Meer dan 600 vakantieparken
☰ Menu
 
 

Omgeving Landal Hunerwold State

Landal GreenParks

Alle uitstapjes in de omgeving van Landal Hunerwold State op een rij.

Uitstapjes in de regio

Kloostermuseum Aduard

Kloostermuseum Aduard

Ervaar hoe het kloosterleven was in een van de grootste middeleeuwse kloosters van Noord-Europa en bewonder met een van onze gidsen de overgebleven ziekenzaal. Na het museumbezoek is er de mogelijkheid om te eten in het Best Western Hotel Aduard. Hier kun je genieten van een monniken maaltijd.

Adres:
Hofstraat 45
9831RB Aduard
050 403 21 09


Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Urenlang speelplezier bij de Drentse Koe!
Met een speelschuur met maar liefst 3 verdiepingen en een fantastisch buitenterrein van 2 hectare groot valt er bij Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe genoeg te beleven! Bij mooi én minder mooi weer is er vermaak voor jong en oud. Niet voor niets was De Drentse Koe winnaar van de ANWB Gold Award 2020 voor leukste uitje in Drenthe!

Wordt het de speelmanege, glow in the dark spelen of toch de speelzolder waar je met grote blokken kunt spelen? Ook op het buitenterrein is genoeg te beleven, met vele soorten trekkers en skelters, trampolines, een kabelbaan en een dierenweide.

Klimmen boven de koeien
Wat de Drentse Koe echt uniek maakt is de volledig verbouwde koeienstal. Hier maak je een bijzonder klimavontuur mee boven de koeien, met 7 leuke hindernissen en een springnet waar je met ballen kunt spelen. In de voormalige koeienstal vind je ook een volledig overdekte waterspeelplaats met manuele toestellen en sproeiers.

Interactief maïsdoolhof
In de zomer (juli t/m oktober) kun je dwalen door het interactieve maïsdoolhof van de Drentse Koe. Tijdens deze spannende tocht door het maïsveld kom je kinetische muziekzuilen tegen waar je vragen over de boerderij kunt beantwoorden. Met vragen voor elk leeftijdsniveau, is het maïsdoolhof leuk voor iedereen!

Drents Koe IJs
Na urenlang spelen is het natuurlijk tijd voor wat lekkers. Bij de Drentse Koe is er uitgebreide keuze aan snacks, gebak, belegde broodjes, tosti?s en warme en koude dranken. Natuurlijk sluit je de dag af met een écht Drents Koe IJsje, gemaakt van verse boerenmelk in vele smaken!

Adres:
Wolddijk 23
7961NA Ruinerwold
06 404 188 28


Museum de Proefkolonie

Museum de Proefkolonie

Zie- Beleef- Verwonder.

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het unieke verhaal van Generaal Johannes van den Bosch die met een ambitieus plan de armoede in Nederland wilde bestrijden door het stichten van landbouwkoloniën. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten die in 1818 vanuit Holland naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid afreisden een nieuwe toekomst tegemoet. Ervaar hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis!.

Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes vervolgens uit, de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap. Ga op ontdekkingstocht en ontdek de vele monumenten, zoals koloniehuisjes, het kerkje, de mandenmakerij tot de bosbouwschool en tuinbouwschool. Er gaat een wereld open! Niet voor niets is het gebied genomineerd voor de Werelderfgoed Status.

Adres:
Majoor van Swietenlaan 1a
8382CE Frederiksoord
0521 725 980


Dierenpark Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia

Het dierenpark is volledig Indonesisch, doordat de dieren en planten allen uit Indonesië komen. Je kunt diverse Indonesische kruiden bekijken in de tropische kas, op avontuur tussen de vogels en op uitkijk naar de Beermarter , Loewaks en kleine hertjes.

Adres:
Kallenkote 53
8345HE Kallenkote
0521 511 189


Museum Opsterlân

Museum Opsterlân

In het historische museum is een vaste collectie en zijn er regelmatig wisselende (kunst)tentoonstellingen. De vaste collectie bestaat uit onderwerpen als het leven in de veenderij, socialisme, de adel en de Joodse gemeenschap.

