Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 10 Vakantieparken in de omgeving van Zwolle

Top 10 Vakantieparken in de omgeving van Zwolle

Zwolle is een stad waar het leeft en ligt precies op de rand van de Veluwe, dat weer behoort tot 1 van de meest toeristische gebieden van Nederland. Zwolle is een stad met een rijke cultuur, wellicht komt ook doordat de stad min of meer de grens vormt tussen midden Nederland en noord Nederland. De stad op zich is zeker een bezoek waard, daarnaast kent Zwolle met restaurant De Librije 1 van de beste restaurants van Nederland. Het restaurant staat al jaren steevast aan de top.

Ook qua bezienswaardigheden raak je in Zwolle niet snel uitgekeken, want er zijn diverse musea. Wil je eens rondgeleid worden door Zwolle, dan kun je altijd meedoen met een stadswandeling. Lekker een dagje winkelen? In Zwolle vind je zoveel winkels dat je het vaak niet in 1 dag zult redden. Tevens is Zwolle goed voorzien qua parkeergelegenheid. Je kan rondom het hele centrum vrij goed parkeren en ook vanaf het centraal station is het slechts 10 minuten naar het centrum van deze Hanzestad.

Vakantieparken in de buurt van Zwolle

Op vakantie gaan in de omgeving van Zwolle kan een erg goed idee zijn, in de buurt heb je namelijk heel veel. Je kan lekker naar de stad, maar ook de prachtige natuur van de Veluwe is vlakbij, genieten aan het water kan aan het Veluwemeer, of doe een rondvaart vanaf de nostalgische stad Elburg. Voldoende toeristisch mogelijkheden dus voor een heerlijke vakantie.

Mocht je graag een vakantie willen boeken in de regio van Zwolle, dan helpen we jou graag met onze Top 10 vakantieparken in de omgeving van Zwolle. Met het samenstellen van deze top 10 hebben we rekening gehouden met de volgende zaken:

  • Hoe uitgebreid is het vakantiepark
  • Hoe zijn de bungalows op het park
  • Wat is de afstand van het park tot de stad Zwolle

Zwolle kent flink wat vakantieparken in de regio, maar heel dichtbij zijn er slechts een paar te vinden. Maar ook op enkele kilometers van Zwolle vind je prachtige vakantieparken.

Inhoudsopgave

  1. Molecaten Park De Koerberg
  2. Landal Landgoed ’t Loo
  3. Vakantiepark De Luttenberg
  4. RCN De Jagerstee
  5. Buitenplaats Gerner
  6. De Veldkamp
  7. Waterpark Belterwiede
  8. Resort Zuiderzee
  9. Bospark De Schaapskooi
  10. De Leemkule

1. Molecaten Park De Koerberg

Ook gelegen op slechts een steenworp afstand van Zwolle, ongeveer even ver als Landgoed ’t Loo, vind je Molecaten Park De Koerberg. Naast dat er wel bungalows te huur zijn is dit voornamelijk een camping. Er staan op De Koerberg slechts 11 bungalows. Deze bungalows zijn niet bepaald de meest luxe vakantieaccommodaties die er in het land te vinden zijn, maar ze bieden je wel echt een vakantiegevoel. De Koerberg ligt midden op een erg mooi stukje Veluwe bij de plaats Heerde. Zeker fietsers en wandelaars zullen hier niets tekort komen. Naast bungalows zijn er trouwens op De Koerberg ook nog chalets te huur. Erg leuk aan deze chalets is de riante veranda waarvan deze zijn voorzien. Qua faciliteiten is De Koerberg behoorlijk voorzien, al vind je er geen binnenzwembad. Bij mooi weer kun je wel lekker een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad. Verder je op het park een restaurant, bowlingbanen, een snackbar, winkeltje en diverse andere faciliteiten. Tijdens de schoolvakanties worden de kinderen op De Koerberg vermaakt door het animatieteam.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Molecaten Park De Koerberg

2. Landal Landgoed ’t Loo

Landal Landgoed ’t Loo is onomstotelijk een topper in de regio van Zwolle. Zeker als je met het hele gezin op vakantie wilt. In de eerste plaats: Het park ligt op slechts enkele kilometers van de stad Zwolle. Even een paar uurtjes genieten van het Zwolse stadsleven behoort dus tot de mogelijkheden en heb je geen zin om in de auto te stappen, zou je dit zelfs op de fiets kunnen doen. Daarnaast is Landgoed ’t Loo simpelweg 1 van de leukste vakantieparken van Nederland. Zowel het centrum van het park, de bungalows als ook de opzet van het park zijn werkelijk uniek. Rondom een L-vormige recreatieplas vind je een groot deel van de bungalows, daarnaast kijk je vanuit de restaurants in het parkcentrum over de recreatieplas heen. Voor de kinderen is er enorm veel te doen op Landgoed ’t Loo en door de open, sfeervolle opzet van het parkcentrum is Landgoed ’t Loo ook gewoon een gezellig park. Daarnaast ben je vanaf het park ook snel n het stadje Elburg. Officieel ligt Landgoed ‘t Loo op de Veluwe, het park is ook zeker groen, maar het ligt wel iets verder van de mooiste plekjes van de Veluwe dan veel andere parken. Voordeel is wellicht dat als je op dit park verblijft, je misschien niet heel veel van het park af wilt, omdat er genoeg te doen is.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Landal Landgoed 't Loo

