☰ Menu
 
 

Omgeving De Thijmse Berg

De Thijmse Berg

Alle uitstapjes in de omgeving van De Thijmse Berg op een rij.

Uitstapjes in de regio

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En...altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doe ruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ook leuk om te bezoeken is de museumwinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

Adres:
Rijksweg 87
3784LV Terschuur
0342 462 060


Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op de Heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap. Hier is de geschiedenis overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen en ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad. Vanuit de steden en dorpen loop je zo de natuur in. Het gebied is een toonbeeld van de wijze waarop natuur, cultuur en economie kunnen samengaan en waar een klein land als Nederland trots op is!

Adres:

Driebergen
0318-240035


Nederlands Pluimveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum

Hier hoor en zie je het verhaal van de kip en het ei en alles wat daarmee samenhangt. Volg een kuikentje dat zich uit het ei werkt. Doe mee aan een authentieke eierveiling en stop de veilingklok voor een doosje kakelverse eieren of een leuk aandenken. Vergeet niet een kijkje te nemen in onze hoendertuin met Oudhollandse kippenrassen. Nagenieten doe je in de gezellige koffiekamer of, voor een leuk aandenken, in de uitgebreide museumwinkel. Het Pluimveemuseum: verrassend van begin tot eind!

Adres:
Hessenweg 2
3771RB Barneveld
0342 400 073


Speeltuin en pannenkoekenhuis 't Berghuis

Speeltuin en pannenkoekenhuis 't Berghuis

Ga mountainbiken of paardrijden en natuurlijk lekker pannenkoeken eten. Midden in het bos kun je genieten van vermaak en natuur. Voor kinderen is er een speelplaats en een knapzakroute te volgen.

Adres:
Veenseweg 28
3958ET Amerongen
0343 451 662


Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Op twee unieke locaties in Leerdam, het Glasmuseum en de Glasblazerij, beleeft u de magie van glas. Betreed in het museum dé glazen schatkamer van Nederland met de schitterende kunst- en gebruiksvoorwerpen. Maak in de glasblazerij mee hoe van vloeibaar, gloeiend heet glas de prachtigste voorwerpen worden gemaakt! Combineer uw bezoek met drankje en/of hapje bij één van onze museumrestaurants.

Adres:
Lingedijk 28
4142LD Leerdam
0345 614 960


Kinderboerderij de Oude Hofstede

Kinderboerderij de Oude Hofstede

Een kinderboerderij gelegen in een oude hoeve met een grote weide eromheen. Geniet van een zelf meegebrachte lunch op een van de picknickbankjes. Tussendoor knuffel je met de dieren op de knuffelweide. Er is een grote speeltuin bij.

Adres:
Bovenbuurtweg 35
6717XA Ede
0318 63 08 69


Kijk- en Luistermuseum

Kijk- en Luistermuseum

Je houdt van muziek. Je luistert ernaar op de radio of streamt je favoriete muziek naar je telefoon. In het Kijk en Luistermuseum kun je beleven hoe mensen vroeger van muziek genoten toen er nog geen elektriciteit was. Er zijn draaiorgels, speeldozen, straatpiano's, een orchestrion en nog veel meer. Dit soort apparaten was er al lang vóór de cd-speler, de walkman en de bandrecorder. Sterker nog: als de mechanische muziekinstrumenten er niet waren geweest, was de grammofoon er misschien nooit gekomen. Er zijn grote speelkasten, die bijvoorbeeld in restaurants voor muziek zorgden en kleine speeldozen voor in de kamer. Een demonstratie van de instrumenten is bij de prijs inbegrepen.
.
In een garen- en bandwinkel, met een unieke collectie kleren van vroeger krijg je antwoord op vragen als: Hoeveel rokken droeg de Veluwse boerin? Wat kun je weten als je naar haar muts kijkt? Je kunt je ook zelf verkleden. En er is een schoolklasje van 100 jaar geleden. Ga zitten in de schoolbank en maak een foto. Bovendien: een boerendeel uit vervlogen dagen, een stijlkamer, een wisseltentoonstelling en een kruidenierswinkeltje waar je snoep van vroeger koopt voor prijsjes van toen.

