☰ Menu
 
 

Omgeving Landal Landgoed De Hellendoornse Berg

Landal GreenParks

Alle uitstapjes in de omgeving van Landal Landgoed De Hellendoornse Berg op een rij.

Uitstapjes in de regio

De Flierefluiter

De Flierefluiter

Dieren aaien, rijden op skelters, klimmen en klauteren op speeltoestellen en springkussens, je kunt het allemaal in de Flierenfluiter. Naast een indoor- en outdoorspeelpark is er ook een kinderboerderij. De Flierefluiter is de allergrootste speeltuin van Overijssel en is door de ANWB uitgeroepen tot de allerleukste uitje van Overijssel.

Binnenspeeltuin en buitenspeeltuin >>

Adres:
Raarhoeksweg 49
8102SZ Raalte
0572 35 77 56


Belevingspark CactusOase

Belevingspark CactusOase

Belevingspark CactusOase in Ruurlo vormt een ware verrassing. De Rolstoelvriendelijke paden leiden je door 6000 m2overdekte kas met duizenden soorten bijzondere en kleurrijke cactussen, nostalgiehuisjes, Indian Art Gallery, Veronica’s Kunstgalerie, oude landbouwwerktuigen, 400 m2modelspoorbaan en een vogeltuin met zingende en kletsende vogels. Een spectaculair hoogtepunt is de bloei van de Koningin van de Nacht; een cactusbloem van 35 cm in doorsnee en bloeit alleen ‘s nachts. Bekijk hun Facebook pagina eens: www.facebook.com/CactusOase/

Adres:
Jongermanssteeg 6
7261KA Ruurlo
0573 451 817


Memory Vrijheidsmuseum

Memory Vrijheidsmuseum

Een indrukwekkende route toont het leven voor en in de tweede wereldoorlog. Ervaar de opkomst van het nazisme, Duitse bezetting, Jodenvervolging en -vernietiging, Geallieerde landingen In Normandië, het offensief in de Ardennen en de bevrijding van Nederland. Op een unieke manier kan je hier kijken naar de geschiedenis van de tweede wereldoorlog. De expositie van het Rode Kruis geeft een overzicht van haar betrokkenheid bij de hedendaagse brandhaarden in de wereld en de inzet bij rampen en calamiteiten. Trek zelf de conclusies tussen vroeger en nu en het hoe je omgaat met dilemma?s.

Adres:
Grotestraat 13
7443BA Nijverdal
0548 750 050


Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman ligt vlak bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en biedt dagrecreatie en educatie voor jong en oud. Een uitgelezen plek voor een ontspannend bezoek, kinderverjaardag, familiedag met lunch, barbecue of buffet, schoolreisje of vergadering óf gewoon een kop koffie drinken op het ruime en gezellige terras. Voor gezelschappen is er een apart terras met overdekte zaalruimte (de Hooiberg). In het Boshuus is van alles verkrijgbaar: van warme of koude snacks en dranken tot ijs en cadeauartikelen. Dondertman beschikt over een speeltuin, airtrampoline en springkussen en voor de kleintjes is er een grote zandbult. Veel animo is er ook voor de vrij beschikbare skelterbaan en speelkelder en uiteraard de dieren: van konijnen en cavia's tot kippen, varkens, pony's, schapen en geiten. Afhankelijk van het seizoen worden er pony- en huifkarritten verzorgd, evenals ritjes met de Dondertman Express (kindertrein).

Maïsdoolhof
Met het maïsdoolhof biedt de kinderboerderij een extra leuke en uitdagende attractie, compleet met uitkijktoren. Bezoekers van Kinderboerderij Dondertman kunnen gratis parkeren tegenover het Boshuus. De officiële ingang van het maïsdoolhof met eigen kassa ligt zo?n 75 meter verderop aan de Meester Bosweg. Geadviseerd wordt makkelijk schoeisel te dragen, zoals sportschoenen of laarzen. Honden zijn niet welkom in het doolhof.