Adres:
Hoofdstraat 59
8401BW Gorredijk
0513 462 930


Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe is een all-inclusive attractiepark voor jong en oud. Onbeperkt speelplezier inclusief eten & drinken. Leer autorijden op het verkeerscircuit, zoek spanning in het spookhuis of maak een ritje in de The London City Coaster, de achtbaan voor de echte durfal. De vele attracties en speeltoestellen maken de dag onvergetelijk!

Adres:
Noorder Es 1
8426GW Appelscha
0516 430 395


Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark

In Attractiepark Drouwenerzand is er voor jong en oud veel te beleven, zoals: de botsauto’s, Wild West Swing en de piratenboot. Liever zelf klimmen? Kom dan naar de apenkooi, de speeltoestellen of kom op een echte pony rijden! Niet alleen kan je onbeperkt gebruik maken van de attracties. Ook kun je snacks, drankjes en veel meer nuttigen!

Tickets met korting voor Drouwenerzand >>

Adres:
Gasselterstraat 7
9533PC Drouwen


Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden

In Plopsa Indoor Coevorden ontmoet je grote vrienden zoals: Mega Mindy, Kabouter Plop, K3, Bumba en nog veel meer! Met meer dan 25 attracties is er genoeg te doen voor de hele familie. Klim in de Plops speelboom of dans in de K3 disco. Bezoek de magische wereld van studio 100.

Bekijk alle attracties >>

Adres:
Reindersdijk 57
7751SH Dalen


WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

In dit dierenpark in Emmen zijn er verschillende dieren te bewonderen aan de hand van drie verschillende thema’s. Betreed de woestijn waar je leeuwen en giraffen kunt vinden, maak een tocht door de jungle met olifanten en ervaar de kou van de noordpool met de ijsberen.

Bekijk alles over WILDLANDS Adventure Zoo Emmen >>

Adres:
Raadhuisplein 99
7811AP Emmen


Keramiektuinen galerie Harwi

In de Keramiektuinen in Eeserveen liggen zelfontworpen tuinen die prachtig zijn aangelegd rondom de kunstgalerie. Hier vind je 20.000 vierkante meter natuur waar je in alle rust van kunt genieten. De tuinen zijn gedecoreerd met moderne en abstracte beelden in de vorm van mensen en dieren. De Keramiekbeelden zijn vervaardigd zijn in het eigen atelier. Daarnaast worden er ook beelden verkocht van steen, brons en glas.

Adres:
Kanaalstraat 9
7858TE Eeserveen


Kinderwereld Speelgoedmuseum

Alle mogelijke soorten antiek speelgoed zijn te vinden in dit speelgoedmuseum. Je kunt het speelgoed bekijken. Maar er is ook speelgoed waar je zelf echt mee mag spelen. Het museum beschikt over een groot speelplein met een ouderwetse draaimolen en veel nostalgisch buitenspeelgoed.

Adres:
Brink 31
9301JK Roden
050 501 8851


deSwaan Speelpark en SpelPark

De Swaan is het grootste speelpark van Noord-Holland! Je kunt er voetbalgolven en boogschieten, skelteren of op/in het water spelen. Genoeg te doen voor iedereen!

Adres:
Wagenweg 2
1724PT Langedijk
0226 391 883


Museum Sint Bernardushof

Ervaar het kloosterleven. Naast het bekijken van het klooster en het kloosterleven is er de mogelijkheid om te eten in het Best Western Hotel Aduard. Hier kun je genieten van een echte monniken maaltijd.

Adres:
Hofstraat 45
9831RB Aduard
050 403 21 09


Museum Nienoord

Hier zie je alles wat met rijtuigen te maken heeft. Natuurlijk pronken de rijtuigen zelf ook in dit Nationaal Rijtuigen Museum gevestigd in landgoed Nienoord en haar borg.

