☰ Menu
 
 

Omgeving Landal Het Land van Bartje

Landal GreenParks

Alle uitstapjes in de omgeving van Landal Het Land van Bartje op een rij.

Uitstapjes in de regio

Veenpark

Veenpark

In openluchtmuseum Het Veenpark in Barger-Compascuum ontdek je alles over de Drentse veenhistorie. Je rijdt met een treintje door het oude veendorp 't Aole Compas en een nederzetting uit de Bargermond. Je kunt meevaren en er is een speeltuin. Binnen is er een expositie over de Hondsrug.

Flinke korting voor het Veenpark >>

Adres:
Berkenrode 4
7884TR Barger Compascuum


Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden

In Plopsa Indoor Coevorden ontmoet je grote vrienden zoals: Mega Mindy, Kabouter Plop, K3, Bumba en nog veel meer! Met meer dan 25 attracties is er genoeg te doen voor de hele familie. Klim in de Plops speelboom of dans in de K3 disco. Bezoek de magische wereld van studio 100.

Bekijk alle attracties >>

Adres:
Reindersdijk 57
7751SH Dalen


Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark

In Attractiepark Drouwenerzand is er voor jong en oud veel te beleven, zoals: de botsauto’s, Wild West Swing en de piratenboot. Liever zelf klimmen? Kom dan naar de apenkooi, de speeltoestellen of kom op een echte pony rijden! Niet alleen kan je onbeperkt gebruik maken van de attracties. Ook kun je snacks, drankjes en veel meer nuttigen!

Tickets met korting voor Drouwenerzand >>

Adres:
Gasselterstraat 7
9533PC Drouwen


WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

In dit dierenpark in Emmen zijn er verschillende dieren te bewonderen aan de hand van drie verschillende thema’s. Betreed de woestijn waar je leeuwen en giraffen kunt vinden, maak een tocht door de jungle met olifanten en ervaar de kou van de noordpool met de ijsberen.

Bekijk alles over WILDLANDS Adventure Zoo Emmen >>

Adres:
Raadhuisplein 99
7811AP Emmen


Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe is een all-inclusive attractiepark voor jong en oud. Onbeperkt speelplezier inclusief eten & drinken. Leer autorijden op het verkeerscircuit, zoek spanning in het spookhuis of maak een ritje in de The London City Coaster, de achtbaan voor de echte durfal. De vele attracties en speeltoestellen maken de dag onvergetelijk!

Adres:
Noorder Es 1
8426GW Appelscha
0516 430 395


Museum Klooster Ter Apel

Museum Klooster Ter Apel

Uniek in Noordwest Europa, gelegen in het prachtige Westerwolde, ligt een cultuurhistorische parel: voormalig kruisherenklooster Domus Novae Lucis/ Huis van het Nieuwe Licht, uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster in de provincie Groningen, rustiek gelegen in de Kloosterenclave te midden van een 200 ha. groot bos met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Dit UNESCO 'top 100' monument herbergt tegenwoordig een geregistreerd museum, met boeiende wisselexposities, een prachtige kloostertuin met meer dan 200 verschillende plantensoorten, een sfeervolle huwelijkslocatie en een leuke Kloosterwinkel met een verrassend assortiment.

Adres:
Boslaan 3-5
9561LH Ter Apel
0599 581 370


Keramiektuinen galerie Harwi

In de Keramiektuinen in Eeserveen liggen zelfontworpen tuinen die prachtig zijn aangelegd rondom de kunstgalerie. Hier vind je 20.000 vierkante meter natuur waar je in alle rust van kunt genieten. De tuinen zijn gedecoreerd met moderne en abstracte beelden in de vorm van mensen en dieren. De Keramiekbeelden zijn vervaardigd zijn in het eigen atelier. Daarnaast worden er ook beelden verkocht van steen, brons en glas.

Adres:
Kanaalstraat 9
7858TE Eeserveen


Exloo Schaapskudde

In Exloo kunt u meewandelen met de schaapsherder en de kudde schapen. Van Pasen tot de herfstvakantie lopen ze iedere dag van het dorp naar de weide. Ook is er een informatiecentrum.

