☰ Menu
 
 

Omgeving EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug

EuroParcs

Alle uitstapjes in de omgeving van EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug op een rij.

Uitstapjes in de regio

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En...altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doe ruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ook leuk om te bezoeken is de museumwinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

Adres:
Rijksweg 87
3784LV Terschuur
0342 462 060


Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op de Heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap. Hier is de geschiedenis overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen en ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad. Vanuit de steden en dorpen loop je zo de natuur in. Het gebied is een toonbeeld van de wijze waarop natuur, cultuur en economie kunnen samengaan en waar een klein land als Nederland trots op is!

Adres:

Driebergen
0318-240035


Speeltuin en pannenkoekenhuis 't Berghuis

Speeltuin en pannenkoekenhuis 't Berghuis

Ga mountainbiken of paardrijden en natuurlijk lekker pannenkoeken eten. Midden in het bos kun je genieten van vermaak en natuur. Voor kinderen is er een speelplaats en een knapzakroute te volgen.

Adres:
Veenseweg 28
3958ET Amerongen
0343 451 662


Kinderboerderij de Oude Hofstede

Kinderboerderij de Oude Hofstede

Een kinderboerderij gelegen in een oude hoeve met een grote weide eromheen. Geniet van een zelf meegebrachte lunch op een van de picknickbankjes. Tussendoor knuffel je met de dieren op de knuffelweide. Er is een grote speeltuin bij.

Adres:
Bovenbuurtweg 35
6717XA Ede
0318 63 08 69


Nederlands Pluimveemuseum

Nederlands Pluimveemuseum

Hier hoor en zie je het verhaal van de kip en het ei en alles wat daarmee samenhangt. Volg een kuikentje dat zich uit het ei werkt. Doe mee aan een authentieke eierveiling en stop de veilingklok voor een doosje kakelverse eieren of een leuk aandenken. Vergeet niet een kijkje te nemen in onze hoendertuin met Oudhollandse kippenrassen. Nagenieten doe je in de gezellige koffiekamer of, voor een leuk aandenken, in de uitgebreide museumwinkel. Het Pluimveemuseum: verrassend van begin tot eind!

Adres:
Hessenweg 2
3771RB Barneveld
0342 400 073


Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

Na een bezoek aan de Zwaluwhoeve in Hierden, Gelderland is het haast onmogelijk om nog gestrest te zijn. In dit grootschalige wellnessresort vind je namelijk verschillende bijzondere sauna’s, zwembaden en stoombaden. Ontdek er bijvoorbeeld de Boomgaardsauna’s en de Noorderlicht sauna, de Finse Thuja sauna, de Rozensauna of het heerlijke Kruidenbad. Boek een arrangement als je ook graag van een beautybehandeling wilt komen genieten, en breng ook vooral een bezoekje aan één van de verschillende restaurants die je in het saunacomplex vindt.

Bekijk hier de beste aanbiedingen >>

Adres:
Zuiderzeestraatweg 108
3849AJ Hierden
088 006 48 44


Monkey Town Leerdam

Monkey Town Leerdam

Speelparadijs Monkey Town Leerdam heeft een bar in de vorm van scheepsromp. Ook is er een leuk interactief ballenspel, een voetbalkooi en heel veel XXL bouwblokken. Zijn de kinderen eindelijk uitgespeeld? Dan kun je er ook nog eens bowlen. Parkeren is gratis en dan op eigen terrein.

Adres:
Industrieweg 23
4143HP Leerdam
0341 619 494


Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Op twee unieke locaties in Leerdam, het Glasmuseum en de Glasblazerij, beleeft u de magie van glas. Betreed in het museum dé glazen schatkamer van Nederland met de schitterende kunst- en gebruiksvoorwerpen. Maak in de glasblazerij mee hoe van vloeibaar, gloeiend heet glas de prachtigste voorwerpen worden gemaakt! Combineer uw bezoek met drankje en/of hapje bij één van onze museumrestaurants.

Adres:
Lingedijk 28
4142LD Leerdam
0345 614 960


DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort

Beleef het leukste dagje uit in DierenPark Amersfoort. Sta oog in oog met de tijgers, zie de chimpansees samen spelen én klauter zelf als een aap. Het park ligt midden in het bos, hier hoef jij je geen moment te vervelen. Reserveer jouw bezoek vooraf via de website, kom met het hele gezin op bezoek en ontdek dé dierentuin voor kinderen.

Klauter langs de dieren
Dankzij het vele glas zijn de dieren wel heel dichtbij, zo sta jij zomaar op een neuslengte afstand van de roofdieren. Ga je mee op pad? Klauter boven de hyena?s en kruip in een burcht onder de grond, waar je de dassen kunt spotten. Op zonnige dagen kan jouw kleine dierenfanaat lekker spelen in de Bosbeek.