Adres:
Nienoord 1
9351AC Leek
0594 512 260


Kostuummuseum De Gouden Leeuw

Hier staat de kleding van de streek centraal. Een bijzondere collectie Noord-Nederlandse streekdracht is er te zien en er is ook een winkel waar streekdracht en antiek te koop is.

Adres:
Langestraat 48
9804PL Noordhorn
0594 503 804


Familiepark Nienoord

Verheug je op een dag vol speelplezier! De hele dag rennen, springen en glijden in de speeltuin op glijbanen, springkussens, in klimkastelen en draaimolens. Of zoek de juiste weg door het doolhof. In Familiepark Nienoord kunnen kinderen zich heerlijk uitleven! Kom knuffelen met de dieren op de kinderboerderij en vergeet natuurlijk niet een ritje te maken met de trein! Met 3,5 kilometer aan sporen is Familiepark Nienoord het grootste miniatuur spoorbedrijf van Nederland! In de overdekte speelhal met een grote apenkooi kun je ook spelen bij minder mooi weer. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, speciaal voor hen is er de overdekte Ooievaarsstee.

Adres:
Nienoord 20
9351AC Leek
0594 512 230


Vlinderparadijs Papiliorama

In Vlinderparadijs Papiliorama bevind je je in de jungle. Er vliegen honderden kleurrijke en exotische vlinders rondt op zoek naar nectar. Ook is er veel de leren over deze diersoort.

Adres:
Van Helomaweg 14
7971PX Havelte
0521 342 155


Museums Vledder

In dit museum zijn meerdere dingen te zien. Er is een afdeling met Drenthe kunst en een andere met glaskunst. Ook is er een afdeling waarbij je alles te weten komt over kunstvervalsingen.

Adres:
Brink 1
8381BE Vledder
0521 383 352


Melkwegpad

Op het Melkwegpad is veel te leren over het heelal. Alle planeten zijn op relatieve afstand tot de zon langs dit pad afgebeeld. Alles is op schaal gemaakt en onderweg kom je enorme telescopen tegen.

Adres:
Oosthalen 8
9414TG Hooghalen
0521 595 100


Galerie Wildevuur

Op landgoed Hiemstrastate bevindt zich deze galerij. Verdeeld over drie verdiepingen van een landhuis hangt en staat er kunst die bezichtigd of gekocht kan worden. Ook is er een theeschenkerij.

Adres:
Zwiggelterweg 4
9414TN Hooghalen
0593 592 411


Buitenzwembad De Paasbergen

In de Drenthse bossen liggen twee buitenzwembaden en een peuterbad. En zijn duikplanken, twee glijbanen en speeltoestellen. Ook zijn er verschillende voorzieningen voor ouders en kinderen.

Adres:
Anserpad 2
7991SC Dwingeloo
0521 591 498


Nederlands Stripmuseum

Hoogtepunten uit het heden en verleden van de Nederlandse strip staan hier centraal. Bekijk de helden van de strips, de strips zelf en de geschiedenis van stripboeken in Nederland.

Adres:
Westerhaven 71
9718AC Groningen
050 317 84 70


Noordelijk Scheepvaartmuseum

In twee middeleeuwse panden in de stad Groningen is hier van alles te zien over de scheepvaart. Vooral de scheepvaart uit de regio staat hierin centraal.

Adres:
Brugstraat 24
9711HZ Groningen
050 312 22 02


Pannekoekschip Groningen

Kom heerlijk pannenkoeken eten op het Pannekoekschip, midscheeps in de machinekamer het kan allemaal. Geniet van je pannenkoek op een zeilklipper uit 1908 een van de grootste klippers ooit gebouwd.

Adres:
Schuitendiep 1017
9711RB Groningen
050 312 0045


Stadsmuseum Steenwijk

Leer over de geschiedenis van de stad Steenwijk van de prehistorie tot nu. Je kunt er een kijkje nemen in een typisch kruidenierswinkeltje of in een 19e-eeuwse keuken. Tot de collectie behoort veel zilver, aardewerk en porselein.

