Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Top 10 Vakantieparken in Limburg

Top 10 Vakantieparken in Limburg

Limburg is de populairste vakantieprovincie die ons land rijk is. Het is dan ook niet verbazend dat het in deze zuidelijke provincie stikt van de vakantieparken. In dit geval hebben we het dan niet eens over zomaar parken, maar in Limburg vind je werkelijk 10 absolute topparken. Een top 10 samenstellen van Limburgse bungalowparken is dan ook niet heel eenvoudig. Deze provincie behoort met 2 dingen in ieder geval aan de top van Nederland. Nummer 1: Limburgse vlaaien smaken nergens beter. Nummer 2: Vrijwel nergens vind je zoveel goede vakantieparken zo dichtbij elkaar.

De samenstelling van onze Limburgse vakantieparken top 10

Tijdens het samenstellen van deze top 10 hebben we rekening gehouden met heel wat zaken, maar vooral helpen we je graag aan een vakantiepark waar je zeker niet teleurgesteld raakt. Verder hebben de volgende elementen invloed op de positie van de parken:

  • Het Limburgse karakter van het park
  • De luxe van de accommodaties
  • De faciliteiten op het park, gecombineerd met kindvriendelijkheid

Inhoudsopgave

  1. Klein Vink
  2. Vakantiepark Weerterbergen
  3. Landal Kasteeldomein De Cauberg
  4. Vakantiepark De Berckt
  5. Center Parcs Het Heijderbos
  6. Landal Hoog Vaals
  7. Buitenhof De Leistert
  8. Center Parcs Het Meerdal
  9. Center Parcs Limburgse Peel
  10. Landal De Lommerbergen

1. Klein Vink

Een vakantiepark dat al jaren hoog staat aangeschreven en niet voor niets zijn er gasten die hier ieder jaar weer terugkomen. Vakantiepark Klein Vink is ook weer zo’n vakantiepark waar van alles te doen is. Belangrijkste wellicht om mee te beginnen is het Thermaalbad Arcen. Hier vind je diverse thermaalbaden, sauna’s en wellnessbehandelingen. Naast dat je je lekker kan ontspannen tijdens je verblijf op Klein Vink, kunnen ook de kinderen zich enorm vermaken op het park. Koos Konijn is namelijk de grote verantwoordelijke op het de kinderen naar de zin te maken en op het moment dat Koos even moet rusten, dan is er wel het overdekte zwembad, het tochtje op de waterfiets, of kano, de indoor-speeltuin, het natuurbad, of de trampoline. Een echt familiepark, maar ook romantisch samen er even tussenuit behoort hier tot de mogelijkheden. Qua bungalows prima in orde, maar verwacht niet de meest luxe bungalows, die bevinden zich namelijk op het nabijgelegen park Résidence Klein Vink. De natuur in de regio is schitterend en ook voor uitstapjes naar Duitsland hoef je niet ver te reizen, want Klein Vink ligt vlakbij de Duitse grens.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Klein Vink

2. Vakantiepark Weerterbergen

Het zoveelste vakantiepark in Limburg waar van alles te doen is. Ook Weerterbergen is een park vol met entertainment en faciliteiten. Koos Konijn graaft dan ook behoorlijk diep in zijn entertainment skills om de kinderen op dit park te vermaken, daarnaast is er ook heel erg veel ander entertainment op Weerterbergen. Met een beetje geluk, of een voorkeursboeking verblijf je in een bungalow aan het water. Je kan in dit geval ook met 1 waterfietsen die te huur zijn op het park aanmeren bij je eigen bungalow. Verder beschikt Weerterbergen over een subtropisch zwembad, met golfslagbad en een glijbaan van maar liefst 52 meter lang. Daarnaast is er ook nog een buitenbad. De Chillzone is de plek voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. Muziek luisteren, internetten, gamen, darten, of poolen zijn de zaken waar deze plek voor is ingericht. Verder worden er op Weerterbergen ook discoavonden, dancecontests, kampvuren en beachvolleybalwedstrijden georganiseerd. Kortom: Een park voor het hele gezin waar je je geen moment verveelt.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark Weerterbergen

