Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Omgeving RCN De Schotsman

RCN Vakantieparken

Alle uitstapjes in de omgeving van RCN De Schotsman op een rij.

Uitstapjes in de regio

Museum Het Bolwerk

Museum Het Bolwerk

Museum Het Bolwerk, hèt informatiecentrum voor de Staats-Spaanse Linies In het museum is te zien hoe de bewoners van de streek zich door de eeuwen heen verdedigden tegen vijandelijke aanvallen. De Staats-Spaanse Linies, ontstaan tijdens de Opstand, vormen de kern van de collectie. De wisselexpositie 2019 staat in het teken van 75 jaar bevrijding van West Zeeuws-Vlaanderen. Museum Het Bolwerk stelt jaarlijks een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud samen. In het museum is tevens het Kenniscentrum voor de Staats-Spaanse Linies gevestigd.

Meer informatie >>

Adres:
Markt 28
4515BB IJzendijke
0117 301 200


Speeltuin Meiveld

Speeltuin Meiveld

In de volledig door vrijwilligers gerunde Speeltuin Meiveld in Middelburg kunnen kinderen zichzelf op tal van verschillende speeltoestellen urenlang vermaken. Daarnaast zijn er skelters, steppen en loopfietsjes aanwezig. Terwijl de kinderen in de speeltuin ravotten kunnen de volwassenen op het terras ontspannen genieten van een verse kop koffie of thee.

Adres:
Meiveldpad 53
4336XW Middelburg
0118 624312


Stadhuismuseum Zierikzee

Stadhuismuseum Zierikzee

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest: het voormalige stadhuis van Zierikzee.

Het gebouw en de collectie tonen de rijkdom van stad Zierikzee en het eiland Schouwen-Duiveland. Vanuit Zierikzee werd met heel Europa intensief handelgedreven in zout en meekrap. De stad was ooit de roem en trots van Schouwen-Duiveland. Scheepsmodellen, historische kaarten, bodemvondsten, zilverwerk, schilderijen en nog veel meer laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf: een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Niet alleen het stadsbestuur zetelde hier, maar ook de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag waren in dit gebouw gevestigd. Bijzonder aan het pand zijn o.a. de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In het Stadhuismuseum brengen wisselende tentoonstellingen en een vaste presentatie van topstukken uit de collectie het verleden en heden van Schouwen-Duiveland tot leven.

Adres:
Meelstraat 6
4301EC Zierikzee
0111 454464


Het Ezelhuis

Het Ezelhuis

Het Ezelhuis organiseert unieke wandeltochten waarbij je met een kudde van 9 ezels naast de ezels, door de polders loopt. Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen afwisselend op de ezels rijden. Het Ezelhuis organiseert ook workshops, picknicktochten, kinderfeestjes en familiefeestjes.

Bekijk de actuele activiteiten >>

Adres:
Ruiterplaatweg
4493AB Kamperland
06 28888087


Speelboerderij 't Klok 'Uus

Speelboerderij 't Klok 'Uus

Deze speelboerderij heeft alles voor een gezellig dagje weg met kinderen of kleinkinderen. Ze kunnen zich vermaken in een grote binnen- en buitenspeeltuin geschikt voor alle leeftijden. In het bijbehorende restaurant worden streekgerechten geserveerd. Ook zijn er andere activiteiten zoals lasergamen, skelteren en paintball.

Adres:
Wissekerkseweg 6
4458SH 's-Heer Arendskerke
0113 561 306


Skidome Terneuzen

Skidome Terneuzen

Een wintersportgevoel in eigen land! Dat is wat je ervaart, wanneer je hier naar beneden skiet of snowboard. Skidôme is 365 dagen per jaar sneeuwzeker. Voor jong en oud en voor elk niveau is er een geschikte indoor piste. Sleepliften en bandliften brengen je naar de top, waarna je 220 meter lang naar beneden kunt glijden.

Korting voor Skidome Terneuzen >>

Adres:
Zeelandlaan 3
4530AE Terneuzen


Speelpaleis Bambini

Speelpaleis Bambini is de grootste indoorspeeltuin van Zeeland. Binnen kun kinderen zich volop vermaken met onder meer glijbanen, kabelbanen, trampolines en een rodelbaan. De speeltuin beschikt ook over een speciale speelzone voor de allerkleinste bezoekers en is voorzien van een bioscoop waar de hele dag door allerlei kinderfilms worden vertoond.

