☰ Menu
 
 

Omgeving Waterrijk Oesterdam

Waterrijk Oesterdam

Alle uitstapjes in de omgeving van Waterrijk Oesterdam op een rij.

Uitstapjes in de regio

Streekmuseum de Meestoof

Streekmuseum de Meestoof

Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland geeft een overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint-Philipsland. Bezoek ons hoofdgebouw met een jaarlijks wisselende expositie, het kruidenierswinkeltje en de boerenkamer. In de schoolschuur vindt u een klaslokaal dat is ingericht als een school van begin 1900. De wagenschuur biedt een bonte verzameling van voertuigen, zoals een koets, boerenkar en hondenkar. In de Ambachtenschuur vindt u alles over de visserij op Tholen en de meekrapteelt. De Noorse woning met inboedel uit de jaren 50 maakt ons overzicht van de Thoolse geschiedenis compleet.

Adres:
Bierensstraat 6
4697GE Sint-Annaland
0166 652901


Stadhuismuseum Zierikzee

Stadhuismuseum Zierikzee

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest: het voormalige stadhuis van Zierikzee.

Het gebouw en de collectie tonen de rijkdom van stad Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland. Vanuit Zierikzee werd met heel Europa intensief handelgedreven in zout en meekrap. De stad was ooit de roem en trots van Schouwen-Duiveland. Scheepsmodellen, historische kaarten, bodemvondsten, zilverwerk, schilderijen en nog veel meer laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf: een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Niet alleen het stadsbestuur zetelde hier, maar ook de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag waren in dit gebouw gevestigd. Bijzonder aan het pand zijn o.a. de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In het Stadhuismuseum brengen wisselende tentoonstellingen en een vaste presentatie van topstukken uit de collectie het verleden en heden van Schouwen-Duiveland tot leven.

Adres:
Meelstraat 6
4301EC Zierikzee
0111 454464


Indoor Skydive Roosendaal

 Indoor Skydive Roosendaal

Altijd al het geweldige gevoel van een vrije val willen ervaren zónder uit een vliegtuig te hoeven springen? Hier kan het! In de verticale windtunnel beweegt de lucht naar boven met snelheden tussen de 0 en 250 kilometer per uur, waarbij een vrije val wordt nagebootst. Je zweeft, puur op de kracht van de wind! Onder begeleiding van een professionele instructeur kan iedereen indoor skydiven

Tickets voor Indoor Skydive Roosendaal >>

Adres:
De Stok 24
4703SZ Roosendaal


Speeltuin 't Appeltje

Speeltuin 't Appeltje

Hier kunnen kinderen spelen en kijken naar de herten in het hertenkamp. Speel in het klimkasteel met glijbaan, familieschommel en een grote trampoline. Ook is er een terras waar de gasten kunnen lunchen, dineren, of een kopje koffie kunnen drinken met wat lekkers.

Adres:
Balsedreef 5
4624RA Bergen op Zoom
0164 257 949


Skidome Terneuzen

Skidome Terneuzen

Een wintersportgevoel in eigen land! Dat is wat je ervaart, wanneer je hier naar beneden skiet of snowboard. Skidôme is 365 dagen per jaar sneeuwzeker. Voor jong en oud en voor elk niveau is er een geschikte indoor piste. Sleepliften en bandliften brengen je naar de top, waarna je 220 meter lang naar beneden kunt glijden.

Korting voor Skidome Terneuzen >>

Adres:
Zeelandlaan 3
4530AE Terneuzen


De Sequoiahof

De Sequoiahof

Theetuin Sequoiahof staat bekend om hun zelfgemaakte appeltaart(en) en de prachtige looproute door de siertuin. De nieuwe eigenaren bouwden de voormalige B&B om tot een woonzorghoeve en een dagbesteding voor personen met een beperking. In de Theetuin kunt u genieten van heerlijke koffie/thee met gebak, een heerlijke lunch, warme maaltijd of High Tea. Regelmatig worden er extra activiteiten georganiseerd

Adres:
Kanaalweg 79
4417PA Hansweert
0113 820 301


Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het mooiste straatje van Goeree-Overflakkee is in Sommelsdijk. In de Kerkstraat vind je een rij trapgevelhuisjes uit de 17e eeuw met daarin een verrassend leuk museum voor jong en oud. Niet voor niets dat het gehele complex opgenomen is in Madurodam. In negentien afdelingen wordt in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee de geschiedenis van het Zuid-Hollandse eiland op overzichtelijke, en soms verrassende wijze, weergegeven. Proef de sfeer van lang vervlogen tijden en maak een tijdreis door tweeduizend jaar eilandgeschiedenis. Aanrader: de met een landelijke filmprijs genomineerde Virtual Reality beleving over de Watersnood van 1953 en de grootste Middeleeuwse muntenschat van Nederland.