Adres:
Hoofdstraat 55
7875AB Exloo


Museumspoorlijn S.T.A.R.

Dit is de langste museumspoorlijn van Nederland. Hier kun je even terug in de tijd stappen voor een treinreis op de grens van Groningen en Drenthe. Met de stoomtrein van Stadskanaal naar Veendam, een kijkje in het museum of de werkplaats, het kan allemaal! Ook biedt de STAR verschillende arrangementen aan in combinatie met nabij gelegen musea. Het is een leuk dagje uit voor alle leeftijden.

Adres:
Stationstraat 3
9503AD Stadskanaal
0599 651 890


Pannenkoekenboerderij Brinkzicht Gasteren

De omgeving van Garderen bestaat uit een veelzijdig natuurgebied van heidevelden, bos en beekdalen, en leent zich perfect voor wandelaars. Als je na een wandeling flinke trek hebt gekregen is Pannenkoekenboerderij Brinkzicht daarom een uitstekende plek om een wandeltocht ‘heerlijk’ af te sluiten.

Adres:
Brink 1
9466PE Gasteren
0592 23 13 85


Museum Musica

In een voormalig kerkgebouw is sinds 1992 het museum Musica gevestigd. Het is een paradijs voor muziekliefhebbers. Een enorme verzameling muziekinstrumenten, van harmonica’s tot pianola’s zijn hier te bekijken. Laat je meeslepen in de nostalgie, maar geniet vooral van de muziek.

Adres:
Scheepswerfkade 34
9503PB Stadskanaal
0599 648 796


Streekhistorisch centrum Stadskanaal

In dit Streek-historisch Centrum worden boeken, foto’s, documenten, kranten, films en voorwerpen bewaard die een link hebben met de Kanaalstreek en/of Westerwolde. Hier kun je graven in het verleden van deze streek en zien hoe de geschiedenis in beeld is gebracht.

Adres:
Ceresstraat 2
9502EA Stadskanaal
0599 612 649


Keramisch Museum Goedewaagen

Dit museum is werkelijk een schatkamer vol met keramiek. Behalve de wisseltentoonstellingen vind je er ook langdurige presentaties van bijvoorbeeld het aardewerk uit Art Nouveau en Art Déco. Ook het Gouda Thesaurus in de tussenhal is indrukwekkend.

Adres:
Glaslaan 29
9521GG Nieuw-Buinen
0599 616 090


Toertocht Drenthe

Bij Toertocht Drenthe in Balloo kun je een buggy huren en er lekker op uit trekken. Maak met de karakteristieke buggy een rit door de prachtige Drentse landschappen. Neem bovendien zelf een goed gevulde picknickmand mee, of maak een tussenstop bij een gezellig terrasje.

Adres:
Ballo 26b
9458TB Balloo
06 54 93 46 26


Breeland Recreatie

Bij Breeland Recreatie in Annen kun je terecht voor actieve groepsuitjes en familiedagen midden in de mooie Drentse natuur. Ga er bijvoorbeeld survivallen, outdoor koken, handboogschieten of op expeditie. Ook voor een culinaire activiteit of afsluiting van de dag ben je bij Breeland Recreatie aan het goede adres.

Adres:
De Bulten 4
9468TD Annen
0598 46 85 77


C+B museum

Het C + B museum houdt de blues van de Drentse Cuby & the Blizzards springlevend! Het is een leuk museum voor zowel de oude fans van Harry Muskee als voor iedereen die van de muziek uit deze periode houdt. Je vindt hier muziekinstrumenten, oude platen en foto's uit de glorietijden van deze band.

Adres:
Voorstreek 4
9444PE Grolloo
0592 269 917


Barbara's Beauty Barn

Barbara’s Beauty Barn in Gieterveen, Drenthe is een sfeervolle boerenhoeve. Naast een sauna vind je er ook een schoonheidssalon en kun je er blijven overnachten. Houd je van het bezoeken van de sauna maar ben je gesteld op je privacy en rust? Boek dan een privé sauna voor 2 tot 8 personen.

