Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

De leukste uitstapjes rondom Landal Hoog Vaals

De leukste uitstapjes rondom Landal Hoog Vaals

Zonder twijfel het meest complete park van Zuid-Limburg. Landal Hoog Vaals beschikt van zichzelf over erg veel faciliteiten en activiteiten. Toch biedt ook de regio ontzettend veel voor cultuurliefhebbers, kinderen en natuurliefhebbers. Daarom hebben we de leukste uitstapjes rondom Hoog Vaals voor je op een rijtje gezet.

Maastricht

In Maastricht hoef je je geen seconde te vervelen. Cultuur, historie en Bourgondische gezelligheid komen hier samen. Maak met of zonder gids een stadswandeling of strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes. 

Valkenburg

Bezoek de Kasteelruïne en de Fluweelengrot met allerlei activiteiten voor jong en oud. In december is het dé kerststad van Nederland met de internationaal bekende kerstmarkt in de grot. En natuurlijk is het goed toeven op een van de vele terrasjes. 

Aken

Vlakbij Vaals ligt de levendige Domstad Aken, net over de Duitse grens. Er is een dierentuin, sterrenwacht en tal van andere leuke bezienswaardigheden voor iedereen. 

Brunssum 

Brunssum staat bekend om het prachtige heidelandschap, maar in de stad zelf is ook van alles te beleven. Overal zijn de sporen van Kelten en Romeinen nog zichtbaar. 

Meerssen 

Veel pelgrims wisten in een ver verleden al Meerssen te vinden, waar bij de basiliek wonderen zouden hebben plaatsgevonden. Vandaag de dag bruist Meerssen van de evenementen. 

Kartbaan Vaals

Kartbaan Vaals

Op zoek naar een flitsend uitstapje? Sport, spanning en sensatie vind je bij Outdoor Karting Vaals, de enige buitenbaan in Limburg, gelegen op 3 minuten rijden vanaf Hoog Vaals! Karten is bij ons al mogelijk vanaf 7 jaar en een minimum lengte van 1.30m. Ook voor een zoete of hartige hap op ons gezellige terras ben je van harte welkom!

Adres:
Selzerbeeklaan 23
6291 HV Vaals
www.kartingvaals.nl
Telefoon bezoekadres: 043-3061866
Telefoon kantoor: 043-8502056

Mondo Verde

Mondo Verde

Schitterende tuinen, leuke attracties en een bijzondere dierentuin. Qua attracties vind je hier een waterbaan, achtbaan, autoscooter en nog veel meer. In de bijzondere tuinen maak je kennis met onder meer Japan, Portugal en Engeland. In de dierentuin vind je allerlei dieren waaronder; tijgers, panters, witte leeuwen,… Zowel voor een dagje vermaak, als een dagje educatie een zeer geschikt uitstapje.

Adres:
Groene Wereld 10
6372 PW Landgraaf

Steenkolenmijn

Steenkolenmijn

Daal af tot diep onder de grond in Valkenburg. Laat de gids je alles vertellen over de harde en mysterieuze wereld van de mijnbouw. Er zijn demonstraties met originele machines. Steenkomenmijn Valkenburg is de allerlaatste steenkolenmijn in Nederland.

Adres: 
Daalhemerweg 31 
6301 BJ Valkenburg aan de Geul 

Alfa Bierbrouwerij

Alfa Brouwerij

Midden in het Limburgse heuvellandschap ligt het familiebedrijf Alfa, waar wordt gebrouwen met gecertificeerd bronwater. Reserveer een rondleiding en leer alles over ambachtelijke familietradities en proef dit speciale Limburgse bier. 

Adres: 
Thull 15 
6365 AC Schinnen

Sprookjesbos

Sprookjesbos

Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar in het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul. Kom en ontdek de tijdloze sprookjes, leuke attracties en vele speelmogelijkheden. Kijk op sprookjesbos.nl voor de openingstijden en routebeschrijving.

Adres: 
Sibbergrubbe 2a 
6301 AA Valkenburg

Drielandenpunt

Labyrinth drielandenpunt

Misschien wel het meest bekende uitstapje van de regio. Het Drielandenpunt. Je bevindt je hier op de grens van Nederland, Duitsland en België. Je vindt hier een speeltuin, snackbar, restaurant en het beroemde labyrint. Eigenlijk wel 1 van de plekken waar je geweest moet zijn als je op Hoog Vaals verblijft.

