Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

De 5 grootste Center Parcs geheimen

De 5 grootste Center Parcs geheimen

Center Parcs bestaat 50 jaar. Dit betekent 50 jaar vakantieparken waar veel te beleven valt. Bijna 50 jaar cottages, maar ook geheimen die 50 jaar oud zijn. Wat ooit begon met een door een zeil overdekt zwembad, is nu de Aqua Mundo en wat ooit begon als Sporthuis Centrum heet tegenwoordig Center Parcs. Een bungalowpark keten die met haar tijd is meegegaan. Nu inmiddels 50 jaar bestaat, maar het meest boeiende: De 5 grootste geheimen van het 50 jaar oude Center Parcs.

1. Wat is er verborgen tussen de bomen?

Piet Derksen, de oprichter van Center Parcs (toen nog Sporthuis Centrum), was een katholiek man. Hij was natuurlijk een succesvol zakenman, maar vooral een man met Christelijke principes. Hij gaf veel geld aan goede doelen en voor hem was het essentieel dat hij achter zijn product kon staan. Voor wat betreft de vakantieparken betekende dat de aanwezigheid van een kapel of gebedsruimte. Mensen konden dan tijdens hun verblijf op het park naar de kerk.

Tussen de bomen, op de parken stonden ook enkele meters hoge kruizen. Leuk om te ontdekken: Op 1 park is dit kruis behouden gebleven! Welk park? Dat is natuurlijk geheim, maar tuur tussen de bomen naar rechts als je dit park oprijdt.

Piet Derksen oprichter van Center Parcs

2. Een klein stukje spookstad op 1 Center Parcs park

Al wandelend op dit park ontdek je ze tussen de bossen: De verouderde bungalows waar duidelijk te zien is dat er in geen tijden iemand heeft overnacht. Deze bungalows zien er ook anders uit dan de moderne bungalows op het park, want ze hebben een extra verdieping. Deze huisjes worden ook wel de PTT-bungalows genoemd en hun geschiedenis begint in 1974, toen ze werden gebouwd door een Engelse oliemaatschappij die ook enkele vakantieparken in bezit had.

Toen Sporthuis Centrum in 1976 het Eurostrand kocht, stonden de PTT huisjes er dus al. Het vakantiepark werd opnieuw opgezet en er werden nieuwe bungalows gebouwd. De oude bleven staan en werden, na opening van het park in 1983, ook gewoon verhuurd. Later kreeg Sporthuis Centrum de nieuwe naam Center Parcs en waaide er een frisse wind door het bedrijf. De oude huisjes kwamen in het bezit van de toenmalige PTT, die ze nog een tijd lang verhuurde, maar ze waren op een gegeven moment te zeer verouderd en waren niet meer geschikt om te verhuren. Slopen was echter te duur. Daarom bleven ze ook toen nog gewoon staan. Ze werden gebruikt voor opslag van archiefmateriaal en voor onderdak aan het personeel van Center Parcs, maar ook dat werd steeds minder en de huisjes raakten in verval. Als je op het park verblijft heb je geen last van dit stukje spookstad, maar het is natuurlijk wel leuk om te ontdekken. Ontdek daarom dit park van Center Parcs.

3. Natuurgeheimen bij Center Parcs

Dat je bij elk park van Center Parcs kunt genieten van de natuur is geen geheim. Het ene landschap is nog mooier dan het andere. Op veel parken zie je dan ook talloze vogels, egeltjes, eekhoorns en andere dieren. Minder bekend zijn de unieke 'Natuurgeheimen'. Zo heb je de verterende en speelse vossenpopulatie op het Franse park Le Bois aux Daims en op de Huttenheugte vangt het vakantiepark dakloze wasberen op. Weet je eigenlijk waarom deze zo heten? De huisbioloog van Center Parcs vertelt je daar alles over en hij onthult nog veel meer natuurgeheimen!

4. Wat doet de FBI op een vakantiepark?

Op de CP parken worden kinderdromen waarheid! Wilde je altijd al brandweerman zijn, prinses of toch liever geheim agent? Bij veel parken kun je deelnemen aan het 'Wannabe activiteitenprogramma', zodat je een keer in de huid kunt kruipen van je favoriete idool of beroep en zo kun je dus echt beleven hoe het is om bijvoorbeeld geheim agent te zijn!

5. Escape rooms: ontrafel het geheim om te ontsnappen

Mysterieuze escape rooms zijn helemaal van deze tijd. In Center Parcs Het Heijderbos zijn twee nieuwe Escape Rooms waar je hersens flink voor moeten kraken wil je het geheim oplossen en binnen de toegestane tijd uit de kamer te ontsnappen. In de ene kamer moet een verloren erfstuk teruggevonden worden en de andere is een oude Egyptische tombe, waar je een redmiddel moet zien te vinden tegen de vloek van de farao…. Ontdek de Escape Rooms op Het Heijderbos.