Adres:
Tjassenswijk 6a
9511TB Gieterveen
0598 468 402


Zwembad Zwanemeer

Met een diep bad, een recreatiebad en een peuterbad vind je hier voor elk wat wils! Daarnaast is het heerlijk toeven op het grote strand met zowel schaduw- als zonplekken of op een van de ligweides. Op het volleybalveld en het beachvoetbalveld kun je je sportief uitleven.

Adres:
Oude Groningerweg 18
9461BP Gieten
0592 261 565


Museum Regiment Stoottroepen Prins Bernhard

Het verhaal van meer dan 50 jaar stoottroepen kun je in het museum terugvinden. Dit regiment is ontstaan vanuit het verzet in de Tweede Wereldoorlog en heeft nog lang een rol gespeeld bij buitenlandse missies. Een boeiende ervaring voor alle leeftijden.

Adres:
Balkenweg 3
9405CC Assen
0592 358 163


Museum De Wachter

Behalve een korenmolen is De Wachter ook een oliemolen en een specerijenmolen en kan men ook kennismaken met oude ambachten, stoommachines en ook verschillende verzamelingen. Op zaterdag is alles in werking, op woensdag alles behalve de stoommachines. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd.

www.dewachter.nl >>

Adres:
Havenstraat 36
9471AM Zuidlaren
050 409 03 08


Museum Van Papierknipkunst

In dit museum vind je papierknipkunst uit binnen- en buitenland. Knipsters geven demonstraties en u kunt ook zelf knippen, ook voor kinderen. Elk jaar is er een expositie rond een thema.

Adres:
Burg.G.v.Weezelplein 10
9431AG Westerbork
0593 332 924


Buitencentrum Boomkroonpad

Het Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is het startpunt van diverse wandel- en fietsroutes. De routes lopen langs uitgestrekte gebieden en prachtige bossen. Voor kinderen worden speurtochten georganiseerd en ze kunnen deelnemen aan de mysterieuze wandeling via de ondergrondse worteltunnel.

Adres:
Steenhopenweg 4
9533PN Drouwen
0592 377 305


Internationaal Klompenmuseum

In dit museum staan meer dan 2400 paar klompen. Daarnaast vind je hier klompenmakersgereedschap en machines. In het museum wordt een video getoond. In de werkplaats staat het gereedschap opgesteld. Elk jaar is er een nieuwe expositie.

Adres:
Wolfhorn 1a
9761BA Eelde
050 309 11 81


Galerie Wildevuur

Op landgoed Hiemstrastate bevindt zich deze galerij. Verdeeld over drie verdiepingen van een landhuis hangt en staat er kunst die bezichtigd of gekocht kan worden. Ook is er een theeschenkerij.

Adres:
Zwiggelterweg 4
9414TN Hooghalen
0593 592 411


Letterboxen rondom de Hunze

Tijdens deze unieke speurtocht gaat u met behulp van een kaart en cryptische omschrijvingen opzoek naar letterboxen. Deze zijn half ingegraven in de natuur en bevatten stempels. Wie alle stempels vindt, wint.

Adres:
De Bulten 4
9468TD Annen
0598 468 577


Melkwegpad

Op het Melkwegpad is veel te leren over het heelal. Alle planeten zijn op relatieve afstand tot de zon langs dit pad afgebeeld. Alles is op schaal gemaakt en onderweg kom je enorme telescopen tegen.

Adres:
Oosthalen 8
9414TG Hooghalen
0521 595 100


Zuidlaardermeer

In recreatiegebied Zuidlaardermeer is van alles te doen. Overnacht er in hotels, bungalowparken of de camping en doe er aan watersport. Ook vind je hier een aantal leuke restaurants, een zwembad en een attractiepark.

Adres:
Meerweg 56a
9606PP Kropswolde


Wonderwereld Ter Apel

In de bossen van Ter Apel vind je Wonderwereld, een dierentuin en sprookjeswereld in één. Je ziet hier onder andere uilen en apen. Kinderen kunnen er spelen in de speelburcht of het magische bos ontdekken.

