Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Enorm veel uitstapjes rondom Landgoed 't Loo.

Enorm veel uitstapjes rondom Landgoed 't Loo.

Op Landal Landgoed 't Loo zelf is al enorm veel te doen. Onder andere een grote recreatieplas, een overdekt zwembad en 2 restaurants zorgen dat er genoeg te beleven valt op het park. Toch is het zonde als je op dit park verblijft en er niet op uittrekt in de omgeving. De toeristische Veluwe heeft namelijk zoveel te bieden! Daarom dit artikel, waar we de leukste zaken in de omgeving van Landgoed 't Loo voor je onder de aandacht brengen.

Alles weten over Landal Landgoed 't Loo? Bekijk dan de parkpagina van dit park.

Direct naar:

  • Steden - De leukste steden in de buurt
  • Dierentuinen - Maar ook kinderboerderijen
  • Natuur - Leuke uitstapjes in de schitterende Veluwse natuur
  • Musea - Veel musea, waaronder ook echt hele bijzondere
  • Restaurants - De leukste en meest bijzondere restaurants in de regio
  • Diversen - Allerlei leuke uitstapjes die stuk voor stuk de moeite waard zijn om eens naartoe te gaan tijdens je verblijf op Landgoed 't Loo.

Steden in de buurt

Groot voordeel tijdens een verblijf op Landal Landgoed ’t Loo zijn de leuke steden in de buurt. Zo ligt Zwolle wel heel dichtbij, maar ook Harderwijk en Apeldoorn zijn goed bereikbaar vanaf het park. Vlakbij vind je bijvoorbeeld ook het nostalgische stadje Elburg. Voor de hele omgeving, ook de kleinere stadjes en dorpjes geldt: Het is er enorm toeristisch. Je zult dan ook overal erg gastvrij ontvangen worden in deze regio. Graag attenderen we jou op de volgende steden:

Het nostalgische stadje Elburg

Heel bijzonder en ook heel dichtbij is het nostalgische stadje Elburg. Een vestingstadje aan het Veluwemeer. In het stadje zelf zijn veel bezienswaardigheden te vinden, maar ook een wandeling door deze stad is eigenlijk al bijzonder genoeg. Geloof je ons niet? We geven je vast een voorproefje d.m.v. onderstaande video.

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook tal van leuke restaurants in Elburg te vinden. Wat ons opviel tijdens een bezoek aan deze stad: Veel restaurants zijn hier niet duur, maar toch goed.

Zwolle

Zwolle behoort tot de grotere steden in de regio en ligt eigenlijk net buiten de Veluwe. Vanuit Landal Landgoed ’t Loo ben je in slechts enkele minuten rijden in Zwolle. In deze stad vind je vrijwel alle grote winkelketens en andere leuke lokale winkels. Daarnaast is Zwolle ook een heel sfeervolle stad. Qua parkeren zit je hier over het algemeen ook best goed. Dit gaat over het algemeen een stuk makkelijker dan in andere grote steden.

Harderwijk

Natuurlijk bekend vanwege het Dolfinarium, maar Harderwijk heeft nog veel meer te bieden. De boulevard in Harderwijk biedt heel veel tentjes en leuke terrasjes. Het staat hier werkelijk bol van het toerisme. Tevens heeft deze stad een uitgebreid winkelcentrum, waardoor je hier ook terecht kan voor een dagje winkelen.

Dierentuinen en kinderboerderijen

De Veluwe is 1 van de meest toeristische gebieden. Daarom vind je hier ook van alles op het gebied van dierentuinen. Verblijf je op Landal Landgoed ’t Loo, dan hoef je je absoluut geen dag te vervelen, want er zijn genoeg dierentuinen in de omgeving.

Dolfinarium

Veel toelichting heeft het Dolfinarium niet nodig. Vanaf Landgoed ’t Loo is het niet ver reizen. In het Dolfinarium kun je de leukste shows met dolfijnen en zeeleeuwen bekijken. Een erg leuk uitstapje voor het hele gezin. Daarnaast is ook de boulevard in Harderwijk de moeite waard.

