Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Center Parcs bouwt het nieuwe Park Allgäu

Center Parcs bouwt het nieuwe Park Allgäu

Park Allgäu wordt het nieuwe Duitse park van Center Parcs. Zowel qua faciliteiten, als op het gebied van cottages zal alles hier op een hoger niveau staan, dan dat je van Center Parcs gewend bent. Daarnaast is ook duurzaamheid een belangrijk aspect op dit nieuwe Duitse vakantiepark. In de herfst zal Park Allgäu haar deuren openen. Wil je foto's bekijken van dit splinternieuwe park? Dit kan op de Park Allgäu pagina bij Center Parcs.

Dromen in het nieuwe Duitse Center Parcs park.

Park Allgäu verrijst in Zuid-Duitsland, vlakbij het plaatsje Leutkirch. Dat ligt tussen München, Stuttgart en Zürich. Het wordt innovatief en luxe. Een waar vakantieparadijs, te boeken vanaf december 2017. Te genieten vanaf de herfst van 2018. Het wordt het grootste park van Center Parcs in Duitsland.

Tropisch zwemparadijs met mega lange wildwaterbaan

Het tropisch zwemparadijs (met aparte spa) kennen we al van Center Parcs, maar haalt een record. Het herbergt de langste wildwaterbaan van alle parken, van maar liefst 165 meter! En hij is niet alleen lang maar ook duizelingwekkend snel. Daarnaast komen er vijf andere waterglijbanen. Zoeven jullie graag met het hele gezin naar beneden? Dat kan, op de brede family slide glijden jullie hand in hand naar beneden.

Nog meer Aqua Mundo, met snorkelbad en klimbad

Er is op Park Allgäu nog meer keuze voor de waterrat. Een golfslagbad met stroomversnelling en een eiland. Een snorkelbad: ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Uiteraard een buitenzwembad. En: een waar klimbad, een bad met klimwand, hoe gaaf is dat? Tot slot een Water Playhouse, een heuse speelwaterwereld. Ouders hebben meer tijd dan ooit om te relaxen op de grote zonneweide of in de twee whirlpools. Of zich met de kleinste kids te vermaken in het peuterbad, met allerlei speeltoestellen.

Faciliteiten op Park Allgäu: Meer dan je verwacht!

Ook op het droge is er een enorm aanbod. Wat dacht je van de Action Factory met een indoor klimparadijs, bowling en minigolf? En van BALUBA, een tropisch indoor speelparadijs, met trampolines, glijbanen (ditmaal zonder water), Mini Cars, de Foam Factory, een multi-sportarena en boogschieten? Daar vind je ook de Kids Club én Kids Safari, een ponymanege en kinderboerderij. Hopelijk is jouw kind niet gevoelig voor keuzestress.

Sensatiezoekers opgelet

Ook voor mensen die spanning en uitdaging zoeken biedt Park Allgäu veel. Je kan er klimmen. Er is een Laser Battle (ga de strijd aan met de hele familie), een High Adventure Experience, een Zip Wire. En tieners spreken af, ontmoeten elkaar en chillen bij de HangOut. En trappen daar een balletje tegen de interactieve voetbalmuur. Of zelf muziek maken op de DJ Booth. Je hebt geen kind meer aan ze.

Cottages op Park Allgäu, chiquer dan chique

De duizend cottages op Park Allgäu krijgen een modern uiterlijk. Door de edelhouten architectuur passen ze perfect in de omgeving. 

Exclusive cottages

Exclusive cottages zijn de overtreffende trap. Met verrassende architectuur, en inrichting in stijl en luxe. Finse sauna, regendouche, hot tub, het innovatieve cottage-concept heeft het allemaal.

Comfort, Premium en VIP

Daarnaast zijn er de bekende cottages van de luxe niveaus die je bij Center Parcs wellicht al kent. Variërend van Comfort, via Premium tot VIP. De Comfort Cottages zijn wat kleurrijker en speels ingericht. De Premium- en VIP-variant ogen natuurlijker. VIP-cottages bieden een wellness-ruimte met infraroodsauna.

Nog meer luxe om de hoek

De Spa & Country Club biedt relaxmogelijkheden van een nog iets hoger level. Deze Club heeft een rustige ligging, bij de Exclusive cottages. Wellness, spa, zoutwaterzwembad (je waant je in zee), fitnessruimte. En een restaurant om verbrande calorieën en vocht weer enigszins aan te vullen.

Park Allgäu Market Dome

Nu we het toch over eten hebben: in de bekende tropische Market Dome vind je behalve winkels ook allerlei restaurants. En na een wandeling onder de palmbomen (en dat in Beieren) loop je zo de Biergarten van een brouwerij in, proost!

Natuurlijke parkomgeving

Park Allgäu ligt in een erg populair vakantiegebied in Duitsland. Het park is maar liefs 184 hectare groot. De omgeving is bosrijk en biedt een panoramisch uitzicht op de Alpen. Je kan er heerlijk wandelen en mooie fietstochten maken. En een must-see (je bent er toch) is kasteel Neuschwanstein.

Op Park Allgäu kiest Center Parcs voor duurzaamheid

Ook Center Parcs kiest voor duurzaamheid. Bestaande bomen blijven zoveel mogelijk behouden. En na voltooiing van de bouw worden er direct nieuwe bomen en struiken geplant. Buiten het park vindt er ook herbebossing plaats.

Deze website gebruikt cookies, meer info