Adres:
Barchman Wuytierslaan 224
3819AC Amersfoort
033 422 71 00


Kasteel Rhijnestein

Het kasteel is ontstaan in de middeleeuwen, maar bevat ook elementen uit de negentiende eeuw. Rhijnestein bevat een prachtig landgoed, waar veel flora en fauna te vinden zijn.

Adres:
Rhijnestein 2
3945BD Cothen
06 38 53 15 70


Museum Flehite

Een bezoek aan het Museum Flehite betekent een kennismaking met de vele facetten van Amersfoort. Beleef de veelzijdigheid van deze oude vestingstad, garnizoensstad, handelsstad, industriestad, kunstenaarsstad en knooppunt van spoorwegen in dit verrassende museum.

Adres:
Westsingel 50
3811BC Amersfoort
033 247 11 00


Museum Huis Doorn

Het museum Huis Doorn vertelt het opmerkelijke verhaal van de Duitse Keizer Wilhelm II die zijn land ontvluchtte aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Waarna hij in het Huis Doorn de rest van zijn leven doorbrengt in relatieve rust. Meer weten? Bezoek dan museum Huis Doorn.

Adres:
Langbroekerweg 10
3941MT Doorn
0343 421 020


Museum Oud Soest

Het voormalige Sint Jozefklooster in Soest is een mooi voorbeeld van eind negentiende-eeuwse katholieke architectuur. Het is ontworpen door A.C. Bleys, architect van de Nicolaaskerk in Amsterdam. In dit bijzondere gebouw is nu de uitgebreide en rijke collectie van het Museum Oud Soest te zien.

Adres:
Steenhoffstraat 46
3764BM Soest
035 602 38 78


Museum Spakenburg

Museum Spakenburg richt zich op de geschiedenis van kernen van de gemeente Bunschoten. Dus bereid je voor op een museum vol met visserij, landbouw, porselein, aardewerk en klederdracht, maar ook over voetbal, religie en een veranderende samenleving. En dat alles op een prachtige locatie, vlakbij de eeuwenoude scheepswerf aan de haven van Spakenburg.

Adres:
Oude Schans 47
3752AH Bunschoten-Spakenburg
033 29 833 19


Museum Speelklok

Zelfspelende muziekinstrumenten zijn van alle tijden. Geloof je dat niet? Kom dan maar kijken in Museum Speelklok in Utrecht. Dit vrolijke museum is de perfecte plek om alles te weten te komen over automatische muziek door de eeuwen heen. Verwonder jezelf over het menselijk vernuft en geniet van al het moois in dit museum.

Adres:
Steenweg 6
3511JP Utrecht
030 231 27 89


Natuurboerderij de Brinkhorst

Op de natuurboerderij zijn Nederlandse boerderijdieren te vinden. Je kunt ze aaien, helpen met voeren. Daarnaast kun je een wandeling over het erf maken en het daaraan grenzende landschap.

Adres:
Wageningseberg 43
3825GR Amersfoort
033 888 17 80


Nijntje Museum

Het Nijntje museum in Utrecht staat garant voor glimmende kinderogen. Lekker kruipen, zoeken, ruiken, dansen en knutselen voor peuters en kleuters. In de wereld van Dick Bruna hebben ze volop ruimte voor hun fantasie. Kom en laat je kind lekker genieten van de wereld van Nijntje, Nina en Snuffie.

Adres:
Agnietenstraat 2
3512XB Utrecht
030 23 62 399


Fort Ruigenhoek

Fort Ruigenhoek is een negentiende-eeuws fort dat ooit deel uitmaakte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het inmiddels gerenoveerde fort vormt een spannend decor voor een rondleiding. Maar het fort is ook een prima bestemming voor een avontuurlijk dagje struinen door de paradijselijke natuur die het fort tegenwoordig omgeeft.

Adres:
Ruigenhoeksedijk 125
3737MR Groenekan


Middeleeuws Erf 'De Bergkamp'

Op de Bergkamp beleef je het leven rondom het jaar 800 opnieuw. Op het erf staat een reconstructie, gebouwd op basis van opgravingen rond die periode. In de Bergkamp leer je meer over de mensen, gebouwen en gewassen in de Middeleeuwen.

Adres:
Schothorsterlaan 21
3822NA Amersfoort
033 469 5200


Landgoed Beerschoten

Het landgoed is een prachtig parklandschap. Er leven veel verschillende soorten vogels, zoals spechten en de bosuil, die je tijdens een wandelroute kunt bewonderen. In het bos staan eeuwenoude bomen, waarin veel dieren een thuis hebben gevonden.

