekers en is voorzien van een bioscoop waar de hele dag door allerlei kinderfilms worden vertoond.

Adres:
President Rooseveltlaan 731
4383NG Vlissingen
0118 418942


Deze website gebruikt cookies, meer info