☰ Menu
 
 

Hoe maak je van je achtertuin een speeltuin?

Hoe maak je van je achtertuin een speeltuin?

Veel thuiszitten zorgt voor kinderen die zich behoorlijk gaan vervelen. Gelukkig, hier zijn oplossingen voor, al heb je wel een beetje ruimte nodig in je achtertuin, uiteraard gecombineerd met een behoorlijk dosis creativiteit. Een goed idee is bijvoorbeeld een speeltuin maken van je eigen achtertuin. Qua beleving misschien niet wat de speeltuin op een vakantiepark te bieden heeft, maar in hun eigen speeltuin kunnen de kinderen wel lekker ieder verloren uurtje lekker tekeergaan. Omdat op vakantie gaan op dit moment een beetje lastig is, maakten we even een lijstje met leuke dingen voor in je achtertuin.

Een trampoline

Een eigen trampoline zorgt ervoor dat kinderen veel van hun energie overschot kwijtraken. Lekker springen en gek doen. Zeker een trampoline waar ze een beetje de ruimte hebben nodigt hier enorm toe uit. Er gaan de laatste tijd veel verhalen over uitverkochte trampolines, maar via Bol.com zijn er genoeg verkrijgbaar. Bekijk hier het overzicht.

Zandbakken

Een zandbak is voor peuters altijd leuk. Zeker omdat ze hierin niet alleen heel wat uren kunnen spelen, maar ook direct werken aan de ontwikkeling van hun creativiteit. Als je toch een zandbak in je tuin zet. Bestel dan ook gelijk vormpjes e.d. hiermee kunnen de kinderen echt lekker aan de hang. Houd er tevens rekening mee dat slepen met zand een heel gedoe kan zijn. Bedenk dus van tevoren even hoe je het zand op de juiste plaats krijgt. Zandbakken zijn er in allerlei formaten. Het hangt een beetje van je eigen tuin af welke het meest geschikt is. Bekijk hier de zandbakken bij Bol.com

Schommels

Het leuke van schommels is dat deze zowel binnen, als buiten kunnen. Al is buiten natuurlijk wel de meest ideale plek. Daarnaast heb je schommelstoeltjes waar zelfs baby’s in kunnen. Weleens geprobeerd? Ze zijn er namelijk stapelgek op. Schommels heb je in heel veel uitvoeringen. Belangrijkste is dat je bij het plaatsen van een schommel denkt om de veiligheid van je kind. Bekijk hier honderden direct leverbare schommels.

Glijbanen

Ook glijbaantjes doen het altijd goed. Van sommigen kun je zelfs een waterglijbaan maken. Daarnaast kun je sommige glijbanen ook nog eens combineren met een speelhuisje. Een dingetje om misschien op te letten is dat kinderen soms statisch kunnen zijn als ze van de glijbaan afkomen. Dit kan voorkomen worden als kinderen met hun voeten op de grond terecht komen. Qua glijbanen is het aanbod enorm. Ze zijn beschikbaar in veel formaten en prijzen. Bekijk hier het overzicht met glijbanen.

Een eigen zwembad

Je moet wel een beetje warm weer hebben, maar met een eigen zwembad zijn de meeste kinderen echt blij. Tip: Leg de slang waarmee je het bad vult in de zon en laat het water heel langzaam stromen. Hiermee wordt het water gratis een aardig stukje warmer. Zwembadjes zijn tegenwoordig erg voordelig en verkrijgbaar in vele soorten en maten. Belangrijk om rekening mee te houden: Het zwembad straks ook weer schoonmaken en droog opruimen. Dit is niet met alle zwembaden eenvoudig. Bekijk hier de vele soorten zwembaden.

Deze website gebruikt cookies, meer info