☰ Menu
 
 

Omgeving EuroParcs Resort Kaatsheuvel

EuroParcs

Alle uitstapjes in de omgeving van EuroParcs Resort Kaatsheuvel op een rij.

Uitstapjes in de regio

De Efteling

De Efteling

De Efteling is het grootste themapark van Nederland. Het attractiepark staat bekend om z’n unieke sprookjesachtige sfeer in de stijl van tekenaar Anton Pieck. Naast een rondgang door het Sprookjebos is De Efteling ook de uitgelezen plek om kennis te maken met spectaculaire attracties, zoals de waterachtbaan De Vliegende Hollander.

Bestel tickets >>

Adres:
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel


Het Noordbrabants Museum

 Het Noordbrabants Museum

Met exposities over de Romeinse tijd, kunst van 1500 tot nu komt Noord-Brabant hier tot leven. Geschiedenis en cultuur worden voornamelijk aan de hand van schilderijen getoond aan het publiek.

Adres:
Verwersstraat 41
5211HT Den Bosch
073 687 78 77


Strandbad de Rauwbraken

Strandbad de Rauwbraken

Helder water omgeven door een wit strand, dat is de Rauwbraken. Een heerlijke plek om tijdens een zonnige dag te vertoeven met het hele gezin. Er kan lekker gezwommen worden in het strandbad maar daarnaast kun je ook heerlijk zonnen of een lekker frietje komen eten. Gedurende het zomerseizoen is ons bad geopend voor dagrecreanten en abonnementhouders.

Adres:
Rauwbrakenweg 38
5056EJ Berkel-Enschot
013 5333 1282


Nationaal Park de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch

De woonplaats van duizenden vogels is de ideale plek voor bezoekers om tot rust te komen. De meest populaire dieren in de Biesbosch zijn reeën, bevers en de zeearend. In het Nationale park kun je wandelen, maar ook in een bootje varen. De drie bezoekerscentra van de Biesbosch zijn: Biesboschcentrum Dordrecht Biesbosch MuseumEiland Werkendam Biesboschcentrum Drimmelen

Adres:
Baanhoekweg 53
3313LP Dordrecht
0787705353


Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught

De sporen van de Tweede Wereldoorlog zijn op weinig plekken zo goed zichtbaar als in Nationaal Monument Kamp Vught. Waar nu een herinneringscentrum staat, werden toen ongeveer 32.000 mensen gevangen gehouden. Tegenwoordig wordt op deze bijzondere plek een beeld gegeven van het verleden én een verbinding gelegd met het heden. Vanaf december 2010 is er een geheel nieuwe vaste expositie over Kamp Vught te bezoeken.

Meer informatie >>

Adres:
Lunettenlaan 600
5263NT Vught
073 656 6764


Museum Vekemans

 Museum Vekemans

Museum Vekemans voert je in twee werelden: de wereld van het wassen en strijken en die van de Brabantse klederdracht van vóór 1950 en dan met name de poffer. Je ziet een historisch overzicht van wassen en strijken door de eeuwen heen. Een internationaal vermaarde collectie was- en strijkgereedschappen, maar ook een museale collectie schilderijen, prenten, posters en kunstvoorwerpen. De samenstelling van deze collectie is absoluut uniek in de wereld. Een museum over de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt de Westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in schilderijen, prenten en tekeningen. Wassen en strijken vertelt niet alleen over het wassen en strijken, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen Museum Vekemans heeft daarnaast een unieke collectie van de Brabantse poffer, misschien wel hét icoon van de Brabantse klederdracht van vóór 1950. Daarnaast zijn er nog enkele speciale exposities namelijk "'t Brabants volkje", "het religieus panorama" en "€œde doopkamer".

Adres:
Stationsstraat 39
5281GA Boxtel
0411 671 884


Recreatieoord De Warande

Recreatieoord De Warande

Zwemmen kan hier het hele jaar door op vele manieren. Van zwemles tot discozwemmen, recreatief zwemmen of zwemmen samen met je baby of peuter. Bewegen op een sportieve manier? Doe mee aan Floatfit, Aquafitness of banenzwemmen. Dat alles in drie verschillende binnenzwembaden. Van april tot september zijn ook de buitenbaden geopend voor nog meer zwemplezier.

Adres:
Wilhelminakanaal-Zuid 66
4903RA Oosterhout
0162 489 700


Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Op twee unieke locaties in Leerdam, het Glasmuseum en de Glasblazerij, beleeft u de magie van glas. Betreed in het museum dé glazen schatkamer van Nederland met de schitterende kunst- en gebruiksvoorwerpen. Maak in de glasblazerij mee hoe van vloeibaar, gloeiend heet glas de prachtigste voorwerpen worden gemaakt! Combineer uw bezoek met drankje en/of hapje bij één van onze museumrestaurants.