Adres:
Kerkstraat 2
3245AK Sommelsdijk
0187 483 778


Gulpener BrouwLokaal

Het BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab. Er zijn verschillende arrangementen te boeken, afhankelijk van waar je interesse naar uitgaat. Op deze manier kun je kennismaken et alle facetten van de bierbrouwerij.

Adres:
Rijksweg 19a
6271AB Gulpen
043 450 75 58


Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg

Een verrassend streek- en landbouwmuseum, gevestigd in een 18e -eeuwse boerderij. Hier krijg je een goed beeld van het boerenleven tot aan de jaren vijftig, voordat de mechanisatie zijn intrede deed.

Adres:
Molenweg 3
4315CE Dreischor
0111 402303


Stoomtrein Goes-Borsele

Een nostalgische treinreis met leuke attracties onderweg, maken van deze reis echt een belevenis. Niet alleen het fraaie landschap, de ouderwetse conducteur of de stoker maken deze authentieke museumtrein zo speciaal, maar ook de leuke attracties die je bij de verschillende station kunt vinden. Zeker ook een geweldige ervaring voor de kinderen.

Adres:
Albert Plesmanweg 23
4462GC Goes
0113 270705


Speeltuin De Mallemolen

Speeltuin De Mallemolen wordt volledig door vrijwilligers gerund en omvat tal van – goed onderhouden – speeltoestellen. Daarnaast organiseert de speeltuin tijdens vakantieperiodes speciale activiteiten, waaronder het bouwen van een compleet hutten- en tentenkamp. Ook kinderen die niet in Wolphaartsdijk wonen, maar er in de omgeving op vakantie zijn, kunnen hieraan deelnemen.

Adres:
Gardenierhof 30
4471CM Wolphaartsdijk
0113 581310


Recreatieplas Binnenschelde

Een recreatieplas is bij uitstek een plek waar jong en oud zich kan vermaken. De Binnenschelde is gelegen aan een Bergse woonwijk en heeft een eigen strand met (horeca)faciliteiten. Even verderop is het toegestaan om te kanoën, te windsurfen of te vissen.

Adres:
De Boulevard 1
4617HB Bergen op Zoom


Zwembad Aquadintel

Zwembad Aquadintel is een openluchtzwembad dat van eind april tot begin september geopend is. Het zwembadcomplex bestaat uit een ondiep kleuterbad met een glijbaan en een 25-meterbad voor zwemmers met tenminste zwemdiploma A. Durfals kunnen bij de duikkuil terecht om van 1 of 3 meter hoogte in het water te springen.

Adres:
Dorus Rijkersstraat 2
4671AA Dinteloord
0167 522 777


De Brabantse Wal

Het Klimbos De Brabantse wal is een plek waar sport, recreatie, outdoor en speelactiviteiten samen komen. In en rondom de hoge bomen van het bosrijke terrein, welteverstaan. Je kunt er klimmen en spelen, maar ook fietsen of neerstrijken voor koffie met gebak.

Adres:
Kortemeestraat 19
4611TL Bergen op Zoom
0164 250 783


De Plukkerij

De Plukkerij in Bosschenhoofd is een pluktuin waarbij je je eigen bloemen plukt. Maar ook als je niet op zoek bent naar een mooi boeket, wandel je hier rustig door de prachtige tuin. Geniet van de kleurrijke bloemen en drink wat op het terras. Ook zijn er producten te koop die gemaakt zijn met de oogst uit eigen tuin, zoals jam, sap en siroop.

Adres:
Margrietstraat 27
4744AJ Bosschenhoofd
06 308 277 61


Gevangenpoort Bergen op Zoom

Wie van geschiedenis houdt, is in de Gevangenpoort op de juiste plaats. De gevangenpoort dateert uit de 14e eeuw, in de Middeleeuwen. In de gevangenpoort zijn verhalen en objecten van het verleden te bewonderen.