Adres:
Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk

Dorpsboerderij Dronten

Een unieke combinatie tussen theehuis, bierbrouwerij en kinderboerderij. Hier kun je de dieren bewonderen en tussendoor koffie met gebak nuttigen. Dorpsboerderij Dronten zeker met kinderen leuk om te bezoeken. Bovendien dient dit bijzondere uitje ook nog een goed doel. Deze boerderij is namelijk werk- en leerplek voor mensen met beperkingen. Dit maakt het natuurlijk dubbel de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

Adres:
Wisentweg 5a
8251 PB Dronten

Kinderboerderij 't Dijkweitje in Hattem

Varkentjes op de kinderboerderij in Hattem

Niet ver bij het park vandaan vind je deze leuke kinderboerderij. De dieren die je hier o.a. tegenkomt: Alpaca's, Nubische geiten, bijzondere Quessent schapen, dwerggeitjes, varkens, 2 ezeltjes en een pony en cavia's. Ook kun je natuurlijk zoals op vrijwel elke kinderboerderij konijnen en kippen bewonderen. Erg leuk om even een uurtje met de kinderen naartoe te gaan.

Adres:
Brugge 1
8052 NZ Hattem

Natuur

Natuurlijk staat de Veluwe bekend als 1 van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Wel is het handig om te weten waar je de mooiste plekjes kan vinden. Zeker de plekjes die in de buurt van het vakantiepark liggen. We zetten ze daarom graag voor je op een rijtje. Er zijn van die plekjes waar je de hele dag wel van kunt genieten, maar ook van die plekjes waar je s’avonds nog even naartoe kan rijden.

Nationaal Park Veluwezoom, Rheden

Een natuurgebied van ruim 5000 hectare. Bijzonder aan dit stukje Veluwe zijn de heuvels. De Veluwe als natuurgebied is namelijk behoorlijk vlak, maar Nationaal Park Veluwezoom vormt hierop een uitzondering. Maak een wandeling in dit nationale park en sta oog in oog met wilde zwijnen, reeen Schotse hooglanders en herten.

Adres:
Heuvenseweg 5a
6991 JE Reden

Zandverstuiving De Zoom

De Veluwe kent een paar van die plekjes. Een open plek tussen de heide waar helemaal niets groeit. Zeg maar een soort miniwoestijn. Als je op Landgoed ’t Loo verblijft, bevindt je je dichtbij 1 van die plekjes. Zandverstuiving De Zoom in Doornspijk is zeker een keer leuk om te zien. Je vindt het bij de Doornspijkse Heide.

Adres:
Badweg
8085 RL Doornspijk

Musea

De regio Oldebroek-Elburg is een regio waar mensen trots op zijn. Terecht! Er is zoveel geschiedenis! Niet voor niets vind je hier dan ook veel musea die zeer zeker de moeite waard zijn. Vaak zie je trouwens dat musea erg op elkaar lijken, maar dat is in deze regio zeker niet het geval. Er zijn hier zulke leuke dingen te zien, dat het zeker de moeite waard is om eens een museum te bezoeken als je hier verblijft. De leukste, maar ook de meest opzienbarende museu zetten we daarom graag voor je op een rijtje.

Kasteel Zwaluwenburg

Een bijzonder landgoed en landhuis uit de 18e eeuw op enkele kilometers afstand van Landgoed ’t Loo. Tegenwoordig dient dit landhuis en haar omgeving als een soort openluchtmuseum. Binnen vind je regelmatig exposities. Verder kun je rondom Kasteel Zwaluwenburg diverse wandelroutes ondernemen.

Adres:
Zwaluwenburg 6
8084 PD ‘t Harde

Anton Pieck Museum, Hattem

De grootste collectie werken van Anton Pieck is in dit museum te bewonderen. Daarnaast zijn er ook andere exposities in dit museum te zien. Erg bijzonder is ook dat de werkhoek van Anton Pieck hier te zien is. Zo staat hier onder meer de tafel uit zijn ouderlijk huis, zijn boekenkast en tekenmateriaal.

Adres:
Achterstraat 46-48
8051 ES Hattem

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Aanschouw de 150 jaar oude bakkerij en maak kennis met de geschiedenis van brood en banket. Tevens vind je hier ook een “gelagkamer”. Hier worden producten geserveerd uit eigen bakkerij. Daarnaast bijzonder. Het bakkerijmuseum is gevestigd in 3 monumenten, verbonden met een tunnel die onder de straat doorloopt.

Adres:
Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem

Smederij 'De Hoefhamer', Elburg

De Hoefhamer is een erg bekend smederijmuseum. Hier zie je hoe vroeger het werk door de smid werd gedaan. Ook kun je hier alles te weten komen over de gescheidenis van het hoefijzer. Dit museum is erg bijzonder. Niet voor niets is De Hoefhamer dan ook vaak op tv te zien geweest.