Adres:
Lingedijk 28
4142LD Leerdam
0345 614 960


Monkey Town Leerdam

Monkey Town Leerdam

Speelparadijs Monkey Town Leerdam heeft een bar in de vorm van scheepsromp. Ook is er een leuk interactief ballenspel, een voetbalkooi en heel veel XXL bouwblokken. Zijn de kinderen eindelijk uitgespeeld? Dan kun je er ook nog eens bowlen. Parkeren is gratis en dan op eigen terrein.

Adres:
Industrieweg 23
4143HP Leerdam
0341 619 494


Sprankenhof

Sprankenhof

Boshoeve Sprankenhof is een biologische boerderij met een prachtige zelfpluktuin vol vers fruit, groenten en eitjes van rondscharrelende kippen. Midden in dit lekkere landschap staat een goed gesorteerde biologische winkel, een keuken en een boomgaard terras. Gegarandeerd een leuk dagje uit!

Adres:
Schoorstraat 26A
5071RA Udenhout
013 511 64 94


Museum De Dorpsdokter

Museum De Dorpsdokter

Vroeger was er de dorpsdokter, hier in het museum kan je alles zien wat er bij zo een dokterspraktijk kwam kijken. Van tandarts tot apotheker de dorpsdokter was alles in een. Een grote collectie geeft een goede blik op dit oude beroep.

Adres:
Doelenstraat 51
5081CK Hilvarenbeek
013 505 4093


Biologische boerderij De Buitenman

Biologische boerderij De Buitenman

Hier vind je een boerderij met winkel, Bed & Breakfast en restaurant in één. Het terrein is gelegen op het Brabantse landgoed De Utrecht en is het hele jaar open. Het biedt ten tijde van het aspergeseizoen speciale arrangementen en rondleidingen rondom het 'witte goud'.

Adres:
Buitenman 2
5094EJ Lage Mierde
013 509 13 36


Biesbosch Museum

Biesbosch Museum

Dit is een bijzondere beleving voor het hele gezin. Hier kun je spelen in een betonnen schaalmodel van de Biesbosch, maar ook wandelen en varen. En natuurlijk krijg je in het museum zelf ook nog een stuk geschiedenis van de Biesbosch mee.

Adres:
Hilweg 2
4251MT Werkendam
0183 504 009


BestZOO

BestZOO

Het dierenpark waar je nog echt die Brabantse gezelligheid ervaart! BestZOO is een knus dierenpark, waar je als bezoeker dicht bij de dieren kan komen en de dieren goed kan zien.

Kom oog in oog te staan met dieren van over de hele wereld! Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en niet te vergeten, ijsvogeltjes uit Europa! In BestZOO zijn enkele echte pareltjes te zien, die bijna in geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien zijn, zoals tamandua's en wallaroes.

BestZOO is uitermate geschikt voor de kleinere onder ons! Het park is niet te groot en overzichtelijk, de dieren zijn van dichtbij te zien en er is een grote speeltuin en een kinderboerderij waar ze lekker kunnen ravotten en terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en drankje op het terras!

Adres:
Broekdijk 15
5681PG Best
0499 371 706


De Voltage Indoor Entertainment

De Voltage Indoor Entertainment

De Voltage - Indoor Entertainment in Tilburg is het grootste Indoor Entertainment centrum van Nederland. Hier kunt u deelnemen aan meer dan 50 verschillende activiteiten, allen in zeer sfeervol thematisch ingerichte ruimtes. Zo kunt u bijvoorbeeld helemaal losgaan tijdens het karten op de 450 meter lange kartbaan. Een andere klassieker is het lasergamen bij De Voltage. De Voltage biedt alles onder 1 dak aan.

Ook de kleinste kinderen kunnen nu bij De Voltage terecht. Sinds 2016 is er een gloednieuw indoorspeeltuin onder het dak van De Voltage bij gekomen. Een speelparadijs van 2000m² vol met indoor activiteiten als een spiegeldoolhof, draaimolen, klimmuur en nog veel meer leuke indoor activiteiten.

Meer informatie >>

Adres:
Groenstraat 139
5021LL Tilburg
013 580 00 07


Dierenpark De Oliemeulen

Dierenpark De Oliemeulen

Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg is een kleinschalig dierenpark. Er wonen meer dan 150 verschillende diersoorten, waarvan de meeste reptielen zijn. Maar er zijn ook loslopende stinkdieren en vliegende honden bijvoorbeeld. Er zijn demonstraties en de dierverzorgers geven uitleg over de dieren. Zo kom je oog in oog te staan met een vogelspin, wurgslang en op drukke dagen vliegen de roofvogels los rond.