Meer informatie >>

Adres:
Meester Bosweg 5
7451KC Holten
0548 361 169


Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

De Russische Banja sauna, de Kelo Aufguss sauna, de Finse sauna en de rozensauna: elk heeft zijn eigen ritueel en zijn een beleving voor lichaam en geest. De verschillende baden zijn heerlijk verwarmend of juist verrassend verkoelend.

Klik hier voor scherpe kortingsacties >>

Adres:
Bloemenksweg 38
7383RN Voorst
055 368 26 40


Erve Vechtdal- Koe safari

Erve Vechtdal- Koe safari

De Koesafari is een ware belevenis voor jong en oud. Ontdek het boerenleven en de koeien in de weide. Ga samen met een medewerker op pad en kom dichtbij de runderen. In het restaurant geniet je van culinaire hoogstandjes.

Adres:
Larinkmars 4
7731RB Ommen
06 18 72 06 30


Veluwse Bron

Veluwse Bron

Ben je op zoek naar de ideale combinatie van de rust van de Veluwe en het ontspannen in een sauna? Plan dan een uitstapje naar de Veluwse Bron in Emst, Gelderland. Hier ontdek je thermen, sauna’s en alle overige faciliteiten die bij een wellnesscentrum horen zoals de mogelijkheid om een massage of beautybehandeling te ondergaan. Eventueel kun je er ook gezellig komen overnachten, een maaltijd nuttigen of een leuke workshop volgen.

Bekijk de scherpste kortingsacties voor de Veluwse Bron >>

Adres:
Viskweekweg 10
8166KJ Emst
088 00 648 00


Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden

In Plopsa Indoor Coevorden ontmoet je grote vrienden zoals: Mega Mindy, Kabouter Plop, K3, Bumba en nog veel meer! Met meer dan 25 attracties is er genoeg te doen voor de hele familie. Klim in de Plops speelboom of dans in de K3 disco. Bezoek de magische wereld van studio 100.

Bekijk alle attracties >>

Adres:
Reindersdijk 57
7751SH Dalen


Belevingscentrum De Scheg

Belevingscentrum De Scheg

10.000m² speelruimte, in het zwembad, de schaatsbaan of in de indoorspeeltuin van de Scheg. In het zwembad is er voor de avonturiers de Northern Light Slide, maar ook voor de kleintjes is een gedeelte ingericht.

Adres:
Piet van Donkplein 1
7422LW Deventer
0570 659 777


Zompenmuseum

In het dorp Enter zijn zompen belangrijk geweest in de historie. Daarom is er een museum aan gewijd. In het museum vind je gereedschappen, maar ook een oude zomp.

Adres:
Hogebrink 4
7468CB Enter
0547 383 854


Nationaal Tinnen Figuren Museum

Dit museum is gevestigd in het oude stadhuis van Ommen. Hier vind je een collectie van maar liefst 120000 tinnen figuurtjes van 30 mm. Daarnaast is er een collectie oude papieren, aluminium en kunststof figuren.

Adres:
Markt 1
7731DB Ommen
0529 454 500


Museum No Hero

In dit museum, gevestigd in een historisch pand, komen 5 eeuwen samen. In 9 zalen zie je beeldende kunst uit alle continenten. Voor kinderen zijn er speciale speurtochten.

Adres:
Hengelosestraat 2
7491BR Delden
074 202 00 10


LED's Go Showbowling

LED’s Go Showbowling is de vernieuwde versie van het welbekende spelletje bowlen! Bij partycentrum Mölke zijn de banen wit en versierd met ledverlichting, wat zorgt voor een spectaculair uitje!

Adres:
Molendijk 107
7466PD Zuna
0548 520 115


Landgoed Kaamps

Bezoek deze boerderij met 180 koeien en volg workshops kaasmaken. Natuurlijk is de kaas hier ook te koop en is er de mogelijkheid tot het houden van o.a. een High Tea.