3. Vakantiepark De Luttenberg

Een camping waar je ook een flink aantal bungalows kan vinden. Vakantiepark De Luttenberg ligt niet ver van de Sallandse Heuvelrug wat werkelijk een prachtig natuurgebied is. Helaas ligt De Luttenberg wel weer wat verder van Zwolle, maar na ongeveer een half uur rijden ben je wel in deze Hanzestad. De reden dat we Vakantiepark De Luttenberg ook hebben uitgekozen voor deze top 10 is simpel. Op het park vind je naast een erg goede sfeer, tal van faciliteiten die je vakantie een stuk leuker maken, zo is er binnen- en een buitenbad, de laatste is ook nog eens voorzien van een familieglijbaan. Het animatieteam houdt met veel plezier de kinderen bezig. Op het gebied van sport & spel kom je ook niets tekort en de sauna & wellness maken het vakantiegevoel compleet. Zelf koken? Alleen als je echt zin hebt, want lunchen en dineren kan ook in het restaurant en anders is de uitgebreide snackcorner er ook altijd nog. Kortom Vakantiepark De Luttenberg in de gelijknamige Overijsselse plaats is een erg compleet familiepark.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Vakantiepark De Luttenberg

4. RCN De Jagerstee

Als je van de Veluwe houdt, is de kans groot dat je Epe zult ervaren als een prachtige plek. Natuurlijk is dit de top 10 van vakantieparken in de omgeving Zwolle en De Jagerstee hoort hier dan ook absoluut in thuis. Sterker nog, we geven het park verdiend brons is deze top 10. De bosrijke locatie van RCN De Jagerstee is met recht uniek te noemen. Daarnaast ligt het park dichtbij het gezellige centrum van Epe. De bungalows op het park zijn een dagje ouder, maar desalniettmin altijd keurig gemoderniseerd en sfeervol ingericht zoals je op de parken van RCN mag verwachten. Daarnaast is de ligging erg vrij met veel privacy. Ook vind je op het stacaravans. Deze behoren tot de wat meer moderne uitvoeringen. Het verwarmde buitenzwembad is geopen van April t/m Oktober, daarnaast zijn er nog diverse andere faciliteiten, voornamelijk in de gezonde buitenlucht die je volop in deze regio kan vinden. Overigens is de supermarkt wel binnen, hier kun je terecht verse broodjes en andere boodschappen. Kortom: Een erg compleet park, dichtbij Zwolle in een prachtige bosrijke omgeving.

Check prijzen & beschikbaarheid voor RCN De Jagerstee

5. Buitenplaats Gerner

Een vakantiepark met alles erop en eraan. Gelegen in het prachtige Overijselse Vechtdal. We hebben het hier over Buitenplaats Gerner. Zwemmen in het binnen- of buitenzwembad, ontspannen in de sauna met saunatuin, spieren kweken in de fitnessruimte, of een een balletje slaan tijdens het squashen. Dit zijn kort de mogelijkheden die Buitenplaats Gerner te bieden heeft, maar dan hebben we het restaurant, de gezellige lounge en de mini-market nog niet genoemd. De vakantiewoningen op het park zijn daarnaast ook van een zeer behoorlijk niveau, maar je kan op Buitenplaats Gerner ook kiezen voor een chalet. Zwolle ligt op zowel 15 kilometer, als minuten rijden. Als je toch toe was aan fietsvakantie op een luxe vakantiepark, dan kun je dus net zo goed naar Zwolle fietsen.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Buitenplaats Gerner

6. De Veldkamp

Een gezellig chaletpark waar je als gast ook nog echt als gast behandeld wordt. Bungalowpark De Veldkamp is 1 van de vele parken in deze top 10 in het prachtige Veluwse Epe. Op De Veldkamp vind je veel chalets, zowel de wat oudere, als de wat meer moderne uitvoeringen. Alle chalets zijn overigens keurig onderhouden. Verder vind je een buitenzwembad en een pannenkoekenhuis. Niet het meest uitgebreide park, maar wel zeer geschikt om direct vanaf het park diverse wandelingen, of fietstochten te ondernemen. Zeker een aanrader voor als je snel in Zwolle wilt zijn en ook wilt genieten van 1 van de mooiste plekjes van de Veluwe. De hekkensluiter in deze top 10, maar absoluut een zeer geschikt park voor natuurgenieters.

