☰ Menu
 
 

Omgeving Landal Heihaas

Landal GreenParks

Alle uitstapjes in de omgeving van Landal Heihaas op een rij.

Uitstapjes in de regio

De Flierefluiter

De Flierefluiter

Dieren aaien, rijden op skelters, klimmen en klauteren op speeltoestellen en springkussens, je kunt het allemaal in de Flierenfluiter. Naast een indoor- en outdoorspeelpark is er ook een kinderboerderij. De Flierefluiter is de allergrootste speeltuin van Overijssel en is door de ANWB uitgeroepen tot de allerleukste uitje van Overijssel.

Binnenspeeltuin en buitenspeeltuin >>

Adres:
Raarhoeksweg 49
8102SZ Raalte
0572 35 77 56


Noord-Veluws Museum

Noord-Veluws Museum

Wist je dat er vanaf 1880 een echte kunstenaarskolonie op de noordelijke Veluwe bestond? Van 1880 tot 1950 streken vele kunstenaars hier neer. De ongerepte natuur en de leefomgeving kenmerkten zich door een authenticiteit die schilders graag vast wilden leggen. In Nunspeet vormde zich eind 19e eeuw een ware kunstenaarskolonie. Kunstenaars trokken de vrije natuur in om er te schetsen en 'en plein air' te schilderen. Sinds november 2014 heeft kunstenaarsdorp Nunspeet een eigen kunstmuseum. Een exclusief museum met grootse tijdelijke exposities en een vaste collectie van verschillende kunstenaars die zowel nationaal als internationaal de aandacht trokken. Door de kunstwerken zie je het landschap en het landelijke leven op de noordelijke Veluwe in al haar glorie verbeeld. Dat levert prachtige - vooral impressionistische - schilderijen op van bijvoorbeeld Herman van der Weele, Jan van Vuuren, Arthur Briët, Willy Martens, Edzard Koning, Ben Viegers, Jos Lussenburg en Chris ten Bruggen Kate.

Adres:
Winckelweg 17
8071DN Nunspeet
0341 250 560


Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En...altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doe ruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ook leuk om te bezoeken is de museumwinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

Adres:
Rijksweg 87
3784LV Terschuur
0342 462 060


Street Jump Apeldoorn

Street Jump Apeldoorn

Een trampolinepark voor alle leeftijden met gratis parkeren. Street Jump Apeldoorn beschikt over een NERF-Arena! De directe buren van het trampolinepark bieden nog meer vertier. Zo is er voor een unieke ervaring de spannende VR Arcade!

Adres:
Christiaan Geurtsweg 11
7335JV Apeldoorn
055 203 3005


Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

De Russische Banja sauna, de Kelo Aufguss sauna, de Finse sauna en de rozensauna: elk heeft zijn eigen ritueel en zijn een beleving voor lichaam en geest. De verschillende baden zijn heerlijk verwarmend of juist verrassend verkoelend.

Klik hier voor scherpe kortingsacties >>

Adres:
Bloemenksweg 38
7383RN Voorst
055 368 26 40


Walibi Holland

Walibi Holland

In dit pretpark vind je 9 themazones met allerlei spannende attracties. Je hebt hier de snelste, langste en spannendste achtbanen van Nederland. Ook voor de kleintjes zijn er verschillende leuke attracties.

Adres:
Spijkweg 30
8256RJ Biddinghuizen
0321 32 99 99


Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark

Beleef het sprookje van Hans en Grietje tijdens het eten van een lekkere pannenkoek. Je kan hier naast lekker eten ook van alles beleven als kind. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en "zwevende" tafels, Race rond op het Skeltercircuit, spring op de trampolines en nog veel meer.

Adres:
Sternweg 2A
3898LJ Zeewolde
0320 268 294


Veluwse Bron

Veluwse Bron

Ben je op zoek naar de ideale combinatie van de rust van de Veluwe en het ontspannen in een sauna? Plan dan een uitstapje naar de Veluwse Bron in Emst, Gelderland. Hier ontdek je thermen, sauna’s en alle overige faciliteiten die bij een wellnesscentrum horen zoals de mogelijkheid om een massage of beautybehandeling te ondergaan. Eventueel kun je er ook gezellig komen overnachten, een maaltijd nuttigen of een leuke workshop volgen.