Adres:
Vliegveldstraat 4a
7561AT Deurningen
074 277 57 39


Dolle pret

Een monorail, ballenbak, klimtoren, spookhuis, trampoline, draaimolen, je vindt ze allemaal in de Dolle Pret. Er is speciaal voor de allerkleinsten een speelruimte ingericht. Voor de ouders is er een zithoekje met magazines.

Adres:
Noordbroek 2
7604BL Almelo
0546 63 33 99


Kinderboerderij Wijhe

Op deze vrolijke kinderboerderij zijn jong en oud van harte welkom. Je vindt er volières, met mooie zangvogels, maar ook koeien, geiten, varkens en schapen. De bezoekers mogen de dieren aaien en meehelpen met het verzorgen van hen.

Adres:
Bereklauw 8
8131GN Wijhe


Kinderboerderij Het Rheins

Op het Rheins vindt je konijnen, dwerggeiten, varkers, duiven, wildzangvogels, pony's, ezels en nog veel meer soorten dieren. Naast dieren aaien, is er voor de kinderen ook nog een speeltuin, met onder andere een wipwap en een kabelbaan.

Adres:
Reintszijweg 1
7468SL Enter
0547 38 35 31


Kinderboerderij Het Kukelnest

Het Kukelnest is meer dan een kinderboerderij. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals spelletjesmiddagen. Daarnaast worden er exposities door kunstenaars gemaakt.

Adres:
Lintelerweg 4
7471LB Goor
0547 273 027


Natura Docet Wonderryck Twente

In het oudste natuurhistorisch museum van Nederland is er voor alle leeftijden veel te doen en te leren. Iedere zaal vertelt een ander verhaal. Er is een enorme collectie dieren en fossielen. In het unieke Funky Forrest bouwen kinderen een digitaal bos.

Adres:
Oldenzaalsestraat 29
7591GL Denekamp
0541 351 325


Veenmuseum

Met kleine treintjes worden de bezoekers door het kleine buitenmuseum geleid. Je kunt in de boerderijhuizen, winkeltjes en de gelagkamer beleven hoe het leven van de veenwerkers in Noord Twente was.

Adres:
Paterswal 11
7671TB Westerhaar-Vriezenveensewijk
06 12 49 61 80


Stadsboerderij Beeklust

De stadsboerderij geeft een beeld van het leven van vroeger op een boerderij. Een bezoekje op de Beeklust is daarom zowel educatief als recreatief. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en met de dieren knuffelen.

Adres:
Ledeboerslaan 3
7606HS Almelo
088 430 63 90


Speelbospad

Op een spelende wijze wandelen, dat moet lukken op het speelbospad. Langs de wandelroute staan allerlei interessante speeltoestellen waar kinderen heerlijk op kunnen spelen.

Adres:
Grotestraat 28
7441GS Nijverdal
0548 612 729


Smederijmuseum D'Oale Smederie

In dit museum leer je alles over de smederij. Je kunt hier zowel gesmede objecten zien als de werktuigen waarmee ze worden gemaakt. Sommige apparaten zijn al meer dan 200 jaar oud. In de winkel koop je handgemaakte smeedijzeren souvenirtjes.

Adres:
Hofmanstraat 2
7447AS Hellendoorn
0548 656 535


Sauna & Beauty Ommen

Hier vind je sauna’s, een Turks stoombad, een hot whirlpool en een solarium. Aanvullend kun je kiezen voor gelaats- of lichaamsbehandelingen of genieten van een maaltijd in het restaurant.

Entree met korting via SpaOnline.com >>

Adres:
Stationsweg 29
7731AX Ommen
0529 451 945


Sallands Landbouwmuseum De Laarman

Dit museum is gevestigd in een voormalige veevoederfabriek. Bekijk hier de werktuigen van de veeboer uit de jaren 50. In dit museum wordt ook naar het heden gekeken. Waar komt ons voedsel vandaan en wat ligt er op ons bord?

