☰ Menu
 
 

Omgeving Landal Waterparc Veluwemeer

Landal GreenParks

Alle uitstapjes in de omgeving van Landal Waterparc Veluwemeer op een rij.

Uitstapjes in de regio

De Flierefluiter

De Flierefluiter

Dieren aaien, rijden op skelters, klimmen en klauteren op speeltoestellen en springkussens, je kunt het allemaal in de Flierenfluiter. Naast een indoor- en outdoorspeelpark is er ook een kinderboerderij. De Flierefluiter is de allergrootste speeltuin van Overijssel en is door de ANWB uitgeroepen tot de allerleukste uitje van Overijssel.

Binnenspeeltuin en buitenspeeltuin >>

Adres:
Raarhoeksweg 49
8102SZ Raalte
0572 35 77 56


Noord-Veluws Museum

Noord-Veluws Museum

Wist je dat er vanaf 1880 een echte kunstenaarskolonie op de noordelijke Veluwe bestond? Van 1880 tot 1950 streken vele kunstenaars hier neer. De ongerepte natuur en de leefomgeving kenmerkten zich door een authenticiteit die schilders graag vast wilden leggen. In Nunspeet vormde zich eind 19e eeuw een ware kunstenaarskolonie. Kunstenaars trokken de vrije natuur in om er te schetsen en 'en plein air' te schilderen. Sinds november 2014 heeft kunstenaarsdorp Nunspeet een eigen kunstmuseum. Een exclusief museum met grootse tijdelijke exposities en een vaste collectie van verschillende kunstenaars die zowel nationaal als internationaal de aandacht trokken. Door de kunstwerken zie je het landschap en het landelijke leven op de noordelijke Veluwe in al haar glorie verbeeld. Dat levert prachtige - vooral impressionistische - schilderijen op van bijvoorbeeld Herman van der Weele, Jan van Vuuren, Arthur Briët, Willy Martens, Edzard Koning, Ben Viegers, Jos Lussenburg en Chris ten Bruggen Kate.

Adres:
Winckelweg 17
8071DN Nunspeet
0341 250 560


Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Oude Ambachten- en Speelgoedmuseum

Ga je naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, dat het gehele jaar is geopend, dan maak je kennis met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. En...altijd zijn er mensen aanwezig die ambachten demonstreren. Hoe leuk is dat! Het museum heeft ook leuke speurtochten door het verleden voor zowel jongere als oudere kinderen. Binnen is er een doe ruimte met leuke spelletjes en buiten is er een heus oud-Hollands spellenplein. Ook leuk om te bezoeken is de museumwinkel. Hier vind je verrassende producten die te koop staan en je doen denken aan vroeger.

Adres:
Rijksweg 87
3784LV Terschuur
0342 462 060


Ermelosche schaapskooi

Ermelosche schaapskooi

In het bezoekerscentrum bij de schaapskooi kun je veel leren over de schapen die dagelijks met de herder op pad gaan. Ook over de bijen en andere dieren die op de Veluwe leven. Er zijn speurtochten, natuurspelletjes en er is een speeltuintje.

Adres:
Postweg 50
8052PK Ermelo
0577 407 254


Thermen Bussloo

Thermen Bussloo

De Russische Banja sauna, de Kelo Aufguss sauna, de Finse sauna en de rozensauna: elk heeft zijn eigen ritueel en zijn een beleving voor lichaam en geest. De verschillende baden zijn heerlijk verwarmend of juist verrassend verkoelend.

Klik hier voor scherpe kortingsacties >>

Adres:
Bloemenksweg 38
7383RN Voorst
055 368 26 40


Batavialand

Batavialand

In Batavialand ga je op ontdekkingsreis door de werelden van pioniers. Stap in de prehistorie bij het Land van Michelle, laat je meenemen naar de middelleeuwen door ridder Volrad en beleef het verhaal van Lucretia uit de 17de eeuw. Ontdek hoe je water kunt beheren met Cornelis Lely of ga zoals scheepsbouwer Willem Vos aan de slag op werf. En dat allemaal in Flevoland!