Bekijk de scherpste kortingsacties voor de Veluwse Bron >>

Adres:
Viskweekweg 10
8166KJ Emst
088 00 648 00


Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

Na een bezoek aan de Zwaluwhoeve in Hierden, Gelderland is het haast onmogelijk om nog gestrest te zijn. In dit grootschalige wellnessresort vind je namelijk verschillende bijzondere sauna’s, zwembaden en stoombaden. Ontdek er bijvoorbeeld de Boomgaardsauna’s en de Noorderlicht sauna, de Finse Thuja sauna, de Rozensauna of het heerlijke Kruidenbad. Boek een arrangement als je ook graag van een beautybehandeling wilt komen genieten, en breng ook vooral een bezoekje aan één van de verschillende restaurants die je in het saunacomplex vindt.

Bekijk hier de beste aanbiedingen >>

Adres:
Zuiderzeestraatweg 108
3849AJ Hierden
088 006 48 44


Dolfinarium

Dolfinarium

Beleef een spetterend dagje uit in Dolfinarium. De sterren van de zee worden tijdens verschillende presentaties aan je voorgesteld. In het park wonen dolfijnen (in twee groepen), walrussen, zeeleeuwen, bruinvissen en zeehonden. Bij het Roggenrif mag je zelf roggen en kleine haaiensoorten uit de Noordzee voeren en aaien.

Bestel je tickets met korting >>

Adres:
Strandboulevard Oost 1
3841AB Harderwijk
0341 467 467


De Koperen Ezel

De Koperen Ezel

Een speelparadijs en kinderboerderij met een heerlijk terras. Geniet van een versnapering en zie je kinderen spelen. Maak een ezelwandeling en picknick in de vrije natuur. Een heerlijk uitje voor het hele gezin.

Adres:
Kopermolenweg 4
8161RM Epe
0578 66 24 52


Restaurant Amuse

Restaurant Amuse

Kenmerkend voor Restaurant Amuse zijn het goede eten en de gastvrijheid. Op het uithangbord bij het restaurant staat dan ook niet voor niets "Gezellig eten bij Pim & Vera". Je merkt het ook als je binnenkomt, want je voelt je direct meer dan welkom. In dit sfeervolle a la carte restaurant worden veel seizoens- en regionale producten geserveerd. Bijvoorbeeld een malse tournedos van rundvlees uit Oldebroek. De kruiden en groenten komen soms zelfs uit eigen tuin! Ook een aanrader is het amuse menu van 5 gangen. Dit bestaat uit 10 kleine gerechtjes.

Adres:
Eperweg 47b
8084HB 't Harde


Stadsmuseum Harderwijk

Het stadsmuseum Harderwijk laat aan de hand van verschillende en gedurfde collecties de geschiedenis van de stad zien. De kunst is zowel abstract als realistisch.

Adres:
Donkerstraat 4
3840AB Harderwijk
0341 41 44 68


Recreatiegebied Kievitsveld

Bij recreatiegebied Kievitsveld kun je genieten van de zon op het zandstrand en in de ligweides. Ook zijn er verschillende sportieve activiteiten te ondernemen op het water.

Adres:
Viskweekweg 3
8166KJ Emst
06 53 455 076


Recreatiegebied Heerderstrand

Het Heerderstrand biedt een breed zandstrand. Jong en oud vermaken zich hier met minigolfen, maar er is ook ruimte voor kunst. Het kunstwerk 'De Ontmoeting' is de wijde omgeving een begrip.

Adres:
Ossenbergweg 1
8181MZ Heerde


Poppenspelmuseum

In dit museum zijn allerlei soorten poppen te bezichtigen. Je vindt hier onder andere handpoppen, marionetten, trekpoppen en andere objecten dit met dit onderwerp te maken hebben.

Adres:
Kerkweg 38
8193KL Vorchten
0578 63 13 29


Dierenweide Harderwijk

Kom knuffelen met konijnen, cavia’s, schapen en andere boerderijdieren. Via leuke evenementen maak je kennis met het boerenleven. Zoals Schaapscheerdersfeesten. Het is mogelijk om een dier symbolisch te adopteren.