Adres:
President Rooseveltlaan 731
4383NG Vlissingen
0118 418942


Reptielenzoo Iguana

Deze dierenopvang en dierentuin draait speciaal om allerlei soorten reptielen en amfibieën. Er zijn kaaimannen, leguanen, pythons, gifkikkers en nog veel meer. Er is een speciale broedkamer voor eieren en kinderen leren er hoe de dieren worden verzorgd. Soms is er zelfs de mogelijkheid een reptiel aan te raken.

Adres:
Bellamypark 31
4381CH Vlissingen
0118 417219


Rederij Moermond

Deze rederij in Zierikzee is het aankomst- en vertrekpunt voor veel schepen. 'De Onrust' is een veelzijdige vloot met rondvaarten over de Oosterschelde. Aan boord van het rolstoeltoegankelijke schip laat een gids je de mooie omgeving graag zien.

Adres:
's Heer Lauwendorp 14
4301RA Zierikzee
06 53535297


Recreatiepark 't Lapje

Zowel binnen als buiten volop speelplezier! In het indoorspeelpark vind je een ballenbak, touwbrug, klimtoestellen en zelfs een spookhuis. Buiten kun je tennissen, midgetgolfen, trampolinespringen of een rondje rijden op je gehuurde skelter. Op het terras kun je genieten van een hapje en een drankje.

Adres:
Maireweg 11
4328GR Bugh Haamstede
0111 652766


Paracentrum Zeeland

Thrillseeker? Maak eens een tandemsprong! Na een uitgebreide instructie ga je het vliegtuig in en wordt je vastgekoppeld aan je instructeur. Dan gaat, op zo’n 3 kilometer hoogte, de vliegtuigdeur open en val je samen met een snelheid van 200 km per uur naar beneden. Ronduit adembenemend!

Adres:
Callandweg 44
4341RA Arnemuiden


Oude Stadhuis Middelburg

Het laatgotische stadhuis is ooit uitgeroepen tot het op een na mooiste gebouw van Nederland. Het is een echte trekpleister en zeker de moeite waard om te bekijken.

Adres:
Markt 1
4331LJ Middelburg


Omnium

Een gewoon zwembad, maar dan anders! In de Lazy River dobber je onder een tropisch bos door en zie je zelfs tropische vissen zwemmen. Naast een groot, recreatief zwembad vind je hier een stroomversnelling, whirlpool, wedstrijdbad, 2 baden met variabele bodems, een peuter- en kleuterbad en twee glijbanen.

Adres:
Zwembadweg 3
4463AB Goes
0113 233388


Nationaal Park Oosterschelde

In het bezoekerscentrum van nationaal park de Oosterschelde in Vrouwenpolder beleef je de Oosterschelde zonder te hoeven zwemmen. Met zo’n 100 informatiezuilen, een interactieve kaart, een wandelpad met leuke opdrachten voor kinderen en getijdenpoelen vol onderwaterleven ontdek je de hele Oosterschelde!

Adres:
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1
4354RA Vrouwenpolder
0113211675


Museum Veere

Een bezoek aan het historische stadje Veere begint eigenlijk met een bezoek aan dit museum. Gevestigd in twee prachtige panden die een duidelijk inzicht in het verleden geven. Hier komt de historie van Veere echt tot leven.

Adres:
Kaai 25
4351AA Veere


Museum Het Belfort

Beklim de 90 treden naar de top en geniet van het prachtige uitzicht. Dit bijzondere Belfort is een interactief museum voor alle leeftijden. Je vindt hier onder andere een oude gevangenis, pronkzalen, tentoonstellingen, een quizkamer, maar ook speurtochten en interactieve presentaties. Hier valt veel te beleven.

Adres:
Groote Markt 1
4524CD Sluis
0117 461700


Rondvaart Middelburg

Een rondvaartboot is een prima manier om de rijke historie van Middelburg in korte tijd te leren kennen. De schipper annex gids vertelt hoe de stad zich -op en rondom het water- door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Adres:
Achter de Houttuinen 39
4331NJ Middelburg
0118 643272


Schapenboerderij De Schaapskooi

Op deze schapenboerderij kun je op afspraak terecht voor leuke rondleidingen over de boerderij, waarbij de boer vertelt over de schapen en het boerenleven. Ook zijn er kaasproeverijen en kun je er een rondrit maken door de omgeving met een paardentram. Een erg leuk een leerzaam dagje uit.