Adres:
Smedestraat 22
8081 EH Elburg

Aviodrome, Lelystad

Ook wel bekend als het luchtvaartmuseum. Je vindt in het Aviodome vliegtuigen van tuin, Luchthaven Schiphol, zoals het was in de jaren 30. Ook zijn er vluchtsimulators en speeltoestellen voor de kinderen. Ook erg leuk om te doen: Een rondvlucht maken. Dit kan in diverse vliegtuigen, zoals de Cassna 172, Fokker Four en in een watervliegtuig. In dit geval de Catalina. Tevens vind je in dit indrukwekkende museum “de schatkamers”. Ontdek hier de geheimen uit de luchtvaartgeschiedenis.

Adres:
Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven-Lelystad

Batavialand, Lelystad

Werp een blik in het verleden van de scheepvaart. De Batavialand in Lelystad staat bekend om de reconstructie van het VOC schip de Batavia die hier in de jaren 80 en 90 plaatsvond. Op de Batavialand kun je alles zien over historische scheepsbouw, maar ook over de geschiedenis van Nederland. Logisch, want Nederland is natuurlijk ook echt een waterland.

Adres:
Oostvaardersdijk 01-09
8242 PA Lelystad

Boerderijmuseum 'De Bovenstreek', Oldebroek

De Bovenstreek

Tijdens een bezoek aan het Boerderijmuseum in Oldebroek lijkt het alsof de oorspronkelijke bewoners even weg zijn. De bezoekers kunnen kennis maken met het boerenleven van ruim een eeuw geleden. Oók zijn er leuke wisselexposities en meerdere leuke kinderactiviteiten, waaronder een verkleedhoek (fotomoment!). Je vindt het Boerderijmuseum op ca. 3,5 km van Landgoed 't Loo.

Adres:
Bovenstraatweg 10a
8096 PE Oldebroek

Arent Thoe Boecophuis in Elburg

Vanwege vele overstromingen is de stad Elburg ooit verplaatst. Dit gebeurde in 1393, je weet het vast nog wel. Tegelijk met het bouwen van de “nieuwe stad” Elburg werd er ook een stadskasteel gebouwd. Overigens het eerste stenen gebouw van de stad. Dit kasteel werd in 1396 geschonken aan Arent thoe Boecop. Helaas overleed hij al een jaar later. Hoewel hij hier maar 1 jaar woonde, draagt het kasteel nog altijd zijn naam. Tegenwoordig doet het Arent Thoe Boecophuis dienst als nationaal orgelmuseum.

Adres:
van Klinsbergenstraat 5
8081 CL Elburg

Museum Korps Rijdende Artillerie

Een museum over het korps Rijdende Artillerie. Historische documenten, boekwerken schilderijen, je vindt het allemaal. Maar ook de wat meer spannende zaken als oude handvuurwapens en militaire attributen. Bijzonder om te weten: In 1879 zijn officieren van het korps al begonnen met dingen te verzamelen. Eigenlijk werd toen dus al de basis gelegd voor dit museum.

Adres:
Eperweg 149
8084 HE ’t Harde

Museum Sjoel Elburg

Een museum over het leven van 12 Joodse families die vanaf het jaar 1700 in Elburg hebben gewoond. Compleet met filmzaal. Hier wordt een halduur durende documentaire vertoont. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan de tweede wereldoorlog, die abrubt een eind maakte aan de vredige omstandigheden waarin de Joden in Elburg leefden.

Adres:
Graaf Hendriksteeg 2
8081 CH Elburg

Bijzondere restaurants in de regio

Landgoed ’t Loo beschikt zelf over 2 restaurants en een snackbar. Om lekker uit eten te gaan hoef je dus eigenlijk het park niet af. Toch is er in de regio keuze genoeg qua restaurants. Vooral in het toeritische Elburg heb je een ruime keuze. We sommen even de meest bijzondere restaurants uit de omgeving Oldebroek voor je op.

Restaurant Amuse in ’t Harde

Restaurant Amuse

Kenmerkend voor Restaurant Amuse zijn het goede eten en de gastvrijheid. Op het uithangbord bij het restaurant staat dan ook niet voor niets "Gezellig eten bij Pim & Vera". Je merkt het ook als je binnenkomt, want je voelt je direct meer dan welkom. In dit sfeervolle a la carte restaurant worden veel seizoens- en regionale producten geserveerd. Bijvoorbeeld een malse tournedos van rundvlees uit Oldebroek. De kruiden en groenten komen soms zelfs uit eigen tuin! Ook een aanrader is het amuse menu van 5 gangen. Dit bestaat uit 10 kleine gerechtjes. 

