☰ Menu
 
 

Beleef Denemarken vanaf een vakantiepark

Beleef Denemarken vanaf een vakantiepark

Naar een vakantiepark in Denemarken? Super leuk! Maar, waar houd ik allemaal rekening mee? Wat moet ik zien en is het wel leuk voor de kinderen? Jazeker! Denemarken is gastvrij, kindvriendelijk. Een land dat je zeker eens in je leven gezien moet hebben! Gelukkig zijn er erg leuke vakantieparken in Denemarken te boeken, waardoor je altijd slaagt een goede uitvalsbasis te vinden om Denemarken eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Kindvriendelijke bezienswaardigheden in Denemarken

Denemarken kent vele verschillende bezienswaardigheden. Deze zijn verspreid door het hele land. Bij Denemarken denk je al snel aan Kopenhagen en Legoland, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden.

Vikingstad Ribe

Denk bijvoorbeeld aan de Vikingstad Ribe, waar je terug in de tijd van de Vikings gebracht wordt. Er zijn niet alleen mensen uit de oude Vikingtijd aan het werk, ook zelf kan je de leukste dingen zelf ervaren. Heb je ooit gedacht aan het schieten met een landboog en het bakken van brood? Het kan hier allemaal! Ook leuk om te weten: van mei tot en met september worden er dagelijks gratis stadswandelingen gegeven.

Kasteel Egeskov

Wat ook een erg leuk is om eens te bezoeken is kasteel Egeskov. Daar zijn allerlei activiteiten te doen die erg leuk zijn voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een klimtocht door de bomen die je kinderen geweldig zullen vinden! Voor de iets oudere kinderen is er een segwaytour in het thema van ridders. Ook het kasteel zelf is een echte must see. Er is veel te doen en te zien!

Het eiland Rømø

Voor wie een lange strandwandeling wil maken of een actief dagje naar zee wil is er het eiland Rømø. Het eiland heeft een groot, breed strand waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of van de rust kunt genieten. Ook is het strand uiterst geschikt voor kinderen, omdat ze er lekker kunnen ravotten en zandkastelen kunnen maken. De ideale plek voor een dagje vol plezier aan het strand!

Dagje Kopenhagen

Om het echte Deens gevoel te krijgen biedt een dagje Kopenhagen, of København zoals de Denen het zelf noemen, uitkomst. In Kopenhagen zijn genoeg dingen te zien en te ondernemen. Zo is er bijvoorbeeld het bekende beeld van De Kleine Zeemeermin. Wist je trouwens dat de wisseling van de wacht niet alleen in Londen te zien is? Elke dag om 12 uur vindt de wisseling van de wacht plaats bij paleis Amalienborg. Een leuke voorstelling voor jong en oud. Verder is er onder andere de dierentuin van Kopenhagen die garantie biedt voor een leuke dag weg met de kids.

LEGOLAND in Billund

En de echte LEGO fan, die is natuurlijk te vinden in LEGOLAND. LEGOLAND ligt in het plaatsje Billund en is, zoals de naam al verklapt, een groot park gemaakt van LEGO. Naast het bewonderen van de bouwwerken die allemaal gemaakt zijn van Lego, zijn er ook heuse attracties te vinden! Gohst-the haunted house, de Polar X-plorer en de LEGO® NINJAGO® ride zijn hier voorbeelden van. Een perfect dagje uit voor het hele gezin!

Wat maakt Denemarken anders dan Nederland?

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen Nederland en Denemarken, zijn er ook een aantal duidelijke verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de taal en het betalen met de Deense Kroon in plaats van de Euro. Mocht je denken dat wij in Nederland koude winters hebben, ga dan vooral eens in de winter naar Denemarken. Daar waan je je pas in een strenge winter.

Denemarken heeft ongeveer 5,5 miljoen inwoners. Het land zelf is een stuk minder dichtbevolkt dan Nederland. Als je met de auto door het land rijdt zal het je opvallen dat het een heel stuk relaxter rijden is dan in Nederland. Zodra je om je heen kijkt lijk het misschien alsof je je in Nederland waant vanwege de vlaktes en de weilanden, maar wie goed kijkt ziet toch echt wel duidelijke verschillen met Nederland.

In Denemarken zie je erg veel margrieten en koolzaad in de velden. Dat is iets wat we in Nederland niet bepaald terugzien. Bovendien is het Deense landschap natuurlijker dan het Nederlandse landschap. De echte natuurgenieter kan zijn geluk hier dan ook niet op!

Wat is er zo leuk aan Denemarken?

Wat Denemarken zo ontzettend leuk maakt heeft te maken met heel veel factoren. De mensen zijn ongelooflijk gastvrij, het land is prachtig en de steden hebben iets warms waardoor je je snel thuis voelt. Het landschap is adembenemend, vooral bij de Waddenzee. Het fijne aan Denemarken is dat de Denen nooit te beroerd zijn je iets over hun land te vertellen of je op weg te helpen. Het zijn trotse mensen die blij zijn dat je naar hun land bent afgereisd en dat stralen ze uit! Dat maakt een bezoek aan Denemarken nog specialer.

Waarom is Denemarken zo leuk voor kinderen?

Denemarken is een uitermate kindvriendelijk land om naar af te reizen. Er zijn zoveel leuke bezienswaardigheden en uitstapjes om met kinderen te bezoeken of te maken. Kinderen beleven de tijd van hun leven aan zee, in de dierentuin, bij kasteel Egeskov en in LEGOLAND.

Maar voor het vermaak van je kinderen hoef je in Denemarken niet ver weg te gaan. Verblijven op vakantieparken biedt vaak al meer dan voldoende vertier voor de kinderen. De parken zijn voorzien van grote speeltuinen en hebben bijna allemaal een animatieteam tot hun beschikking. Juist daarom is het zo voordelig om op een vakantiepark te verblijven.

Verblijven vakantieparken in Denemarken

Je kunt op verschillende manieren overnachten. De laatste jaren kiezen veel mensen ervoor om naar een hotel of appartement te gaan. Toch is het, als je met kinderen reist, veel leuker om met het hele gezin naar vakantieparken te gaan.

De vakantieparken in Denemarken hebben erg veel leuke dingen te bieden voor de kinderen. Er zijn vaak erg veel leuke faciliteiten te vinden, zoals subtropische zwembaden, speeltuinen en nog heel veel meer. Ook is een vakantiepark dé plek voor kinderen om leeftijdsgenootjes te ontdekken. Bekijk ons overzicht van Vakantieparken in Denemarken.

Deze website gebruikt cookies, meer info