☰ Menu
 
 

Omgeving Landal Port Greve

Landal GreenParks

Alle uitstapjes in de omgeving van Landal Port Greve op een rij.

Uitstapjes in de regio

Segway Ouddorp

Segway Ouddorp

Ontdek de prachtige Zeeuwse kustlijn op een bijzondere, uitdagende manier: met de Segway. Een elektrisch vervoermiddel voor jong en oud dat zijn tijd ver vooruit was, maar inmiddels past in deze tijd. Onder begeleiding van een gids zijn er verschillende tours te boeken. Naast Segway Tours vind je hier nog veel meer unieke vervoermiddelen aan zoals: mindervalide vervoermiddelen, e-scooters, Lopifits en bakfietsen.

Adres:
Dijkstelweg 12
3253TB Ouddorp
0187 689 100


Speeltuin de Flipjes

Speeltuin de Flipjes

Speeltuin de Flipjes in Ouddorp bestaat al sinds 1954. Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe toestellen geplaatst, zoals schommels, wippen, draaimolens, trampolines en kabelbanen. Ook oudere kinderen hebben hier veel plezier met de tafeltennistafel en tafelvoetbalspel.

Adres:
Prins Hendrikweg 36
3253BV Ouddorp
0187 68 18 16


Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het mooiste straatje van Goeree-Overflakkee is in Sommelsdijk. In de Kerkstraat vind je een rij trapgevelhuisjes uit de 17e eeuw met daarin een verrassend leuk museum voor jong en oud. Niet voor niets dat het gehele complex opgenomen is in Madurodam. In negentien afdelingen wordt in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee de geschiedenis van het Zuid-Hollandse eiland op overzichtelijke, en soms verrassende wijze, weergegeven. Proef de sfeer van lang vervlogen tijden en maak een tijdreis door tweeduizend jaar eilandgeschiedenis. Aanrader: de met een landelijke filmprijs genomineerde Virtual Reality beleving over de Watersnood van 1953 en de grootste Middeleeuwse muntenschat van Nederland.

Adres:
Kerkstraat 2
3245AK Sommelsdijk
0187 483 778


Stadhuismuseum Zierikzee

Stadhuismuseum Zierikzee

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest: het voormalige stadhuis van Zierikzee.

Het gebouw en de collectie tonen de rijkdom van stad Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland. Vanuit Zierikzee werd met heel Europa intensief handelgedreven in zout en meekrap. De stad was ooit de roem en trots van Schouwen-Duiveland. Scheepsmodellen, historische kaarten, bodemvondsten, zilverwerk, schilderijen en nog veel meer laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf: een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Niet alleen het stadsbestuur zetelde hier, maar ook de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag waren in dit gebouw gevestigd. Bijzonder aan het pand zijn o.a. de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In het Stadhuismuseum brengen wisselende tentoonstellingen en een vaste presentatie van topstukken uit de collectie het verleden en heden van Schouwen-Duiveland tot leven.

Adres:
Meelstraat 6
4301EC Zierikzee
0111 454464


Het Ezelhuis

Het Ezelhuis

Het Ezelhuis organiseert unieke wandeltochten waarbij je met een kudde van 9 ezels naast de ezels, door de polders loopt. Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen afwisselend op de ezels rijden. Het Ezelhuis organiseert ook workshops, picknicktochten, kinderfeestjes en familiefeestjes.

Bekijk de actuele activiteiten >>

Adres:
Ruiterplaatweg
4493AB Kamperland
06 28888087


Streekmuseum de Meestoof

Streekmuseum de Meestoof

Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland geeft een overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint-Philipsland. Bezoek ons hoofdgebouw met een jaarlijks wisselende expositie, het kruidenierswinkeltje en de boerenkamer. In de schoolschuur vindt u een klaslokaal dat is ingericht als een school van begin 1900. De wagenschuur biedt een bonte verzameling van voertuigen, zoals een koets, boerenkar en hondenkar. In de Ambachtenschuur vindt u alles over de visserij op Tholen en de meekrapteelt. De Noorse woning met inboedel uit de jaren 50 maakt ons overzicht van de Thoolse geschiedenis compleet.

Adres:
Bierensstraat 6
4697GE Sint-Annaland
0166 652901


Brouws Museum

In het Brouws Museum ontdek je de rijke maritieme geschiedenis van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en de belangrijke rol die Brouwershaven daarin speelde. De museumcollectie bestaat uit een boeiende verzameling historische scheepsmodellen, maritieme schilderijen, topografische kaarten en nautische instrumenten die je een goed tijdsbeeld geven van het lokale vroegere leven.