Check prijzen & beschikbaarheid voor De Veldkamp

7. Waterpark Belterwiede

Luxe vakantiebungalows en  ook allemaal nog eens aan het water. Waterpark Belterwiede is zonder meer een heel bijzonder vakanatiepark. Het park bestaat uit diverse landtongen, waardoor alle bungalows gelegen aan het water. De rieten kappen op de bungalows maken het helemaal af. Je hebt van die vakantieparken die zich heel richten op veel faciliteiten en weer andere parken richten zich op luxe bungalows. Waterpark Belterwiede behoort tot de laatste categorie, al vind je er wel een cafetaria en een restaurant. Tevens kun je ook je eigen boot meenemen en aanleggen voor de bungalow. Als je van water houdt en graag de stad Zwolle wilt bezoeken, dan is dit het park waar je naar op zoek bent, of op zoek was natuurlijk, want je hebt het inmiddels gevonden. Zwolle ligt op ca. Een half uur rijden, dus er zijn parken die dichterbij Zwolle liggen, maar die bieden niet dit luxe gevoel en zo’n mooi samenspel met water.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Waterpark Belterwiede

8. Resort Zuiderzee

Een vakantiepark waar je energie van krijgt vanwege een heel aantal zaken, laten we beginnen met de unieke ligging. Resort Zuiderzee ligt aan het Veluwemeer en ook nog eens op 1 van de mooiste plekjes, de omgeving is namelijk erg bosrijk en in dit dit gebied op steenworp afstand ligt Walibi Flevo. Naast dat je natuurlijk lekker op het strand kunt liggen aan het Veluwemeer, biedt Rivièra Beach erg veel faciliteiten, de belangrijkste is hoogstwaarschijnlijk het subtropische zwembad, voorzien een 40 meter lange glijbaan, recreatieve sauna, Turks stoombad, whirpools, zonnekanon en een ligweide. Daarnaast worden er bepaalde perioden van het jaar leuke activiteiten in het zwembad georganiseerd. Natuurlijk ontbreken ook de bowlingbanen, de indoor speeltuin , het familierestaurant, de beachclub, de animatiehal en de airtrampoline niet. Voor de dagelijkse boodschappen hoef je het park niet af, want er is een flinke supermarkt, waar verse broodjes wel een specialisatie lijkt. Kortom: Rivièra Beach is een park waar het bruist, er is veel te doen en we sluiten ons aan bij wat Oostappen Vakantieparken zelf zegt: Vakantie voor iedereen. Dit klopt, maar 1 ding: Het park mist misschien een tikkie een wat luxe uitstraling.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Resort Zuiderzee

9. Bospark De Schaapskooi

Fietsers, wandelaars, gezinnen met kinderen. Eigenlijk kan iedereen zich prima vermaken op Bospark De Schaapskooi van Roompot Vakanties. 1 van de specials op het park is het speelkasteel, een trekpleister voor gezinnen met kinderen, wellicht ook de reden dat Koos Konijn het ontzettend druk heeft op dit park om de kinderen nog wat extra plezier te geven tijdens hun vakantie. Mocht je in de prachtige omgeving van Epe willen verblijven en kiezen voor Roompot De Schaapskooi, dan hopen we dat je je zwemkleding niet vergeet, want het park is voorzien van gezellig aangekleed binnenzwembad. Bang zijn dat je een niet te stillen honger krijgt van het zwemmen hoeft overigens niet, want het restaurant vind je naast het zwembad. De bungalows zijn niet de meest moderne vakantiebungalows die je je voor kan stellen, maar bieder wel enorm veel interactie met de prachtige natuur die Bospark De Schaapskooi rijk is. Conclusie: Een compleet, maar niet al te modern vakantiepark, de afstand tot Zwolle bedraagt ca. 28 kilometer.

Check prijzen & beschikbaarheid voor Bospark De Schaapskooi

10. De Leemkule

De Veluwe kent vele soorten bomen. Op ieder deel van dit prachtige natuurgebied vind je weer andere soorten bomen. Kenmerkend aan het noordoostelijk deel van de Veluwe zijn de vele naald- en loofbomen. Niet verwonderlijk dat je op Molecaten Park De Leemkule ook veel van dit soort bomen kan vinden. Het park ligt namelijk op dit deel van de Veluwe en hierdoor ook niet ver van Zwolle. Verblijven op De Leemkule kun je in 1 van de vele bungalows. Een aantal hiervan hebben ook echt bijzondere Veluwse uitstraling. Qua luxe verschillen de bungalows nogal, maar je hebt dan ook wel flink de keuze. Op het park bevindt zich een restaurant, binnenzwembad, buitenzwembad en heel veel andere faciliteiten. Kortom Molecaten Park De Leemkule is haar vermelding in deze top 10 van vakantieparken rondom Zwolle meer dan waard!

Check prijzen & beschikbaarheid voor Molecaten Park De Leemkule

Deze website gebruikt cookies, meer info