Adres:
Markt 64
8331HK Steenwijk
0521 511 704


Theetuin de Buytenplaets

In een prachtige tuin kan je hier genieten van high tea's, lunches en diners. Met 6000 m2 tuin is er plek voor ongeveer 45 personen. Geniet hier van de natuur en de natuurlijk ook de heerlijke thee.

Adres:
Dwarsvaartweg 8
8391ML Noordwolde
0561 43 11 96


Pannenkoekenboerderij De Koppenjan

Ga hier pottenbakken, kaarsen maken, zeepketting maken, midgetgolfen, aardewerk beschilderen en nog veel meer. Dit doe je natuurlijk in combinatie met het eten van pannenkoeken.

Adres:
Schoterlandseweg 20
8411ZD Jubbega
0516 462 322


Nationaal Vlechtmuseum

Gevestigd in de oude Rietvlechtschool zit het nationaal vlechtmuseum, waar je alles te weten kunt komen over deze ambacht. Het museum gaat terug in de tijd, maar besteed ook aandacht aan moderne ontwerpers. Je kunt in het museum workshops volgen.

Adres:
Mandehof 7
8391BG Noordwolde
0561 431 885


Flippies Pretpaleis

Spelen in de ballenbak, bouwen met megablokken en uitdagende speeltoestellen. Hier leven kinderen tot en met 12 jaar zich helemaal uit. Naast de grote (overdekte) buitenspeeltuin geniet je van het verwarmd buitenzwembad met glijbanen.

Adres:
Deurswalsmer Wei 11
9243KA Bakkeveen
0516 541 287


Escape Las Vegas

Ontsnap uit een dodelijk casino in deze Escape Room. Je krijgt een uur de tijd om alle puzzels op te lossen en zo de kamer weer te verlaten. Een spannend spel voor jongeren en volwassenen.

Adres:
Steenwijkerweg 119
8397LC De Blesse
06 11 22 88 39


Ecokathedraal

Dit bijzondere project in Mildam bestaat uit verschillende bomen, planten en opgestapelde stoeptegels. Het effect van stenen planten geeft een bijzonder effect. De Ecokathedraal is gratis te bezoeken.

Adres:
IJntzelaan 1
1012RM Mildam
06 27060741


Doolhofpark & Bospaviljoen Bakkeveen

Er zijn drie uitdagende doolhoven voor jong en oud. Verder is er een grote familiespeeltuin en een waterspeeltuin. Na al dat ontdekken en spelen trek gekregen? De koffie, lunch en meer staat klaar in het Bospaviljoen.

Adres:
Mjumster Wei 16
9234SK Bakkeveen
0516 426 303


Buitenzwembad De Dobbe

Buitenzwembad de Dobbe bestaat uit een kleuterbad, een instructiebad en een 50-meter bad. Er zijn 2 verschillende duikplanken en een glijbaan.

Adres:
Elsweg 4
8391KB Noordwolde
0561 432 002


Zuidlaardermeer

In recreatiegebied Zuidlaardermeer is van alles te doen. Overnacht er in hotels, bungalowparken of de camping en doe er aan watersport. Ook vind je hier een aantal leuke restaurants, een zwembad en een attractiepark.

Adres:
Meerweg 56a
9606PP Kropswolde


Bezoekerscentrum Dwingelerveld

Vanuit dit bezoekerscentrum zijn er meerdere leuke wandelingen te maken. Ontdek het natte heidegebied, kom schaapskuddes tegen en doe mee aan leuke activiteiten voor kinderen.

Adres:
Benderse 22
7963RA Ruinen
0522 472 951


SpaWell

Een dagje naar de sauna wordt extra leuk dankzij de bijzondere arrangementen bij SpaWell in Peize, Drenthe. Bij deze sauna kun je dan ook terecht voor een complete wellness ervaring, en onder andere massages, gezichts- en lichaamsbehandelingen bijboeken. Ook zitten bij de arrangementen vaak hapjes en drankjes inbegrepen. Houd jij van de sauna en wellness maar hou je wel liever je kleding aan? Kom dan langs op een van de badkledingsdagen.

