Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Zelfrijdende bezorgrobot op Landal Landgoed 't Loo

Zelfrijdende bezorgrobot op Landal Landgoed 't Loo

Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek maakt geschiedenis met de lancering van Europa's eerste zelfrijdende bezorgrobot op een vakantiepark. Deze innovatieve robot, ontworpen om het team van het park te ondersteunen bij het afleveren en ophalen van linnengoed in recreatiewoningen, markeert een mijlpaal in de integratie van autonome technologieën binnen de recreatieve sector.

Landal GreenParks, bekend om zijn voortdurende inzet voor innovatie, heeft langdurig samengewerkt met partners zoals schoonmaakorganisatie Novon, technologieontwikkelaar Dutch Automated Mobility (DAM), en de Estlandse producent van robotvoertuigen, Clevon. Deze samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van een multifunctionele bezorgrobot die een breed scala aan taken kan uitvoeren, van het afleveren van schoon bedlinnen tot het bezorgen van boodschappen en gereedschap.

De start van deze pilot op Landal Landgoed ‘t Loo is slechts het begin van Landal GreenParks' visie om bezorgrobots op meerdere vakantieparken en in verschillende aspecten van de dagelijkse operatie in te zetten. De bezorgrobot op het Gelderse vakantiepark biedt niet alleen efficiëntie en gemak, maar versterkt ook de menselijke interactie in plaats van deze te vervangen, wat een voorbode is van de toekomst van hospitality services.

Jeroen Mol, operationeel directeur van Landal GreenParks, benadrukt het belang van technologische vooruitgang in de recreatiesector: "Onze wereld ziet steeds meer innovatieve technologische oplossingen die het leven makkelijker maken. Met deze zelfrijdende bezorgrobots introduceren we opnieuw innovatieve oplossingen die het verblijf voor onze gasten gemakkelijker maken."

De bezorgrobot, ontwikkeld door Clevon, is een lichtgewicht voertuig van 500 kilo en meet 2,5 meter in lengte, 1,15 meter in breedte, en 1,6 meter in hoogte. Met een 100% elektrische aandrijving kan de robot vijf uur lang opereren op één batterijlading en heeft hij een bereik van 70 kilometer. Opmerkelijk is dat de robot zichzelf in slechts 45 minuten kan opladen van 20% naar 80% batterijcapaciteit.

De pilotfase loopt tot midden februari 2024, waarbij de bezorgrobot gedurende de kerstvakantie zijn debuut maakt. Deze testperiode biedt waardevolle inzichten in de integratie van autonome technologieën binnen de dagelijkse dienstverlening op het vakantiepark. Momenteel rijden er wereldwijd slechts 25 van deze bezorgrobots, en deze primeur op Landal Landgoed ’t Loo markeert niet alleen de eerste in Nederland, maar ook de eerste op een recreatiepark.

Met DAM als specialist op het gebied van zelfrijdende technologie en Clevon als producent van autonome voertuigen, wordt deze innovatieve stap gezien als een veelbelovende introductie van bezorgrobots in de recreatiesector, waarvan de toekomst verder zal worden bepaald door de feedback van gasten en de operationele gegevens uit deze baanbrekende pilot.

Deze website gebruikt cookies, meer info