3. Landal Kasteeldomein De Cauberg

De favoriete berg van heel veel wielrenners en ook 1 van de bekendste bergen van Nederland. De Cauberg. Een unieke locatie voor een vakantiepark en inderdaad. Landal Kasteeldomein De Cauberg is uniek. Natuurlijk, de ligging op de Cauberg is natuurlijk fantastisch, maar ook het park zelf is een park waar je geen tweede van zult vinden. Op het park vind je namelijk erg luxe, maar sfeer- en stijlvolle bungalows en daarnaast ook nog eens appartementen. Verwacht echter geen appartement waar je comfortabel je vakantie door kan brengen, want de kans is groot dat je geschokt zult reageren als je eenmaal je appartement binnenstapt. Appartementen zoals op Kasteeldomein De Cauberg vind je namelijk vrijwel nergens. Exhorbitant luxe en riant, dat is kort omschreven wat je mag verwachten. Tijdens een rondleiding door de appartementen waren wij als redactie van ParkAanbiedingen.nl ronduit verbaasd. Werkelijk, een beter appartement ga je niet snel vinden. Op het park zelf vind je verder nog een restaurant waar je je heerlijk kan laten verwennen met culinaire hoogstandjes, voor de rest bleek het overbodig Kasteeldomein De Cauberg te voorzien van verdere faciliteiten, want naast het park vind je saunacomplex Thermea 2000. Een prachtig zwembad en verder zit het stadje Valkenburg vol met zaken waar jong en oud zich mee kunnen vermaken. Houd je van luxe en de gezelligheid van Valkenburg, of is wielrennen helemaal jouw ding. Dan is Landal Kasteeldomein De Cauberg het park wat je zoekt!

Check prijzen en beschikbaarheid voor Landal Kasteeldomein De Cauberg

4. Vakantiepark De Berckt

Echt een vakantiepark voor als je met kinderen op vakantie gaat. Vakantiepark De Berckt van Oostappen Vakantieparken biedt enorm veel vermaak, vanwege de vele leuke faciliteiten en activiteiten. De grootste attractie op het park  is alom geroemde subtropische zwembad. Opgetrokken in de onmiskenbare Oostappen stijl. Overal, iedere centimeter die je bekijkt zie je vermaak en entertainment. Zo biedt het subtropische zwembad in het Limburgse De Berckt een zeer aparte stroomversnelling die luistert naar de naam “De Gekke slotgracht”, al is de waterglijbaan misschien nog gekker, want deze heeft “de Waterspugende Draak”. Bang voor draken? Helaas, er is ook een echt drakeneiland. Verder voor de ontspanning ook nog een recreatieve sauna, Turks stoombad, snelbruiner en een hotwhirpool. Uiteraard ontbreekt ook het zeer actieve animatieteam niet en aangezien het park je qua sfeer doet denken aan de middeleeuwen, kun je als ridder en jonkvrouw uit eten in, je raad het nooit eetcafe het Drakennest. Qua accommodaties is De Berckt absoluut geen topper. Je vindt hier geen bungalows, maar alleen chalets en vakantietenten. Op zich niets minder dan wat je nodig hebt, maar echt luxe is anders. Onze conclusie: Een geweldig park, entertainment op topniveau en voor een vakantie waar de kinderen zich helemaal uit kunnen leven, is het moeilijk een  geschikter park te vinden, alleen voor een luxe bungalow moet je ergens anders zijn.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Vakantiepark De Berckt