Adres:
Smeerveensedijk 4
9321XB Peize
088 00 648 77


Indoorski Assen

Een lange afdaling maken, je skitechniek verbeteren of gewoon even de wintersportsfeer proeven, het kan allemaal bij Indoorski Assen. De indoorrolbaan is de grootste in zijn soort en geschikt voor beginners én gevorderden.

Adres:
Zendmastweg 8
9405CE Assen
0592 356 040


Suptropisch zwembad De Bonte Wever

In subtropisch zwembad De Bonte Wever in Assen is wel erg veel te beleven. Zo is er een wildwaterkreek, een glijbaan, en een golfslagbad. Kleine kinderen beleven uitbundige waterpret in het peuterbad en op warme dagen kun je terecht in het buitenbad. Vergeet een bezoekje aan de sauna niet; dit valt onder de standaard entree.

Adres:
Stadsbroek 7
9405BK Assen
0592 356 000


Appelscha-Outdoor

Appelscha Outdoor in het Drents-Friese Wold is ideaal voor actieve uitstapjes. Je kunt kiezen uit diverse buitensportactiviteiten zoals klimmen, kanovaren en boogschieten. Ook kun je een “Wie is de Mol” arrangement boeken, gebaseerd op het bekende tv-spel.

Adres:
Van Emstweg 85
8426BT Appelscha
0516 433 309


Buitencentrum Drents-Friese Wold

In het Nationaal Park Drents-Friese Wold kunnen kinderen helemaal wegdromen over kabouters. Ze gaan op zoek naar kaboutersporen via leuke opdrachten en luisteren naar het verhaal uit het kabouterluisterboek. Deze wandeltocht is geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar en iedereen die dol is op kabouters.

Adres:
Terwisscha 6a
8426SJ Appelscha
0516 464 020


Herinneringskamp Westerbork

Het verhaal van meer dan honderdduizend kinderen en volwassenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het doorgangskamp Westerbork in Hooghalen verbleven wordt verteld in het Herinneringscentrum. Drie kilometer hier vandaan ligt het voormalige kampterrein met de woning van de commandant, werkbarak 56, wagons en indrukwekkende monumenten.

Adres:
Oosthalen 8
9414TG Hooghalen
0593 592 600


Radiosterrenwacht Westerbork

Radiosterrenwacht Westerbork in Zwiggelte, Drenthe is een educatief en leuk uitje voor iedereen die het heelal wilt bestuderen. Bij Radiosterrenwacht vind je 14 telescopen, die samen één grote telescoop simuleren. Combineer je bezoek aan de Radiosterrenwacht met een wandel- of fietstocht door de mooie en historische omgeving van Zwiggelte.

Adres:
Schattenberg 1
9433TA Zwiggelte
0521 595 100


Hijkerveld

In Hijkerveld wandel je door de grootste heidevelden van Drenthe. Tijdens de wandeling zie je prachtige kuddes heideschapen grazen over de velden. Ook kom je onderweg overblijfselen tegen uit de prehistorische tijd zoals vuurstenen werktuigen. Voor de fietsliefhebbers is er ook een fraaie fietsroute uitgezet.

Adres:
Hijkerweg 1
9415AA Hijken
0592 313 552


Museum de Ar

Bekijk tijdens een bezoek aan restaurant de Ar in Westerbork een particuliere verzameling in een klein museum, met onder meer een arrenslede uit 1720, een Gronings kruidenierswinkeltje, een Drentse kamer met bedsteden en turfkachel, een Gelders interieur, een Zuid-Hollandse kaasmakerij en speelgoed.

Adres:
Hoofdstraat 42-44
Westerbork


Nationaal Gevangenismuseum

Misdaad en straf zijn van alle tijden. Maar de manier waarop we straffen, is door de eeuwen heen flink veranderd. Weet jij hoe een gevangenis er vroeger uitzag? En hoe men omging met gevangenen? In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Je vind er echte slaapkooien en een modern cellenblok en je mag overal in. Maak ook een rondrit in een echte Boevenbus!