Reis door de tijd met onze pioniers en durf te ontdekken!

Adres:
Oostvaardersdijk 1-13
8242PA Lelystad
0320 225900


Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark

Beleef het sprookje van Hans en Grietje tijdens het eten van een lekkere pannenkoek. Je kan hier naast lekker eten ook van alles beleven als kind. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en "zwevende" tafels, Race rond op het Skeltercircuit, spring op de trampolines en nog veel meer.

Adres:
Sternweg 2A
3898LJ Zeewolde
0320 268 294


Aviodrome

Aviodrome

Bekijk vliegtuigen en kom alles te weten over de luchtvaart in Nederland. Naast luchtvaart is er ook aandacht voor de ruimtevaart in Nederlands grootste Luchtvaartmuseum.

Tickets met korting voor Aviodrome >>

Adres:
Pelikaanweg 50
8218PG Lelystad
0320 289 842


Veluwse Bron

Veluwse Bron

Ben je op zoek naar de ideale combinatie van de rust van de Veluwe en het ontspannen in een sauna? Plan dan een uitstapje naar de Veluwse Bron in Emst, Gelderland. Hier ontdek je thermen, sauna’s en alle overige faciliteiten die bij een wellnesscentrum horen zoals de mogelijkheid om een massage of beautybehandeling te ondergaan. Eventueel kun je er ook gezellig komen overnachten, een maaltijd nuttigen of een leuke workshop volgen.

Bekijk de scherpste kortingsacties voor de Veluwse Bron >>

Adres:
Viskweekweg 10
8166KJ Emst
088 00 648 00


Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

Na een bezoek aan de Zwaluwhoeve in Hierden, Gelderland is het haast onmogelijk om nog gestrest te zijn. In dit grootschalige wellnessresort vind je namelijk verschillende bijzondere sauna’s, zwembaden en stoombaden. Ontdek er bijvoorbeeld de Boomgaardsauna’s en de Noorderlicht sauna, de Finse Thuja sauna, de Rozensauna of het heerlijke Kruidenbad. Boek een arrangement als je ook graag van een beautybehandeling wilt komen genieten, en breng ook vooral een bezoekje aan één van de verschillende restaurants die je in het saunacomplex vindt.

Bekijk hier de beste aanbiedingen >>

Adres:
Zuiderzeestraatweg 108
3849AJ Hierden
088 006 48 44


Dolfinarium

Dolfinarium

Beleef een spetterend dagje uit in Dolfinarium. De sterren van de zee worden tijdens verschillende presentaties aan je voorgesteld. In het park wonen dolfijnen (in twee groepen), walrussen, zeeleeuwen, bruinvissen en zeehonden. Bij het Roggenrif mag je zelf roggen en kleine haaiensoorten uit de Noordzee voeren en aaien.

Bestel je tickets met korting >>

Adres:
Strandboulevard Oost 1
3841AB Harderwijk
0341 467 467


Walibi Holland

Walibi Holland

In dit pretpark vind je 9 themazones met allerlei spannende attracties. Je hebt hier de snelste, langste en spannendste achtbanen van Nederland. Ook voor de kleintjes zijn er verschillende leuke attracties.

Adres:
Spijkweg 30
8256RJ Biddinghuizen
0321 32 99 99


Restaurant Amuse

Restaurant Amuse

Kenmerkend voor Restaurant Amuse zijn het goede eten en de gastvrijheid. Op het uithangbord bij het restaurant staat dan ook niet voor niets "Gezellig eten bij Pim & Vera". Je merkt het ook als je binnenkomt, want je voelt je direct meer dan welkom. In dit sfeervolle a la carte restaurant worden veel seizoens- en regionale producten geserveerd. Bijvoorbeeld een malse tournedos van rundvlees uit Oldebroek. De kruiden en groenten komen soms zelfs uit eigen tuin! Ook een aanrader is het amuse menu van 5 gangen. Dit bestaat uit 10 kleine gerechtjes.