Adres:
Ruiten A Kanaal Noord 1
9561TE Ter Apel
0599 577 990


Pannekoekschip Groningen

Kom heerlijk pannenkoeken eten op het Pannekoekschip, midscheeps in de machinekamer het kan allemaal. Geniet van je pannenkoek op een zeilklipper uit 1908 een van de grootste klippers ooit gebouwd.

Adres:
Schuitendiep 1017
9711RB Groningen
050 312 0045


Pagedal Adventure Park

Bij Pagedal Adventure Park zijn allerlei originele activiteiten te ondernemen. Je kunt hier onder andere lasergamen, boogschieten en kratklimmen. Ook is het mogelijk feesten te organiseren.

Adres:
Hoveniersweg 1
9502BW Stadskanaal
0599 611 000


Noordelijk Scheepvaartmuseum

In twee middeleeuwse panden in de stad Groningen is hier van alles te zien over de scheepvaart. Vooral de scheepvaart uit de regio staat hierin centraal.

Adres:
Brugstraat 24
9711HZ Groningen
050 312 22 02


Nederlands Stripmuseum

Hoogtepunten uit het heden en verleden van de Nederlandse strip staan hier centraal. Bekijk de helden van de strips, de strips zelf en de geschiedenis van stripboeken in Nederland.

Adres:
Westerhaven 71
9718AC Groningen
050 317 84 70


Nationaal Busmuseum

Bekijk hier de bussen van vroeger zoals de Scania Vabis-Hainje uit 1952 en de DAF-Groenewold uit 1964. Houd er rekening mee dat het museum enkel open is op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

Adres:
Produktieweg 13
9601MA Hoogezand
0598 383 004


Museum Slag Bij Heiligerlee

De slag bij Heiligerlee was het gevecht op 23 mei 1568. Een klein leger onder leiding van Lodewijk en Adolf, graven van Nassau tegen de Spanjaarden. De slag was het begin van de 80-jarige Oorlog. Hier kom je daar alles over te weten.

Adres:
Provincialeweg 55
9677PB Heiligerlee
0597 418 199


Museum Nienoord

Hier zie je alles wat met rijtuigen te maken heeft. Natuurlijk pronken de rijtuigen zelf ook in dit Nationaal Rijtuigen Museum gevestigd in landgoed Nienoord en haar borg.

Adres:
Nienoord 1
9351AC Leek
0594 512 260


Kinderboerderij Veendam

Een gezellige kinderboerderij waar kinderen volop tussen de geiten, schapen en varkens spelen. Voor kinderen worden er geregeld leuke en spannende activiteiten georganiseerd. Vooral rondom feestdagen.

Adres:
Woldlaan 5
9642LX Veendam
0598 619830


Familiepark Nienoord

Verheug je op een dag vol speelplezier! De hele dag rennen, springen en glijden in de speeltuin op glijbanen, springkussens, in klimkastelen en draaimolens. Of zoek de juiste weg door het doolhof. In Familiepark Nienoord kunnen kinderen zich heerlijk uitleven! Kom knuffelen met de dieren op de kinderboerderij en vergeet natuurlijk niet een ritje te maken met de trein! Met 3,5 kilometer aan sporen is Familiepark Nienoord het grootste miniatuur spoorbedrijf van Nederland! In de overdekte speelhal met een grote apenkooi kun je ook spelen bij minder mooi weer. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, speciaal voor hen is er de overdekte Ooievaarsstee.

Adres:
Nienoord 20
9351AC Leek
0594 512 230


Buitenzwembad Noord

In dit buitenzwembad wordt ieder jaar het NK Bommetje georganiseerd. Er zijn verschillende abonnementen te koop om zo vaak en voordelig mogelijk een middagje te kunnen zwemmen. Bij het zwembad hoort een grote glijbaan.

Adres:
Noorderdiep 30
9501XC Stadskanaal
0599 612 070


Ballorig Stadskanaal

In Ballorig Stadskanaal hebben kinderen van 0 t/m 4 jaar kun eigen speelruimte. In deze Ballorig is er veel overzicht en licht, zodat ouders altijd kun kind kunnen vinden.