Adres:
Hoefbladmeen 1b
3844VL Harderwijk
06 10 25 81 73


Nederlands Artilleriemuseum

Dit museum vertelt over de geschiedenis van Nederlandse artillerie en wapens. Aan de hand van diorama’s, uniformen en verschillende soorten munitie leer je over dit onderwerp. Het museum ligt op een legerplaats.

Adres:
Eperweg 149
8084HE 't Harde
0525 65 73 10


Natuurgebied Beekhuizerzand

Geniet van de flora en fauna in stuifzandgebied Beerhuizerzand. Hier kun je fietsen en picknicken. Ook zijn er verschillende wandelroutes waarbij je het unieke gebied ontdekt.

Adres:
Watertorenweg 90
3847LZ Harderwijk
0341 411 911


Nationaal Orgelmuseum

In het Nationaal Orgelmuseum leer je alles over de ontwikkeling van het orgel. Er zijn veel verschillende types te bezichtigen en er is een museumwinkel waar je bladmuziek voor het orgel kan kopen.

Adres:
Rozemarijnsteeg 9
8081GA Elburg
0525 684 220


Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

In Hagedoorns Plaatse maak je een tijdreis van 300 jaar op een oude boerderij. Jaarlijks zijn er hier diverse tentoonstellingen over het leven van vroeger op de boerderij.

Adres:
Ledderweg 11
8161SZ Epe
0578 627 162


Wandelroute Leuvenhorst

De wandelroute Leuvenhorst is een unieke wandeling door bos en over een stuk open stuifzand. Deze plek komt uit het einde van de ijzertijd.

Adres:
Hierderweg 19
8077SG Hulshorst


Stedelijk Museum Kampen

In het Stedelijk Museum van Kampen bestaat de collectie uit 4 onderwerpen die veel hebben betekend voor de stad. Water, wat belangrijk is geweest voor de groei van de stad, religie, rechtspraak en het Huis van Oranje.

Adres:
Oudestraat 133
8261CK Kampen
038 33 17 361


Miniaturenboerderij Klein Kampen

Hier zie je een collectie van ruim 160 miniaturen welke samen een prachtige miniaturenboerderij vormen. De oude IJsselbrug en natuurlijk ook de Nieuwe Toren zijn enkele van de pronkstukken van deze bijzondere collectie.

Adres:
Nesweg 4
8267AT Kampen
038 338 82 09


Landgoed Anningahof

Een landgoed vol kunst, beelden en kunstwegen. Bekijk prachtige beelden in de tuin van het landgoed maar ook andere kunstobjecten. Modern tot sprookjesachtig van alles kom je tegen in de groene natuur van het landgoed.

Adres:
Hessenweg 9
8028PA Zwolle
038 453 44 12


Klim en Outdoorcentrum Yosemite

Klim en Outdoorcentrum Yosemite is de beste locatie om te gaan klimmen! Daarnaast bieden ze ook op locatie cursussen aan, waardoor je in de bergen kan leren klimmen! Perfect voor de echte avonturier.

Adres:
Van der Heydenstraat 8
8014ZZ Zwolle
038 465 48 77


Kinderboerderij Wezenlanden

Vlakbij het grootste park van Zwolle zit een prachtige kinderboerderij. Op de Wezenlanden vindt je kippen, varkens, pauwen en nog veel meer dieren. Kinderen kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren.

Adres:
Almelose Kanaal 33
8012BX Zwolle


Kinderboerderij Vijverhof

Kom ook genieten van ons twee hectare grote wijkplantsoen De Vijverhof. Een fraai wandelpad leidt u langs onze drie locaties vol vriendelijke dieren.

Adres:
Vijverhof 4a
8121GZ Olst


Kinderboerderij de Schellerhoeve

De wijkboerderij ligt in Zwolle-Zuid, midden in een wijk. De kinderboerderij is dan ook een ontmoetingsplek. Op de kinderboerderij zijn bijen, paarden, ezels en nog veel meer dieren te vinden. Naast zorg voor dieren, wordt er ook veel zorg besteed aan planten.

Adres:
Schellerpark 101
8017NZ Zwolle
038 460 52 34


Het Speelgoedkabinet

Speelgoed vanaf 1950 tot nu kan je hier bekijken. Barbies, auto's, helden zoals Spiderman maar ook modeltreinen, LEGO en Meccano is hier te zien. Je kan iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 komen kijken of op afspraak.