Adres:
Reitse Hoevenstraat 30
5042 EH Tilburg
013 463 00 26


Kinderboerderij MEK

Kinderboerderij MEK

Bij kinderboerderij MEK in Oosterhout is zoveel te doen dat je gegarandeerd een hele middag plezier hebt. Er zijn dierenweides, een doolhof, speeltuin, bijenhal, ganzenvijver, een waterspeelplaats en het kabouterland.Maak kennis met de pony, de ezel, de koe, de geiten en de cavia's. Ook is er een horeca voorziening aanwezig.

Adres:
Veerseweg 100
4901ZE Oosterhout
0162 457 446


Jheronimus Bosch Art Center

Jheronimus Bosch Art Center

Sinds 2007 toont het Jheronimus Bosch art Center het complete oeuvre van Jheronimus Bosch in de vorm van hoogwaardige reproducties. Alle schilderijen en tekeningen van deze beroemde middeleeuwse schilder en andere kunstobjecten geïnspireerd op Bosch zijn voor u bijeengebracht in een prachtige ambiance voor een onvergetelijke beleving.

Adres:
Jeroen Boschplein 2
5211ML 's-Hertogenbosch
073 612 68 90


IJzertijdboerderij

IJzertijdboerderij

Op de IJzertijdboerderij Dongen kunnen bezoekers het boerenleven in de IJzertijd (800 tot 50 voor Christus) zien, voelen, horen, ruiken, kortom beleven. Centraal op het terrein staat een nagebouwde IJzertijd-boerderij. Om de boerderij liggen akkers, vuurplaatsen, een waterput, een bosje, een waterpoel en staan afdaken waaronder IJzertijdboeren en - boerinnen hun dagelijkse werkzaamheden verrichten zoals smeden, pottenkleien en -bakken, broodbakken, koken, wol spinnen, verven en weven. Het mooie van de IJzertijdboerderij Dongen is dat je niet alleen kunt kijken, maar ook kunt meedoen.

Adres:
Oude Oosterhoutsebaan 15
5101PC Dongen


Koeckers

Koeckers

Koeckers is één van de mooiste en grootste pannenkoekenhuizen van Nederland. Laat je betoveren door het schitterende sprookjesdecor waar je kunt genieten van een tal van lekkere pannenkoeken. Ook kun je heerlijk genieten op het mooie terras met een hapje en een drankje. De kinderen kunnen zich opperbest vermaken in de grote speeltuin buiten en in de speelgrot binnen. Ben je liever actief bezig? Wat dacht je van een outdoor activiteit te gaan doen zoals golfen op de unieke Koeckersgolfbaan of een wandelroute of fietstocht via Route.nl. Je bent er echt even helemaal tussenuit. Kortom, genieten met een grote G.

Adres:
Ruiterspoor 71
4911BA Den Hout
0162 455 036


Haasje Over

Haasje Over

Haasje Over in Dorst is een grote binnenspeeltuin voor kinderen tot en met 12 jaar. Klauteren, klimmen, spelen, het zorgt voor gegarandeerd uren plezier. Ook de allerkleinsten hebben lol in de speciale peuterzone. Er is onder andere een ballenbak, trampoline, rodelbaan, vijf glijbanen en een spinnenwebtoren. En ook voor lasergamen ben je hier op de juiste plek.

Adres:
Vijf Eikenweg 45
4849PX Dorst
0161 411626


Geniemuseum

Geniemuseum

Het Geniemuseum herbergt de geschiedenis van het Regiment Genietroepen en is als sinds 1970 op de Van Brederodekazerne in gebouw K gevestigd. Het Geniemuseum is een museum voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van de krijgsmacht in Nederland en in de techniek. Bezoekers maken kennis met de kleurrijke en roemruchte geschiedenis van het Regiment Genietroepen. In het museum wordt aan de hand van verschillende thema's op een eigentijdse manier een beeld gegeven van de Genie in verleden en heden. Oude uniformen, foto’s van vredesmissies, schaalmodellen en werktuigen geven van de Genietroepen een veelzijdig beeld. Begrijpelijk voor de geïnteresseerde bezoeker maar herkenbaar voor de genist. Na het passeren van een smalle Baileybrug loopt u de buitenexpositie in, het Geniepark. Hier kunnen bezoekers het grote werk bewonderen, zoals bruggen, bunkers, voertuigen, vaartuigen en pontons zijn hier staan opgesteld.

