Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Disneyland Paris

Park in het kort


Disneyland Parijs staat helemaal bol van de vele attracties en is voor jong en oud dan ook een belevenis op zich. Vanaf de vele hotels kun je dagen genieten van de 2 Disney parken: Lees uitgebreide omschrijving.

Disneyland Paris Boeken

Meestal geboekt via:

Of check de actuele last minutes

Uitgebreide omschrijving

Disneyland Parijs staat helemaal bol van de vele attracties en is voor jong en oud dan ook een belevenis op zich. Vanaf de vele hotels kun je dagen genieten van de 2 Disney parken:

  • Disneyland Park
  • Walt Disney Studio Park

Niet 1 park vol vermaak en entertainment dus, maar 2. Zeker voor kinderen is een verblijf in Disneyland Parijs een onvergetelijke belevenis, waar ze nog jaren over zullen praten. We nemen daarom ook de 2 Disney parken in het kort met je door.

Disneyland Park

Het Disneyland Park is het park met de meeste attracties. Het thema van dit park is: Avonturen en klassieke verhalen. Er is hier ontzettend veel te doen, waardoor je zeker weet dat je aan 1 dag op dit park zeker niet genoeg hebt. Een aantal voorbeelden van attracties:

Alice’s Curious Labyrinth

Beleef een waar avontuur in Wonderland en ga ook hier ook de uitdaging aan. In Alice’s Curious Labyrinth wordt je namelijk uitgedaagd om het te redden tot het kasteel van de Hartenkoningin. Tijdens deze uitdaging loop je door het hol van het Witte Konijn en uiteindelijk eindig je aan de andere kant van het Krakelwoud.

Arcade Beta

Een futuristische speelhal, gelegen middenin Discoveryland. Hier kun je videogamen en vind je dans- en autosimulatoren en ook traditionele speelhal automaten.

Autopia

Op een veilige manier echt autorijden voor kinderen. Dit kan in Autopia. Futuritische auto’s met een werkend stuur en gaspedaal. Onder het voertuig zit voor de veiligheid een geleiderail. Met deze auto’s kun je lekker racen door een kleurrijk landschap.

Blanche-Neige et les Sept Nains

Vanuit een mijnwagentje ontdek je in Blanche-Neige et les Sept Nains het sprookje Sneeuwwitje. Het sprookje waarin de zeven dwergen haar hielpen de boze koningin te verslaan. Dit alles in een prachtig vormgegeven decor.

Buzz Lightyear Laser Blast

Een ruimtespel, waarbij je de strijd aanbint met de wrede keizer Zurg. Deze keizer steelt batterijen van onschuldig speelgoed voor zijn vernietigingswapen. Als Junior Space Ranger heb je de taak om Keizer Zurg te bestrijden.

Casey Jr. - le Petit Train du Cirque

Een treinrit in een speciale vrolijke trein langs allemaal beroemde sprookjeshuizen uit klassieke Disney-animatiefilms. De locomotief komt overigens uit het de animatiefilm Dumbo.

Discovery Arcade

Hoe zag men vroeger de toekomst? Een galerei met allemaal bizarre uitvindingen, geheel verlicht met gaslampen. Ook vind je hier allerlei posters en vitrines. Heel apart en bijzonder om een keer gezien te hebben.

Disneyland Railroad

Een 20 minuten durende treinreis in een authentieke stoomtrein. Naast dat deze treinreis erg leuk is, is deze rit ook heel handig om je over Disneyland te verplaatsen.

Horse-Drawn Streetcars

Een paardentram, waarin je mee kan rijden door het klassieke Main Street U.S.A. Een bijzondere rit in deze paardentram voelt ook nog eens heel koninklijk.

it's a small world

Een bootreis van 10 minuten over de Seven Seaways Waterway. Een reis langs een veelkleurig decor. Heel apart om mee te maken.

La Galerie de la Belle au Bois Dormant

Via een stenen trap kom je in het Sleeping Beauty Castle. Hier kun je je voor laten lezen uit het beroemde sprookje “Doornroosje”. Niet alleen met gesproken tekst, maar ook aan de hand van illustraties.

Le Carrousel de Lancelot

De zeer spectaculaire draaimolen op Disneyland. Als ridder trek je een harnas aan en spring je op een paard, voor een sprookjesachtige rit.

Le Pays des Contes de Fées

Vaar door een schitterend decor van huizen en dorpen uit klassieke Disneyfilms in miniatuur uitgevoerd. Dit alles in een kleurrijke boot, die plaats biedt aan 15 personen.

Les Mystères du Nautilus

Een ontdekkingsreis door Discoveryland vanuit een onderzeeër. Bekijk de wereld zoals hij is 20.000 mijl onder zee en ontdek de vele zeemandgeheimen.

Les Voyages de Pinocchio

Bekijk vanuit een speciale houten kar Pinoccio in het poppentheater. Er gebeurt van alles en ook dit is een waar avontuur.

Liberty Arcade

Het verhaal van het Vrijheidsbeeld. Oude foto’s, tekeningen en vitrinekasten. Hier leer je wat de link is tussen Frankrijk en Amerika.

Mad Hatter's Tea Cups

Neem plaats in een theekopje en beleef een dolle rit onder begeleiding van feestmuziek. De dolle rit vindt plaats rondom een reuze theepot.

Main Street Vehicles

Neem plaats in een legendarisch voertuig vanuit de afgelopen 100 jaar en maak een nostalgisch ritje naar Town Square. Onderweg kom je langs allerlei panden die geheel zijn opgebouwd in victoriaanse stijl.

Meet Mickey Mouse

Mickey Mouse is het goochelen en jij hebt de kans 1 van zijn magische trucs te ontdekken.. Je mag zelfs mee de kleedkamer van Mickey Mouse in voor een meet & greet. Hier vertelt hij je meer over zijn trucs.

Orbitron®

Vlieg door een stelsel van planeten tot aan de verste uithoekjes van de ruimte in een retroritje. Je bent de kapitein op het ruimteschip en natuurlijk bepaal jij hiermee hoe hoog het ruimteschip vliegt.

Pirates of the Caribbean

Wordt een piraat en maak onderdeel uit van “Pirates of the Caribbean”. Rennen door donkere steegjes die beschadigd zijn door een oorlog, ontsnappen in het licht van de maan en klimmen aan boord van een echt piratenschip.

Princess Pavilion

Ga op de foto als een echte Disneyprinses. Een fotomoment in een echt koninklijke setting.

Sleeping Beauty Castle

Een plaats waar alle dromen uitkomen. Het kasteel van Doornroosje. Een erg bijzonder bouwwerk van maar liefst 50 meter hoog, compleet met torenspitsen, sierlijke torentjes, glas- in loodramen en wandkleden.

Deze website gebruikt cookies, meer info