Adres:
Kerkstraat 1
6721VA Bennekom
0318 414 629


Museum Singer Laren

Het kunstmuseum in Laren herbergt internationale beeldende kunst uit de jaren 1880 tot 1950. Onder andere schilderijen van Auguste Rodin, Albert Neuheuys en Ferdinand Hart Nibbrig zijn hier te bewonderen. Daarnaast vinden er jaarlijks enkele wisselende tentoonstellingen plaats.

Adres:
Oude Drift 1
1251BS Laren
035 539 39 39


Kasteel Duurstede

Het kasteel is gebouwd in 1370, met een ophaalbrug en een gracht. Duurstede is een paar dagen in de week geopend voor bezoekers, inclusief het terras. Er zijn regelmatig evenementen in het kasteel georganiseerd, zoals toneel- en muziekvoorstellingen.

Adres:
Langs de Wal 6
3961AB Wijk bij Duurstede


Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen komt uit de zeventiende eeuw. Het kasteel is ingericht zoals het in 1940 was. De oudste stukken van de familie stammen uit de zestiende eeuw. Het museum geeft je een kijkje in het leven van de adel een aantal eeuwen geleden.

Adres:
Drostestraat 20
3958BK Amerongen
0343 563 766


Ballorig Veenendaal

Voor jong en oud biedt De Schatkids speelplezier. Voor de kinderen tot en met vier jaar is er een speciale hoek ingedeeld. Voor de wat oudere kinderen is er een monorail, glijbanen, springkussens, klimtoestellen en nog veel meer.

Adres:
Galileistraat 3
3902HR Veenendaal
0318 50 10 60


Het Kersenmuseum

Kersenteelt is een belangrijk onderdeel van de regio van Cothen. In het museum vindt je een oude veilingplaats, zodat je kunt zien hoe het vroeger ging. In het Kersenmuseum kom je alles te weten over de kersenteelt en de geschiedenis daarvan.

Adres:
Groenewoudseweg 18
3945BC Cothen
0343 56 27 99


Bowling De Korf

Bowlingcentrum de Korf in Leusden is de leukste plek voor een potje bowlen! Er zijn acht bowlingbanen, die volledig computergestuurd zijn. Daarnaast is er een restaurant en een bar waar je lekker kunt eten of een drankje kunt drinken!

Adres:
De Smidse 1
3831NT Leusden
033 494 67 31


Slot Doddendael

Dit slot is te vinden in de bossen van de provincie Gelderland. Het gebouw is af te huren voor bruiloften en feesten. Ook kun je er terecht in het restaurant voor een diner.

Adres:
Binnenweg 2
6644KD Ewijk
0487 52 18 62


Schaapskooi Ede

Schaapskooi Ede heeft twee kudden Veluwse heideschapen, een zeldzaam ras. Op de Ginkelse heide is de kleine kudde gehuisvest. Op de Eder heide verblijft de andere, grotere kudde. De schaapskooi daar is een rijksmonument.

Adres:
Verlengde Arnhemseweg 101
6718SM Ede


Sauna & Beauty de Veluwe

Sauna’s met verschillende temperaturen en luchtvochtigheid, een buitenterras waar het zowel ’s zomers als ’s winters heerlijk toeven is en in totale ontspanning genieten van een beauty-arrangement. Hier onderga je een complete welnesservaring.

Korting voor Sauna & Beauty De Veluwe >>

Adres:
Boslaan 17
6741DJ Lunteren
0318 483 453


recreatiegebied Groene Heuvels

Dit recreatiegebied bevat verschillende stranden en ligweiden. Voor kinderen zijn er speeltoestellen aangelegd en tevens is er horeca aanwezig voor een versnapering.