Adres:
Viergrenzenweg 97
6291 BM Vaals

Glasblazerij Gerardo Cardinale

Glasblazerij Gerardo

De beste glasblazer van Europa. Met een winkel in het hartje van Vaals. De winkel telt maar liefst 300M². Daarnaast geeft Gerardo Cardinale verschillende demonstraties. Wist jij trouwens dat het glas dat geblazen wordt wel 1150 graden is?

Adres:
Tentstraat 2
6291 BH Vaals

Avonturenbos Brunssummerheide

Een bezoek aan dit avonturenbos is een waar avontuur voor de kinderen. Ze kunnen hier naar hartenlust ravotten, een eigen hut bouwen of de dieren beeldenroute volgen. Ook is er een speelplek voor de allerkleinsten.  

Adres: 
Schaapskooiweg 99 
6414 EL Heerlen 

Cave Experience

Na een rondleiding te voet of per trein beleef je in de Gemeentegrot van Valkenburg een magische lichtshow met muzikale animaties van eeuwenoude grotschilderingen en moderne kunst.  

Adres: 
Cauberg 4 
6301 BT Valkenburg 

Blote VoetenPark

Jong en oud vermaken zich hier in het Schutterspark. De enige voorwaarde is: schoenen uit. Voor de rest is het genieten van deze sportieve en verrassende wandeling vol met allerlei hindernissen.  

Adres: 
Ganzepool 9a 
6443 WZ Brunssum 

Bezoekerscentrum Brunssummerheide 

Start hier een mooie wandelroute, stel je vragen of neem informatiefolders mee. Het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is een mooi uitgangspunt om meer over deze omgeving te weten te komen. 

Adres:
Schaapskooiweg 99 
6414 EL Heerlen 

Nederlands Mijnmuseum 

De geschiedenis van de Nederlandse steenkolen en mijnen komen hier weer tot leven. Dwaal rond in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau mijn I. Het gebouw is opgenomen in de 'Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg'. 

Adres: 
Mijnmuseumpad 2 
6412 EX Heerlen 

Kasteel Hoensbroek 

1 van de mooiste, grootste en best bewaarde kastelen van Europa staat in Hoensbroek. Verken het op eigen houtje of loop mee met een gids. Ook voor kinderen is het leuk. Zij kunnen spelletjes spelen of meedoen aan de kasteeltocht waarbij zij zeven schatkisten moeten zoeken. 

Adres: 
Klinkertstraat 118 
6433 PB Hoensbroek 

Colombus Earth Theater 

Uniek in de wereld is dit mijn- en ruimtevaarttheater. Beleef de wereld als een ruimtevaarder of een mijnwerker. Het Columbus Earth Theater heeft een unieke projectieomgeving van maar liefst 12 meter diepte. Je gaat mee op spectaculaire reizen, alsof je er zelf bij bent. 

Adres: 
Museumplein 2 
6461 MA Kerkrade 

Cube Design Museum 

Dit museum is volledig gewijd aan design. Het design dat je hier ziet heeft grote impact gehad op de hele wereld. Zeker als je van design houdt een bezoekje waard. Het Cube Design Museum is onderdeel van Museumplein Limburg.

Adres: 
Museumplein 2 
6461 MA Kerkrade 

Romeinse Katakomben 

Ontdek alles over het oude Rome van de derde en vierde eeuw in dit museum. Je bezoekt zo'n 25 meter onder de grond fresco's, grafkamers van burgers en edellieden en ontdekt de verhalen over de rituelen en gewoontes uit die tijd. 

Adres: 
Plenkertstraat 55 
6301 GL Valkenburg aan de Geul 

Thermenmuseum

Het grootste en best bewaard gebleven antieke gebouw staat in Heerlen. Het Thermenmuseum toont je het publieke badhuis van de Romeinen. Het is in zeer goede staat. De Romeinse stad Coriovallum ligt nog onder Heerlen. Het museum toont allerlei voorwerpen uit en rondom deze stad. 