Adres:
Eperweg 47b
8084HB 't Harde


Klimbos Ermelo

In dit Veluwse klimbos zijn 7 parcoursen, waar beginners en gevorderden volop kunnen klimmen. De routes hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Sommige routes bevatten wel 60 hindernissen.

Adres:
Drieërweg 125
3852MA Ermelo
0341 55 39 05


Dierenweide Harderwijk

Kom knuffelen met konijnen, cavia’s, schapen en andere boerderijdieren. Via leuke evenementen maak je kennis met het boerenleven. Zoals Schaapscheerdersfeesten. Het is mogelijk om een dier symbolisch te adopteren.

Adres:
Hoefbladmeen 1b
3844VL Harderwijk
06 10 25 81 73


Nederlands Artilleriemuseum

Dit museum vertelt over de geschiedenis van Nederlandse artillerie en wapens. Aan de hand van diorama’s, uniformen en verschillende soorten munitie leer je over dit onderwerp. Het museum ligt op een legerplaats.

Adres:
Eperweg 149
8084HE 't Harde
0525 65 73 10


Natuurgebied Beekhuizerzand

Geniet van de flora en fauna in stuifzandgebied Beerhuizerzand. Hier kun je fietsen en picknicken. Ook zijn er verschillende wandelroutes waarbij je het unieke gebied ontdekt.

Adres:
Watertorenweg 90
3847LZ Harderwijk
0341 411 911


Nationaal Orgelmuseum

In het Nationaal Orgelmuseum leer je alles over de ontwikkeling van het orgel. Er zijn veel verschillende types te bezichtigen en er is een museumwinkel waar je bladmuziek voor het orgel kan kopen.

Adres:
Rozemarijnsteeg 9
8081GA Elburg
0525 684 220


Museum Elburg

Breng een bezoek aan het markantste, vijftiende eeuwse, gebouw an Elburg. Daar vind je een uitgebreide collectie van voorwerpen die de geschiedenis van Elburg vertegenwoordigen. Bekijk ook de dubbelkapel en de voormalige kloosterpanden. De Vischpoort, het muurhuisje en de kazematten behoren ook tot het museum.

Adres:
Jufferenstraat 65
8081CR Elburg
0525 68 13 41


Kabouterpad Nunspeet

Door middel van een kabouterroute wordt je door het bos geleid. Bij de verschillende kabouters zijn educatieve opdrachten, speciaal voor kinderen. De route is er op gericht kinderen meer te leren over de natuur.

Adres:
Plesmanlaan 2
8072PT Nunspeet
0341 217 011


Midgetgolf Elburg

Midgetsgolf Elburg is de place to be voor een gezellig potje midgetgolf! Doordat de baan verlicht is kan je ook ’s avonds nog spelen.

Adres:
Havenkade 5
8081GP Elburg
0525 68 38 08


Marius van Dokkum Museum

Raak, in het enige museum dat aan een nog levende kunstenaar gewijd is, met wildvreemden in gesprek over een schilderij. Lach hardop om de humoristische maatschappijkritiek die in de schilderijen verwerkt is. Ook heel geschikt voor kinderen.

Adres:
Academiestraat 7
3841ES Harderwijk
0341 414 468


Kok Experience

Voor jong en oud is Kok Experience een ware belevenis. Je vindt er een ruimte voor lasergamen, escape rooms, een indoor en outdoor speelparadijs en een bioscoop.

Adres:
Hoofdweg 2
3842GZ Harderwijk
0341 230 000


Weegschaal Museum

Alles over meten en wegen leer je in Naarden! In het Weegschaal Museum sta je stil bij de geschiedenis van de weegschaal!

Adres:
Turfpoortstraat 27
1411ED Naarden
035 544 71 53


Museum Singer Laren

Het kunstmuseum in Laren herbergt internationale beeldende kunst uit de jaren 1880 tot 1950. Onder andere schilderijen van Auguste Rodin, Albert Neuheuys en Ferdinand Hart Nibbrig zijn hier te bewonderen. Daarnaast vinden er jaarlijks enkele wisselende tentoonstellingen plaats.