>>

Adres:
Lunettenlaan 201
5263NT Vught
073 688 1867


Duinoord All Inclusive In-& Outdoor recreatie

Duinoord All Inclusive In-& Outdoor recreatie

Duinoord in Helvoirt is een grote speeltuin, waarbij je zowel binnen als buiten activiteiten onderneemt. Voor een vast tarief betaal je voor entree en onbeperkt eten en drinken. Er zijn trampolines, een luchtkussen, een tubingbaan, midgetgolfbaan en een klimbos aanwezig. Je hebt zelfs de mogelijkheid om er te laserschieten. Voor jong en oud is er genoeg vermaak voor een hele dag.

Adres:
Duinoordseweg 8
5268LM Helvoirt
0411 641 218


Slot Loevestein

Slot Loevestein is leuk voor jong en oud. Kinderen leren door middel van een spel meer over de geschiedenis van het slot, de verdediging en Hugo de Groot.

Adres:
Loevestein 1
5307TG Poederoijen
0183 44 71 71


Natuurmuseum Brabant

Een waar familiemuseum over de flora en fauna van Brabant. Leer hier alles over de natuur en een klein beetje over de mens. Lezingen worden gehouden over de natuur maar voor de kleinere onder ons zijn er ook ontdektochten.

Adres:
Spoorlaan 434
5038CH Tilburg
013 535 3935


Natuurpark De Liniehof

Een laatste overgebleven stukje stuifzand met bijzondere plantjes en meertjes. Dit natuurpark wordt beheerd als heemtuin met diverse minibiotopen. Bij de insectenmuur zijn onder andere sluipwespen te vinden. In en rondom het clubgebouw vinden veel educatieve activiteiten plaats.

Adres:
Kievitstraat 3
4921VV Made
0162 517 965


Orgelmuseum Dansant

Bekijk het grootste Mortierorgel van Europa van maar liefst 50 m² en vele andere prachtige draaiorgels. De ruime collectie orgels zijn een lust voor het oog en op de benedenverdieping is een museum over de kermis zoals dat was in 1920.

Adres:
Beerten 17
5081AN Hilvarenbeek
013 505 0292


Paintball One

Bunkers, auto's, forten, heuvels en prachtige natuur maken het paintball extra leuk. De inrichting van het veld word vaak aangepast wat het ook bij vaker spelen interessant houd. Natuurlijk zorgt ook de natuur voor afwisseling door de seizoenen.

Adres:
Kleibergsestraat 12
4266GB Eethen
0345 633 819


Parkhoeve Breda Noord

Naast midgetgolf en mooie tuinen, is er in Parkhoeve Breda Noord een gezellige kinderboerderij te bezoeken waar cavia’s, ezels, geiten, katten, kippen, konijnen, schapen en varkens vrij rondlopen in de wei.

Adres:
Tussen de Dijken 101
4826GW Breda
076 571 64 49


Peerke Donders Paviljoen

Foto’s en objecten vertellen het verhaal van het leven van Peerke Donders. Zowel in Nederland als Suriname komt zijn leven aan bod. Donders werkte in Suriname met voornamelijk leprapatiënten.

Adres:
Peerke Donderspark 3
5011XL Tilburg
013 455 72 45


Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen

Dit grote stuifzandgebied wordt ook de Sahara van Brabant genoemd. Verken het op de fiets, op het paard of al wandelend. Ontmoet de schapen die jonge boompjes en heide opeten. Andere zandminnende bewoners zijn hagedissen, zandbijen en zandloopkevers.

Adres:
Roestelbergseweg 2
5171RL Kaatsheuvel


Nationaal Carnavalsmuseum

De geschiedenis van het carnaval in Oeteldonk is hier te zien. Maskers, affiches en prenten van carnaval komen aan bod. Ook uit andere steden en dorpen zijn er carnaval artikelen te zien.

Adres:
Zusters van Orthenpoort 27
5211ND 's-Hertogenbosch
073 613 01 99


Museum Slager

Een collectie schilderijen, tekeningen, etsen, aquarellen en voorwerpen van de familie Slager zijn hier te zien. De werken dateren van 1861 tot 1994.

Adres:
Choorstraat 8
5211KZ 's-Hertogenbosch
073 613 32 16


Museum Het Zwanenbroedershuis

Het illustere Lieve Vrouwe Broederschap, ontstaan in 1318 te 's-Hertogenbosch geeft hier een blik in het verleden. Jeroen Bosch, Willem van Oranje, Frederik van Egmond en vele anderen waren vroeger leden van het broederschap. Er zijn o.a. schilderijen te zien van Jean-Baptiste van der Hulst.