Adres:
De Holle Bilt 6
3732HM De Bilt


Klimbos Gooi Eemland

Midden in het bos van de Utrechtse Heuvelrug vind je een klimbos met wel tien verschillende routes. De routes variëren van twee tot wel 25 meter hoog! Voor kinderen zijn er vier verschillende routes uitgezet.

Adres:
Hoge Vuurseweg 9
3749AB Lage Vuursche
088 554 66 36


Kasteel Wickenburgh

Het meest opvallende deel van het landgoed is de middeleeuwse duiventoren. Daarnaast is er een landhuis met een daarbij behorend bos te zien. Het landhuis is ingericht in historische sferen en geeft de bezoeker daarom echt een kijkje in 'het vroeger'.

Adres:
Wickenburgseweg 17
3997MT 't Goy
06 44 217 384


KidzCity Utrecht

KidZCity biedt wel 5000m2 aan speelruimte voor jong en oud! Voor de kleine kinderen is er onder andere een draaimolen en een treintje. Voor de wat oudere kinderen staan de botsauto's, een kasteel en lasergames klaar.

Adres:
Vlampijpstraat 79
3534AR Utrecht
030 242 00 42


Kinderboerderij 't Woelige Nest

Hier kunnen kinderen kennis maken met boerderijdieren in een rookvrije omgeving. Ook is er een ecologische tuin een speeltuin en een vakantiehuis voor konijnen en cavia's.

Adres:
Boterbloem 3
3972SB Driebergen-Rijsenburg
0343 521 351


Dier en Wij

Leer hier alles over de verzorging en omgang met dieren. Zowel voor jong en oud is er veel educatie en kan je onder begeleiding meehelpen met de verzorging. Natuurlijk kan je de dieren ook aaien en knuffelen.

Adres:
Rozelaar 1
3984AD Odijk
030 656 56 66


Kinderboerderij Eilandsteede

Deze stadsboerderij waar je kan genieten van boerderijdieren is tevens een werkplaats. De werkplaats is voor 16 tot 60 voor mensen met een beperking. Deze kunnen hier werken in eigen tempo en zo een bijdrage leveren aan de samenleving.

Adres:
Vreugdenhillaan 31
3526ZB Utrecht
030 753 38 20


Gagelsteede kinderboerderij

Genieten van dieren en spelen in de speeltuin, je kan het hier mooi combineren. Ga op ontdekking d.m.v. een speurtocht en leer over de dieren. Naast kinderboerderij kunnen peuters met een leerachterstand terecht in het peutercentrum.

Adres:
Gangesdreef 7
3564SN Utrecht
030 753 38 00


Kinderboerderij Griftsteede

Leuk aan deze kinderboerderij is dat je hier ook tussen de koeien kan lopen. Natuurlijk zijn er ook cavia's en geiten en kan je volop met konijnen knuffelen.

Adres:
Van Swindenstraat 129
3514XR Utrecht
030 753 38 40


Kinderboerderij Koppelsteede

Naast de "gewone" boerderijdieren kan je hier door middel van een leen schepnet kennis maken met vissen en amfibieën. In de Hoogstamboomgaard is er een replica van de Limes, dit was de Romeinse grensweg welke door het gebied liep. Ook is er een winkel waar je landelijke producten kan kopen.

Adres:
Koppeldijk 115
3524SK Utrecht


Kinderboerderij Nieuw Rotsoord

Genieten van dieren en een High tea? Hier kan je het lekker combineren. Geniet van de boerderijdieren en drink een lekker kopje thee met natuurlijk een gebakje. Natuur- en milieueducatie geven je in combinatie met de dieren een prachtige dag.

Adres:
Briljantlaan 101
3523CD Utrecht
030 254 16 62


Klederdracht en Visserijmuseum

Het museum bevat de unieke geschiedenis van Spakenburg. De klederdracht en visserij staan in het middelpunt in de tentoonstelling. Tot in de details is de tentoonstelling uitgewerkt, om zo'n compleet mogelijk beeld te scheppen van het leven in Spakenburg.

Adres:
Kerkstraat 20
3751AR Bunschoten-Spakenburg
033 298 46 34


Oude Hortus

In het hartje van Utrecht vind je deze Oude Hortus, een prachtige tuin. De tuin is onderverdeeld in categorieën als medicinale tuin en cottagetuin. In de tuin zijn veel (zeldzame) planten- en boomsoorten te vinden.

Adres:
Lange Nieuwstraat 106
3512PN Utrecht
030 253 8008


Ouwehands Dierenpark

Met ruim miljoen bezoekers per jaar is Ouwehands Dierenpark heel erg in trek. Bewonder de unieke reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Sta ook neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in de overdekte speeljungle RavotAapia. Beleef een dag vol dierbare ontmoetingen!