Adres:
Groene Heuvels 5
6644KX Ewijk


Nederlands Tegelmuseum

Als je alles wilt weten van wandtegels, dan moet je het Nederlands Tegelmuseum bezoeken. Hier zie je alle soorten tegels en kunst van de middeleeuwen tot nu. Er zijn verschillende exposities.

Adres:
Eikenzoom 12
6731BH Otterlo
0318 59 15 19


Kasteel Rhijnestein

Het kasteel is ontstaan in de middeleeuwen, maar bevat ook elementen uit de negentiende eeuw. Rhijnestein bevat een prachtig landgoed, waar veel flora en fauna te vinden zijn.

Adres:
Rhijnestein 2
3945BD Cothen
06 38 53 15 70


Museum Huis Doorn

Het museum Huis Doorn vertelt het opmerkelijke verhaal van de Duitse Keizer Wilhelm II die zijn land ontvluchtte aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Waarna hij in het Huis Doorn de rest van zijn leven doorbrengt in relatieve rust. Meer weten? Bezoek dan museum Huis Doorn.

Adres:
Langbroekerweg 10
3941MT Doorn
0343 421 020


Thermen Soesterberg

Ontdek hier vele verschillende sauna’s: verschillend in temperatuur, sfeer en wat ze met je doen. Van een zuiverende en helende zoutsteensauna en een vijversauna tot een sauna bij een knapperend haardvuur.

Tickets en arrangementen met korting >>

Adres:
Frits Koolhovenweg 8
3769TR Soesterberg
033 462 24 60


Speeltuin de Pol

In de Pol kunnen kinderen heerlijk buiten spelen, op de klimtoren en andere speeltoestellen. Regelmatig worden er leuke activiteiten verzonnen, zoals een bingo, een rommelmarkt of een vossenjacht.

Adres:
Prinsesselaan 30
3905GL Veenendaal


Recreatieplas Henschotermeer

Deze recreatieplas met witte Caribische stranden is ideaal voor waterpret. De plas midden in een bosrijke omgeving leent zich ook uitstekend voor een rondje hardlopen. Er zijn eetgelegenheden, speeltoestellen en o.a. een EHBO post.

Adres:
De Heygraeff 2
3931MK Woudenberg
033 286 29 19


Recreatiepark het Rosarium

In een mooi park ligt de recreatieplek het Rosarium. Je kunt er midgetgolfen, rijden op skelters, springen op trampolines of spelen in de speeltuin. Daarnaast kun je met een kleine groep een trapkar huren, zodat je van een ritje door de natuur kunt genieten.

Adres:
Molenweg 4
3941PT Doorn
0343 413 773


Pyramide van Austerlitz

Beklim de enige pyramide van Nederland en kom van alles te weten over de tijd van de Frans-Bataafse tijd. Combineer cultuur, horeca en vermaak. Voor kinderen is er een grote speelplaats aanwezig.

Adres:
Zeisterweg 98
3931MG Woudenberg
0343 491 421


Panda Spelekids

In deze indoorspeeltuin kunnen kinderen volop glijden, rennen, klimmen, springen en klauteren. In de speeltuin vindt je zelfs het huisje van Peter Panda. In Panda Spelekids kunnen kinderen gratis eten en drinken.

Adres:
Industrieweg 12
1231KH Nieuw Loosdrecht
035 582 79 70


Paleis Soestdijk

In het paleis zijn enkele kamers te zien van de monarchie ook zijn er kunst tentoonstellingen. In de toekomst komt er meer horeca, gaat het bos open voor recreanten en komen er woningen in de kazerne. Ook instituten, bedrijven en starters zullen zich aan elkaar presenteren.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
035 541 28 41


Ouwehands Dierenpark

Met ruim miljoen bezoekers per jaar is Ouwehands Dierenpark heel erg in trek. Bewonder de unieke reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Sta ook neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia. Beleef een dag vol dierbare ontmoetingen!