Adres:
Glasblazer 8
9502KC Stadskanaal
0599 650 926


Recreatiepark Ermerstrand

In het recreatiepark Ermerstrand liggen vele fiets- en wandelpaden. Ook zijn er stranden, ligweides en een zwembad. In het restaurant kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Adres:
Steenbakkersweg 3
7843RM Erm
0591 56 40 14


Op stap met Huureendjes

Maak een rondrit door Drenthe in een 2CV, het lelijke eentje. De route is uitgestippeld met foto’s en onderweg beantwoordt u verschillende vragen. Een van de bezienswaardigheden onderweg zijn de hunebedden.

Adres:
Brammershoopstraat 31
7859TG Eeserveen
0599 287 293


Museum Restauratie Atelier de Poffer

Deze plek is zowel een museum als poppenziekenhuis in één. Hier zijn allerlei oude spelletjes, poppen en beren te zien. Ook kunt u hier uw kapotte beren laten repareren.

Adres:
Zuiderdiep 104
9571BE Tweede Exloermond
0599 672 083


Drents Museum

Dit museum wil een beeld geven van Drente, maar ook een indruk geven van allerlei kunststijlen. Het is gevestigd in een historisch gebouw, uitgebreid met nieuwbouw. Er is een vaste tentoonstelling, maar ook wisselende collecties. Ook is hier het grootste poppenhuis van Nederland te vinden.

Adres:
Brink 1
9401HS Assen
0592 377 773


Wellnessresort De Waterlelie

Bij Wellnessresort De Waterlelie in Zevenhuizen, Groningen vind je alle benodigdheden voor een ontspannen dagje uit. Kom er dan ook genieten van diverse sauna’s, baden en vakkundige behandelingen. Ontdek er bijvoorbeeld de Hamam, boek een massage of neem plaats onder de zonnebank. Tot slot zijn er bij de sauna ook een rustruimte, riante tuin en restaurant te vinden.

Adres:
Oudestreek 47
9354AD Zevenhuizen
0594 632 524


Muziekmuseum Vosbergen

In een villa op het landgoed Vosbergen is de collectie van ongeveer 800 muziekinstrumenten te bekijken, die verzameld werd door Dick Verel en zijn vrouw Rieteke. Er zijn zowel westerse- als niet-westerse instrumenten te zien. Regelmatig worden er rondleidingen gegeven. Via het audio-systeem zijn muziekvoorbeelden te horen. Ook is er een videopresentatie.

Adres:
Vosbergerlaan 35
9761TJ Eelde
050 308 1291


Buitenzwembad De Leewal

In de bosrijke omgeving van Exloo ligt buitenzwembad De Leewal. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen met de vele recreatieve voorzieningen zoals een grote glijbaan. Tevens is er een grote speelweide aanwezig en een restaurantje met buitenterras.

Adres:
Zuideinde 36
7875CD Exloo


Openluchtbad De Zwaoi

Hier vind je volop waterpret voor het hele gezin! Een grote glijbaan en een hoge duikplank voor de echte waaghalzen en voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad. Uitgespetterd? Kom even bij op de ruime speel- en ligweide of haal iets lekkers bij de kiosk!

Adres:
Noorderdiep 337
Valthermond


Openluchtbad De Buiner Streng

Bij openluchtbad De Buiner Streng ben je dankzij het kleuterbad, een speelweide en een leuke speeltuin waarschijnlijk wel een dagje zoet met je kids. Verder kun je hier ook terecht voor activiteiten zoals aquafitness, een zwemvierdaagse en een spelmiddag.

Adres:
Zuiderdiep 114
Nieuw-Buinen


Hunebedcentrum Borger

In het Hunebedcentrum Borger sta je oog in oog met hunebedbouwers, je ontdekt hoe zij leefden, loopt door de keientuin en in het Oertijdpark. Op het terrein ligt het oudste monument van Nederland, hunebed D27 en de poort van Hondsrug UNESCO Geopark met een expositie over de ijstijden.