Adres:
Grebbeweg 111
3911AV Rhenen
0317 650 200


Stadsboerderij De Vosheuvel

Ezels, koeien, geiten en papegaaien maar ook katten, varkens en een boerderijhond wachten hier op jouw aanwezigheid. Geniet van deze leuke en mooie dieren en als je jarig bent kan je hier een feestje geven.

Adres:
Heiligenbergerweg 187
3816AJ Amersfoort
0332 479 95 52


Superfun

Bij Superfun zijn veel leuke activiteiten te doen, zoals bowlen, lasergamen, space-golfen en klimmen over een parcours. Daarnaast is er nog een speelpark met de nieuwste speeltoestellen.

Adres:
Middelhoefseweg 10
3819AA Amersfoort
033 495 18 31


Theehuis Rhijnauwen

In het bos aan het water met groot terras kan je hier genieten van fair-trade thee, koffie en pannenkoeken. Zo veel mogelijk zijn de ingrediënten biologisch, eerlijk en duurzaam. Op zon- en feestdagen is het niet mogelijk te reserveren.

Adres:
Rhijnauwenselaan 16
3981HH Bunnik
030 656 12 85


Thermen Houten

Ervaar ultieme ontspanning in het binnen- en buitenzwembad en de whirlpools. Bijzonder heilzaam zijn de kruidenbaden en het caldariumbad. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier zwemmen in de buitenlucht.

Adres:
Tuibrug 2
3991LC Houten
030 687 82 92


Thermen Soesterberg

Ontdek hier vele verschillende sauna’s: verschillend in temperatuur, sfeer en wat ze met je doen. Van een zuiverende en helende zoutsteensauna en een vijversauna tot een sauna bij een knapperend haardvuur.

Tickets en arrangementen met korting >>

Adres:
Frits Koolhovenweg 8
3769TR Soesterberg
033 462 24 60


Universiteitsmuseum Utrecht

In het Universiteitsmuseum ontdek je de wetenschapper in jezelf. Je onderzoekt bijzondere dieren, voorwerpen en skeletten, je knobbelt uit hoe een echte deeltjesversneller werkt of je bezoekt de oude hortus met heel veel bijzondere planten, met elk een eigen verhaal.

Adres:
Lange Nieuwstraat 106
3512PN Utrecht
030 253 80 08


Bosbad De Vuursche

Het bosbad De Vuursche Baarn is een openluchtzwembad! Er is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een peuterbad en een kleuterbad. De perfecte plek voor alle leeftijden dus!

Adres:
Bosbadlaan 4
3744KD Baarn
035 54 12 214


Het Nederlands Vestingmuseum

Op bastion Turfpoort in Naarden-Vesting vind je het Nederlands Vestingmuseum. Het buitenmuseum met kazematten toont het belang van vestigingen en forten. De ingenieuze militaire objecten, kanonnen en luistergangen spreken tot de verbeelding.

Adres:
Westwalstraat 6
1411PB Naarden
035 694 54 59


Monkey Town Bussum

Monkeu Town Bussum is een geweldige plek om creatief bezig te zijn! Je kunt hier knippen, plakken en lijmen. Daarnaast kan je ook schatkaart maken, haar vlechten en nagels lakken!

Adres:
Zanderijweg 10
1403XV Bussum
035 692 02 33


Museum Singer Laren

Het kunstmuseum in Laren herbergt internationale beeldende kunst uit de jaren 1880 tot 1950. Onder andere schilderijen van Auguste Rodin, Albert Neuheuys en Ferdinand Hart Nibbrig zijn hier te bewonderen. Daarnaast vinden er jaarlijks enkele wisselende tentoonstellingen plaats.

Adres:
Oude Drift 1
1251BS Laren
035 539 39 39


Speeltuin en kinderboerderij Buitenwereld

Maak een rit op een pony, geniet van de boerderij dieren en speel in de speeltuin. Er zijn mogelijkheden tot het geven van kinderfeestjes en voor vijf euro kan je meehelpen een varkentje een buitenverblijf te geven.

Adres:
Keercamp 17
3992RV Houten
030 63 75 015


Paleis Soestdijk

In het paleis zijn enkele kamers te zien van de monarchie ook zijn er kunst tentoonstellingen. In de toekomst komt er meer horeca, gaat het bos open voor recreanten en komen er woningen in de kazerne. Ook instituten, bedrijven en starters zullen zich aan elkaar presenteren.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
035 541 28 41


Panda Spelekids

In deze indoorspeeltuin kunnen kinderen volop glijden, rennen, klimmen, springen en klauteren. In de speeltuin vindt je zelfs het huisje van Peter Panda. In Panda Spelekids kunnen kinderen gratis eten en drinken.

Adres:
Industrieweg 12
1231KH Nieuw Loosdrecht
035 582 79 70


Pyramide van Austerlitz

Beklim de enige pyramide van Nederland en kom van alles te weten over de tijd van de Frans-Bataafse tijd. Combineer cultuur, horeca en vermaak. Voor kinderen is er een grote speelplaats aanwezig.