Adres:
Hinthamerstraat 94
5211MS 's-Hertogenbosch
073 613 73 83


Museum De Roos

Wisselende tentoonstellingen maar ook een vaste collectie beeldende kunst zie je hier. Daarnaast zijn er antieke voorwerpen te bekijken en komt de geschiedenis van Geertruidenberg aan bod.

Adres:
Markt 46
4931BT Geertruidenberg
0162 517689


Museum De Pont

Hedendaagse moderne beeldende kunst van wel tachtig kunstenaars sieren De Pont. Werken van Marlene Dumas en Anish Kapoor en vele andere vormen drie tentoonstellingen welke jaarlijks te zien zijn. Iedere donderdag vanaf 17:00 - 20:00 uur gratis entree.

Adres:
Wilhelminapark 1
5041EA Tilburg
013 543 83 00


Recreactieboerderij Pukkemuk

De ruim opgezette boerderij bied plaats aan een grote speeltuin, een dierenpark, zwembad en plek om te kamperen. Kinderen kunnen er ook pannenkoeken maken en ponyrijden.

Adres:
Vaartweg 192
5106NG Dongen
013 515 99 30


Recreatieplas de Langspier

Waterplezier in helder water met afgebakende zwemgedeeltes. Relax achter een windscherm op een ligbed. Speel een potje beachvolleybal, voetbal of jeu-de-boule. Kinderen kunnen zich in de grote speeltuin uitleven. Er is een mooi paviljoen met terras.

Adres:
Molenwijkseweg 5
5282KA Boxtel
0411 602 222


Luntersche Buurtbos

Het buurtbos is een heerlijk wandelgebied. In het bos is een uitkijktoren gebouwd, van maar liefst 33 meter hoog. Voor een prachtig uitzicht over het bos is een klim op deze toren zeker een aanrader.

Adres:
Luntersche Buurtbosch 1
6741KC Lunteren


Kids Castle

Voor kinderen tot een jaar of negen is deze indoorspeeltuin een leuke belevenis. Er is onder andere een ballenbak, een rodelbaan en heel veel glijbanen. Voor de ouders is er een speciaal klimtoestel gemaakt, zodat zij zich ook even kind kunnen voelen.

Adres:
Veldweg 22
5321JE Hedel
073 599 57 50


Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen uit het jaar 1300. Er zijn hier verschillende activiteiten, zoals concerten, speciale kinderrondleidingen en een rondleiding XL.

Adres:
Kasteellaan 1
5324JR Ammerzoden
073 59 49 582


Boerengolf Hedel

In Hedel is er een 35 hectare groot veld van 10 holes waar boerengolf wordt gespeeld. Je speelt er tussen de koeien en de sloten. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar.

Adres:
Veldweg 55
5321JD Hedel
073 599 59 03


Thermen Binnenmaas

Tien verschillende sauna’s en twee stoombaden bieden voor elk wat wils. Daarnaast kun je genieten van beautybehandelingen en massages. In de ruime tuin bevindt zich een natuurbad.

Korting voor Thermen Binnenmaas bij SpaOnline.com >>

Adres:
Strijenseweg 109
3295KN 's-Gravendeel
078 673 78 48


Grote Kerk Gorinchem

Kom naar Gorinchem en beklim de Sint Janstoren uit 1450. Bovenop deze 67 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht over de oude vestingstad Gorinchem, de druk bevaren Merwede en de omgeving. Ook bijzonder zijn de vier gerestaureerde statenbijbels die op woensdag en zaterdagmiddag in de Grote Kerk te bezichtigen zijn.

Adres:
Grote Markt 17
4201EB Gorinchem
0183 631 525


Gorcums Museum

In het vroegere stadhuis van Gorinchem kun je in de geschiedenis van de stad stappen. Op de eerste etage vind je kunst en de geschiedenis van de stad. Daarnaast is er een etage met wisselende tentoonstellingen, die gerelateerd zijn aan de stad.

Adres:
Grote Markt 17
4201EB Gorinchem
0183 63 28 21


Wandelspeurtocht Den Bosch

In groepjes van 5 opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden om de route te vinden. Kom langs de mooiste plekjes van ’s-Hertogenbosch. Start onder het genot van een kop koffie in het centrum. De tocht duurt maximaal 3 uur.

Adres:
Markt 77
5211JX 's-Hertogenbosch
073 614 99 86


Uitspanning De Zeven Geitjes

Outdoor lasergamen, soft paintballen, schooluitjes, boogschieten, midgetgolf, minigolf of een teamspel Robinson spelen? Voor kleintjes thema’s als my Little pony, indoor lasergamen of metaaldetectoren. Ravotten in de kasteelspeeltuin of losgaan op de grote springheuvel. Daarna lust je vast een van de 100 pannenkoeken.