Adres:
Oude Drift 1
1251BS Laren
035 539 39 39


Paleis Soestdijk

In het paleis zijn enkele kamers te zien van de monarchie ook zijn er kunst tentoonstellingen. In de toekomst komt er meer horeca, gaat het bos open voor recreanten en komen er woningen in de kazerne. Ook instituten, bedrijven en starters zullen zich aan elkaar presenteren.

Adres:
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
035 541 28 41


Museum Oud Soest

Het voormalige Sint Jozefklooster in Soest is een mooi voorbeeld van eind negentiende-eeuwse katholieke architectuur. Het is ontworpen door A.C. Bleys, architect van de Nicolaaskerk in Amsterdam. In dit bijzondere gebouw is nu de uitgebreide en rijke collectie van het Museum Oud Soest te zien.

Adres:
Steenhoffstraat 46
3764BM Soest
035 602 38 78


Stedelijk Museum Kampen

In het Stedelijk Museum van Kampen bestaat de collectie uit 4 onderwerpen die veel hebben betekend voor de stad. Water, wat belangrijk is geweest voor de groei van de stad, religie, rechtspraak en het Huis van Oranje.

Adres:
Oudestraat 133
8261CK Kampen
038 33 17 361


Miniaturenboerderij Klein Kampen

Hier zie je een collectie van ruim 160 miniaturen welke samen een prachtige miniaturenboerderij vormen. De oude IJsselbrug en natuurlijk ook de Nieuwe Toren zijn enkele van de pronkstukken van deze bijzondere collectie.

Adres:
Nesweg 4
8267AT Kampen
038 338 82 09


Het Speelgoedkabinet

Speelgoed vanaf 1950 tot nu kan je hier bekijken. Barbies, auto's, helden zoals Spiderman maar ook modeltreinen, LEGO en Meccano is hier te zien. Je kan iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 komen kijken of op afspraak.

Adres:
Bovennieuwstraat 65
8261HB Kampen
038 332 28 95


Zwembad De Hokseberg

Zwembad de Hokseberg is het perfecte zwembad voor iedereen. Je kunt er baantjes zwemmen, maar er zijn ook twee glijbanen voor de kids. Daarnaast zijn er twee grote ligweide met speeltoestellen!

Adres:
Wolkamerweg 42
8084MZ 't Harde
0525 651 201


Wandelroute Leuvenhorst

De wandelroute Leuvenhorst is een unieke wandeling door bos en over een stuk open stuifzand. Deze plek komt uit het einde van de ijzertijd.

Adres:
Hierderweg 19
8077SG Hulshorst


Strand Horst

Dit gebied staat bekend als een van de meest geliefde surf- en kitesurflocaties van ons land. In de buurt van het strand kan gebruik worden gemaakt van een restaurant. Overnachting is tevens mogelijk bij Telstar Surfclub. Voor minigolf en paintball bestaan er tevens mogelijkheden.

Adres:
Palmbosweg 1
3853LB Ermelo
06 538 20 553


Stadsmuseum Harderwijk

Het stadsmuseum Harderwijk laat aan de hand van verschillende en gedurfde collecties de geschiedenis van de stad zien. De kunst is zowel abstract als realistisch.

Adres:
Donkerstraat 4
3840AB Harderwijk
0341 41 44 68


Boerderijmuseum De Bovenstreek

Tijdens een bezoek aan het Boerderijmuseum in Oldebroek lijkt het alsof de oorspronkelijke bewoners even weg zijn. De bezoekers kunnen kennis maken met het boerenleven van ruim een eeuw geleden. Oók zijn er leuke wisselexposities en meerdere leuke kinderactiviteiten, waaronder een verkleedhoek (fotomoment!). Je vindt het Boerderijmuseum op ca. 3,5 km van Landgoed 't Loo.

Adres:
Bovenstraatweg 10a
8096PE Oldebroek
0525 63 14 57


Boerderij Pret

Op deze boerderij kun je je uitleven in de indoor en outdoor speeltuin. Er is een maïsdoolhof, een lasergame-ruimte en je kunt er een ritje op een huifkar maken.