Adres:
Haven Zuidzijde 15
4318AJ Brouwershaven


De Mekkerstee

Op deze zorgboerderij kun je allerlei dieren zoals geiten ontdekken. Neem er ook een kijkje in de kaas en ijsmakerij, om daarna lekker te eten in het restaurant.

Adres:
Hofdijksweg 34
3252KB Ouddorp
0187 68 40 50


Droogdok Jan Blanken

In Hellevoetsluis is een prachtig rijksmonument van de scheepvaart te bewonderen, het droogdok. Je kunt een rondleiding volgen waarmee je door de aquaducten in het droogdok wordt geleid.

Adres:
Industriehaven 50
3221AK Hellevoetsluis
0181 310 197


Faunapark Flakkee

In dit park is voor kinderen van alles te doen. Er zijn herten, kangoeroes en verschillende soorten vogels. Ook is er een midgetgolf en kunnen er speurtochten worden gedaan.

Adres:
Duivenwaardsedijk 22
3244LG Nieuwe Tonge
06 10 23 03 03


Kinderboerderij Kerkestee

Hier vind je alles van konijnen in allerlei kleuren tot aan prachtige, trotse pauwen. De kinderboerderij is geschikt voor kinderfeestjes en klassenbezoeken. En na het bezoek kunnen de kinderen zelf ravotten in de natuurspeeltuin.

Adres:
Plattendijk 1
3224AV Hellevoetsluis
0181 311 484


Lichtschip 12 Noordhinder

Het lichtschip Noordhinder lag tot 1994 voor de Zeeuwse kust om schepen te waarschuwen voor gevaarlijke zandbanken. Leer alles over de gevaren voor de zeevaart, over veiligheidsmaatregelen op onze Noordzee en over het leven aan boord van een lichtschip.

Adres:
Koningskade 4
3221CC Hellevoetsluis
06 57 575 792


Museumschip De Buffel

De Buffel is een ramtorenschip welke tot 1920 dienst deed. Het schip is te bezichtigen en je kan hier alles leren over de rijke maritieme geschiedenis van Hellevoetsluis.

Adres:
Koningskade 2
3221CC Hellevoetsluis
0181 331 444


Nationaal Brandweermuseum

Hier zie je prachtige oude brandweerwagens, brandweer pakken en leer je alles over de brandweer. De collectie bevat de meest primitieve middelen van omstreeks 1550 tot het materiaal van vandaag.

Adres:
Industriehaven 8
3221AD Hellevoetsluis
0181 31 44 79


Torenmuseum Goedereede

In Torenmuseum Goedereede staat de geschiedenis van het dorp en de kerktoren centraal. Zo is er een vuurtorenexpositie en regelmatig zijn er andere exposities en concerten.

Adres:
Kerkpad 9
3252AW Goedereede
0187 493 796


Verdedigingswerken Hellevoetsluis

Tijdens een rondleiding door de unieke verdedigingswerken van Hellevoetsluis, kom je alles te weten over de belangrijke marinehaven. Ook hoor je spannende verhalen over de historie van de bunkers en de kazerne.

Adres:
Plein Fort Haerlem 1
3221WB Hellevoetsluis
06 312 54 909


Waterjump

Klim op 8 meter omhoog en slide zo’n 25 meter naar beneden. De enorme schans schiet je de lucht in. Dat zorgt voor adembenemende sprongen en spectaculaire duiken.

Adres:
Ossenhoek 1
3253MH Ouddorp
0111 67 14 80


De Grevelingen

Ontdek in het bezoekerscentrum alles over Grevelingen. De toren biedt een prachtige uitzicht over de Noordzee, de Grevelingen, Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Verder zijn er exposities, films en een panoramashow.

Adres:
De Punt 4
3253MC Ouddorp
010 298 10 10


De Ballebak

Avontuurlijk indoorspeelparadijs voor kinderen van 0 t/m 12 jaar Klimmen ,klauteren, springen en glijden kan allemaal bij ons. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18.00 uur.

Adres:
Buitengronde 3
3238LZ Brielle
088 700 4220


Brusea

In Brusea maak je kennis met het leven van een mosselvisser en zijn gezin. Zowel in het heden als in het verleden. Er is een reconstructie van een visserswoning uit de 18e eeuw inclusief onder andere de stijlkamers en de klederdrachten. De geschiedenis van de visserij komt hier uitgebreid aan bod.

Adres:
Oude Straat 23
4311AV Bruinisse
0111 481412


Cameramuseum

Voor de liefhebber van fotograferen is dit museum echt een aanrader. Hier ontdekt men de historie én het ontstaan van de fotografie. Het is een ontdekkingstocht voor alle leeftijden, ook als je niet zo goed kunt fotograferen.

