☰ Menu
 
 

Peter Gillis en de realitysoap Massa is Kassa

Peter Gillis en de realitysoap Massa is Kassa

Eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken Peter Gillis biedt in realitysoap Familie Gillis: Massa is Kassa een kijkje achter de schermen bij zijn tien Nederlandse en Vlaamse vakantieresorts. Het tweede seizoen van de serie op SBS6 wordt andermaal druk besproken op Twitter, vanwege de hilarische voice-over maar ook omdat de Gillisjes niet bepaald een doorsnee familie vormen.

Groot rijbewijs

Het privéleven van Peter Gillis komt uitgebreid aan bod. Te zien is hoe hij zijn kinderen (Mark, Ruud en Inge) en vriendin Nicole klaarstoomt voor wanneer Gillis met pensioen gaat, hoe de 59-jarige pater familias worstelt met zijn gewicht en vooral: wat hij zoal aanschaft van zijn centjes. De ene na de andere slee komt voorbij, alsmede een camper met de afmetingen van een bescheiden vrachtwagencombinatie. Een verzekering voor de auto regelen voor zijn wagenpark laat hij graag aan anderen over - delegeren is een kunst die Gillis de ene keer heel goed en de andere keer totaal niet verstaat. Wat voor verzekering auto, camper en de door zijn zoon aan te schaffen waterscooter en Segway nodig zijn, daar brandt Gillis zijn vingers liever niet aan. Maar om met die enorme camper op vakantie te kunnen, moet hij een groot rijbewijs halen. Dat zal hij toch echt zelf moeten doen.

Worstenbroodjes

Het wordt op hilarische wijze aan elkaar gepraat door zijn streekgenoot, de Brabantse acteur Frank Lammers. Die lijkt voor zijn teksten carte blanche te hebben gekregen. Geen moment laat Lammers namelijk onbenut om de draak te steken met de kooplust van 'ons' Nicole, het vrijgezellenbestaan van Mark of de altijd opspelende lekkere trek bij Peter. Bedrijven waar hij komt onderhandelen, weten dat de Bourgondiër gek is op worstenbroodjes en zetten er, hoewel ze weten dat hij op dieet is, altijd een paar voor zijn neus. De familie Gillis lijkt er geen problemen mee te hebben om wekelijks op televisie belachelijk gemaakt worden. Twitterend Nederland doet er graag nog een schepje bovenop.

Peter Gillis' rijke idioom

Onverstoorbaar rijdt miljonair Gillis van park naar park om te controleren of alles spic en span is. Geen detail ontsnapt aan zijn kritische blik. Dit zijn de momenten waarop de vakantieparken-tycoon het delegeren spontaan verleerd lijkt te zijn. Een lekkend kraantje, een scheef hangend deurtje of een vies springkussen - hij wijst zijn medewerkers erop en hanteert daarbij één van zijn stokpaardjes: 'Vertrouwen is goed, controleren is beter'. De titel Massa is Kassa is dan ook ontleend aan het rijke idioom van Gillis, die redeneert dat handel altijd op grote schaal gedreven dient te worden.

Deze website gebruikt cookies, meer info