Adres:
Lievevrouwestraat 60
4611JL Bergen op Zoom


Het Markiezenhof

Een prachtig Paleis, waarin verschillende, wisselende tentoonstellingen te zien zijn over markiezen en heren. Het Markiezenhof stamt uit de 15e eeuw. In het paleis zijn veel culturele evenementen, zoals voorstellingen, films en concerten.

Adres:
Steenbergsestraat 8
4611TE Bergen op Zoom
0164 277 077


Klimbos Brabantse Wal

Op avontuur gaan doe je in het klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom. Er zijn maar liefst zeven verschillende klimavonturen en ongeveer 100 verschillende overgangen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, zodat je de grenzen op zoekt die bij jou passen. Hoe hoog durf jij te klimmen?

Adres:
Boslustweg 1
4624RB Bergen op Zoom
088 556 66 36


De Ballebak

Avontuurlijk indoorspeelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar Klimmen ,klauteren, springen en glijden kan allemaal bij ons. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18.00 uur.

Adres:
Buitengronde 3
3238LZ Brielle
088 700 4220


Faunapark Flakkee

In dit park is voor kinderen van alles te doen. Er zijn herten, kangoeroes en verschillende soorten vogels. Ook is er een midgetgolf en kunnen er speurtochten worden gedaan.

Adres:
Duivenwaardsedijk 22
3244LG Nieuwe Tonge
06 10 23 03 03


Watersnoodmuseum

Dit museum ligt op een bijzondere locatie, namelijk in de vier caissons die werden gebruikt om het laatste dijkgat te sluiten. Een indrukwekkend museum met als thema de watersnoodramp van 1953.

Adres:
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305RJ Ouwerkerk
0111 644 382


Rederij Moermond

Deze rederij in Zierikzee is het aankomst- en vertrekpunt voor veel schepen. 'De Onrust' is een veelzijdige vloot met rondvaarten over de Oosterschelde. Aan boord van het rolstoeltoegankelijke schip laat een gids je de mooie omgeving graag zien.

Adres:
's Heer Lauwendorp 14
4301RA Zierikzee
06 53535297


Ambachtscentrum Goes

Oudhollandse geveltjes, een gezellig marktpleintje, sfeervolle verlichting en heel veel ambachten. Hier geven verschillende ambachtslieden demonstraties en uitleg over hun werk. Van kaarsen maken tot aan reliëf schilderen. Je kunt er ook van alles kopen. Het is omgeven door een natuurgebied, maar je vindt hier ook water-, indoor-, en outdoor speeltuinen, midgetgolf, sportvelden en een kinderboerderij.

Adres:
Kattendijksedijk 27
4464AL Goes


Brouws Museum

In het Brouws Museum ontdek je de rijke maritieme geschiedenis van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en de belangrijke rol die Brouwershaven daarin speelde. De museumcollectie bestaat uit een boeiende verzameling historische scheepsmodellen, maritieme schilderijen, topografische kaarten en nautische instrumenten die je een goed tijdsbeeld geven van het lokale vroegere leven.

Adres:
Haven Zuidzijde 15
4318AJ Brouwershaven


Brusea

In Brusea maak je kennis met het leven van een mosselvisser en zijn gezin. Zowel in het heden als in het verleden. Er is een reconstructie van een visserswoning uit de 18e eeuw inclusief onder andere de stijlkamers en de klederdrachten. De geschiedenis van de visserij komt hier uitgebreid aan bod.

Adres:
Oude Straat 23
4311AV Bruinisse
0111 481412


Cameramuseum

Voor de liefhebber van fotograferen is dit museum echt een aanrader. Hier ontdekt men de historie én het ontstaan van de fotografie. Het is een ontdekkingstocht voor alle leeftijden, ook als je niet zo goed kunt fotograferen.

Adres:
Visstraat 12
4301CC Zierikzee


Culinaire mosseltocht Oosterschelde

Elke dag vertrekt de fraaie klipper Marinus vanuit de haven van Zierikzee. Tijdens de vaartocht word je niet alleen getrakteerd op prachtige uitzichten over de Zeeuwse wateren, maar kun je ook genieten van verrukkelijke Zeeuwse mosselen die aan je worden geserveerd. Kortom, een unieke culinaire belevenis in een bijzondere maritieme entourage.