Adres:
Bovennieuwstraat 65
8261HB Kampen
038 332 28 95


Dominicanenkerk

Kerkvieringen, lezingen, muziek, cursussen en theater je kan het hier allemaal meemaken. Het prachtige neo-gotische kerk- kloostercomplex gebouwd in 1890 behoord toe aan de Rooms-Katholieke Dominicanen een bedelorde uit 1215.

Adres:
Assendorperstraat 29
8012DE Zwolle
038 425 44 00


Ballorig Wijhe

In Ballorig wordt de creativiteit van een kind gestimuleerd, doordat de speeltoestellen niet automatisch zijn. Kinderen kunnen er onder andere klimmen op een klimwand en spelen in de ballenbak.

Adres:
Handelsweg 10
8131XX Wijhe
0570 523 744


Zwembad De Hokseberg

Zwembad de Hokseberg is het perfecte zwembad voor iedereen. Je kunt er baantjes zwemmen, maar er zijn ook twee glijbanen voor de kids. Daarnaast zijn er twee grote ligweide met speeltoestellen!

Adres:
Wolkamerweg 42
8084MZ 't Harde
0525 651 201


Museum Elburg

Breng een bezoek aan het markantste, vijftiende eeuwse, gebouw an Elburg. Daar vind je een uitgebreide collectie van voorwerpen die de geschiedenis van Elburg vertegenwoordigen. Bekijk ook de dubbelkapel en de voormalige kloosterpanden. De Vischpoort, het muurhuisje en de kazematten behoren ook tot het museum.

Adres:
Jufferenstraat 65
8081CR Elburg
0525 68 13 41


Midgetgolf Elburg

Midgetsgolf Elburg is de place to be voor een gezellig potje midgetgolf! Doordat de baan verlicht is kan je ook ’s avonds nog spelen.

Adres:
Havenkade 5
8081GP Elburg
0525 68 38 08


Speelnatuur Harderbos

Met een avonturen route is dit bos extra leuk voor kinderen. Bekijk meters dikke loofbomen en waan je in een waar woud in dit mooie bos. Wandel over wiegelbruggen terwijl je kijkt naar de bevers.

Adres:
Sternweg 8
3898LJ Zeewolde


Museum Schokland

Het voormalige eiland Schokland en de omringende polder worden uitgebreid belicht in dit cultuurhistorisch museum. Maak kennis met de geschiedenis aan de hand van o.a. bodemvondsten uit de directe omgeving.

Adres:
Middelbuurt 3
8319AB Schokland
0527 760 630


Museum Nagele

De architectuur en ontstaansgeschiedenis van architectuur in Nederland staan hier centraal. Ontdek hier de werken van o.a. van Eyck, Rietveld en Eesteren.

Adres:
Ring 23
8308AL Nagele
0527 653 077


Museum Het Oude Raadhuis

De leefomstandigheden van het visserseiland Urk staat centraal in dit historische museum. Verdiep je in Urk een plaats welke terug te vinden is in teksten van meer dan 1000 jaar oud.

Adres:
Wijk 2
8321EP Urk
0527 683 262


Kuierlattenpad Gaos

Maak een mooie wandeling over het Kuierlattenpad. De route loopt door akkers, natuur en meerdere heuvels. Onderweg kom je allerlei flora en fauna tegen.

Adres:
Elandweg 46
8255RK Swifterbant


Dorpspark de Zate

Een kinderboerderij in een groene omgeving met gezellig theehuis. De kinderen spelen met plezier op de weide. En natuurlijk knuffelen ze met de dieren. Het park heeft een educatief tintje om zo mens en dier bij elkaar te brengen.

Adres:
De Dukdalf 1
8251GH Dronten


Dorhout Mees

In Dorhout Mees zijn allerlei sportieve activiteiten te doen. De activiteiten zijn verdeeld over drie thema’s. Zo kun je er schietsporten beoefenen en golfen. Daarnaast zijn er avontuurlijke activiteiten, zoals abseilen en een hindernisbaan.