Adres:
Eperweg 47b
8084 HB ’t Harde
Reserveren: 0525 65 41 68

Da Pietro ristorante Italiano

Italiaans, maar dan wel van de allerhoogste kwaliteit. In Da Pietro ristorante Italiano wordt Italiaans eten nog met liefde bereidt en dat proef je. Niet voor niets heeft dit restaurant een vermelding in de Michelin gids. Qua interieur ook een bijzonder restaurant. Beleef Italië tijdens je verblijf op de Veluwe.

Adres:
Vischpoortstraat 16
8081 ER Elburg

Grillrestaurant De Boerenschuur

Een uniek restaurant, dat bij vrijwel iedereen op de Veluwe bekend is. De kwaliteit van de gerechten is van erg hoog niveau en worden geserveerd in “boerenstijl”. Leuk detail: Veel ingrediënten komen uit de eigen moestuin. Daarnaast zijn de spareribs wereldberoemd op de Veluwe en ver daarbuiten. Een sfeervol restaurant waar je op zomerse dagen ook terecht kunt op het terras. Hiervandaan geniet je van de schitterende, groene omgeving. Vanwege de populariteit zit dit restaurant vaak stampvol. Reserveren is dus aan te raden.

Adres:
Elspeterbosweg 45
8076 RA Vierhouten
Reserveren: 0577 411 005

Andere leuke uitstapjes in de omgeving ’t Loo Oldebroek

Ook kent deze regio andere leuke uitstapjes, bezienswaardigeheden en veel meer. Veel van die plekjes waar je eigenlijk geweest moet zijn tijdens je verblijf op Landal Landgoed ’t Loo. We noemen ze daarom graag even voor je op.

De Zwaluwhoeve

Als je van wellness houdt zit je goed tijdens een verblijf op Landal Landgoed 't Loo. Niet ver van het park vind je namelijk 1 van de grootste sauna's van Nederland. De Zwaluwhoeve is met ongeveer alle faciliteiten die je kan bedenken enorm uitgebreid. Daarnaast zijn er ook vaak leuke aanbiedingen te vinden, waardoor een wellnessdagje helemaal niet veel hoeft te kosten. Voor pure ontspanning is een bezoek aan De Zwaluwhoeve tijdens je verblijf een absolute must have.

Check hier hoe je met korting naar De Zwaluwhoeve kan gaan

Adres:
Zuiderzeestraatweg 108
3849 AJ Hierden

De Fantasietuin

Fantasietuin

De Fantasietuin Oldebroek ligt pal naast het park. Een tropische tuin van 4000 M2.. Een heel bijzondere tuin, met heel veel verschillende bomen en planten. Bezoek deze bijzondere tuin en je krijgt het gevoel in een ver land te zijn. De Fantasietuin is te bezoeken van 1 Mei t/m 1 Oktober. Erg handig: Vanaf Landal Landgoed ‘t Loo is De Fantasietuin te bereiken via het tuinpad bij bungalow 234 (klik hier voor de plattegrond).

Adres:
Vierschotenweg 5
8095 PN Oldebroek

Fruittuin Verbeek

Vlakbij het park vind je Fruittuin Verbeek. Een fruitteelt bedrijf met een mooie en grote boerderijwinkel. Ze telen er appels, peren, kersen, pruimen en een tal van zacht fruit zoals frambozen en blauwe bessen. Uiteraard is al het fruit te koop in de boerderijwinkel maar in het oogstseizoen is het ook mogelijk om zelf je fruit te plukken. Naast een bezoek brengen aan de boerderijwinkel, is het ook mogelijk om er gezellig iets te drinken en te eten. Lunchen is ook mogelijk.”

Adres:
Vierhuizenweg 5
8096 RP Oldebroek

ATB vereniging Oldebroek

Op het gebied van mountainbiken erg bijzonder. ATB Vereniging Oldebroek is onststaan vanuit circuit Oldebroek. Dit is een motorcross circuit. ATB vereniging Oldebroek organiseert jaarlijks de Streetrace. Een evenement waar altijd weer veel bezoekers op af komen.

Adres:
Sportlaan 1
8095 RN ’t Loo – Oldebroek

Circuit Oldebroek

Houd je van Motorcross? Dan zit je goed tijdens een verblijf op Landal Landgoed ‘t Loo. Vlakbij het park vind je namelijk motorcrosscircuit Circuit Oldebroek. Al ruim 50 jaar organisator van grote motorcrosswedstrijden. Met een beetje geluk gebeurt er iets op het circuit tijdens je verblijf.