Adres:
Sint Domusstraat 5
4301CM Zierikzee
06 53701796


Eeterij-spelerij Vierlinden

De naam van het veelzijdige terrein van Vierlinden in Goes zegt eigenlijk alles. Het restaurant kent culinaire mogelijkheden voor allerlei gelegenheden. In de directe omgeving vind je bijvoorbeeld midgetgolf, een speeltuin, kinderboerderij en ambachtscentrum, waardoor spelen én eten hier prima samenvallen.

Adres:
Kattendijksedijk 19
4463AL Goes
0113 21 18 65


Deltapark Neeltje Jans

Een bijzonder en educatief attractiepark voor het hele gezin. Hier kun je niet alleen alles te weten komen over de onderwaterwereld, de indrukwekkende Deltawerken, maar je kunt hier ook actief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld eens zwemmen met de zeehonden of met de haaien of sjees eens van de waterglijbaan. Een attractiepark met unieke mix van interessante informatie en dikke pret.

Adres:
Faelweg 5
4354RB Vrouwenpolder


Fruitteeltmuseum

In dit museum hebben de thema’s ‘Bloei, Groei, Oogst en Snoei’ de hoofdrol. Hier leer je alles over fruitteelten en fruit handelen. Er is zelfs een echte veilingklok met een (digitale) veilingmeester. Interactief bezig zijn, maar ook genieten van de museumtuin in alle seizoenen. Je kunt er ook streekproducten kopen. Voor de kinderen zijn er speciale speurtochten.

Adres:
Annie M.G. Schmidtsingel 1
4421TA Kapelle
0113 344 904


Historisch Museum De Bevelanden

Streekdracht en textiel zijn hier belangrijke onderwerpen, net zoals het water. In een speciale zaal kan men ervaren hoe verwoestend water kan zijn. Hier ziet men hoe de Bevelanden waren en nu zijn. Voor de kinderen zijn er verschillende speurtochten.

Adres:
Singelstraat 13
4461HZ Goes
0113-228883


Kinderboerderij de Cantecleerhoeve

Deze kinderboerderij ligt in een mooie groene omgeving in Clinge. Je kunt er een ijsje eten op het terras, verschillende dieren bezoeken, spelen en een kijkje nemen in de kas en tuinen. Een leuk uitje voor gezinnen en opa’s en oma’s met kleinkinderen.

Adres:
Hoevedreef 2
4567EC Clinge
038 3323618


Kinderboerderij Hollandse Hoeve

Deze kinderboerderij is ideaal voor een dagje weg waarbij kinderen veel kunnen leren. Er is veel groen, wandelpaden en een speeltuin. Naast dieren, kun je in de boerderij ook het Milieu Educatief Centrum bezoeken. Er zijn alpaca’s en je kunt er knuffelen met koeien, pony’s, konijnen en geitjes.

Adres:
Kattendijksedijk 23
4463AL Goes
0113 214082


Nationaal Park Oosterschelde

In het bezoekerscentrum van nationaal park de Oosterschelde in Vrouwenpolder beleef je de Oosterschelde zonder te hoeven zwemmen. Met zo’n 100 informatiezuilen, een interactieve kaart, een wandelpad met leuke opdrachten voor kinderen en getijdenpoelen vol onderwaterleven ontdek je de hele Oosterschelde!

Adres:
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1
4354RA Vrouwenpolder
0113211675


Oosterschelde Museum

De historie van Yerseke, de mossel- en de oestercultuur komen hier tot leven. De permanente tentoonstelling laat zien wat er met de mossel gebeurt voordat hij op je bord komt. Ook de speciale plek voor de verdronken stad Reimerswaal is bijzonder.

Adres:
Kerkplein 1
4401DE Yerseke
06 39676761


Omnium

Een gewoon zwembad, maar dan anders! In de Lazy River dobber je onder een tropisch bos door en zie je zelfs tropische vissen zwemmen. Naast een groot, recreatief zwembad vind je hier een stroomversnelling, whirlpool, wedstrijdbad, 2 baden met variabele bodems, een peuter- en kleuterbad en twee glijbanen.

Adres:
Zwembadweg 3
4463AB Goes
0113 233388


Deze website gebruikt cookies, meer info