Adres:
Strandgaperweg 30
8256PZ Biddinghuizen
0321 33 11 38


Bakkerijmuseum

Aanschouw de 150 jaar oude bakkerij en maak kennis met de geschiedenis van brood en banket. Tevens vind je hier ook een 'gelagkamer'. Hier worden producten geserveerd uit eigen bakkerij. Daarnaast bijzonder. Het bakkerijmuseum is gevestigd in 3 monumenten, verbonden met een tunnel die onder de straat doorloopt.

Adres:
Kerkhofstraat 13
8051GG Hattem
038 444 1715


Marius van Dokkum Museum

Raak, in het enige museum dat aan een nog levende kunstenaar gewijd is, met wildvreemden in gesprek over een schilderij. Lach hardop om de humoristische maatschappijkritiek die in de schilderijen verwerkt is. Ook heel geschikt voor kinderen.

Adres:
Academiestraat 7
3841ES Harderwijk
0341 414 468


Kok Experience

Voor jong en oud is Kok Experience een ware belevenis. Je vindt er een ruimte voor lasergamen, escape rooms, een indoor en outdoor speelparadijs en een bioscoop.

Adres:
Hoofdweg 2
3842GZ Harderwijk
0341 230 000


Kinderboerderij Voskuilerhoeve

Spelen tussen de geitjes, schapen en varkens en natuurlijk op de speeltoestellen. Er is ook speelgoed voor de kinderen aanwezig. Soms is het mogelijk om een ritje op de pony te maken.

Adres:
Honingweg 16
8091DN Wezep
06 22 57 69 44


Kasteel Cannenburch

Het middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig natuurgebied waar mooie fiets- en wandelroutes kunnen worden afgelegd. Het kasteel zelf is te bezichtigen en er is veel te leren over het leven in de 18e eeuw.

Adres:
Maarten van Rossumplein 4
8171EB Vaassen
0578 571 292


Kabouterpad Nunspeet

Door middel van een kabouterroute wordt je door het bos geleid. Bij de verschillende kabouters zijn educatieve opdrachten, speciaal voor kinderen. De route is er op gericht kinderen meer te leren over de natuur.

Adres:
Plesmanlaan 2
8072PT Nunspeet
0341 217 011


Burnside cablepark

In Burnside cablepark kun je wakeboarden aan een kabel. Er is geen wind of boot nodig. Er worden obstakels gebruikt om het nog spannender te maken. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Adres:
Viskweekweg 3
8166KJ Emst
0578 573 170


Boerderijmuseum De Bovenstreek

Tijdens een bezoek aan het Boerderijmuseum in Oldebroek lijkt het alsof de oorspronkelijke bewoners even weg zijn. De bezoekers kunnen kennis maken met het boerenleven van ruim een eeuw geleden. Oók zijn er leuke wisselexposities en meerdere leuke kinderactiviteiten, waaronder een verkleedhoek (fotomoment!). Je vindt het Boerderijmuseum op ca. 3,5 km van Landgoed 't Loo.

Adres:
Bovenstraatweg 10a
8096PE Oldebroek
0525 63 14 57


Ballorig Hattem

Een indoor speeltuin waar de kinderen helemaal los gaan, dat is Ballorig. De speeltoestellen zijn ingedeeld op leeftijd. Zo is er voor ieder kind een geschikte en veilige speelplek. En krijg je trek van het spelen, dan vind je versnaperingen in het restaurant.

Adres:
Apeldoornseweg 1
8051AA Hattem
038 444 85 01


Anton Pieck Museum

In het Anton Pieck Museum wordt een groot deel van het werk van kunstenaar Anton Pieck tentoongesteld. Je leert er alles over zijn leven en veelzijdige kunst. Er zijn wisselende tentoonstellingen.

Adres:
Noordwal 31
8051ES Hattem
038 444 21 92


A. Vogel tuinen

In de A. Vogel tuin worden planten op een ecologische wijze gekweekt. De planten hebben allemaal een geneeskrachtige werking. Voor de bezoekers van de tuinen staat er keurig uitgelegd welke planten het zijn en wat de werking ervan is. In de tuin vindt je ook een blotevoetenpad, waarin je heerlijk tot rust komt.

Adres:
Eperweg 3
8084RB 't Harde
0525 687 200


Deze website gebruikt cookies, meer info