5. Center Parcs Het Heijderbos

Je vindt dit vakantiepark in het noorden van Limburg niet ver onder Nijmegen. Center Parcs zelf heeft Het Heijderbos 5 sterren, maar de vraag is natuurlijk of de gemiddelde gast van Het Heijderbos net zoveel sterren geeft. Dit hangt er nogal vanaf of je in een nieuwe cottage verblijft, of een wat oudere, want de verschillen hiertussen zijn behoorlijk. Wat dat betreft is 5 sterren misschien iets te hoog ingeschat, maar Het Heijderbos verdient zeker een aantal sterren, allereerst onderscheidt het park zich door de prachtige Jungle Dome, deze is echt uniek. Je vindt hier echte tropische bloemen, planten en exotische dieren. Als klap op de vuurpijl: Slapen in de jungle behoort ook tot de mogelijkheden, want er zijn zelfs mogelijkheden om een nachtje te slapen in deze Jungle Dome. Een subtropisch zwembad is zeker in deze top 10 van vakantieparken in Limburg niet echt een onderscheidend element, maar dit subtropische zwembad is wel erg mooi. Naar de gewoonte van Center Parcs heeft deze uiteraard de naam Aqua Mundo meegekregen. Golfslagbad, wildwaterbaan en zelfs een verzonken stad zijn aanwezig. Ook op dit park is een uitgebreide wellness aanwezig. In de Market Dome ook van alles waardoor je vakantie nog leuker wordt. Kortom een vakantiepark waar veel te doen is, alleen baden in luxe is er zeker in de gemiddelde bungalow op het Heijderbos niet bij.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Het Heijderbos

6. Landal Hoog Vaals

Een topper in zuid Nederland: Hoog Vaals is absoluut 1 van de beste parken in Limburg. Groot voordeel aan dit park: Hoog Vaals is in heel erg veel dingen goed! Allereerst hoef je tijdens je verblijf op Hoog Vaals geen moment te twijfelen in welke provincie je nu eigenlijk bent. Iedere bungalow straalt Limburgse gezelligheid uit, daarnaast kun je op heel veel plekken vanaf het park kilometers ver kijken, omdat het park op een heuvel is gebouwd. Qua faciliteiten zal zowel jong als oud zich ook niet snel vervelen op dit park, want het parkcentrum is rijk voorzien. Daarnaast is Hoog Vaals een park dat met haar tijd meegaat. Iedere keer dat we er komen, zien we weer verbeteringen aan het park en zo hoort het ook, als je als bungalowpark met de top mee wilt blijven draaien. De ligging van Hoog Vaals? Eigenlijk past hier maar 1 woord: Ideaal. Op korte afstand vind je namelijk het Drielandenpunt, 1 van de gezelligste steden van Nederland, Valkenburg, of was Maastricht nog gezelliger? Ook deze stad is vlakbij. Daarnaast grens het karakteristieke dorpje Vaals aan de Duitse stad Aachen. Toch, met al die steden in de buurt, kun je hier genieten van de schitterende Limburgse natuur en ook van de hoogste berg van Nederland, want de Vaalserberg ligt zoals de naam al doet vermoeden vlakbij. De absolute topper in Limburg, al scheelde het maar enkele kilometers, of het was een Duits, of Belgisch park geweest.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Landal Hoog Vaals

7. Buitenhof De Leistert

Echt een vakantiepark voor het hele gezin in het noorden van Limburg. Een 5 sterren vakantiepark en dat ben je niet zomaar. 1 van de redenen: De 225 luxe boerderijen waarin je verblijft op De Leistert, maar er is meer. Veel meer! Een subtropisch zwembad, met familie-waterglijbaan, watersproeiers, bubbelbaden, stroomversnelling en nog veel meer, maar wil je bij mooi weer liever buiten zwemmen? Dan heb je de keuze uit het verwarmde buitengolfslagbad met grote waterglijbaan, of de speelvijver met strand en ligweide. Roeien kun je er overigens ook nog. Uiteraard, een park als dit beschikt over een recreatieteam, maar daar houdt het vermaak voor de kinderen echt nog niet op. Een grote speeltuin, een klushuis, kinderboerderij en klimmen en klauteren kan het hele jaar door op het indoor speeltoestel. De belangrijkste dingen hebben we nu wel opgenoemd, maar Buitenhof De Leistert biedt nog veel meer vermaak en entertainment en natuurlijk ook heel belangrijk: Limburgse gastvrijheid! Verder is er in de regio ook nog heel veel te doen, zodat Buitenhof De Leistert aan het einde van je vakantie maar 1 heel groot nadeel blijkt te hebben. De vakantie duurde veel tekort.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Buitenhof De Leistert

