☰ Menu
 
 

Waarom moet ik bij Center Parcs toeristenbelasting betalen?

Waarom moet ik bij Center Parcs toeristenbelasting betalen?

Toeristenbelasting betalen als je een park van Center Parcs boekt is vaak een wat minder leuke bijkomstigheid. Helaas, moet ook Center Parcs toeristenbelasting afdragen aan de gemeente en is dus verplicht toeristenbelasting te heffen. Waarom en hoeveel. We leggen het je graag even uit.

Toeristenbelasting, een lokale heffing

Toeristenbelasting is een lokale heffing, ingesteld door de gemeente of de provincie. Hiermee worden voorzieningen gefinancierd die veel door toeristen gebruikt worden.

Je betaalt toeristenbelasting als je verblijft in een gemeente waar je niet staat ingeschreven. Bijvoorbeeld als je slaapt in een hotel of Bed and Breakfast maar ook als je een bungalow boekt bij Center Parcs. Dit geldt ook wanneer je een zakelijke reis maakt.

Hoeveel toeristenbelasting betaal ik in welk park?

Hoeveel toeristenbelasting betaal ik bij Center Parcs?

De hoogte van de toeristenbelasting verschilt per plaats. Lokale overheden bepalen zelf of zij toeristenbelasting heffen en hoe zij dat tarief vervolgens berekenen. Het kan zijn dat het om een vast bedrag per verblijf gaat of dat er een percentage van de overnachtingsprijs wordt gerekend. Een gemeente regelt de hoogte van de toeristenbelasting in een plaatselijke verordening. Zo'n verordening is bij de betreffende gemeente op te vragen of in te zien.

Als een gemeente veel toeristen krijgt dan maken ze automatisch ook meer kosten. Bijvoorbeeld schoonmaakkosten voor het strand of extra onderhoud aan de wegen door intensief gebruik.

Deze website gebruikt cookies, meer info