Adres:
Oude Gracht 1
9341AA Veenhuizen


Outdoor Klimpark Grolloo

Spanning en sensatie vind je bij Outdoor Klimpark Grolloo. Rondom een recreatieplas vind je zes verschillende parcoursen, variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte. Met 725 meter aan kabelbanen en 76 hindernissen staat je hier een echte uitdaging te wachten.

Adres:
Oostereind 12a
9444XD Grolloo


Kabouterland Exloo

Kabouterland Exloo is een avontuurlijk park met binnen en buiten speeltuinen en speeltoestellen tussen de trollen en kabouters. Op expeditie in de spannende trollengrotten, wandelen tussen de vele dieren van kabouterland of op speurtocht in een konijnenhol.

Adres:
Zuiderhoofdstraat 11
7875BW Exloo


Dirtkarting!

Dirtkarten is karten in het zand in speciaal daarvoor aangepaste karts. Het is nóg spectaculairder dan het regulier indoorkarten. Je rijdt in verschillende karts en vanaf verschillende startposities over een steeds wisselend parcours. Voor, tijdens of na het karten heb je de mogelijkheid wat te eten of drinken.

Adres:
Witterhaar 12a
9405VK Assen
0592 310 670


Klootschieten

Een klootschiet parcours van ongeveer 4 km lang. Het uitzicht hier is adembenemend. Niet alleen is het spelletje erg leuk. De ambiance maakt het helemaal af.

Adres:
Schipborgerweg 7
9483PH Zeegse
0592 541 618


KlimAvontuur

Bij Klim Avontuur vind je uitdagingen hoog in de lucht, maar ook op de grond. Het is de perfecte plek om je grenzen te verleggen en om je teamgenoten te leren kennen. Klimmen, abseilen, tokkelen, springen en high-ropes, het kan allemaal in het multifunctionele klimpark.

Adres:
Van Emsteweg 85
8426BT Appelscha
0516 43 33 09


C+B museum

Het C + B museum houdt de blues van de Drentse Cuby & the Blizzards springlevend! Het is een leuk museum voor zowel de oude fans van Harry Muskee als voor iedereen die van de muziek uit deze periode houdt. Je vindt hier muziekinstrumenten, oude platen en foto's uit de glorietijden van deze band.

Adres:
Voorstreek 4
9444PE Grolloo
0592 269 917


Nationaal Park Drents-Friese Wold

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een beschermd natuurgebied van ruim 61 km² met dichtbegroeide bossen, kleurrijke heidevelden, moerassen en zandverstuivingen. Het Nationaal Park is één van de grootste natuurgebieden in Nederland. In het natuurgebied lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Ook zijn er speciale paden aangelegd voor mountainbikers en ruiters.

Adres:
Terwisscha 6a
8426SJ Appelscha


De Tuinen van Weldadigheid

De Tuinen van Weldadigheid gelegen in Veenhuizen zijn verdeeld in drie delen: een kwekerij van bijzondere groenten, de zorgboerderij en recreatie & educatie. In de tuinen worden diverse biologische gewassen verbouwd waaronder aardappelen, knofloken en bonen. De eigenaren delen graag hun kennis en organiseren rondleidingen, workshops en lezingen.

Adres:
Oude Gracht 38
9341AH Veenhuizen
0592 388 414


Barbara's Beauty Barn

Barbara’s Beauty Barn in Gieterveen, Drenthe is een sfeervolle boerenhoeve. Naast een sauna vind je er ook een schoonheidssalon en kun je er blijven overnachten. Houd je van het bezoeken van de sauna maar ben je gesteld op je privacy en rust? Boek dan een privé sauna voor 2 tot 8 personen.