8. Center Parcs Het Meerdal

Als afsluiter van deze top 10 vakantieparken in Limburg net als op de negende plaats een park van Center Parcs. Center Parcs Het Meerdal ligt iets dieper Limburg in dan Het Heijderbos. Ook Het Meerdal is een park waar je de typische Center Parcs cottages mag verwachten. Is een luxe vakantiebungalow voor jou niet belangrijk, dan is het geen probleem. In ieder geval kun je er prima in de woonkamer zitten, koken en overnachten, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd, tenminste, op de VIP cottages na, want die bieden wel een prive sauna. Groot voordeel van Center Parcs Het Meerdal: Attractiepark Toverland, want dit slechts op een steenworp afstand en natuurlijk is dit niet het enige voordeel, want je vindt op Het Meerdal natuurlijk ook zo’n typische Aqua Mundo. Zo’n suptropisch zwembad in de Center Parcs stijl, dit betekent glijbanen, golfslagbad, bubbelbaden en natuurlijk allemaal op zo’n manier gebouwd dat het extra leuk is ook, want de langste glijbaan van het park is wel 103 meter lang! Naast dat je in de Market Dome je dagelijkse boodschappen kan halen, kun je jezelf ook lekker laten verwennen in 1 van de restaurants en geloof ons: Je hebt de keuze.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Het Meerdal

9. Center Parcs Limburgse Peel

Een top 10 met hele verschillende parken, waaronder: Center Parcs Limburgse Peel. Een typisch Center Parcs park, dus er staan geen bungalows. Ze heten hier namelijk cottages. Hoewel deze cottages je ook alles bieden wat je tijdens je vakantie nodig hebt, zul je hier niet het luxe gevoel krijgen wat je op veel andere parken wel krijgt. Dit park onderscheidt zich namelijk op een heel ander vlak, namelijk de vele faciliteiten en activiteiten. Het valt op dit park dan ook niet mee jezelf te vervelen. Natuurlijk, je vindt hier een Aqua Mundo met zowel een binnen-, als buitenbad, glijbanen, golfslagbad, sauna. Je bent wel even bezig om het naar je zin te hebben. Niet alleen in de Aqua Mundo, maar ook in de Market Dome, want hier vind je naast een aantal restaurants ook een uitgebreide supermarkt en een café. Verder staat het park zoals je bij Center Parcs mag verwachten bol van vele andere activiteiten, te veel om hier op te noemen, maar als je klikt op onderstaande link, kun je zelf even Center Parcs Limburgse Peel verkennen. De ligging: De Limburgse Peel is een prachtig natuurgebied, waar ook nog eens heel veel te doen is.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Center Parcs Limburgse Peel

10. Landal De Lommerbergen

Een vakantiepark waar in is gezet op beleving. Dit is wat je hier dan ook doet. Zeker de kinderen maken op Landal De Lommerbergen een vakantie mee waar ze van alles kunnen beleven, maar ook aan volwassenen is gedacht op dit park. Landal De Lommerbergen behoort tot de categorie subtropische vakantieparken en dat merk je als je het park oploopt. Natuurlijk is er een subtropisch zwembad, maar niet zomaar 1. Je vindt in het zwembad namelijk een golfslagbad, glijbanen, kids junglebad, peuterbad, verwarmd buitenbad, hot-whirpools, zwemmersbar en om te ontspannen is er ook nog de exotic garden, met snelbruiners, infraroodcabines, stoomcabines en kruidenbaden. Het subtropische zwembad maakt onderdeel uit van de enkele jaren geleden geheel vernieuwde Plaza. Een sfeervol gebouw waar je iook nog eens diverse restaurants, winkels en andere leuke dingen kan vinden. We kunnen ons voorstellen dat je tijdens je verblijf op Landal De Lommerbergen weinig tijd overhoudt om van het park af te gaan, maar mocht je het toch willen doen, dan kun je in de directe omgeving genieten van de schitterende natuur. Landal De Lommerbergen behoort tot 1 van de mooiete subtropische parken van Nederland, maar 1 houdt er wel rekening mee dat de accommodaties vrij eenvoudig zijn, wat niet weg neemt dat je er wel alles vindt wat je nodig hebt.

Check prijzen en beschikbaarheid voor Landal De Lommerbergen

Deze website gebruikt cookies, meer info