Adres:
Zuiderlandweg 1a
4471RN Wolphaartsdijk
06 29 06 14 01


Het Weitje

Bij Het Weitje worden natuur en speelplezier met elkaar gecombineerd. Deze speeltuin bestaat uit vier aparte weides. De Peuterweide heeft trampolines en een glijbaan, het Speel Weitje beschikt over een tokkelbaan en klimeiland, het Wilde Weitje is voor klauteraars en op het Chill Weitje kun je ontspannen met een hapje, drankje of ijsje.

Adres:
Valkenisseweg 26
4373RW Biggekerke
0118 553333


Speeltuin De Mallemolen

Speeltuin De Mallemolen wordt volledig door vrijwilligers gerund en omvat tal van – goed onderhouden – speeltoestellen. Daarnaast organiseert de speeltuin tijdens vakantieperiodes speciale activiteiten, waaronder het bouwen van een compleet hutten- en tentenkamp. Ook kinderen die niet in Wolphaartsdijk wonen, maar er in de omgeving op vakantie zijn, kunnen hieraan deelnemen.

Adres:
Gardenierhof 30
4471CM Wolphaartsdijk
0113 581310


Speeltuin Lammerenburg

Speeltuin Lammerenberg in Vlissingen is vanaf eind maart tot en met het einde van de herfstvakantie geopend (uitgezonderd extreme weersomstandigheden). De speeltuin beschikt over een grote variatie aan speeltoestellen, zodat er gegarandeerd voor elk wat wils te vinden is. Voor de allerkleinste bezoekertjes heeft Speeltuin Lammerenburg een aparte speelzone ingericht.

Adres:
Zuidbeekseweg 18
4386ND Vlissingen
0118 463629


Stoomtrein Goes-Borsele

Een nostalgische treinreis met leuke attracties onderweg, maken van deze reis echt een belevenis. Niet alleen het fraaie landschap, de ouderwetse conducteur of de stoker maken deze authentieke museumtrein zo speciaal, maar ook de leuke attracties die je bij de verschillende station kunt vinden. Zeker ook een geweldige ervaring voor de kinderen.

Adres:
Albert Plesmanweg 23
4462GC Goes
0113 270705


Terra Maris

Het museum voor natuur en landschap is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhoven. Een afwisselende en levendige tentoonstelling laat je de geschiedenis van het Zeeuwse landschap zien. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden.

Adres:
Duinvlietweg 6
4356ND Oostkapelle


Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is gevestigd in de middeleeuwse abdij en het museum heeft verrassende presentaties. De onderwerpen zijn onder andere de Tachtigjarige Oorlog, de Wonderkamers van de Zeeuwen en wervelende modepresentaties van unieke mixen van de streekdracht en de hedendaagse mode. Ook voor kinderen zijn er speciale programma’s en activiteiten.

Adres:
Abdij 3
4331BJ Middelburg
0118 653 000


Museum de Burghse Schoole

Dit authentieke schoolgebouw is een stukje nostalgie voor ouderen en leuk voor de kinderen. Het museum heeft een klaslokaal uit 1920 en in een ander lokaal een permanente expositie van de Ringwalburgen in Zeeland. In de derde ruimte zijn wisseltentoonstellingen.

Adres:
Kerkstraat 3
4328LH Burgh-Haamstede
0111 651 529


Molen De Vijf Gebroeders

Een oude korenmolen uit 1851. De ronde stenen stellingmolen heeft een vlucht van 21,40 meter. Erg bijzonder om eens te bekijken.

Adres:
Slaakweg 1
4451RB Heinkenszand
0113 561877


Deltapark Neeltje Jans

Een bijzonder en educatief attractiepark voor het hele gezin. Hier kun je niet alleen alles te weten komen over de onderwaterwereld, de indrukwekkende Deltawerken, maar je kunt hier ook actief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld eens zwemmen met de zeehonden of met de haaien of sjees eens van de waterglijbaan. Een attractiepark met unieke mix van interessante informatie en dikke pret.

Adres:
Faelweg 5
4354RB Vrouwenpolder


Eeterij-spelerij Vierlinden

De naam van het veelzijdige terrein van Vierlinden in Goes zegt eigenlijk alles. Het restaurant kent culinaire mogelijkheden voor allerlei gelegenheden. In de directe omgeving vind je bijvoorbeeld midgetgolf, een speeltuin, kinderboerderij en ambachtscentrum, waardoor spelen én eten hier prima samenvallen.

Adres:
Kattendijksedijk 19
4463AL Goes
0113 21 18 65


Culinaire mosseltocht Oosterschelde

Elke dag vertrekt de fraaie klipper Marinus vanuit de haven van Zierikzee. Tijdens de vaartocht word je niet alleen getrakteerd op prachtige uitzichten over de Zeeuwse wateren, maar kun je ook genieten van verrukkelijke Zeeuwse mosselen die aan je worden geserveerd. Kortom, een unieke culinaire belevenis in een bijzondere maritieme entourage.

