Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 10 leukste uitstapjes in Limburg

Top 10 leukste uitstapjes in Limburg

De top 10 leukste uitstapjes in Limburg op een rij. Natuurlijk kun je in Limburg overal genieten van het heuvelachtige landschap. Toch biedt Limburg meer! Je vindt hier namelijk ook prachtige bezienswaardigheden, attractieparken en musea. Niet voor niets is Limburg dan ook 1 van de populairste vakantieprovincies van ons land. Mede hierom vind je in Limburg veel uitgebreide vakantieparken. Verblijf je op 1 van deze parken? Dan is het handig dit lijstje eens door te nemen, om alles te halen uit verblijf in deze prachtige provincie.

Attractiepark Toverland

Met zowel jonge als oudere kinderen is Attractiepark Toverland een leuk uitstapje. Het attractiepark bestaat uit vier delen: Land van Toos, Magic Forest, Troy Area en Magische Vallei. Het hele jaar door kun je met jonge kinderen uitstekend terecht in de eerste twee delen. De andere gedeelten van het park zijn bij mooi weer geopend. Met de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux, een houten schip, een wildwaterbaan en een draaiende achtbaan biedt het park volop spanning. Voor jongere kinderen zijn er onder andere voorstellingen, een draaimolen en bobsleetjes.

Kasteel Valkenburg

De ruïne van Kasteel Valkenburg torent hoog boven de vestingstad uit. Het is dan ook de enige hoogteburgt in Nederland. Tijdens een bezoek kun je tevens de Fluweelengrot bezoeken. Dit is een ondergronds gangenstelsel onder de kasteelruïne dat al sinds de 11e of 12e eeuw bestaat, vol wandschilderingen en sculpturen. Kinderen van 4 tot 12 jaar verkennen de ruïnes en Fluweelengrot aan de hand van een spannende speurtocht. Ook kun je de hoogte in en een ritje maken met de kabelbaan van Valkenburg. Spanningzoekers kunnen na een tocht met de kabelbaan met de rodelbaan weer naar beneden. Daarnaast kun je het hele jaar door op verschillende data van vogelshows genieten.

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is naast Nationaal Park De Meinweg en Nationaal Park De Grote Peel 1 van de drie nationale parken van Zuid-Limburg. Hier maak je de mooiste wandelingen te midden van de rust van de natuur. Ook met een rolstoel zijn er verschillende routes die kunnen worden gevolgd. Met bossen, groene en paarse heiden en rivierdalen is dit een prachtig gebied. Het gebied dankt zijn naam aan de stuifzandruggen ofwel paraboolduinen die er liggen. Het bestaan van deze duinen voert terug tot aan het einde van de laatste ijstijd. Op de oude sluis kun je terecht voor een drankje na een lange wandeling.

Fort Sint Pieter Maastricht

Op de Sint Pietersberg in Maastricht staat het statige Fort Sint Pieter. Hier kun je jezelf rond laten leiden langs de schietgaten, kanonnengalerij en de waterput. Het fort is ruim 300 jaar oud en voor een groot deel intact. Andere delen zijn uitstekend gerestaureerd. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad Maastricht en het landschap. Het Sint Pieterspad eindigt bij Fort Sint Pieter en nodigt uit tot een wandeling in de omringende natuur. Leg bijvoorbeeld samen de laatste etappe af voorafgaand aan een bezoek aan het fort. Waarna je in het restaurant bij het fort een drankje kunt nuttigen.

GaiaZOO

Ga in deze dierentuin aapjes kijken, of vergaap je aan de vele vogelsoorten, roofdieren, hoefdieren, vissen en knaagdieren. Hier ontmoet je neushoorns, zebra’s, cheeta’s, wolven, giraffes en vele andere dieren. Daarnaast kunnen de kinderen klimmen en klauteren in de enorme DinoDome. Dit indoor speelpark voert ze over een onbewoond eiland en door een nettenwoud. Ook in de buitenlucht is er een speeltuin en de JungleTour waar het hele gezin tussen de bomen kan klimmen. Daarnaast kun je een rondleiding boeken waarbij je onder leiding van een gids de verschillende diersoorten in GaiaZOO bekijkt.

Oorlogsmuseum Overloon

In Oorlogsmuseum Overloon kom je meer te weten over de Tweede Wereldoorlog met de tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Deze laagdrempelige tentoonstelling aan de hand van acht persoonlijke verhalen geeft ook kinderen een goed beeld van de Tweede Wereldoorlog. Naast het verhaal van de Slag bij Overloon en de bevrijding van Venray bezichtig je hier verschillende tanks en legerattributen. Het nieuwe vliegtuig C-47 laat je een geallieerd transportvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog van dichtbij zien.

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt in Vaals is erg bekend. Je staat hier op de grens van België, Duitsland en Nederland. Naast een restaurant, vind je hier diverse speeltuinen, het labyrinth, een herberg en een snackbar. De toegang is gratis, dus even een bezoek brengen aan deze bijzondere plek is ook voor je portemonnee een goed idee.  Een bezoek aan het Drielandenpunt is een goed idee voor alle leeftijden. Tip: Een erg uitgebreid park vlakbij het Drielandenpunt is Landal Hoog Vaals. Zeker voor een verblijf met kinderen is dit park een aanrader.

MergelRijk

MergelRijk is een eeuwenoude grot met een rijke historie. Er wordt verteld hoe de grotten hier zijn ontstaan, wat er vroeger mee werd gedaan en waar mergel voor wordt gebruikt. Naast mergelbeelden en zandsculpturen van miniatuur tot levensgroot, bekijk je films van onder andere de Zandtovenaar. Voor kinderen zijn er speurtochten en een te behalen diploma. Samen met je kinderen maak je een eigen kunstwerkje uit mergel. De steenkolenmijn van Valkenburg is intern verbonden met het MergelRijk. Deze 100 jaar oude model-steenkolenmijn is ook zeker een bezichtiging waard tijdens je bezoek aan MergelRijk. Hier staan nog werkende machines en kun je een rondleiding door ex-mijnwerkers boeken.

Museum Romeinse Katakomben

In dit ondergrondse gangenstelsel in Valkenburg komt het verborgen Rome tot leven. De gangen zijn een nauwkeurige replica van delen van de catacomben in Rome. Onder leiding van een gids word je door het gangenstelsel en de grotten geleid en geïnformeerd over de geschiedenis. De Katakomben zijn goed begaanbaar en vertolken de enorme catacomben in het klein. Met een kaars in de hand loop je langs replica’s van graven van gewone burgers en enorme grafkamers van rijke Romeinen. Bezichtig onderweg de prachtige beelden en indrukwekkende fresco’s.

Wereldtuinen Mondo Verde

Mondo Verde is een thema- en attractiepark dat maar liefst 25 hectare beslaat. Bezoek de internationale tuinen met de bijbehorende flora, fauna en cultuur. De tuinen zijn zeer zorgvuldig vormgegeven, van woestijn en tropenpark tot Japanse tuin met bijbehorende Japanse kraanvogels. Naast prachtige wandelingen tussen al dat natuurschoon kunnen kinderen zich vermaken in de vele speeltoestellen in het park. Naast een klimvulkaan, waterattractie Nautic Jet en de kabelbaan Sky Dive heeft het park een eigen achtbaan.

Deze website gebruikt cookies, meer info