Adres:
Zeisterweg 98
3931MG Woudenberg
0343 491 421


Recreatiepark het Rosarium

In een mooi park ligt de recreatieplek het Rosarium. Je kunt er midgetgolfen, rijden op skelters, springen op trampolines of spelen in de speeltuin. Daarnaast kun je met een kleine groep een trapkar huren, zodat je van een ritje door de natuur kunt genieten.

Adres:
Molenweg 4
3941PT Doorn
0343 413 773


Recreatieplas Henschotermeer

Deze recreatieplas met witte Caribische stranden is ideaal voor waterpret. De plas midden in een bosrijke omgeving leent zich ook uitstekend voor een rondje hardlopen. Er zijn eetgelegenheden, speeltoestellen en o.a. een EHBO post.

Adres:
De Heygraeff 2
3931MK Woudenberg
033 286 29 19


Sauna Descansa

Een uitgebreid aanbod van alles wat met welness te maken heeft: schoonheidssalon, massages, sauna met zwembad, hamam en een relaxruimte. Tussen de behandelingen door kun je terecht in het restaurant.

Adres:
Biltstraat 6
3572BA Utrecht
030 27 11 808


Scouting Nederland Museum

Scouting is een boeiende vrijetijdsbesteding voor miljoenen jongens én meisjes over de hele wereld. Tijdens scouting leren deze jonge mensen op een ontspannen en vrolijke manier belangrijke vaardigheden voor later. Duik in de wereld van de scouting en leer alles over de rijke geschiedenis van deze globale jeugdbeweging.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 51
3744MA Baarn


Slot Zeist

In de bossen van Zeist staat een verrassend zeventiende-eeuws slot. Het slot kan zich beroepen op een vrijwel origineel barok interieur met schitterende plafond- en muurschilderingen. Of bezoek de rond het slot gelegen ruime tuin in Engelse landschapsstijl, uiteraard met theekoepel.

Adres:
Zinzendorflaan 1
3703CE Zeist
030 692 75 28


Sonnenborgh Museum

Sonnenborgh is een sterrenwacht uit de negentiende eeuw, gebouwd op een bastion uit de zestiende eeuw. Bezoek Sonnenborgh en duik in de wereld van de supernova’s, zwarte gaten, pulsars en quasars en onderzoek de zon met de grootste zonnetelescoop van Nederland.

Adres:
Zonnenburg 2
3512NL Utrecht
030 820 14 20


Speeltuin de Pol

In de Pol kunnen kinderen heerlijk buiten spelen, op de klimtoren en andere speeltoestellen. Regelmatig worden er leuke activiteiten verzonnen, zoals een bingo, een rommelmarkt of een vossenjacht.

Adres:
Prinsesselaan 30
3905GL Veenendaal


Weegschaal Museum

Alles over meten en wegen leer je in Naarden! In het Weegschaal Museum sta je stil bij de geschiedenis van de weegschaal!

Adres:
Turfpoortstraat 27
1411ED Naarden
035 544 71 53


Kasteel Groeneveld

Groeneveld stamt uit de achttiende eeuw en is een prachtig buitenhuis. Het kasteel is gebouwd in de stijl Rococo. Het kasteel bevat een prachtig landgoed, met tuinen die zeker een bezoek waard zijn.

Adres:
Groeneveld 2
3744ML Baarn
035 542 04 46


Restaurant het Hoogt

Bij restaurant het Hoogt in Soest kun je zowel aanschuiven voor een lunch, diner of gewoon een kopje koffie met gebak. Een lunch of diner kun je hier prima combineren met een bezoek aan het dichtbij gelegen Nationaal Militair Museum.

Adres:
Van Weerden Poelmanweg 220
3768MN Soest


Kinderboerderij de Proosdij

Zorgboerderij waar je lekker met dieren knuffelt. Er wonen geitjes, schapen, pauwen, kippen en meer. In de Theeschenkerij staan koffie, thee en limonade al klaar. Er is een winkel met creatieve houtproducten, gemaakt door de cliënten van de zorgboerderij.

Adres:
Proosdijweg 37
6714AK Ede
088 037 31 36


Museum Nijkerk

Kom alles te weten over de geschiedenis van Nijkerk in dit attractieve museum, gevestigd in een prachtig Rijksmonument. Maak vanaf hier een stadswandeling, eventueel met een virituele gids. Op de creatieve zolder maak of ontdek je leuke dingen. Lekker eten kun je tijdens een walking lunch of walking dinner.