Adres:
Butzelaarstraat 60
8105AR Luttenberg
0572 301 288


Rijssens Museum

Het Rijssens museum is een stadsmuseum geschikt voor alle leeftijden. Het museum heeft een brede collectie en vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de stad. Het landgoed waar het museum te vinden is, is op zich al een bezoek waard.

Adres:
Kasteellaan 1
7460AG Rijssen
0548 514 261


Pitch en Putt Lemele

Pitch en Putt lemele is de perfecte locatie voor een leuk dagje uit! Niet alleen kan je hier voetgolven en minigolven, maar ook indoor biljartgolven!

Adres:
Lage Esweg 5
8148RA Lemele
0572 33 14 13


Oyfo Techniekmuseum

Als je benieuwd bent naar de vroegere en hedendaagse Twentse industrie, ga dan naar het Oyfo Techniekmuseum. Je leert er alles over oude en nieuwe technieken. Alles aan de hand van werkende apparaten en machines.

Adres:
Industriestraat 9
7553CK Hengelo
074 243 00 54


Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Twente van vroeger beleef je in het openluchtnatuurmuseum Ootmarsum. Je loopt rond in een bosrijke omgeving waar 18 verschillende gebouwen een beeld geven over het platteland van 100 jaar geleden.

Adres:
Smithuisstraat 2
7631GH Ootmarsum
0541 293 099


Kinderboerderij Eigen Erf

Het Eigen Erf is gelegen in een prachtig park. Op de kinderboerderij vindt je kippen, geiten, herten en nog heel veel andere dieren. Iedere woensdag kun je op deze kinderboerderij een roofvogelshow bekijken.

Adres:
Albertsdijk 20
7461BW Rijssen


American Motorcycle Museum

De Amerikaanse motorfiets geschiedenis vanaf 1900 tot 1980 staat hier centraal. Prachtige exemplaren zoals de ACE B uit 1922 en de Indian 438 uit 1938. Harley-Davidson exemplaren ontbreken natuurlijk ook niet.

Adres:
Zwolsestraat 63
8101AB Raalte
0572 36 45 15


Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn is hét park voor een familieuitje. Je vindt er drie achtbanen, wildwaterbanen, een lasergameruimte, een zwembad en nog veel meer. Voor de kleinste kinderen is er een speelgedeelte ingericht.

Adres:
Luttenbergerweg 22
7447PB Hellendoorn
0548 659 159


Poppenspelmuseum

In dit museum zijn allerlei soorten poppen te bezichtigen. Je vindt hier onder andere handpoppen, marionetten, trekpoppen en andere objecten dit met dit onderwerp te maken hebben.

Adres:
Kerkweg 38
8193KL Vorchten
0578 63 13 29


Beleefboerderij De kleine Carrousel

Lekker spelen en met dieren knuffelen, dat biedt deze kinderboerderij. Soms mogen de dieren zelfs gevoerd worden. Vanaf het terras heb je als ouder goed zicht op de speeltuin. Geniet hier van een kop koffie met wat lekkers.

Adres:
Koebushorst 7
7245TD Laren
0573 22 13 06


Museumboerderij Den Hof

In het dorp Bergentheim ligt museumboerderij Den Hof. Hier vind je de historie van de streek en allerlei voorwerpen die te maken hebben met oude ambachten en gebruiken. Geopend van voor- tot najaar op doordeweekse dagen.

Adres:
Kanaalweg Oost 39a
7691CC Bergentheim


Ballorig Wijhe

In Ballorig wordt de creativiteit van een kind gestimuleerd, doordat de speeltoestellen niet automatisch zijn. Kinderen kunnen er onder andere klimmen op een klimwand en spelen in de ballenbak.