Adres:
Bronnegerstraat 12
9531TG Borger


Kabouterland Exloo

Kabouterland Exloo is een avontuurlijk park met binnen en buiten speeltuinen en speeltoestellen tussen de trollen en kabouters. Op expeditie in de spannende trollengrotten, wandelen tussen de vele dieren van kabouterland of op speurtocht in een konijnenhol.

Adres:
Zuiderhoofdstraat 11
7875BW Exloo


Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ontdek in Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord hoe Drentenaren vroeger leefden. Met woningen uit diverse eeuwen, een tolhuis, schooltje waarin de legende van de reuzen Ellert en Brammert wordt voorgelezen, gevangenis en een kerkje waarin getrouwd kan worden. Verder zijn er een speeltuin en een kinderboerderij.

Adres:
Tramstraat 73
7848BJ Schoonoord


Spabron Hesselerbrug

Spabron Hesselerburg in Oosterhesselen, Drenthe is een perfecte bestemming voor een compleet dagje én nachtje weg. In deze middelgrote spa kun je terecht voor een bezoek aan de sauna, een ontspannen gezichts- of lichaamsbehandeling zoals een hotstone massage ondergaan en blijven slapen in het wellness hotel met restaurant. Boek bijvoorbeeld een arrangement met overnachting, 3 gangen diner en uitgebreid ontbijt.

Adres:
Verlengde Hoogeveensevaart 32
7861TB Oosterhesselen


Thermen & Wellness Anholts

Thermen & Wellness Anholts in Schoonebeek, Drenthe is gelegen in een rustgevende omgeving met uitzicht over het beekdal-landschap. Niet alleen kun je er terecht voor een ontspannen dagje in de sauna, je kunt er ook een complete beautydag met vriendinnen of je partner aan vastknopen. Tijdens deze beautydag word je voorzien van lekkere hapjes, drankjes en word je van top tot teen in de watten gelegd met bijvoorbeeld massages en andere beautybehandelingen.

Adres:
Europaweg 191
7761AE Schoonebeek


Ballorig Emmen

Kom je helemaal uitleven in de overdekte speeltuin Ballorig. Speeltuin Ballorig in Emmen is de plek om te spelen, klimmen, springen en rennen. Met glijbanen, ballenbakken, racebanen, springkussens en trampolines is er volop speelplezier voor jong en oud. Liever kijken? Vanuit het restaurant is er gelegenheid om alles even rustig te bekijken.

Adres:
Oosterbracht 11
7821CC Emmen


Pitch en Putt Golf Orvelte

Altijd al eens willen golfen, maar geen ervaring? Geen probleem, hier krijgt iedereen vanaf 8 jaar de kans het eens te proberen! Rondes van 9 of 18 holes met een lengte variërend tussen de 30 en 90 meter vormen een uitdaging voor elk niveau.

Adres:
Mr. J.B. Kanweg 3 3
9439TD Witteveen


Zwem- en golfslagbad Aquarena

Met een glijbaan van 80 meter lang beschikt Aquarena over een onweerstaanbare waterattractie. Laat je meevoeren in de stroming van de avontuurlijke wildwaterkreek en kijk wie de snelste is. Of ga met de kleintjes naar het Spettereiland en laat ze naar hartenlust alle leuke speelattributen uitproberen.

Adres:
Angelsloërdijk 31
7822HK Emmen


Industrieel Smalspoormuseum

In het Industrieel Smalspoormuseum in Erica kun je een grote collectie smalspoor locomotieven, wagens, werktuigen, foto's en ander materieel bekijken. Ga daarna mee met een rit in de smalspoortrein door het prachtige natuurgebied rond het museum. Tijdens de rit wordt een stop gemaakt voor een bezichtiging van de voormalige turfstrooiselfabriek.

Adres:
Griendtsveenstraat 150
7887TK Erica


bij Els

Een selectie uitgelezen wijnen, heerlijke gerechten in combinatie met een gemoedelijke ambiance met vuurhaard. Dat maakt Brasserie Bij Els tot een aangewezen plek voor een gezellig diner. Je kunt in dit restaurant genieten van zowel biologische streekgerechten als maaltijden met een internationaal karakter.