Adres:
Holkerstraat 6
3861CE Nijkerk
033 245 7005


Het Stadsmuseum Rhenen

De fraaie archeologische collectie vuurstenen werktuigen, aardewerk, pijlpunten, oude sieraden en grafvondsten moet je zeker gaan bekijken. Maar ook de fraaie schilderijen van Rhenen uit de loop der eeuwen verdienen je aandacht. Liefhebbers van kunst of geschiedenis bezoeken natuurlijk een van de wisseltentoonstellingen.

Adres:
Kerkstraat 1
3911LD Rhenen
0317 612 077


Museum Nairac

In een moderne tentoonstellingsruimte vind je wisselende exposities van klassiek tot kunst. De vaste museumstukken geven de geschiedenis van Barneveld en haar inwoners goed weer. Grootse kwaliteit op een geringe oppervlakte.

Adres:
Brouwerstraat 1
3771HA Barneveld
0342 41 56 66


Sauna & Beauty de Veluwe

Sauna’s met verschillende temperaturen en luchtvochtigheid, een buitenterras waar het zowel ’s zomers als ’s winters heerlijk toeven is en in totale ontspanning genieten van een beauty-arrangement. Hier onderga je een complete welnesservaring.

Korting voor Sauna & Beauty De Veluwe >>

Adres:
Boslaan 17
6741DJ Lunteren
0318 483 453


Schateiland Zeumeren

Schateiland Zeumeren is het perfecte piraten eiland voor kinderen! Je kunt er schatgraven, over het water van eiland naar eiland balanceren en klimmen in het speelkasteel. Genoeg te doen!

Adres:
Stroetweg 7
3781PR Voorthuizen
0342 740 740


Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen

Speelpark en Maisdoolhof Voorthuizen is de perfecte plek voor een voordelig dagje uit! Je kunt er klimmen in de 6 meter hoge toren, in helikopters vliegen of zwemmen in het maiszwembad. Daarnaast kan je verdwalen in het maisdoolhof en proberen je weg terug te vinden!

Adres:
Bijschoterweg 2
3781LP Voorthuizen
0342 472 662


Botanische Tuinen Utrecht

Deze prachtige tuin behoort tot een van de oudste tuinen van Nederland. Midden tussen al die tuinen ligt een prachtig Fort, Hoofddijk. In de tuinen staan bloemen en planten van over de hele wereld. De tuinen hebben verschillende thema's, er is onder andere een diertjestuin en de systeemtuin.

Adres:
Budapestlaan 17
3584HD Utrecht
030 253 18 26


Kinderboerderij De Heuvel

Spelen tussen de boerderijdieren, dat maakt deze kinderboerderij extra leuk. Tijdens het spelen in de speeltuin lopen de dieren gewoon om je heen. Door het jaar heen organiseert de boerderij verschillende activiteiten voor jong en oud.

Adres:
Weithusen 63
4102NV Culemborg
0345 519 741


Indoor Ski Veenendaal

In Veenendaal kun je skiën en snowboarden op een indoor sneeuwbaan. De baan is ideaal voor beginners, professionals en mensen die binnenkort op wintersportvakantie gaan. Ook geschikt voor kinderen.

Adres:
Wageningselaan 46
3903LA Veenendaal
0318 541 951


Marechausseemuseum

In het museum ga je terug naar 1814, het begin van het Corps van de Marechaussee. Er zijn talloze objecten en verhalen te bewonderen, zoals schaalmodellen, aquarellen en uniformen.

Adres:
Weeshuiswal 9
4116BR Buren
0344 571 256


Betuwsch Badhuys

Kies een van de verschillende arrangementen en kom tot rust in deze kleinschalige sauna. Je kunt hier genieten van massages en beautybehandelingen, maar ook van een bezoek aan de pedicure of de kapsalon.

Korting Betuwsch Badhuys bij SpaOnline.com >>

Adres:
Lienderveldsestraat 10
4033BC Lienden
0344 750 816


Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren is een echt familiebad. Er is een peuterbad, een ondiep bad waar kinderen kunnen spelen en een ovaalvormig zwembad. Het water is hier altijd 21 graden. Ook is er een gezellig terras.

Adres:
Boslaan 91
6741KE Lunteren
0318 48 43 39


Elisabeth Weeshuis Museum

Het Elisabeth Weeshuis Museum is een leuk uitje voor het hele gezin. Het museum laat zien dat weeshuizen vroeger ook vrolijke kanten had. Voor kinderen zijn er veel activiteiten.

Adres:
Herenstraat 29
4101BR Culemborg
0345 513 912


Heidebrouwerij

In deze bierbrouwerij in Ede zijn workshops te volgen waarbij je zelf je eigen bier kunt maken. Ook is er een proeflokaal en kunnen er verjaardagen of feesten worden gevierd.