Adres:
Tjassenswijk 6a
9511TB Gieterveen
0598 468 402


Museum Regiment Stoottroepen Prins Bernhard

Het verhaal van meer dan 50 jaar stoottroepen kun je in het museum terugvinden. Dit regiment is ontstaan vanuit het verzet in de Tweede Wereldoorlog en heeft nog lang een rol gespeeld bij buitenlandse missies. Een boeiende ervaring voor alle leeftijden.

Adres:
Balkenweg 3
9405CC Assen
0592 358 163


Museum Van Papierknipkunst

In dit museum vind je papierknipkunst uit binnen- en buitenland. Knipsters geven demonstraties en u kunt ook zelf knippen, ook voor kinderen. Elk jaar is er een expositie rond een thema.

Adres:
Burg.G.v.Weezelplein 10
9431AG Westerbork
0593 332 924


Molenduinbad

Waterpret voor jong en oud! Geniet van het water van 30 graden of race van de glijbaan en probeer de snelste tijd te verbeteren. Even uitrusten kan al dobberend in de stroomversnelling of op de bubbelbank. In het Turks stoombad kun je genieten van totale rust en ontspanning.

Adres:
Eenerstraat 52
9331HD Norg
0592 612 812


Drents Museum

Dit museum wil een beeld geven van Drente, maar ook een indruk geven van allerlei kunststijlen. Het is gevestigd in een historisch gebouw, uitgebreid met nieuwbouw. Er is een vaste tentoonstelling, maar ook wisselende collecties. Ook is hier het grootste poppenhuis van Nederland te vinden.

Adres:
Brink 1
9401HS Assen
0592 377 773


Wellnessresort De Waterlelie

Bij Wellnessresort De Waterlelie in Zevenhuizen, Groningen vind je alle benodigdheden voor een ontspannen dagje uit. Kom er dan ook genieten van diverse sauna’s, baden en vakkundige behandelingen. Ontdek er bijvoorbeeld de Hamam, boek een massage of neem plaats onder de zonnebank. Tot slot zijn er bij de sauna ook een rustruimte, riante tuin en restaurant te vinden.

Adres:
Oudestreek 47
9354AD Zevenhuizen
0594 632 524


Muziekmuseum Vosbergen

In een villa op het landgoed Vosbergen is de collectie van ongeveer 800 muziekinstrumenten te bekijken, die verzameld werd door Dick Verel en zijn vrouw Rieteke. Er zijn zowel westerse- als niet-westerse instrumenten te zien. Regelmatig worden er rondleidingen gegeven. Via het audio-systeem zijn muziekvoorbeelden te horen. Ook is er een videopresentatie.

Adres:
Vosbergerlaan 35
9761TJ Eelde
050 308 1291


Museum de Buitenplaats

Museum De Buitenplaats is een museum voor figuratieve kunst in de breedste zin van het woord in de plaats Eelde. Het museum bestaat uit een museumpaviljoen, waar jaarlijks vier wisselexposities worden georganiseerd, een museumtuin met sculpturen en historische appelhof, een 17e- eeuws Nijsinghhuis met bijzondere wandschilderingen en een museumcafé. Naast exposities organiseert het museum diverse culturele activiteiten, waaronder podiumevenementen in het museumpaviljoen en op het buitenpodium.

Museum de Buitenplaats >>

Adres:
Hoofdweg 76
9761EK Eelde
050 309 5818


Sprookjeshof

Het Sprookjeshof in Zuidlaren is een actief dagje weg voor het hele gezin! Niet alleen in het sprookjesbos, bij de kinderboerderij of op de speeltoestellen buiten, maar ook in de mega indoor speeltuin is er genoeg te doen. Meer dan 25 sprookjes worden tot leven gebracht, van Doornroosje en Roodkapje tot de blauwe Smurfen.

Adres:
Groningerstraat 10
9471AR Zuidlaren
050 409 12 12


Reviews

8.3

Moniek
10-01-2016

rustige vakantie

met mijn ouders een rustig weekend doorgebracht op landal hunerwold state afgelopen november In de wintermaanden is er maar weinig open dat vond ik erg teleurstellend.

Deze website gebruikt cookies, meer info