Adres:
Sint Domusstraat 5
4301CM Zierikzee
06 53701796


Cameramuseum

Voor de liefhebber van fotograferen is dit museum echt een aanrader. Hier ontdekt men de historie én het ontstaan van de fotografie. Het is een ontdekkingstocht voor alle leeftijden, ook als je niet zo goed kunt fotograferen.

Adres:
Visstraat 12
4301CC Zierikzee


Bierbrouwerij Emelisse

Bierbrouwerij Emelisse van brouwmeester Jens van Stee staat al vele jaren in de top honderd van de meest geliefde brouwerijen ter wereld. De brouwerij bevindt zich in het middeleeuwse Slot Oostende in Goes en organiseert het hele jaar door rondleidingen waarbij bezoekers wordt uitgelegd hoe het lokale bier wordt gebrouwen.

Adres:
Singelstraat 5
4461HZ Goes


Bowling de Kruitmolen

In de Zeeuwse hoofdstad Middelburg kun je terecht voor een lekker potje bowlen. De Kruitmolen kent ruime openingstijden, heeft een partycentrum met eetgelegenheid en organiseert regelmatig speciale thema-activiteiten voor allerlei doelgroepen.

Adres:
Kruitmolenlaan 129
4337KP Middelburg
0118 634862


Bevrijdingsmuseum Zeeland

Hier ziet men de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name ook de Slag om de Schelde. Ook het Bataljon Zeeland wordt belicht. Neem ook eens een kijkje in het unieke Bevrijdingspark met de elementen water, dijken en strand. Ook het Stiltebos is zeer bijzonder.

Adres:
Coudorp 41
4455AH Nieuwdorp


Ambachtscentrum Goes

Oudhollandse geveltjes, een gezellig marktpleintje, sfeervolle verlichting en heel veel ambachten. Hier geven verschillende ambachtslieden demonstraties en uitleg over hun werk. Van kaarsen maken tot aan reliëf schilderen. Je kunt er ook van alles kopen. Het is omgeven door een natuurgebied, maar je vindt hier ook water-, indoor-, en outdoor speeltuinen, midgetgolf, sportvelden en een kinderboerderij.

Adres:
Kattendijksedijk 27
4464AL Goes


Zeeuws maritiem muZEEum

In het muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen. Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in ons muZEEum.

Leven aan boord
Het muZEEum heeft een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord. Luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels bijvoorbeeld vertellen over de hygiëne aan boord. Borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de bemanning at en dronk. Er zijn zwaarden, zilveren en gouden munten. Dus stap aan boord en luister naar de verhalen.

Rondleidingen, audiotour, speurtochten, spelletjes en kinderfeestjes
Neem deel aan één van de interessante rondleidingen in het Zeeuws maritiem muZEEum. Of doe de gratis audiotour langs de hoogtepunten van het muZEEum. Boek een kinderfeestje. Speciale kindergidsen maken het muZEEum ook voor kinderen tot een echt avontuur. Voor kinderen zijn er verschillende speurtochten. Op de afdeling Avontuur en in De Kazematten zijn er spelletjes te doen.

Adres:
Nieuwendijk 11
4381BV Vlissingen


Five Star Farm

Op dit voormalige akkerbouwbedrijf op nog geen vijf kilometer van het Veerse Meer verzorgen je kinderen samen met boer Jan en boerin Ella de paarden, koeien, mini-varkentjes, kippen en konijnen. Daarnaast kunnen ze heerlijk samen spelen op het erf en plezier maken in de boeren ballenbak.

Adres:
Baas Huisweg 11
4493N Kamperland
0113 371972


Boonman's Wijnmakerij

Bij deze zwarte bessen teler kun je niet alleen de heerlijke Zeeuwse streekproducten kopen, je kunt er ook uitleg krijgen over de bessenteelt van vroeger en nu of je gaat zelf wijn maken.

Adres:
Stoofweg 10
4455VR Nieuwdorp
0113 61 25 76


GlowGolf Middelburg

Gezellig met het hele gezin een balletje slaan? Speel minigolf op de Glow-in-the-dark-baan. De 18 holes zijn volledig overdekt en je speelt tussen levensgrote, driedimensionale olifanten, tijgers en apen. Door het fluorescerende licht lijkt de jungle echt tot leven te komen! Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Adres:
Podium 21
4337WV Middelburg
0118 606780


Kinderboerderij Klepperhoeve

Op deze kinderboerderij is altijd wel iets te beleven. Naast knuffelen met cavia’s, konijnen, geiten en schapen, kun je er iedere woensdag en zaterdag meedoen aan leuke activiteiten. Laat de kinderen ritjes maken op pony’s en meedoen aan speurtochten of de workshop dierenverzorging.