Adres:
Venturistraat 12A
6718XW Ede
0318 78 54 28


Het Uilenbos

Het Uilenbos is een gezellig pannenkoekenhuis tussen het groen. Terwijl je op de pannenkoeken wacht, spelen de kinderen in de grote speeltuin. Er is ook een kinderboerderij bij met dieren om te knuffelen.

Adres:
Engweg 61
6741KC Lunteren
0318 308 533


Historisch Museum Ede

In Historisch Museum Ede leer je aan de hand van objecten en schilderijen alles over de geschiedenis van deze stad. Ook zijn er diverse tentoonstellingen over het erfgoed van Ede.

Adres:
Museumplein 7
6711NA Ede
0318 619 554


Het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum vind je verschillende exposities. Treinen door de tijd, kunst over en met treinen, vorstelijk reizen en modellenmagazijn zijn een paar tentoonstellingen die in het museum zijn te zien. Voor de kinderen is er een technolab, waar zelf geëxperimenteerd kan worden.

Korting voor het Spoorwegmuseum >>

Adres:
Maliebaanstation 16
3581XW Utrecht
030 230 62 06


Domtoren

De Domtoren is gebouwd in het jaar 1382 en is met zijn 112 meters de hoogste kerktoren van heel Nederland. In de toren hangen veertien klokken. Je kunt een rondleiding krijgen door de toren, waarbij je van alles leert over de geschiedenis van de domtoren.

Adres:
Domplein 9
3512JC Utrecht
030 236 00 10


DOMunder

Ga mee in een ontdekkingstocht van 2000 jaar onder het plein van de Dom. Bekijk archeologische vondsten en luister naar de geschiedenis van Utrecht door middel van een audiotoer, videofragmenten en vertellingen.

Adres:
Domplein 4
3512JC Utrecht
030 233 99 99


GlowGolf Houten

Houd je van golfen? Deze GlowGolf biedt je een echte uitdaging. De golfbaan is ingericht in een onderwaterwereld. De baan, de bal en stick zijn fluoriserend, wat het spel extra spannend maakt!

Adres:
Meidoornkade 25
3992AG Houten
030 636 0 777


Grachtentocht Utrecht

Vaar over de grachten en beleef Utrecht vanaf het water. Er zijn verschillende tochten mogelijk en ook in combinatie met verschillende arrangementen zoals eten of een bezoek aan een van de toeristische trekpleisters van de stad. De gids spreekt meerdere talen.

Adres:
Oudegracht 85
3511AD Utrecht
030 272 0 111


Griftsteede

Een stadstuin, speeltuin en kinderboerderij in een zorgt voor een dag vol plezier en genieten voor jong en oud. Verschillende natuuractiviteiten worden gegeven en je kan zelfs een cavia leasen om te zien of het huisdier voor jou geschikt is.

Adres:
Van Swindenstraat 129
3514XR Utrecht
030 27 22 888


Het Kersenmuseum

Kersenteelt is een belangrijk onderdeel van de regio van Cothen. In het museum vindt je een oude veilingplaats, zodat je kunt zien hoe het vroeger ging. In het Kersenmuseum kom je alles te weten over de kersenteelt en de geschiedenis daarvan.

Adres:
Groenewoudseweg 18
3945BC Cothen
0343 56 27 99


Ballorig Veenendaal

Voor jong en oud biedt De Schatkids speelplezier. Voor de kinderen tot en met vier jaar is er een speciale hoek ingedeeld. Voor de wat oudere kinderen is er een monorail, glijbanen, springkussens, klimtoestellen en nog veel meer.

Adres:
Galileistraat 3
3902HR Veenendaal
0318 50 10 60


Jacobikerk

Deze prachtige monumentale kerk bevindt zich in hartje Utrecht, op loopafstand van het Centraal Station. Dit is de verzamelplek voor een protestantse wijkgemeente, maar tevens worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals een Jacobipicknick.

Adres:
St. Jacobsstraat 171
3511BP Utrecht
030 2317862


Kabouterpad Baarnse Bos

Langs het kabouterpad leer je meer over kabouters en over het bos. Bij het vertrekpunt kun je voor een kleine vergoeding een kabouterboek en een knapzak krijgen. Als je de hele route hebt gelopen, ligt er een diploma voor je klaar.

Adres:
Lt. Gen. van Heutszlaan 5
3743JL Baarn


Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen komt uit de zeventiende eeuw. Het kasteel is ingericht zoals het in 1940 was. De oudste stukken van de familie stammen uit de zestiende eeuw. Het museum geeft je een kijkje in het leven van de adel een aantal eeuwen geleden.

Adres:
Drostestraat 20
3958BK Amerongen
0343 563 766


Voorveldse Polder

Aan de rand van de stad Utrecht vind je dit prachtige, groene park. Er is een stukje bos, een weilandje en een waterplaats. Voor kinderen zijn er speeltoestellen, zodat ze heerlijk kunnen spelen.