Adres:
Grebbeweg 111
3911AV Rhenen
0317 650 200


Nijntje Museum

Het Nijntje museum in Utrecht staat garant voor glimmende kinderogen. Lekker kruipen, zoeken, ruiken, dansen en knutselen voor peuters en kleuters. In de wereld van Dick Bruna hebben ze volop ruimte voor hun fantasie. Kom en laat je kind lekker genieten van de wereld van Nijntje, Nina en Snuffie.

Adres:
Agnietenstraat 2
3512XB Utrecht
030 23 62 399


Museum Speelklok

Zelfspelende muziekinstrumenten zijn van alle tijden. Geloof je dat niet? Kom dan maar kijken in Museum Speelklok in Utrecht. Dit vrolijke museum is de perfecte plek om alles te weten te komen over automatische muziek door de eeuwen heen. Verwonder jezelf over het menselijk vernuft en geniet van al het moois in dit museum.

Adres:
Steenweg 6
3511JP Utrecht
030 231 27 89


Museum Oud Soest

Het voormalige Sint Jozefklooster in Soest is een mooi voorbeeld van eind negentiende-eeuwse katholieke architectuur. Het is ontworpen door A.C. Bleys, architect van de Nicolaaskerk in Amsterdam. In dit bijzondere gebouw is nu de uitgebreide en rijke collectie van het Museum Oud Soest te zien.

Adres:
Steenhoffstraat 46
3764BM Soest
035 602 38 78


Nederlands Jachtmuseum

Het Nederlands Jachtmuseum legt uit welke rol de jacht heeft gespeeld door de jaren heen. Vanaf de prehistorie tot nu geeft het een beeld van alle facetten van de jacht.

Adres:
Fonteinallee 2
6865NT Doorwerth
026 339 74 09


Natuurinformatiecentrum De Beken

In dit natuurinformatiecentrum kom je meer te weten over het natuurgebied. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen. Er kunnen vanuit deze plek boswandelingen worden gemaakt met de boswachter.

Adres:
Nieuwe Keijenbergseweg 174
6871VZ Renkum
0317 318 183


Museum Veluwezoom

Combineer je museumbezoek en geniet tegelijk van kasteel Doorwerth met een toren, ophaalbrug, een binnenplaats en vele trapjes. Het relatief jonge museum (1994) laat je vooral met beeldende kunst, maar ook romantische boslandschappen kennismaken.

Adres:
Fonteinallee 2
6865ND Doorwerth
026 339 74 06


Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren is een echt familiebad. Er is een peuterbad, een ondiep bad waar kinderen kunnen spelen en een ovaalvormig zwembad. Het water is hier altijd 21 graden. Ook is er een gezellig terras.

Adres:
Boslaan 91
6741KE Lunteren
0318 48 43 39


Binnenspeeltuin Wamelland

Wamelland biedt 2100 m2 aan speelplezier. Er is een springkussen, een lange glijbaan, een ballenbad, een spookhuis en nog veel meer te beleven. Het speelpark is geschikt voor jong en oud.

Adres:
Industriestraat 12
6659AL Wamel
0487 501 300


Betuwsch Badhuys

Kies een van de verschillende arrangementen en kom tot rust in deze kleinschalige sauna. Je kunt hier genieten van massages en beautybehandelingen, maar ook van een bezoek aan de pedicure of de kapsalon.

Korting Betuwsch Badhuys bij SpaOnline.com >>

Adres:
Lienderveldsestraat 10
4033BC Lienden
0344 750 816


Betuws Wijndomein

Doe mee aan een rondleiding bij Betuws Wijndomein waarbij de wijnboer vertelt over de wijngaard. Organiseer er uw feesten of koop wijn in de speciale winkel.