Adres: 
Coriovallumstraat 9 
6411 CA Heerlen 

Boederij- en Heemkundemuseum 

Het Limburgse boerenleven wordt hier getoond, met een collectie na-oorlogse landbouwmachines en oude gebruiksvoorwerpen. In de tuin groeien een aantal oude gewassen. Regelmatig zijn er demonstraties. 

Adres: 
Hoofdstraat 36 
6333BJ Schimmert 

Brand Bierbrouwerij 

De oudste bierbrouwerij van Nederland staat in Zuid-Limburg. Proef de karaktervolle bieren van Brand tijdens een rondleiding door de brouwerij. Ontdek hoe de bieren gebrouwen worden en hun karakteristieke smaak krijgen. 

Adres: 
Brouwerijstraat 2-10 
6321 AG Wijlre 

Restaurant Della Mamma 

De Italiaanse keuken ten voeten uit. Dit is wat je mag verwachten van die bijzondere Italiaanse restaurant. Je kunt hier binnen plaatsnemen, of op het overdekte terras. Daarnaast kun je hier ook terecht voor het afhalen van pizza’s. Dit restaurant is een aanrader, vanwege het gebruik van eerlijke en verse producten.

Adres: 
Maastrichterlaan 97 
6291 EM Vaals 

Brasserie Restaurant Lodge7 

Kenmerkend aan Lodge7 zijn de ongedwongen sfeer, het geweldige uitzicht en de kwaliteit van het eten. Op de menukaart vind je veel seizoenproducten uit de eigen streek. Je kunt hier terecht voor een heerlijke brunch, lunch, of diner?

Adres: 
Epenerbaan 1 
6291 NN Vaals 

Buitenlust 

Verse producten uit eigen streek en een adembenemend uitzicht. Restaurant Buitenlust ligt bijna op de top van de Cauberg. Hier geniet je van heerlijk eten en drinken voor een betaalbare prijs. 

Adres: 
Camerig 11 
6294 NB Vijlen 

De Oude Brouwerij

Hier weten ze nog wat Bourgondische gastvrijheid betekent. Bij De oude Brouwerij kun je niet alleen eerlijk en heerlijk eten, maar ook overnachten in een van de mooie kamers in het gezellige hart van de gemeente Gulpen-wittem. 

Adres: 
Hoofdstraat 53 
6281 BB Mechelen NL

Gerardushoeve

Grenzeloos genieten, dat is waar restaurant Gerardushoeve voor staan. Terwijl je geniet van de allerlekkerste streekgerechten kijk je vanaf het panoramaterras uit op een samensmelting van de Belgische Ardennen en het Duitse Eifelgebergte. 

Adres: 
Julianastraat 23 
6285 AH Epen 

De 4 jaargetijden

Geniet bij dit restaurant van de seizoenen. In de zomer bijvoorbeeld een Limburgse kersenvlaai en in de winter bospaddenstoelensoep. De 4 jaargetijden gebruikt vooral lokale producten en dat proef je. 

Adres: 
Wilhelminastraat 43 
6285 AT Epe

De Krieëkel

Eerlijke gerechten en bijpassende wijnen. Dit is waar Restaurant De Krieëkel erg goed in is. Daarnaast is de ambiance bijzonder sfeervol! 

Adres: 
Krekelstraat 2 
6285 AR Epen

Thermae 2000

Thermale baden, heel veel sauna’s en keuze uit talrijke behandelingen. Er zijn zowel badkledingdagen, als dagen dat Thermea 2000 ongekleed toegankelijk is. Hoe dit precies in elkaar zit kun je het beste voor je bezoek controleren. Geniet hier niet alleen van de wellness faciliteiten, maar ook van het geweldige uitzicht.

Adres: 
Cauberg 25-27 
6301 BT Valkenburg

Openluchttheater Valkenburg

Beleef tussen ‘mergel en groen’ de meest prachtige voorstellingen. Dit theater is inmiddels alweer meer dan 100 jaar oud. Naast een openlucht theater is hier ookj een halt open grottheater. Vooral de intieme setting maakt een voorstelling hier extra bijzonder.

Adres: 
Plenkertstraat 51A 
6301 GL Valkenburg

Nationaal park Hoge Kempen/Pietersheim

Maak kennis met het roemrijke verleden van ridders en edellieden in Pietersheim en Lanaken. Blikvanger is de waterburcht uit de 12e eeuw. Ook is er een kabouterpad voor de kleintjes, een kinderboerderij en speeltuin. 