Adres:
Hoofdstraat 61
7875AB Exloo


Outdoor Klimpark Grolloo

Spanning en sensatie vind je bij Outdoor Klimpark Grolloo. Rondom een recreatieplas vind je zes verschillende parcoursen, variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte. Met 725 meter aan kabelbanen en 76 hindernissen staat je hier een echte uitdaging te wachten.

Adres:
Oostereind 12a
9444XD Grolloo


Het Griendtsveenpark

Als je een ontspannen dagje weg wilt met de kinderen en daarbij wilt genieten van dieren en de natuur, dan is het Griendstveenpark een goed idee. In dit park vind je herten, kippen, konijnen, ezels en schapen. Ook kunnen de kinderen spelen in verschillende speeltuinen en is er een kabelbaan.

Adres:
Berkenlaan 14
7761PM Erica


Dirtkarting!

Dirtkarten is karten in het zand in speciaal daarvoor aangepaste karts. Het is nóg spectaculairder dan het regulier indoorkarten. Je rijdt in verschillende karts en vanaf verschillende startposities over een steeds wisselend parcours. Voor, tijdens of na het karten heb je de mogelijkheid wat te eten of drinken.

Adres:
Witterhaar 12a
9405VK Assen
0592 310 670


Pannenkoekhuis Paviljoen Appelbergen

In het mooie natuurgebied Appelbergen bij Glimmen vind je het Paviljoen Appelbergen; een horecabedrijf met een veelzijdig aanbod voor jong en oud. Het hele jaar door ben je hier welkom voor een kopje koffie met appelgebak. Laat de kinderen ondertussen lekker spelen in de speeltuin of geniet van de vers gebakken pannenkoeken.

Adres:
Hoge Hereweg 33
9756TG Glimmen
050 406 15 94


Nationaal Park Drentsche Aa

Het Nationaal Park Drentsche Aa is gelegen in het beek- en esdorpenlandschap van Drenthe. Van hunebedden en grafheuvels tot sporen van nederzettingen, hier ga je terug in de middeleeuwen. Wandel langs Saksische boerderijen, hooivelden en uitgestrekte weilanden. Een leuke activiteit voor het hele gezin.

Adres:
Lunsenhof 20
9467PM Anloo
0592 236 5555


Rijk der Kabouters

Als kabouters al zouden bestaan dan moeten ze hier beslist te vinden zijn. In het Rijk der Kabouters in Eext waan je je in kabouterland. Via kronkelpaden wandel je door het 'woongebied' van de kabouters. En wie durft wandelt zelfs over het heksenpad. Tussen de wandeling door kunnen de kinderen zich lekker uitleven in de speeltuin.

Adres:
Gieterstraat 20
9463PX Eext
0592 26 33 76


Dorpsmuseum de Kluis

Dorpsmuseum De Kluis is gelegen in een voormalige diepvrieskluis in Eext. In de tentoonstellingsruimte zie je onder andere gereedschappen van oude verdwenen bedrijven, zoals een bakkerij, smederij, kapper en dergelijke. Een maquette toont het Eext van 1754.

Adres:
Middenstraat 3
9463PP Eext
0592 263 174


Klootschieten

Een klootschiet parcours van ongeveer 4 km lang. Het uitzicht hier is adembenemend. Niet alleen is het spelletje erg leuk. De ambiance maakt het helemaal af.

Adres:
Schipborgerweg 7
9483PH Zeegse
0592 541 618


Sprookjeshof

Het Sprookjeshof in Zuidlaren is een actief dagje weg voor het hele gezin! Niet alleen in het sprookjesbos, bij de kinderboerderij of op de speeltoestellen buiten, maar ook in de mega indoor speeltuin is er genoeg te doen. Meer dan 25 sprookjes worden tot leven gebracht, van Doornroosje en Roodkapje tot de blauwe Smurfen.