Adres:
Reeshofdijk 18
5044VB Tilburg
013 468 04 41


TextielMuseum Tilburg

Het TextielMuseum is een dynamisch en creatief museum in bedrijf, gevestigd in een voormalige textielfabriek in Tilburg. Het is de enige plek ter wereld waar design, kunst, mode, erfgoed én innovatie op het gebied van textiel samenkomen. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, de geschiedenis van de Tilburgse textielindustrie en het gespecialiseerde TextielLab voor het maken en innoveren van textiel maakt het museum uniek in zijn soort.

Adres:
Goirkestraat 96
5046GN Tilburg
013 536 74 75


Struisvogelboerderij van de Staak

Op deze boerderij is alles te leren over struisvogels. In de winkel zijn struisvogeleierkoeken en biefstuk te koop. Tijdens een rondleiden voer je de dieren en bekijk je ze van dichtbij.

Adres:
Bleukweg 6
5032PN Tilburg
0161 22 56 11


Stadswandeling Geertruidenberg

Deze 3 kilometer lange route voert langs historische plekken en gebouwen van dit voormalige welvarende handelsstadje. Veel sporen en gebouwen van toen zijn bewaard gebleven, zoals het kruithuis, een kanon en de garnizoensbakkerij.

Adres:
Markt 46
4931BT Geertruidenberg
0162 517 689


Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten

Naast een grote speelgoedcollectie kun je hier ook je ogen uitkijken in de carnavalszaal. Deze zaal staat helemaal in het teken van het carnaval in Oosterhout.

Adres:
Zandheuvel 51
4901HT Oosterhout
0162 452 815


Speelboerderij De Vossenberg

Binnen spelen, buiten spelen, knutselen het kan hier allemaal. Voor de ouders is er een terras om lekker te genieten van de zon onder het genot van een drankje.

Adres:
Tilburgsebaan 42
5126PH Gilze
06 27 06 46 27


Museum De Looierij

Maak hier kennis met de looierij. Alles van de koe tot het leer komt aan bod. Er is ook een gezellig museumcafé waar je na afloop een drankje kunt nemen.

Adres:
Kerkstraat 23
5101BB Dongen
0162 38 71 94


Mini Efteling

De Efteling in het klein, voor kinderen van 4 tot 10. Je kan hier niet zelf rondlopen er zijn rondleidingen waarbij je alle attracties te zien krijgt.

Adres:
Onsenoortsestraat 36
5253AB Nieuwkuyk
06 22 99 6006


De Wolfsburcht Volkswagen Museum

Het museum Noord-Brabant is een kijkje in de geschiedenis van de luchtgekoelde Volkswagen. Vooral voor Kever fans is dit museum een aanrader. De Wolfsburcht laat ook de verdere geschiedenis rondom de auto's zien. Voor kinderen is er een leuke, leerzame speurtocht.

Adres:
Perzikstraat 9
4261KC Wijk en Aalburg
0416 660 805


De Duinexpres

Met de Duinexpres in De Moer ontdek je op een originele en leuke manier de prachtige natuur. Je zit in een verwarmde wagon met gemoedelijke achtergrondmuziek van de Loonse en Drunense Duinen rondom landgoed Huis ter Heide. Met de Duinexpres kom je op plekken die niet of nauwelijks bekend zijn en met de auto lastig te bereiken zijn. De rit duurt ongeveer twee uur en een kwartier.

Adres:
Galgeneind 6
5176NN De Moer
013 515 9247


De Gerrithoeve

Op De Gerrithoeve in Oisterwijk is genoeg te beleven. Zo is er een boerderijterras met restaurant, een kinderspeelboerderij, een plattelandscamping en een boerderijwoning om in te verblijven. Er zijn tal van speeltoestellen en mogelijkheden zodat kinderen lekker veel plezier hebben. Een kinderfeestje organiseren hier is mogelijk.

Adres:
Kollenburgsebaan 11
5062TH Oisterwijk
0411 673 189


Cultuurhistorische stadswandeling Den Bosch

Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je in de binnenstad van Den Bosch deelnemen aan een stadswandeling. Je wordt meegenomen in de rijke historie en cultuur. Wandel met een gids door idyllische straatjes en ontdek belangrijke monumenten van de Brabantse hoofdstad.

Adres:
Markt 77
5211JX 's Hertogenbosch
073 612 7170


Classic Park

In het Classic Park bevind zich een automuseum, maar ook een in- en verkooppunt van klassieke auto's. Er zijn veel evenementen in het Classic Park, speciaal voor autoliefhebbers. Het Classic Park is voor Iedereen die een indruk wil krijgen van de klassiekers.