Adres:
Meiveldpad 55
4336XW Middelburg
0118 62 71 42


Kinderboerderij Paardoes

Op deze kinderboerderij kunnen kinderen die het leuk vinden om dieren te knuffelen en over ze te leren hun geluk op. Er zijn geitjes, een ezel en cavia’s. Ook is er een manege en regelmatig worden er leuke wijkevenementen door deze kinderboerderij georganiseerd.

Adres:
Bosweg 8
4383TV Vlissingen
0118 49 03 56


Mini Mundi

Alle belangrijke gebouwen van het Zeeuwse eiland Walcheren tref je in een schaal van 1 op 20 in familiepretpark Mini Mundi aan. Naast de vele schaalmodellen beschikt het park over diverse andere attracties, waaronder een indoorspeeltuin met een stormbaan, zodat je je ook op dagen met slecht weer kunt vermaken.

Adres:
Podium 35
4337WV Middelburg
0118 47 10 10


Modelbouwshow.nl

De tweedaagse modelbouwshow in de Zeelandhallen is inmiddels een begrip in ons land. Modelbouwers laten zien hoe een (miniatuur)landschap zo gedetailleerd mogelijk is opgebouwd. Naast een vakbeurs is de show toegankelijk voor iedereen met belangstelling.

Adres:
Daviniciplein 1
4462GX Goes


Kinderboerderij Hollandse Hoeve

Deze kinderboerderij is ideaal voor een dagje weg waarbij kinderen veel kunnen leren. Er is veel groen, wandelpaden en een speeltuin. Naast dieren, kun je in de boerderij ook het Milieu Educatief Centrum bezoeken. Er zijn alpaca’s en je kunt er knuffelen met koeien, pony’s, konijnen en geitjes.

Adres:
Kattendijksedijk 23
4463AL Goes
0113 214082


Kazematten Vlissingen

Kazematten zijn bouwwerken van waaruit in tijden van oorlog verdedigd kon worden. Deze kazematten in Vlissingen staan bekend om hun perfecte strategische ligging en hadden hiermee een belangrijke functie voor krijgsheren. Al lopend word je meegenomen in de verhalen van toen en ervaar je hoe bijvoorbeeld Karel V er geleefd zou hebben.

Adres:
Nieuwendijk 11
4381BV Vlissingen
0118 412 498


Indoor speeltuin Zwierelantijn

Indoor speeltuin Zwierelantijn valt in de smaak bij kinderen van alle leeftijden. In deze speeltuin ontdek je onder andere een reusachtige ballenbak, een uitkijktoren en een spannend spookhuis. Voor kinderen tot vier jaar is een aparte speelruimte beschikbaar. Let op, de speeltuin is gesloten op dagen dat het strandweer is.

Adres:
Zuiverseweg 2
4363RJ Aagtekerke
0118 581809


Indoor Karting Middelburg

Met piepende banden vertrekken en alle bochten afsnijden? Hier mag het! Na een uitgebreide briefing over veiligheid en regels ontvang je een helm, helmmuts en jasje en kun je proberen het baanrecord te breken. Toeschouwers kunnen vanuit de sfeervolle horecaruimte de verrichtingen van de coureurs volgen.

Adres:
Arnesteinweg 19
4338PD Middelburg
0118 617475


Historisch Museum De Bevelanden

Streekdracht en textiel zijn hier belangrijke onderwerpen, net zoals het water. In een speciale zaal kan men ervaren hoe verwoestend water kan zijn. Hier ziet men hoe de Bevelanden waren en nu zijn. Voor de kinderen zijn er verschillende speurtochten.

Adres:
Singelstraat 13
4461HZ Goes
0113-228883


Het Arsenaal

Het Arsenaal is een maritiem museum. Hier draait alles om piraten. Ook heb je er een zeeaquarium met roggen en haaien. Kinderen kunnen ervaren hoe het is om piraat te zijn, kanonnen afsteken en testen of ze zeebenen hebben. Geschikt voor jong en oud.

Adres:
Arsenaalplein 7
4381BL Vlissingen
0118 415400


Deze website gebruikt cookies, meer info