Adres: 
Neerharenweg 12 
3620 Lanaken, België

Jump XL

Niet alleen leuk, maar ook erg origineel. Bij Jump XL draait alles om springen in de meest ruime zin van het woord. Je vindt hier tramoline fitness. Daarnaast kun je hier leren hoe je bijvoorbeeld een 360 graden twist doet. 

Adres: 
Vouershof 3 
6161 DB Geleen

Pretpark de Valkenier

Een familiepark met heel veel attracties voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld in de botsauto's, bezoek Dino's Wandelpark of doe mee met het verkeerscircuit op het water. 

Adres: 
Koningswinkelstraat 53 
6301 WH Valkenburg a/d Geul

Powerarea Kerkrade

Karten, driften, paintball en escape rooms zijn hier allemaal bij elkaar gebracht. Hier is dus echt wel iets te beleven. Qua karten helemaal, want je vindt hier niet de standaard manier van karten.

Adres: 
Wiebachstraat 50 
6466 NG Kerkrade

A GoGo Valkenburg

Indoor en outdoor activiteiten voor alle leeftijden. Rodelen vanaf de top van de berg, spelen in een speelbos met tubingbaan of de Wilhelminatoren beklimmen. Durf jij het aan om een bezoek te brengen aan de spannendste heuvel van Limburg?

Adres: 
Neerhem 44 
6301 CJ Valkenburg A/D Geul

Spa en Wellness Château St. Gerlach

Een unieke ervaring. Dit wellness center vind je namelijk in eeuwenoude gewelfde kelders. Je kan hier heerlijk ontspannen en genieten van  de sauna, zwembad en Turks stoombad. Daarnaast zijn er veel behandelmogelijkheden. 

Adres: 
Joseph Corneli Allée 1 
6301 KK Valkenburg

Park het Plateau

Een heel avontuurlijk uitstapje. Je kan hier kiezen uit 4 klimroutes om te trotseren. Daarnaast kun je hier fietsen, mountainbiken, boogschieten en wandelen. Daarnaast geniet je hier op het terras van de adembenemende natuur.

Adres: 
Ganzepool 17 
6443 WZ Brunssum

Gulpener Brouwlokaal

Bijna tweehonderd jaar Gulpener brouwgeschiedenis komt aan bod. In de gewelfde kelders maak je kennis met meer dan honderd verschillende bierstijlen van over de hele wereld. 

Adres: 
Rijksweg 19a 
6271 AB Gulpen

Aachen Cathedral

De bouw van de Dom van Aken begon in 796. Inmiddels meer dan 1200 jaar geleden. Hiermee behoor dit gebouw tot 1 van de oudste gebouwen van Duitsland. De Dom van Aken vind je op slechts enkele kilometers van Hoog Vaals. Op zaterdag en zondag is er regelmatig een rondleiding in het Nederlands.

Adres:
Domhof 1
52062 Aachen

Weekmarkt Vaals

Een echte trekpleister. De Weekmarkt in Vaals vindt iedere dinsdag plaats van 08:00 – 13:00. Je vindt hier heel veel groenten, fruit en een uitgebreid warenassortiment.

Adres:
Kon. Julianaplein / von Clermontplein
Vaals

Dierenpark Aachen

Dit park met een wandelroute van 3 km, herbergt meer dan 1700 dieren. Je vindt hier van alles. Van Aziatische kamelen, tot exotische vogels, maar ook bijvoorbeeld zebra’s. Daarnaast is er een kinderboerderij, waar er met de dieren geknuffeld kan worden.

Adres:
Obere Drimbornstrasse 44
52066 Aachen

Carolus Thermen Bad Aachen

Een zeer uitgebreide Spa. Je vindt hier thermaalbaden en een saunawereld. Kinderen vanaf 6 jaar zijn hier welkom. Carolus Thermen Bad Aachen bevat een zowel een badkleding gedeelte, als een naturistisch deel.

Adres:
Passstraße 79
52070 Aachen

Theater Heerlen

Een vernieuwend theater met veel voorstellingen. Doelstelling van het theater is dat dat het aanbod een spiegel is van de huidige cultuur. Theater Heerlen behoort tot de Parkstad Limburg Theaters.