Adres:
Burensewal 5
4117GC Erichem
06 421 071 12


Airborne Museum 'Hartenstein'

Het Airborne Museum Hartenstein vertelt alles over de Slag om Arnhem in 1944. Er is een grote collectie van kleding, wapens en beeldmateriaal. Het museum is gevestigd in het voormalige Britse hoofdkwartier.

Adres:
Utrechtseweg 232
6862AZ Oosterbeek
026 333 77 10


Tuinen van Appeltern

Je kunt in deze tuinen veel inspiratie op doen voor je eigen tuin, maar ook genieten van de verschillende planten en bomen. Er zijn wel 200 verschillende tuinen. Daarnaast vindt je er tuinmeubelen en accessoires. In de tuinen zijn verschillende activiteiten te doen, zoals een cursus bloemschikken.

Adres:
Walstraat 2a
6629AD Appeltern
0487 54 17 32


Marechausseemuseum

In het museum ga je terug naar 1814, het begin van het Corps van de Marechaussee. Er zijn talloze objecten en verhalen te bewonderen, zoals schaalmodellen, aquarellen en uniformen.

Adres:
Weeshuiswal 9
4116BR Buren
0344 571 256


Tea-Time

In het weekeinde kan je hier genieten van een heerlijke High Tea. Kom je met ongeveer 15 personen dan kan dit ook door de weeks. Tijdens de High Tea kan je verschillende soorten thee drinken en natuurlijk genieten van heerlijke zoetigheden.

Adres:
Oijense Bovendijk 37
5394LA Oijen
0412 492 731


Zorgboerderij en Paardenmelkerij Burgthoeve

Melk een paard en drink je eigen paardenmelk. Bewonder de hengsten en maak kennis met de zorgboerderij. Een excursie kan ook met een bezoek aan een bierbrouwerij of forelvijver worden gecombineerd.

Adres:
Lutterweg 13
5394 LP Oijen


Melkgeitenhouderij D'n Hoefnagel

Op deze melkgeitenhouderij kun je allerlei smaken geitenkaas kopen en de boerderij bezoeken. Ook worden er excursies, tochten met een huifkar en speurtochten georganiseerd.

Adres:
Lietingstraat 51
5368AB Haren
06 11 05 69 09


Erfgoedlokaal

In het Erfgoedlokaal zijn verschillende, wisselende tentoonstellingen rondom de geschiedenis van het dorp Haren. Het museum is vooral gefocust op de agrarische ontwikkelingen, maar ook onderwerpen als religie en cultuur spelen een belangrijke rol. Het Noord-Brabantse Erfgoedlokaal is een zeer toegankelijk, kleinschalig en leuk voor kinderen.

Adres:
Kerkplein 6
5368AM Haren
0412 462 592


Buitenzwembad de Vrije Slag

Dit openluchtzwembad is omringd door groen. Er is een peuterbad met waterspeelplaats, maar ook een springkuil met 2 duikplanken. Ook is er een grote glijbaan en een diep wedstrijdbad.

Adres:
Langschoterweg 7
6721MR Bennekom
0318 415 955


Flipje en Streekmuseum

Het Flipje en Streekmuseum in Tiel is gewijd aan de geschiedenis van de stad, de industrie en het reclamefiguurtje Flipje. Er zijn verschillende tentoonstellingen en ook voor kinderen is er veel te doen.

Adres:
Plein 48
4001LJ Tiel
0344 614 416


Heidebrouwerij

In deze bierbrouwerij in Ede zijn workshops te volgen waarbij je zelf je eigen bier kunt maken. Ook is er een proeflokaal en kunnen er verjaardagen of feesten worden gevierd.

Adres:
Venturistraat 12A
6718XW Ede
0318 78 54 28


Museum Nairac

In een moderne tentoonstellingsruimte vind je wisselende exposities van klassiek tot kunst. De vaste museumstukken geven de geschiedenis van Barneveld en haar inwoners goed weer. Grootse kwaliteit op een geringe oppervlakte.