Adres:
Vreeweg 67a
8095 PK Oldebroek

Pitch & Putt Golf, Bussloo

Pitch-Putt

Pitch&Putt Bussloo bevindt zich direct aan het prachtige meer van Bussloo, gelegen tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vele families bezoeken Bussloo en combineren bijvoorbeeld een rondje Pitch&Putt (het kortebaan golfen), Minigolf USA, Voetgolf of een tocht op de Elektrische Step (minimaal 16 jaar) met een heerlijk dagje strand en een heerlijke lunch of een lekker drankje op het gezellige terras. Ook bij minder goed weer ben je bij Pitch&Putt Bussloo aan het juiste adres! Wat dacht je bijvoorbeeld van het stoere Lasergame: The Next Generation of het spelen van een van de spectaculaire Escape Rooms? Plezier gegarandeerd!

Adres:
Withagenweg 17
7384 SP Wilp

Designer Outlet Batavia Stad, Lelystad

Voordelig kleding kopen kan 1 van de redenen zijn om Designer Outlet Batavia Stad te bezoeken. Toch is een bezoek aan Batavia Stad ook gewoon leuk als dagje uit. Naast kledingwinkels vind je hier ook diverse tentjes waar je iets kan eten, of drinken. Wat ons betreft zeker een bezoek waard tijdens je verblijf op Landgoed ’t Loo.

Adres:
Bataviaplein 60
8242 PN Lelystad

Kaasboerderij van Zeeburg

Weleens echte boerenkaas geproeft? Is het antwoord ja, dan wil je niet anders meer. Echte boerenkaas en andere boerderijproducten kun je vinden bij Kaasboerderij van Zeeburg in Doornspijk. Naast dat hier een boerderijwinkel is waar je allerlei natuurlijke producten kan kopen, worden hier ook diverse rondleidingen gegeven. Hierbij is ook een echte boerenlunch mogelijk.

Adres:
Mezenbergerweg 11
8085 ST Doornspijk

Bottervaren Elburg

Varen op een echte Elburger botter is een geweldige ervaring. Je hebt ze vast weleens op plaatjes gezien. Het bottervaren wordt mogelijk gemaakt door de Stichting tot Behoud van Elburger Botters. Deze stichting doet er alles aan om de botters voor Elburg te behouden. Terecht! Dit type schip is een oud Nederlands vissersvaartuig dat op de voormalige Zuiderzee werd gebruikt. Het gaat hier dus om een stuk cultuurhistorisch erfgoed. Kortom, varen op een botter is echt een heel leuk idee!

Adres:
Havenkade
8081 GP Elburg
Tel voor boekingen. 0525 655 857

Rondvaart over het Veluwemeer vanuit Elburg

In Juli en Augustus kun je op woensdagen een rondvaart maken over het Veluwemeer. Dit is zeker de moeite waard als je van water en natuur houdt. De rondvaarten duren ongeveer 50 minuten en starten vanuit de haven van Elburg.

Adres:
Havenkade
8081 GP Elburg

Buitenzwembad De Hokseberg in ’t Harde

Lekker buiten zwemmen en wild van de glijbaan af. Een flink buitenbad met erg veel voorzieningen. 3 glijbanen in het ondiepe bad. 2 spectaculaire glijbanen in het diepe bad en een zonnewiede. Ook is er een voetbalveld voor als je even lekker met een bal wilt spelen. Natuurlijk is er ook een kiosk aanwezig. Een heerlijk zwembad voor als je even lekker buiten wilt zijn de de Veluwse lucht wilt opsnuiven. Geen zin om in de auto te stappen. Bij erg mooi weer kun je op Landal landgoed ’t Loo natuurlijk ook genieten van de recreatieplas.

Adres:
Wolkamerweg 42
8084 GD ’t Harde

Boerderij “De Mezenberg”

Een bijzondere boerderij, waarvan het vlees vaak geleverd wordt aan de betere restaurants. Deze boerderij heeft ook een eigen product gefokt: De Veluwse Maiseend. Naast dat je op deze boerderij vlees kan kopen, kun je hier ook een rondleiding krijgen. Je kunt dan zelf een flesje melk aan de lammetjes geven, of deelnemen aan 1 van de andere activiteiten.

Adres:
Mezenbergerweg 20
8085 SV Doornspijk

Deze website gebruikt cookies, meer info