Adres:
Handelsweg 10
8131XX Wijhe
0570 523 744


Boerengolf

Boerenklomp golf is de nieuwste hit! Boerengolf Notter is de perfecte plek om dit te spelen. De golfbaan ligt in een prachtig landschap. Plezier gegarandeerd!

Adres:
Klokkendijk 14
7467PD Notter
0548 513 292


Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Het buitencentrum leert de bezoekers alles over de cultuur, geologie en natuur van de Sallandse Heuvelrug. Daarnaast zit er nog een instituut voor het Milieu, een sterrenwacht en Staatsbosbeheer. Enthousiaste vrijwilligers leiden de bezoekers graag rond in het mooie natuurgebied.

Adres:
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal


Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Aan de hand van een kralenketting loop je met je kinderen over het kabouterpad. Er zijn verschillende educatieve opdrachten bij de kabouters, speciaal voor kinderen. In het informatiecentrum is een opdrachtenboekje verkrijgbaar en een gevulde knapzak.

Adres:
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal


Internationaal Brandweermuseum Rijssen

Van dinsdag tot zaterdag is hier van alles te zien over de brandweer. De artikelen die ten toon zijn gesteld zijn gebruikt door brandweerkorpsen van over de gehele wereld wat het museum extra interessant maakt.

Adres:
Kasteellaan 1
7461PV Rijssen
0548 54 58 80


Het Speelgoedkabinet

Speelgoed vanaf 1950 tot nu kan je hier bekijken. Barbies, auto's, helden zoals Spiderman maar ook modeltreinen, LEGO en Meccano is hier te zien. Je kan iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 komen kijken of op afspraak.

Adres:
Bovennieuwstraat 65
8261HB Kampen
038 332 28 95


Het Bos van Daantje Das

In dit leer- en speelbos leren kinderen meer ontdekken van de natuur. Voor de kleine kinderen is er een doolhof en de grotere kinderen kunnen heerlijk hutten bouwen en picknicken. Er is een boekje beschikbaar met verschillende opdrachten waar kinderen veel van kunnen leren.

Adres:
Holterbergweg 12
7451JL Holten
0548 361 979


Familie Avontuur

Bij Familie Avontuur kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Denk aan klootschieten, voetgolf, speleologie, stepbiken en kanovaren.

Adres:
Sportlaan 6
7443RA Nijverdal
0548 681 338


Dijkman Klompen atelier

Bekijk hier een grote hoeveelheid klompen, mooie klompen, leuke klompen, grappige klompen ze zijn er allemaal. Martin Dijkman zelf of zijn vrouw geven demonstraties en je kan uiteraard hier terecht om een klompen te kopen.

Adres:
Lemelerweg 22
8105AD Luttenberg
0572 301 248


De Ulebelt

Met ponykarritten, Natuurspeelplekken, thematuinen en boerderijdieren is hier van alles te beleven. Kinderfeestjes, workshops, rondleidingen en knuffelen met de dieren het kan hier allemaal.

Adres:
Maatmansweg 3
7425NC Deventer
0570 653 437


Sauna Thermen Zuidwolde

Sauna Thermen Zuidwolde in Zuidwolde, Drenthe is een kleinschalige en gezellige sauna. De sauna bevindt zich op een oude Saksische boerderij, gelegen midden in een landelijke en rustgevende omgeving. Naast het bezoeken van de sauna kun je hier ook terecht voor massages, beautybehandelingen, thermen of komen ontspannen met een hapje en drankje in de mooie tuin.

Adres:
Ommerweg 47
7921TB Zuidwolde


Reviews

7

Mar
31-07-2016

Leuk voor de kinderen

Bij binnenkomst in het huisje viel me gelijk op dat het niet goed schoongemaakt was. Vieze keukendeurtjes, rommel nog onder de kastjes en bedden. Dat was een minpuntje. Verder heel erg gezellig huisje, wij hadden mooi weer dus veel buiten gezeten. Kinderen hebben zich super vermaakt.

Deze website gebruikt cookies, meer info