Adres:
Koppenhoefstraat 14
5283VK Boxtel
0411 605 000


Brabants Museum Oud Oosterhout

Het museumpark is een tentoonstelling van het leven tussen 1900 en 1950. Het museum bestaat uit een miniatuurpark, een authentieke Vlaamse schuur en een binnenmuseum. Het hele park is ingericht zoals vroeger.

Adres:
Bredaseweg 129
4904SB Oosterhout
0162 246 815


Bowling Kempenhof

Samen bowlen is ontzettend leuk, maar hier is nog zoveel meer te beleven! Geniet van activiteiten voor jong en oud, zoals oude volksspelen en kruisboogschieten. Ook buitenactiviteiten zoals kanovaren en kleiduiven schieten behoren tot de mogelijkheden, evenals het boeken van een huifkartocht of een bezoek aan verschillende musea met een gids.

Adres:
Diessenseweg 99
5081AH Hilvarenbeek
013 5052928


Boerderij de Schaepsdyck

Op deze boerderij, gelegen in een mooi natuurgebied, kun je zien hoe ambachtelijke kaas gemaakt wordt. Ook zijn er speciale excursies beschikbaar voor kinderen, waarbij ze leren hoe het er aan toe gaat op een schapenboerderij. Ook is er een winkel waar de kaas en vers fruit te koop is.

Adres:
Langenbergseweg 18
5126PX Gilze
0161 45 20 96


Bierbrouwerij La Trappe Koningshoeven

Als je van een biertje houdt, is een bezoek aan de brouwerij de Koningshoeven op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven een must. Al vanaf 1884 wordt hier bier gebrouwen en tijdens een rondleiding krijg je alle ins-en-outs te horen. En natuurlijk kun je het bier ook proeven in de prachtige tuin van het trappistenklooster.

Adres:
Eindhovenseweg 3
5056RP Berkel-Enschot
013 535 8147


Bezoekerscentrum Oisterwijk

Bezoekerscentrum Oisterwijk is de ideale start van een heerlijke dag in de bossen. Je kan er terecht voor wandelingen en speurtochten en er is ook een heerlijk terras om uit te rusten. Kinderen kunnen hutten bouwen en met water spelen in de Speelnatuur van OERRR.

Adres:
Van Tienhovenlaan 5
5062SK Oisterwijk
013 591 5000


Speelland Beekse Bergen

Speellland Beekse Bergen bestaat uit brede stranden met talloze waterattracties. Daarnaast tref je er onder andere een grote speeltuin en minigolfbanen aan. Kinderen kunnen in Verkeersland een Speelland-rijbewijs scoren en zich uitleven op het avontureneiland en de ballenberg. Voor de allerkleinste bezoekertjes beschikt het park ook over een speciale peuterspeeltuin.

Adres:
Beekse Bergen 1
5081NJ Hilvarenbeek


Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is de grootste dierentuin van de Benelux. Er zijn meer dan 150 soorten dieren te zien, waaronder giraffen, neushoorns en jachtluipaarden. Je kunt hier met de auto of bus dwars door de dierenverblijven rijden als een echte safari. Ook kun je de boot nemen of zelfs te voet de dieren ontdekken.

Adres:
Beekse Bergen 1
5081NJ Hilvarenbeek


Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw

Op de Zilvermeeuw worden rondvaarttochten georganiseerd in de omgeving van Nationaal Park De Biesbosch. Dit mooie natuurgebied is een bezienswaardigheid op zichzelf. De Zilvermeeuw heeft verschillende arrangementen om een (dag)tocht op het water naar eigen wens in te vullen.

Adres:
Biesboschweg 2
4924BB Drimmelen
0162 682 609


AquaFun Sportiom

Op zoek naar een heus zwemavontuur? Een vuurspuwende vulkaan zorgt voor flinke golven. Via de top van de vulkaan kun je met een grote zwemband de wildwaterrivier bedwingen. Daarna kun je van twee grote en supersnelle glijbanen. Uitrusten kan in het kruidenbad, de whirlpool of de stoomcabine.

Adres:
Victorialaan 10
5213JE 's-Hertogenbosch


Design Museum Den Bosch

In het Design Museum staat hedendaagse kunst en design centraal. Het museum heeft steeds wisselende collecties, die heel gevarieerd zijn. Jong talent en bekende kunstenaars zoals Picasso worden afgewisseld. Het museum heeft een vaste collectie waarin keramiek en sieraden zijn te zien.

Adres:
De Mortel 4
5211HV 's-Hertogenbosch
073 627 36 80


Landgoed Huis ter Heide

Ontdek dit waterrijke vogelparadijs en sta oog in oog met Schotse hooglanders. Rust en stilte in een gevarieerd landschap. Wandel over het vlonderpad en tref eekhorentjes en herten aan.