Adres:
Visstraat 12
4301CC Zierikzee


Culinaire mosseltocht Oosterschelde

Elke dag vertrekt de fraaie klipper Marinus vanuit de haven van Zierikzee. Tijdens de vaartocht word je niet alleen getrakteerd op prachtige uitzichten over de Zeeuwse wateren, maar kun je ook genieten van verrukkelijke Zeeuwse mosselen die aan je worden geserveerd. Kortom, een unieke culinaire belevenis in een bijzondere maritieme entourage.

Adres:
Sint Domusstraat 5
4301CM Zierikzee
06 53701796


Deltapark Neeltje Jans

Een bijzonder en educatief attractiepark voor het hele gezin. Hier kun je niet alleen alles te weten komen over de onderwaterwereld, de indrukwekkende Deltawerken, maar je kunt hier ook actief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld eens zwemmen met de zeehonden of met de haaien of sjees eens van de waterglijbaan. Een attractiepark met unieke mix van interessante informatie en dikke pret.

Adres:
Faelweg 5
4354RB Vrouwenpolder


Informatiecentrum Grevelingen

In informatiecentrum de Grevelingen vind je alle informatie die je zoekt over het gebied. Er zijn fiets- en wandelkaarten te koop en er is een grote toren die je kan beklimmen voor een fantastisch uitzicht. Ook is er een panoramashow over de Grevelingen te bekijken.

Adres:
Brouwersdam Binnenzijde 25
3253MK Ouddorp
088 2848210


Museum de Burghse Schoole

Dit authentieke schoolgebouw is een stukje nostalgie voor ouderen en leuk voor de kinderen. Het museum heeft een klaslokaal uit 1920 en in een ander lokaal een permanente expositie van de Ringwalburgen in Zeeland. In de derde ruimte zijn wisseltentoonstellingen.

Adres:
Kerkstraat 3
4328LH Burgh-Haamstede
0111 651 529


Nationaal Park Oosterschelde

In het bezoekerscentrum van nationaal park de Oosterschelde in Vrouwenpolder beleef je de Oosterschelde zonder te hoeven zwemmen. Met zo’n 100 informatiezuilen, een interactieve kaart, een wandelpad met leuke opdrachten voor kinderen en getijdenpoelen vol onderwaterleven ontdek je de hele Oosterschelde!

Adres:
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1
4354RA Vrouwenpolder
0113211675


Recreatiepark 't Lapje

Zowel binnen als buiten volop speelplezier! In het indoorspeelpark vind je een ballenbak, touwbrug, klimtoestellen en zelfs een spookhuis. Buiten kun je tennissen, midgetgolfen, trampolinespringen of een rondje rijden op je gehuurde skelter. Op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje.

Adres:
Maireweg 11
4328GR Bugh Haamstede
0111 652766


Rederij Moermond

Deze rederij in Zierikzee is het aankomst- en vertrekpunt voor veel schepen. 'De Onrust' is een veelzijdige vloot met rondvaarten over de Oosterschelde. Aan boord van het rolstoeltoegankelijke schip laat een gids je de mooie omgeving graag zien.

Adres:
's Heer Lauwendorp 14
4301RA Zierikzee
06 53535297


Watersnoodmuseum

Dit museum ligt op een bijzondere locatie, namelijk in de vier caissons die werden gebruikt om het laatste dijkgat te sluiten. Een indrukwekkend museum met als thema de watersnoodramp van 1953.

Adres:
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305RJ Ouwerkerk
0111 644 382


Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg

Een verrassend streek- en landbouwmuseum, gevestigd in een 18e -eeuwse boerderij. Hier krijg je een goed beeld van het boerenleven tot aan de jaren vijftig, voordat de mechanisatie zijn intrede deed.

Adres:
Molenweg 3
4315CE Dreischor
0111 402303


Zeehondenopvang A Seal

Kom op ziekenbezoek bij zeehonden die ziek zijn en hier worden verzorgd. Leer van alles over het leefgebied van zeehonden of wordt zeehondenverzorger voor één dag!

Adres:
Haringvlietplein 3
3251LD Stellendam
088 27 477 80


Reviews

9.1

S. Baeijaert
08-06-2017

heel goede service

We hadden de eerste maal echt geen leuke ervaring gehad (stinkende frigo, niet netjes gepoetst) en met het invullen van een feedback recensie en het melden bij de receptie, eens thuisgekomen, zijn we gecontacteerd geweest via brief met verontschuldigingen en met kortingen op een volgende boeking wat we dan ook gedaan hebben. Zo zie je maar dat de service bij Landal heel goed is.

Deze website gebruikt cookies, meer info