Adres:
Lo Bruntpad 1
3573PT Utrecht
030 271 69 58


De Paardenkamp

In dit kenniscentrum en rusthuis voor oudere paarden kan je rondleidingen krijgen en de paarden en pony's een knuffel komen geven. Wandel rustig over het terrein en help bij de verzorging van de oude dieren.

Adres:
Birkstraat 96
3768HL Soest
035 602 54 62


Nationaal Militair Museum

Het militair museum vertelt de verhalen van militairen, vandaag de dag, maar ook in het verleden. Er is een bijzondere tentoonstelling met onder andere Nederlandse tanks, uniformen en vliegtuigen. Voor kinderen zijn er testjes, workshops en speciale verhalen beschikbaar.

Adres:
Verlengde Paltzerweg 1
3768MX Soest
085 003 6000


Waterliniemuseum

Het fort bij de vechten is sinds de tijd van de Romeinen tot aan de Tweede Wereldoorlog van groot belang geweest. In het museum kom je meer te weten over de geschiedenis van het fort en de impact die het op Nederland had. In het museum kun je door middel van virtual reality een parachutesprong over Nederland maken.

Adres:
Achterdijk 12
3981HB Bunnik
030 656 52 85


Anatomisch Museum Bleulandinum

In het museum is een tentoonstelling van een verzameling van menselijke lichaamsdelen. De lichaamsdelen zijn gemaakt van diverse materialen, zoals papier-maché, hout, metaal, kunststof en porselein. Maak een virtuele reis door het menselijk lichaam en leer meer over hoe het in zijn werk gaat.

Adres:
Universiteitsweg 10
3584CG Utrecht
088 756 8337


Ballorig Houten

Een monorail, een reuzentrampoline, een crossbaan, je vindt het allemaal in Ballorig. Voor de allerkleinste kinderen is er ook een speelruimte ingericht. Zelfs aan de ouders is gedacht, voor hen is er een zitruimte met magazines.

Adres:
Tuibrug 3
3991LC Houten
030 636 56 20


Bezoekerscentrum De Boswerf

De Boswerf ligt vlakbij de Utrechtse Heuvelrug. Het bezoekerscentrum biedt heel veel activiteiten, zoals wandeltochten, fietstochten en speurtochten. Voor kinderen is er een natuurspeelbos en een klimbos. Ook is er een bijenstal, waar je van alles kunt leren over het leven van de bij.

Adres:
Prins Bernhardlaan 3
3708BR Zeist
030 69 22 393


Biologische Bezoekboerderij Het Derde Erf

Hier kan je terecht voor massages, boerengolf, boogschieten allemaal op het platte land. Naast dat je hier van alles kan doen kan je hier ook terecht in de bio winkel voor een lekker stukje bio-vlees.

Adres:
Birkstraat 125
3768HE Soest
030 609 0224


Bosbad Amersfoort

Het Bosbad in Amersfoort is een heerlijk buitenbad! Er zijn glijbanen en duikplanken, speeleilanden en waterspuiters. Daarnaast is er een apart peuterbad en een heerlijke ligweide met speeltoestellen!

Adres:
Barchman Wuytierslaan 232
3819AC Amersfoort
033 888 1777


Bowling De Korf

Bowlingcentrum de Korf in Leusden is de leukste plek voor een potje bowlen! Er zijn acht bowlingbanen, die volledig computergestuurd zijn. Daarnaast is er een restaurant en een bar waar je lekker kunt eten of een drankje kunt drinken!

Adres:
De Smidse 1
3831NT Leusden
033 494 67 31


Cavaleriemuseum

De cavalerie van Utrecht is in dit museum tentoongesteld. Het museum bevindt zich in een kazerne en bestaat uit drie tentoonstellingen. Het museum vertelt zijn bezoekers over de paarden, maar ook over de moderne tijd met machines.

Adres:
Barchman Wuytierslaan 198
3818LN Amersfoort
033 466 19 93


Centraal Museum Utrecht

In het hartje van Utrecht vind je een museum met meer dan 60.000 kunstobjecten. Daarnaast heeft het museum wisselende collecties met hedendaagse kunst. Het museum biedt de bezoeker actualiteit en afwisseling.

Adres:
Nicolaaskerkhof 10
3512XC Utrecht
030 236 23 62


Kasteel Duurstede

Het kasteel is gebouwd in 1370, met een ophaalbrug en een gracht. Duurstede is een paar dagen in de week geopend voor bezoekers, inclusief het terras. Er zijn regelmatig evenementen in het kasteel georganiseerd, zoals toneel- en muziekvoorstellingen.

Adres:
Langs de Wal 6
3961AB Wijk bij Duurstede


Deze website gebruikt cookies, meer info