Adres:
Pastoor Kampstraat 1
5176NP De Moer
013 591 5000


Koffie- en theehuis 't Haantje

Met oude binnenplaats, eeuwen oude bomen is het Haantje uit 1649 de ideale plek voor koffie en thee. De historische ambiance en ommuurde tuin geven een unieke sfeer aan het theehuis.

Adres:
Haanwijk 3
5271VG Sint-Michielsgestel
073 551 60 34


Klimpark Biesbosch

Bij Klimpark Biesbosch in Hank op recreatieterrein de Kurenpolder staat een spectaculair klimparcours. Het parcours is gevestigd op een eiland en de parcours zijn geschikt voor alle leeftijden. Er is zelfs een zipline boven het water met een lengte van meer dan 650 meter voor de echte durfal.

Adres:
Kurenpolderweg 31
4273LA Hank
06 57 914 565


Klauterwoud Oisterwijk

Dit rib & burger restaurant heeft vele speeltoestellen speciaal om het eten extra leuk te maken voor de kinderen. Liever iets meer rust? Aan de andere kant van het restaurant kan je genieten van een knapperig haardvuurtje.

Adres:
Oirschotsebaan 8a
5062TE Oisterwijk


Kinderboerderij de Oosterhoeve

In 's- Hertogenbosch vind je kinderboerderij de Oosterhoeve, gelegen aan recreatieplas de Oosterplas. De kinderboerderij heeft een kabouterbos, speciaal voor peuters en kleuters. Er is een grote weide met stal, waar een paard, ezel, koe en alpaca's leven. Ook is er een hertenwei aanwezig.

Adres:
Ijsselsingel 1
2515CL 's-Hertogenbosch
06 23 91 01 21


Kinderboerderij De Kromme Akker

Kinderboerderij De Kromme Akker in Geertruidenberg heeft naast de 'gewone' boerderijdieren ook heel bijzondere, zoals de angorageit, de Hudson eekhoorn en de Senegalpapegaai. Daarnaast is er een uitgebreide speeltuin, een 'ontdektuin', knuffelruimte en een educatieve ruimte. Bij De Kromme Akker is altijd iets te doen.

Adres:
Burggravenlaan 3
4931XA Geertruidenberg
0162 677 133


Kids Wonderland

Kids Wonderland in Molenschot is een indoor avonturenpark voor een gegarandeerde plezierige middag. Er zijn verschillende werelden die kinderen ontdekken, met glijbanen, trampolines, klimtorens en de mogelijkheid om te lasergamen. Ouders genieten van hun kinderen op het dek van het Galjoen met een kopje koffie en een stuk taart.

Adres:
Molenschotsebaan 21
5124NG Molenschot
0161 41 22 53


Kasteel Dussen

Het woonkasteel dateert uit de veertiende eeuw na Christus. In het kasteel zijn prachtige Toscaanse zuilen te bewonderen aan de hand van een rondleiding. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals concerten en voorstellingen.

Adres:
Binnen 1
4271BV Dussen
0183 401 973


IceFun Sportiom

In dit schaatsparadijs schaats je bergopwaarts door de grotten. Via de schaatshelling zoef je rustig weer terug naar de kade. En met een beetje geluk, sneeuwt het ook nog eens! Daarna maar even opwarmen met een warme kop chocomelk.

Adres:
Victorialaan 10
5213JE 's-Hertogenbosch
073 646 4646


Edelhertenboerderij De Zonhoeve

De edelhertenboerderij de Zonhoeve in Tilburg is een educatieboerderij. Op deze boerderij worden edelherten gehouden voor het vlees. Het is mogelijk om een bezoek aan de boerderij te brengen, waar je van alles leert over het leven van de edelhert. Je leert waar het voedsel vandaan komt, van alles over natuurbeheer en je mag zelf een stukje hertenvlees proeven.

Adres:
Keizersakker 7
5032PM Tilburg
0161 222 786


SpaPuur

Heb jij altijd al eens een opgietsessie mee willen maken? Kom dan naar SpaPuur in Tilburg, Noord-Brabant. Bij deze sauna kun je genieten van deze bijzondere sessies, verschillende sauna’s en lekker komen badderen in de zoet- en zoutwaterbaden, whirlpool en het stoombad. Wil je met hernieuwde energie terug naar huis? Kom dan na afloop even bij in de fijne ligstoelen of eet een hapje in het restaurant.

Adres:
Moerse Dreef 10
5043AX Tilburg
088 00 648 22


Deze website gebruikt cookies, meer info