Adres:
Oude Telgterweg 251
3853PG Ermelo
0341 361 989


A. Vogel tuinen

In de A. Vogel tuin worden planten op een ecologische wijze gekweekt. De planten hebben allemaal een geneeskrachtige werking. Voor de bezoekers van de tuinen staat er keurig uitgelegd welke planten het zijn en wat de werking ervan is. In de tuin vindt je ook een blotevoetenpad, waarin je heerlijk tot rust komt.

Adres:
Eperweg 3
8084RB 't Harde
0525 687 200


Educatieve Zorgboerderij

Op deze paarden- en ponyboerderij maak je een ritje met een huifkar. Of ga paardrijden. Het is zeer geschikt als dagbesteding voor chronisch zieken of mensen met alzheimer. Maar ook met kinderen is het heel gezellig bij De Huif.

Adres:
Uilenweg 2
8245AB Lelystad
0320 254 606


Dorpspark de Zate

Een kinderboerderij in een groene omgeving met gezellig theehuis. De kinderen spelen met plezier op de weide. En natuurlijk knuffelen ze met de dieren. Het park heeft een educatief tintje om zo mens en dier bij elkaar te brengen.

Adres:
De Dukdalf 1
8251GH Dronten


Dorhout Mees

In Dorhout Mees zijn allerlei sportieve activiteiten te doen. De activiteiten zijn verdeeld over drie thema’s. Zo kun je er schietsporten beoefenen en golfen. Daarnaast zijn er avontuurlijke activiteiten, zoals abseilen en een hindernisbaan.

Adres:
Strandgaperweg 30
8256PZ Biddinghuizen
0321 33 11 38


Buitencentrum Oostvaardersplassen

Dit is het startpunt van vele wandel- en fietsroutes waar je de natuur van de Oostvaardersplassen kan ontdekken. Hier kun je ook geweien kopen van de edelherten welke je in de natuur kan zien.

Adres:
Kitsweg 1
8218AA Lelystad
0320 254 585


Belevenissenbos

Het Belevenissenbos is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er is hier veel te doen. Verspreid over het bos zijn er meerdere speelplekken te vinden, net als verschillende routes en waterpartijen. Erg leuk en leerzaam.

Adres:
Veldweg 98
8231SB Lelystad


Ballorig Lelystad

Bij Ballorig Lelystad kunnen kinderen hun creativiteit tijdens het spelen optimaal benutten, omdat niets is geautomatiseerd. De speeltoestellen dragen allemaal iets bij aan de ontwikkeling van je kind. Ook kunnen er kinderfeestjes gehouden worden.

Adres:
Badweg 17
8223PA Lelystad
0320 215 169


FlashGolf Lelystad

Indoor ‘glow in the dark’ midgetgolf kun je spelen bij Flashgolf in Lelystad. Er zijn 18 holes en is geschikt voor familie- en kinderfeestjes.

Adres:
De Meent 14b
8224BR Lelystad
0320 417 327


Kabouterpad Oostvaardersplassen

Bij Buitencentrum Oostvaarderplassen kan je met je gezin of kleinkinderen het Kabouterpad verkennen. Aan de hand van kabouteropdrachten ga je op zoek naar kaboutervoetsporen en huisjes die langs de route te vinden zijn.

Adres:
Kitsweg 1
8218AA Lelystad
0320 254585


Kartcentrum Lelystad

In Lelystad kun je karten op een outdoorbaan. De baan is 735 meter lang en heeft veel uitdagende bochten. De karts gaan hier veel harder dan bij indoorbanen.

Adres:
Talingweg 89
8218NX Lelystad
0320 284 021


Zorgboerderij Zeewolde

Kinderboerderij met midgetgolf, eigen winkel met natuurvoeding en een gezellige theeschenkerij. Een compleet dagje uit met dieren en speelplezier voor jong en oud.

Adres:
Gelderseweg 30
3894AA Zeewolde
036 523 49 64


Speelnatuur Harderbos

Met een avonturen route is dit bos extra leuk voor kinderen. Bekijk meters dikke loofbomen en waan je in een waar woud in dit mooie bos. Wandel over wiegelbruggen terwijl je kijkt naar de bevers.