Adres:
Burg. van Grunsvenplein 145
6411 AS Heerlen

Geuldal

Aanschouw in het Geuldal een schitterend stukje Limburg en de snelst stromende rivier van Nederland. Dit gebied is 1 van de mooiste wandelgebieden van Nederland. 

Adres:
Plaatweg 1
6285 NK Epen 

Kinderstad Heerlen

Zeker met kinderen moet je hier echt geweest zijn. Kinderstad Heerlen biedt erg veel leuke dingen, zoals een wildwaterbaan, botsauto’s, achtbaan, freefall, spinning coaster, het klauterkasteel en nog heel veel meer. De kinderen hebben hier zeker een hele dag plezier.

Adres:
Parallelweg 4 
6411 ND Heerlen

Kasteelruïne Fluwelengrot

Erg imposant. Een betere blik in de middeleeuwen ga je moeilijk vinden. De Fluwelengrot is het gangenstelser onder de Kasteelruïne. Je vindt hier muurschilderingen uit de 18eeeuw en geheime vluchtgangen. In het Kasteel van Valkenburg kun je de resten vinden van het ooit zo imposante kasteel. Het geheel is zonder meer heel indrukwekkend.

Adres:
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul 

SnowWorld

Naast 5 skipistes, skiles, snowboardles en heel veel meer op het gebied van wintersport. Ook nog 5 restaurants in Oostenrijkse sfeer. Daarnaast vind je bij SnowWorld Landgraaf ook heel veel fitness- en wellnessfaciliteiten. Kortom: Ideaal voor een sportief dagje. 

Adres:
Witte Wereld 1
6372 VG Landgraaf

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Met een stoom- of dieseltrein kom je langs de mooiste plekjes van het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij wordt ook wel de Miljoenenlijn genoemd. Rondom het hoofsstation in Simpelveld zijn daarnaast ook nog eens heel veel activiteiten. Echt een leuk uitstapje voor trein- en natuurliefhebbers.

Adres:
Stationstraat 22
6369 VJ Simpelveld

Discovery Center Continium

Alles over robots en moderne techniek. Bezoek hier tentoonstellingen. Of doe mee aan wetenschappelijke experimenten. Niet alleen heel leuk om naartoe te gaan, maar ook heel leerzaam.

Adres:
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

Gaia Zoo

Boshonden GaiaZOO

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. Sta oog in oog met ’s werelds mooiste dieren en maak een complete wereldreis in één dag! In 2018 is de dierentuin opnieuw verkozen tot ANWB’s Leukste uitje van Nederland! Bezoek op de Afrikaanse Savanna de imposante neushoorns, de statige giraffen en natuurlijk de koning der dieren, de indrukwekkende leeuw. Een bijzondere ervaring wacht in Rainforest waar in het apenbos de doodshoofd- en brulapen zelfs boven je hoofd door de takken klauteren! In Taiga speur je vanaf grote hoogte via het 360° panorama uitkijkterras naar berberapen, lynxen en gieren.

Nieuw in 2019: 400 flamingo’s de grootste flamingo kolonie binnen een Europese dierentuin!

Voor de kids biedt GaiaZOO een waar speel- en klimparadijs met de reusachtige DinoDome: Europa's grootste indoor Dino speelpark en de spannende touwbruggen en spectaculaire nieuwe speeltorens van de SavannaTour.

Adres:
Dentgenbachweg 105
6468 PG Kerkrade

Mosaqua

Familieglijbaan bij Mosaqua

Zin in een spetterend dagje uit? Onze subtropische beleving verdient zeker een plek op jouw wishlist. Plonzen in een binnen- of buitenbad. Je relaxmomentje pakken in een whirlpool of belevingsdouche. Een potje beachvolleybal op de ligweide. En de kids? Die testen enthousiast één van de vele glijbanen, zoeken de schat van Kapitein Kid of wagen zich aan de wildwaterbaan. Oh ja, er is ook Wifi om tijdens je koffiepauze toch even up to date te blijven. Je batterij staat op het punt om volledig opgeladen te worden. Zien we je snel in Gulpen?

Adres: 
Landsraderweg 11 
6271 NT Gulpen

Deze website gebruikt cookies, meer info