Adres:
Brouwerstraat 1
3771HA Barneveld
0342 41 56 66


Het Stadsmuseum Rhenen

De fraaie archeologische collectie vuurstenen werktuigen, aardewerk, pijlpunten, oude sieraden en grafvondsten moet je zeker gaan bekijken. Maar ook de fraaie schilderijen van Rhenen uit de loop der eeuwen verdienen je aandacht. Liefhebbers van kunst of geschiedenis bezoeken natuurlijk een van de wisseltentoonstellingen.

Adres:
Kerkstraat 1
3911LD Rhenen
0317 612 077


Museum De Casteelse Poort

Dit kleine museum toont permanent het rijke verleden van Wageningen. Er is een galerie, het koetshuis genaamd, waar je niet alleen werk van kunstenaars kunt bewonderen, maar het ook kunt aankopen.

Adres:
Bowlespark 1
6701DN Wageningen
0317 421 436


Kinderboerderij Heidestein

De minischaapjes, geiten en konijnen houden ervan om te knuffelen. Met educatieve programma’s leer je spelenderwijs meer over de dieren. De kinderboerderij ligt in Park Heidestein, tussen het groen.

Adres:
Bart Crumstraat 20
6866CN Heelsum
026 333 2532


Kinderboerderij de Proosdij

Zorgboerderij waar je lekker met dieren knuffelt. Er wonen geitjes, schapen, pauwen, kippen en meer. In de Theeschenkerij staan koffie, thee en limonade al klaar. Er is een winkel met creatieve houtproducten, gemaakt door de cliënten van de zorgboerderij.

Adres:
Proosdijweg 37
6714AK Ede
088 037 31 36


Kasteel Doorwerth

In kasteel Doorwerth zijn drie verschillende musea te bezichtigen. Je leert er alles over het vroegere leven op een landgoed en de jacht. In de kasteelwinkel zijn streekproducten te koop en in de omgeving vindt je mooie wandelroutes. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd.

Adres:
Fonteinallee 2
6865ND Doorwerth
026 339 74 09


Kabouterpad Renkums Beekdal

In het Kabouterbos is een spannende route uitgezet speciaal voor kinderen tussen de drie en zes jaar. Ze krijgen een tasje mee met benodigdheden en opdrachten. Langs de wandelroute loop je door de huizen en dorpjes van de kabouters.

Adres:
Nieuwe Keijenbergseweg 170
6871VZ Renkum
0317 31 88 13


Indoor Ski Veenendaal

In Veenendaal kun je skiën en snowboarden op een indoor sneeuwbaan. De baan is ideaal voor beginners, professionals en mensen die binnenkort op wintersportvakantie gaan. Ook geschikt voor kinderen.

Adres:
Wageningselaan 46
3903LA Veenendaal
0318 541 951


Historisch Museum Ede

In Historisch Museum Ede leer je aan de hand van objecten en schilderijen alles over de geschiedenis van deze stad. Ook zijn er diverse tentoonstellingen over het erfgoed van Ede.

Adres:
Museumplein 7
6711NA Ede
0318 619 554


Het Uilenbos

Het Uilenbos is een gezellig pannenkoekenhuis tussen het groen. Terwijl je op de pannenkoeken wacht, spelen de kinderen in de grote speeltuin. Er is ook een kinderboerderij bij met dieren om te knuffelen.

Adres:
Engweg 61
6741KC Lunteren
0318 308 533


Restaurant het Hoogt

Bij restaurant het Hoogt in Soest kun je zowel aanschuiven voor een lunch, diner of gewoon een kopje koffie met gebak. Een lunch of diner kun je hier prima combineren met een bezoek aan het dichtbij gelegen Nationaal Militair Museum.

Adres:
Van Weerden Poelmanweg 220
3768MN Soest


Deze website gebruikt cookies, meer info