Adres:
Sternweg 8
3898LJ Zeewolde


Speelbos De Zevensprong

In dit leuke speelbos kun je hutten bouwen, klimmen en klauteren in een natuurlijke, bosrijke omgeving. Er zijn speciale routes af te leggen, zoals de kabouterroute en de avonturenroute.

Adres:
Groenewoudse Weg 7
3896LS Zeewolde


Schateiland Waterwijk

In Speeltuin Schateiland Waterwijk is veel leuks te beleven. Naast veel spannende speeltoestellen zijn er ook regelmatig leuke activiteiten. Ook zijn er mogelijkheden voor het vieren van kinderfeestjes.

Adres:
Voorstraat 503
8226KL Lelystad
0320 258 089


Natuurpark Lelystad

In dit grote, gratis toegankelijke natuurpark is altijd iets te beleven. Of je nu wilt spelen, in alle rust van de natuur wilt genieten of wandelend of fietsend dieren wilt ontdekken. In Natuurpark Lelystad vind je wisenten, edelherten, przewalskipaarden, moeflons, elanden, wilde zwijnen, ooievaars, otters, Pater Davidsherten en vele andere diersoorten. Het park heeft een restaurant met terras, informatiecentrum, natuurspeeltuinen en organiseert excursies. Geopend van zonsopkomst tot zonsondergang.

Adres:
Vlotgrasweg 11
8219PP Lelystad
0320 286 130


Museum Schokland

Het voormalige eiland Schokland en de omringende polder worden uitgebreid belicht in dit cultuurhistorisch museum. Maak kennis met de geschiedenis aan de hand van o.a. bodemvondsten uit de directe omgeving.

Adres:
Middelbuurt 3
8319AB Schokland
0527 760 630


Museum Nagele

De architectuur en ontstaansgeschiedenis van architectuur in Nederland staan hier centraal. Ontdek hier de werken van o.a. van Eyck, Rietveld en Eesteren.

Adres:
Ring 23
8308AL Nagele
0527 653 077


Museum Het Oude Raadhuis

De leefomstandigheden van het visserseiland Urk staat centraal in dit historische museum. Verdiep je in Urk een plaats welke terug te vinden is in teksten van meer dan 1000 jaar oud.

Adres:
Wijk 2
8321EP Urk
0527 683 262


Kuierlattenpad Gaos

Maak een mooie wandeling over het Kuierlattenpad. De route loopt door akkers, natuur en meerdere heuvels. Onderweg kom je allerlei flora en fauna tegen.

Adres:
Elandweg 46
8255RK Swifterbant


Reviews

9

Petra-van-den-Berg
27-01-2016

heerlijk park

Erg fijn park , vriendelijk personeel en mooie huisjes en appartementen . Zijn er verschillende keren geweest en hoop op korte termijn weer een fijne week op,dit park te boeken . Heerlijk met ons hondje wandelen langs het water en de dijk . Zie het al weer helemaal voor me . Zou dit keer weer voor een appartement gaan .

8.3

Familie van Walsem
09-01-2016

Mooi park aan het Veluwemeer

Veel vakantieparken waar watersport mogelijkheden zijn liggen in Friesland. In de rest van Nederland zie je maar weinig parken waar je erg veel water in de buurt hebt en zeker niet zult mooi water als het Veluwemeer. Hierdoor besloten we ook om een weekje naar dit park te gaan en de boot mee te nemen. Het park zelf is voor gezinnen met kinderen die wellicht wat minder met watersport hebben misschien een beetje saai, maar in de buurt is erg veel te doen hoor. Wij zijn inmiddels met pensioen en vinden het leuk om tochtjes met de boot te maken en willen graag in een goed huisje verblijven. Op dit gebied zijn we op Waterparc Veluwemeer dan ook niets tekort gekomen. Daarnaast vind je in de buurt ook nog eens de stad Harderwijk en heel veel andere leuke plekken om te bezoeken.

Deze website gebruikt cookies, meer info