Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Leven in Zee-bad op Center Parcs De Kempervennen

Leven in Zee-bad op Center Parcs De Kempervennen

Altijd al willen snorkelen in tropische wateren? Daarvoor hoef je echt niet naar de tropen: het kan gewoon bij Center Parcs De Kempervennen! In de Aqua Mundo vind je het Leven in Zee-bad. Hier kan je snorkelen en getuige zijn van een tropische onderwaterwereld. En wat zo fascinerend is: het hoeft niet alleen bij snorkelen te blijven!

Het Leven in Zee-bad is tropisch mooi

In de tropische onderwaterwereld van dit Leven in Zee-bad zwemmen siervissen rond, die gehuisvest zijn in ruime aquaria. Hun leefomgeving is zo getrouw mogelijk nagemaakt, waardoor zij zich helemaal op hun plaats voelen en jij daar getuige van kunt zijn. Zie hoe de vissen leven en eten en bewonder hun mooie omgeving. Je kunt ook zien hoe de prachtige dieren worden gevoerd. Center Parcs geeft zijn gasten hiermee een stukje tropen "cadeau". Je zwemt in het Leven in Zee-bad in Aqua Mundo van De Kempervennen tussen grote zoutwateraquaria door, waarbij je een goed zicht hebt op de wereld van de vissen.

Meer dan Vijftig verschillende vissoorten

Maar liefst vijftig verschillende soorten vissen zwemmen rond in de grote zoutwateraquaria. Hierbij kan je denken aan de witvinhaai, aan kogelvissen of aan zebravissen. Ook de discusvis en de citroenvis zijn bewoners van dit bad. Door de manier waarop het bad is aangelegd lijkt het net alsof je echt onder zee bent. Het lijkt alsof je door inhammen en spleten van rotsen heen kijkt en zo opeens een andere vissenwereld in kan kijken. De vissen zijn vooral afkomstig uit Zuidoost Azië zoals Singapore en Maleisië. Maar ook zijn er vissen uit Hawaï en Australië in De Kempervennen te vinden. In totaal leven er ongeveer 600 vissen!

Zwem in het Leven in Zee-bad tussen echt koraal

Dat koraal wordt bedreigd, is bij iedereen wel bekend. Daarom is Center Parcs De Kempervennen trots op zijn bad. En dat mag! Het koraal heeft het bij dit vakantiepark zo naar zijn zin, dat er stekjes van gemaakt kunnen worden en zo in andere aquaria geplant kunnen worden. De meeste koralen zijn lederkoralen en sterpoliepen. Dit is dus een prachtige plek om naast mooi gekleurde vissen ook de eveneens mooie koralen te bewonderen. Droom jij ook van een duik in deze fascinerende wereld? Wil je ook meer leren en lezen over deze boeiende tropische wereld? Boek dan gewoon een heerlijke vakantie bij De Kempervennen of ga er heerlijk een dagje zwemmen!

Bekijk bij Center Parcs adembenemende foto's en meer van het Leven in Zee-bad

De Kempervennen denkt aan het milieu

Natuurlijk wil het vakantiepark zijn gasten verwennen en iets moois bieden. Maar Center Parcs De Kempervennen wil meer. Het draagt ook de natuur een warm hart toe en werkt dan ook samen met het WNF. Het bad hoopt dat mensen door hun ervaring in het Leven in Zee-bad meer gaan nadenken over het kwetsbare leven onder water. Daarnaast wordt er ook van alles uitgelegd bij de zeven thema's die het aquarium biedt. Het water wordt overigens ook zeer duurzaam gebruikt. Het gefilterde zoutwater (maar liefst 80.000 liter) is afkomstig uit de Oosterschelde en wordt dus steeds opnieuw gebruikt. Alleen als het nodig is wordt het water aangevuld.

Veel te doen in de Aqua Mundo van Center Parcs De Kempervennen

Uiteraard biedt de Aqua Mundo van Center Parcs De Kempervennen meer dan alleen dit prachtige Leven in Zee-bad. Je kunt er ook de wildwaterbaan af of een duikcursus volgen (ook voor kinderen!). Er zijn glijbanen en leuke baden voor de allerkleinsten. En wil je nog een keer naar de tropische vissen kijken? Let dan ook eens op letters...In het Leven in Zee-bad is er een letterspel waar iedere maand iemand iets mee kan winnen.

Bekijk bij Center Parcs adembenemende foto's en meer van het Leven in Zee-bad