Adres:
Groningerstraat 10
9471AR Zuidlaren
050 409 12 12


Museum de Buitenplaats

Museum De Buitenplaats is een museum voor figuratieve kunst in de breedste zin van het woord in de plaats Eelde. Het museum bestaat uit een museumpaviljoen, waar jaarlijks vier wisselexposities worden georganiseerd, een museumtuin met sculpturen en historische appelhof, een 17e- eeuws Nijsinghhuis met bijzondere wandschilderingen en een museumcafé. Naast exposities organiseert het museum diverse culturele activiteiten, waaronder podiumevenementen in het museumpaviljoen en op het buitenpodium.

Museum de Buitenplaats >>

Adres:
Hoofdweg 76
9761EK Eelde
050 309 5818


Suptropisch zwembad De Bonte Wever

In subtropisch zwembad De Bonte Wever in Assen is wel erg veel te beleven. Zo is er een wildwaterkreek, een glijbaan, en een golfslagbad. Kleine kinderen beleven uitbundige waterpret in het peuterbad en op warme dagen kun je terecht in het buitenbad. Vergeet een bezoekje aan de sauna niet; dit valt onder de standaard entree.

Adres:
Stadsbroek 7
9405BK Assen
0592 356 000


Nationaal Gevangenismuseum

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop we straffen, is door de eeuwen heen flink veranderd. Weet jij hoe een gevangenis er vroeger uitzag? En hoe men omging met gevangenen? In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Je vind er echte slaapkooien en een modern cellenblok en je mag overal in. Maak ook een rondrit in een echte Boevenbus!

Adres:
Oude Gracht 1
9341AA Veenhuizen


Museum de Ar

Bekijk tijdens een bezoek aan restaurant de Ar in Westerbork een particuliere verzameling in een klein museum, met onder meer een arrenslede uit 1720, een Gronings kruidenierswinkeltje, een Drentse kamer met bedsteden en turfkachel, een Gelders interieur, een Zuid-Hollandse kaasmakerij en speelgoed.

Adres:
Hoofdstraat 42-44
Westerbork


Hijkerveld

In Hijkerveld wandel je door de grootste heidevelden van Drenthe. Tijdens de wandeling zie je prachtige kuddes heideschapen grazen over de velden. Ook kom je onderweg overblijfselen tegen uit de prehistorische tijd zoals vuurstenen werktuigen. Voor de fietsliefhebbers is er ook een fraaie fietsroute uitgezet.

Adres:
Hijkerweg 1
9415AA Hijken
0592 313 552


Radiosterrenwacht Westerbork

Radiosterrenwacht Westerbork in Zwiggelte, Drenthe is een educatief en leuk uitje voor iedereen die het heelal wilt bestuderen. Bij Radiosterrenwacht vind je 14 telescopen, die samen één grote telescoop simuleren. Combineer je bezoek aan de Radiosterrenwacht met een wandel- of fietstocht door de mooie en historische omgeving van Zwiggelte.

Adres:
Schattenberg 1
9433TA Zwiggelte
0521 595 100


Herinneringskamp Westerbork

Het verhaal van meer dan honderdduizend kinderen en volwassenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het doorgangskamp Westerbork in Hooghalen verbleven wordt verteld in het Herinneringscentrum. Drie kilometer hier vandaan ligt het voormalige kampterrein met de woning van de commandant, werkbarak 56, wagons en indrukwekkende monumenten.

Adres:
Oosthalen 8
9414TG Hooghalen
0593 592 600


Reviews

9.3

B.Hoeksema Ellerie
03-07-2018

We moment er ieder jaar een weekend, Geweldig park, we hebben meerdere parken gehad. Dit park is voor ons het mooiste park..

8.9

Carla
17-12-2015

Een bijzonder park

Drenthe is 1 van onze favoriete provincies. We gaan er graag fietsen en hebben hier dan ook al heel wat vakantieparken gezien. Land van Bartje is toch wel onze favoriet. Op geen enkel ander park kun je zo mooi verblijven in de sfeer van Borger-Odoorn. Wat ook lekker is, is dat je vanaf het park leuke fietstochten kan ondernemen. Wat ons betreft is de omgeving van Land van Bartje het mooiste stukje van Drenthe. Verder zijn de huisjes erg luxe en mooi wat dan ook weer zorgt voor een lekker stukje comfort.

Deze website gebruikt cookies, meer info